DJ_Vasa Posted March 4 Posted March 4 1 hour ago, McLeod said: Meni je nelogicno da neko kaze,ovakve akcije idu u prilog Vucicu? Kako tacno? Oni koji su odabrali stranu odabrali su je odavno, a ovima ne treba povod da lazu i spinuju. Ako nekog politika ne zanima tesko da ce ovo da mu bude bitno. A ako 2-3 dimne bombe njemu neutralnom mogu da stanu na tas sa 13 godina jebanja u mozak, neka mu je nazdravlje. Bilo koja akcija u ovom trenutku koja vodi odrzavanju tenzija i nerviranju Vucica po definiciji ne moze da bude losa. I treba da prestanemo da cetvorimo dlaku. Jeste opozicija nesposobna ali imali su i studenti gafova za ova tri meseca pa se (s pravom!) na to ne obraca paznja. Ja razumem zbog čega A sad ili Nemanjaol smatraju da ovaj potez ide u prilog SNS-u, ali to bi bilo tačno da su izbori sada. U izbornoj kampanji ima dosta polarizacije, ali obe strane se trude da privuku birače. Ne znam koliko je procenat onih što nisu sigurni da li bi glasali za jedne ili druge, ali činjenica je da ima ljudi koje politika ne zanima, koji smatraju da su svi isti, da je opozicija kupljena ili da su samo gomila kretena. Možemo mi do sutra da razglabamo o tome da li su svi isti, da li su kupljeni ili kreteni, ali takvih ima. S druge strane, ne zna se kada će biti izbori, a ovo što se desilo danas u skupštini će se zaboraviti za 2-3 dana. Sve i da sutra počne izborna kampanja, do izlaska na birališta će se većina sećati da je 'bila tamo neka frka' i to je sve. Efekat ovoga što se danas desilo neće ostaviti ozbiljne posledice. Oni sa niskim IQ će verovati da su to organizovale neke ustaše, Kurti, masoni, moroni, Šošoni, kurtoni, protoni ili neutroni. Oni koje sam opisao u prvom pasusu će ovo ubrzo zaboraviti. Oni koji su zaista bili za opoziciju će biti i dalje za opoziciju. Pozitivan efekat je da se energija za akcije kao što je Kraljevo malo dopunila, ali ni taj efekat neće dugo trajati. Negativan efekat se neće osećati posle nekoliko dana. Opozicija bi morala da se pozabavi malo ozbiljnijim udarcima na vlast koji bi lako mogli da se prime među narodom, a u prvom redu mi pada na pamet bojkot plaćanja računa. Baš me zanima kako bi Infostan mogao da zavrne grejanje na početku proleća ili kako bi se ponašali da im se u okviru računa ne plati tamo neka ekonomska taksa. Mogli bi samo da plaču, a ako bi hteli da se sude sa pola grada ili opštine, mogli bi eventualno da se slikaju. Druga bitna stavka jeste da malo porade na sopstvenom imidžu, pa makar morali da obilaze stočne pijace. Konačno, ne mislim ni da je svako ko kritikuje opoziciju automatski za SNS jer opoziciju i kritičari i podržavaoci gledaju kao lošeg đaka, ponavljača. Bezuslovni podržavaoci pokušavaju da im kažu buci-buci-buc, naše detence će ipak naučiti tablicu množenja, a drugi detence vuku za uši kako bi zagrejalo stolicu. 1
crepiillupo Posted March 5 Posted March 5 Sada je pitanje sta mogu studenti da urade, a da se ne svrstaju direktno uz opoziciju? Kao prvo, da traze izbore uz, jelte, oslobodjene medije (sto nema sanse da se u potpunosti desi, but every little bit helps). Kao drugo, da kazu da ce obici celu Srbiju, da u svakom zaseoku pozovu ljude da izadju na izbore. Postoji li ista patriotskije od poziva da se izadje na izbore? Kao trece, da kazu da ce biti na svakom glasckom mestu da kontrolisu izbore, odnosno da nece dozvoliti da ijedan jedini glas bude ukraden. Ja ne verujem da su zlotvori ukrali bogznakako veliki broj glasova, ali dobar deo onih koji na izbore ne izlaze veruje da jesu i da ce uvek ukrasti koliko im treba, pa samim tim nema smisla izlaziti na izbore. Ako sve ovo ne pomogne...pa onda cemo barem znati da Srbija nije za bolje. 1
fancy Posted March 5 Posted March 5 6 hours ago, DJ_Vasa said: u prvom redu mi pada na pamet bojkot plaćanja računa. Odmah da ti kažem da od ovakvih stvari nema ništa. Da sad ne ulazimo u moglo bi /ne bi moglo beskonačne petlje, naravno da teorijski sve može, ali znaš i sam da se to neće desiti. Prostor za bilo kakvu _akciju_ je toliko sužen sistemom koji je namešten i jedva čeka priliku da ti pošalje neke izvršitelje na vrata da ti pouzimaju sve što im se dopadne. Da, neće oni na 2 miliona adresa da dođu, naravno, ali dovoljno je 100-200 hitnih otimačina da se ljudi poseru i zaćute. Javna tajna je da svi više-manje u Srbiji imaju _nekakvog_ putera na glavi (*) i žive u polu-pravnom vakuumu i da će se po (Njihovoj) potrebi sve to slučajno aktivirati i da možeš da se slikaš čekajući slobodu da dođe. Naravno ne sumnjam da gledaš iz svoje vizure u kojoj si "potpuno čist" i spreman da sutra staviš sve na kocku neplaćanjem nekakve struje, Infostana... ali, mislim da i sâm znaš da si u manjini. Sistem je tako napravljen za većinu da bi mogao da "preživiš" moraš negde da napraviš neku prečicu... koju verujem da imaju jako dobro notiranu i čekaju priliku da je izvuku ako se ne "ponašaš". Dve mudrosti mojih prijatelja uvek pamtim i ponoviću iako sam ih ovde već preko nekoliko puta citirao: (negde iz 2016 / 2017) Vrhunski je izraz patriotizma u Srbiji neplaćanje poreza Njima i poslovanje ako ne na crno a ono bar u sivoj zoni. Epilog: pre 2 godine preselio je biznis i porodicu (ž, 3d i 4😺 ) u Sloveniju i sad svakog dana pratim na FB-u lepote života u normalnoj zemlji. Sve što mislite da je vaše je još uvek vaše samo zato što nekom od Njih nije još zapalo za oko ili dovoljno stalo da vam otme. Ukratko - Previše je ljudi koji imaju nešto da izgube a premalo onih koji više nemaju šta da izgube i potonji su zanemarljive snage i uticaja. Da ne bude da mračim, verujem da će se stvari promeniti, ne znam kako, ali da ne verujem završio bih svoju tačku Kurt Cobain style. (*) Bilo da su to neprijavljeni stanari u gajbi koja se izdaje, povremeno neizdavanje fiskalnih računa u nekoj privatnoj prodavnici / butiku, neki "zaostali" porezi, "uspavani" sudski proces itd... 6
JPM Posted March 5 Posted March 5 13 hours ago, A sad said: Opozicija je izgubila neutralne sa ovim. Ne postoje neutralni. Postoje oni koji su protiv Vucica i koji izgovorima da su neutralni lazu jer ne zele da kazu da su za Vucica. A i ako postoje neki ljudi, zaista neutralni, to je mizeran procenat, statisticka greska ljudi koji ne razumeju svet u kojem zive.
handys Posted March 5 Posted March 5 Moje iskustvo je da neutralni zapravo jesu u korenu ogrezli u cinizam, tj. u stav da se ništa ne može promeniti, i više se ne trude da prate bilo kakve vesti, već se drže svog koloseka. Njima prosto treba pozitivan podstrek kao ovaj studentski, samo još uvek ne vide put od toga ka političkim promenama, a opozicija im je beskorisna (ne zbog Đilas 619, nego jer ni jedna stranka ne uliva poverenje). Kod njih ovo neće ništa promeniti, a ono što izjavljuju je, kad bi studenti napravili stranku, dobili bi njihov glas. 12
Pletilja Posted March 5 Posted March 5 (edited) "Lalo, kako ste ratovali vi, u Banatu? "Paaa....dosli Nemci, upali u shumu, isterali partizane, posle dosli partizani u shumu pa isterali Nemce i tako nekoliko puta". "I, kako se to zavrsilo"? "Dosh o sumar i rek o "Mars svi iz shume". Eto tako, treba nam "shumar" koji ce da upadne u parlament i istera svu tu stoku....iz shume... Edited March 5 by Pletilja 1 2
NMX Posted March 5 Posted March 5 Ja se izvinjavam ali ceo onaj spektakl juče je začinio neki naš idiot koji je na Brnabino MOLIM POSLANIKE DA SE VRATE U KLUPE zaurlao sa kraja sale JEBEM TE U DUPE, uživo u prenosu I sad se naizmenično sablažnjavam i umirem od smeha 1 20
fancy Posted March 5 Posted March 5 iduqrac, izbljuvah se kafom I da dodam nešto što taman opisuje ovu našu šizofreniju... juče napisah nešto slično ali je ovo lepše: 14
JPM Posted March 5 Posted March 5 11 minutes ago, Pletilja said: "Lalo, kako ste ratovali vi, u Banatu? "Paaa....dosli Nemci, upali u shumu, isterali partizane, posle dosli partizani u shumu pa isterali Nemce i tako nekoliko puta". "I, kako se to zavrsilo"? "Dosh o sumar i sve ih ister o iz shume". Eto tako, treba nam "shumar" koji ce da upadne u parlament i istera svu tu stoku....iz shume... Jules: Well there's this passage I got memorized. Ezekiel 25:17. "The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you." I been sayin' that shit for years. And if you ever heard it, it meant your ass. I never gave much thought what it meant. I just thought it was some cold-blooded shit to say to a motherfucker before I popped a cap in his ass. I saw some shit this mornin' made me think twice. See now I'm thinkin', maybe it means you're the evil man. And I'm the righteous man. And Mr. 9 Milimeter here, he's the shepherd protecting my righteous ass in the valley of darkness. Or it could mean you're the righteous man and I'm the shepherd and it's the world that's evil and selfish. Now I'd like that. But that shit ain't the truth. The truth is you're the weak. And I'm the tyranny of evil men. But I'm tryin', Ringo. I'm tryin' real hard to be a shepherd. Mi bi trebalo da smo šumari. Parlament je ogledalo naroda. Mi smo ti koji smo potpuno legalno, na pravedim izborima, 11 i po godina nakon što smo se namučili da smenimo jednog diktatora, izabrali drugog. Mi treba da se menjamo. Elem, oko neutralnosti. Postoje stranački neutralni, mahom zatrovani televizijama sa nacionalnom frekvencijom, da su svi isti. Budale. Može se reći da ni ovi drugi, kolokvijalno nazvani Žuti, nisu sjajni, ali su 100 puta bolji od Vučića. Ti žuti su u maniru demokratskih tekovina dozvolili smenu vlasti. Aj da vidimo ovog cara. Ali ne postoje politički neutralni. Ili si ZA ovo što je sada ili si PROTIV. U tom smislu ovo što se desilo juče nema nikakve šanse da pokoleba bilo koga ko je politički protiv ove nakaze na vlasti. A neće pokolebati ni ove uhlebe, lopove i skorojeviće koji su ZA. 2
Besni lala Posted March 5 Posted March 5 26 minutes ago, Pletilja said: "Lalo, kako ste ratovali vi, u Banatu? "Paaa....dosli Nemci, upali u shumu, isterali partizane, posle dosli partizani u shumu pa isterali Nemce i tako nekoliko puta". "I, kako se to zavrsilo"? "Dosh o sumar i sve ih ister o iz shume". Eto tako, treba nam "shumar" koji ce da upadne u parlament i istera svu tu stoku....iz shume... Biti lala je umetnost kao takva.
duško matić Posted March 5 Posted March 5 Ja uopšte ne vidim ni jedan scenario po kome ova akcija opozicije može nekako da naškodi studentskim protestima, čak naprotiv, bitno je podizati tenzije konstantno, kritična masa je već tu i ova energija ne sme da se izduva. Samo pumpati još jače i podsticati nove pobune u manjim sredinama jer će ti ljudi na kraju biti ključni kad se bude rušila ova vlast. 13
DameTime Posted March 5 Posted March 5 20 minutes ago, fancy said: iduqrac, izbljuvah se kafom I da dodam nešto što taman opisuje ovu našu šizofreniju... juče napisah nešto slično ali je ovo lepše: Da, a onda studentkinja FDU na N1 izjavi da je to, parafraziram, bilo jako loše. Iako su 2-3 dana pre toga studenti na društvenim mrežama hajpovali Bogatić/Miločaj scenario. Neka se i oni odluče šta hoće. 5
Smrtokapa Posted March 5 Posted March 5 Istraživanje javnog mnjenja koje sam sinoć i jutros radio na nereprezentativnom uzorku (kolege u firmi i članovi familije, svi su za studente) kaže da velika većina smatra da je opozicija od juče sve go debil. Majku dugo nisam video ovoliko besnu, morao sam baš da kopam duboko po svojoj vreći umirujućih poruka. Oh well, idemo dalje.
fancy Posted March 5 Posted March 5 36 minutes ago, DameTime said: Neka se i oni odluče šta hoće. Upravo. Oće piški, neće piški... Znamo da oće šeta
McLeod Posted March 5 Posted March 5 27 minutes ago, Smrtokapa said: Istraživanje javnog mnjenja koje sam sinoć i jutros radio na nereprezentativnom uzorku (kolege u firmi i članovi familije, svi su za studente) kaže da velika većina smatra da je opozicija od juče sve go debil. Majku dugo nisam video ovoliko besnu, morao sam baš da kopam duboko po svojoj vreći umirujućih poruka. Oh well, idemo dalje. Pitaj ih sta treba da rade. Ja bih to i studente pitao. I oduzmi im da crknu ili tako nesto kao odgovor
DameTime Posted March 5 Posted March 5 8 minutes ago, fancy said: Upravo. Oće piški, neće piški... Znamo da oće šeta U međuvremenu: Dimitrijević (CRTA): Nema nikakvih promena na bolje u izbornim uslovima
Klotzen Posted March 5 Posted March 5 Preteruje CRTA. Pa letos je postignut dogovor dela opozicije i vlasti da se unaprede izborni uslovi. 🙂
Perkos2 Posted March 5 Posted March 5 Dobro je da se zakuva i radikalizuje na svakom koraku ali ako se kreće u tako nešto onda nema nazad nego će se ići "jako i do samog kraja" najgore bi bilo da sad opozicija sedne i pravi se da se ništa nije desilo umesto da nastavi još jače da pumpa, kad se vidi odlućnost kod njih i kolebljivi će se lako prelomiti na tu stranu
McLeod Posted March 5 Posted March 5 Opozicija treba da reaguje kao Jesic u Novom Sadu. Ono sto je on uradio tada je pobralo velike simpatije iako pre toga gotovo niko nije imao pozitivno mislje nje o njemu ili znao ko je on. Znaci nesto sto je autenticna odbrana naroda. 4
The Walking Dravot Posted March 5 Posted March 5 1 hour ago, fancy said: I da dodam nešto što taman opisuje ovu našu šizofreniju... juče napisah nešto slično ali je ovo lepše: Glavni problem svih ovih zovijalnih nizova, koji se na razne teme pojavljuju na netu, a tako i ovog, je sto imaju jednu veliku materijalnu gresku. Nisu istina. Oni su gruba generalizacija stavova mase aktera nekog desavanja i njihova personalizacija u dva coveka, gde na kraju zvuci kao da jedan od njih pati od kognitivne disonance. A u stvari ove su recenice sve ono sto se moze cuti u javnom prostoru od razlicitih ljudi i grupacija. I normalno je da su razliciti. To na stranu, mnogo veci problem je ovo 10 hours ago, DJ_Vasa said: Konačno, ne mislim ni da je svako ko kritikuje opoziciju automatski za SNS jer opoziciju i kritičari i podržavaoci gledaju kao lošeg đaka, ponavljača. Bezuslovni podržavaoci pokušavaju da im kažu buci-buci-buc, naše detence će ipak naučiti tablicu množenja, a drugi detence vuku za uši kako bi zagrejalo stolicu. 1 hour ago, DameTime said: studenti . Neka se i oni odluče šta hoće. Opozicija koja se posmatra kao nekakvo nestasno detence koje tek sto nije sazrelo, a ne kao bulumenta korumpiranih i/li nesposobnih i beskorisnih individua, koji su svaku priliku koju su imali koristili da potvrde ovo prethodno napisano. Grupa individua koja je desetinama puta u poslednjih 10 godina menjala stavove, odluke, ideje, nacine borbe, zakljucke, a sto je najgore i dresove i strane. Njima se bezuslovno veruje i za njih se ima bezrezervna podrska, a od studenata, koji zaista jesu deca i koji tek otkrivaju svoje politicko bice nekoliko meseci unazad, se ocekuju jasni nastupi, koraci, ciljevi i nepomucen fokus i doslednost, iako su oni heterogena grupa heterogenih fakulteta i plenuma, i u nastupima u javnosti i u tvitovima izrazavaju svoje licne stavove, a ne zakljucke sa plenuma. 1
DameTime Posted March 5 Posted March 5 12 minutes ago, The Walking Dravot said: Opozicija koja se posmatra kao nekakvo nestasno detence koje tek sto nije sazrelo, a ne kao bulumenta korumpiranih i/li nesposobnih i beskorisnih individua, koji su svaku priliku koju su imali koristili da potvrde ovo prethodno napisano. Grupa individua koja je desetinama puta u poslednjih 10 godina menjala stavove, odluke, ideje, nacine borbe, zakljucke, a sto je najgore i dresove i strane. Njima se bezuslovno veruje i za njih se ima bezrezervna podrska, a od studenata, koji zaista jesu deca i koji tek otkrivaju svoje politicko bice nekoliko meseci unazad, se ocekuju jasni nastupi, koraci, ciljevi i nepomucen fokus i doslednost, iako su oni heterogena grupa heterogenih fakulteta i plenuma, i u nastupima u javnosti i u tvitovima izrazavaju svoje licne stavove, a ne zakljucke sa plenuma. Ma kakvi da verujem opoziciji bezuslovno, verujem (hehe) da to nije slučaj kod većine nas ovde. Između onog biće kako plenum kaže (dakle, ne nastupamo individualno već kao grupa koja demokratski na plenumima donosi odluke i bira kako će nastupiti) i ovih individualnih nastupa studenata nastane šum u komunikaciji. To je ono što meni počinje da pomalo smeta. E sad, naravno da sve to nema i ne može imati težinu pičvajza koje opozicija i vlast prave godinama unazad.
JPM Posted March 5 Posted March 5 Nema šta studenti da se izjašnjavaju. Njihova borba je usmerena na vladavinu prava i institucije. Ne na izbore. Izbori će sami po sebi biti posledica ispunjenja zahteva studenata jer će se ogoliti lopovluk, nemar i korupcija. Prema tome, samo pumpaj. 1
McLeod Posted March 5 Posted March 5 Evo na tu temu jos jedno misljenje "nekog tamo lika":https://www.facebook.com/peckopivo/posts/pfbid02xffRYY4xrGgpGZSpNkBHQjTKRN1ntUrTLS2BK8c774L5G9ENeW6CJVnK2trX9dVml Sve ovo sto pisete govori koliko je zapravo Vucic uspeo u svom cilju, a da toga niste ni svesni. Nesposobni? Verovatno, 13 godina ne mogu da skinu ovog s vlasti. Korumpirani? Tesko. Ne vise nego random uzorak sa foruma, mogu da garantujem. Od citave vidjenije garniture, znaci Djilas, Marinika, Aleksic, Novakovic, Grbovic, Dobrica, Zelenovic, Cuta, Bilja jedan i dva, Lazovic, Milivojevic, Gavrilovic, Lutovac, Rakic, Milos Jovanovic i tako dalje, mogu jos desetak likova da navedem, osim Djilasa koji je bio gradonacelnik Beograda i Aleksica koji je bio gradonacelnik Trstenika niko nije vrsio nikakvu bitnu javnu funkciju. Marinika je bila sekretar za sport i omladinu u pokrajinskoj vladi. Niko od "zutih" koji su sada na pozicijama u stranci nije bio na funkciji dok su vrsili vlast. NIKO. Znaci ono sto mnogi ovde pisu ni fakticki nije tacno. To sto jesu oni i ovakvi i onakvi ne znaci da treba da ponavljamo neke vucicevske spinove koji su se ocigledno dobro primili. 16 1
Chaos Is Me Posted March 5 Posted March 5 Mislim da smo svi ovde (a i mnogo šire) saglasni da je opozicija u totalu poprilično jadna, neorganizovana i nikakva, što između ostalog ima za posledicu ovakvu vlast. Međutim, holivudski akcioni heroj na belom konju neće doći, neće se pojaviti ni novi Đinđić (koji je i sam imao mnogo putera na glavi ali je bio pragmatičan političar koji je gledao širu sliku, nažalost okarakterisan kao mesija u pokušaju tek posthumno), nemamo bolje ali će možda ova borba i konstantno pumpanje izroditi neke talente. Meni i ovakva jadna opozicija deluje kao esencija čistote naspram ovih nakaza sa druge strane. Daj da oslobodimo institucije pa ćemo videti ima li žita u tom opozicionom kukolju, svakako niko od njih nema zasebnu snagu da prisvoji apsolutnu vlast kao trenutni šef mafijaške hobotnice. Mislim da ove priče o korumpiranosti opozicionih političara samo smetaju i da su informerski narativ. Naravno, ne znači da ih nema takvih ali se debelo preteruje. Ja npr redovno viđam Dobricu i Lazovića, zaista ne deluju kao likovi koji su se obogatili od politike, žive potpuno istim socijalnim statusom kao i do političke karijere. Ja moram takvim ljudima da verujem, ma koliko bili neozbiljni političari. Nemam drugu alternativu, a lično nemam političkih ambicija. Dakle, ako već nećete lično da se uhvatite politike, ostaje vam da izaberete nešto iz trenutne (zaista mršave) opozicione ponude. Treća opcija je sns/sps, ne postoji četvrta. Dakle, studenti da nastave da pumpaju, građani da nastave sa njima, opozicija da radi bilo šta osim da sedi skrštenih ruku. Sve ostalo je apatija, dodatno jačanje kartela i dodatno propadanje Srbije. 11 1
Recommended Posts