Smrtokapa Posted March 4 Posted March 4 (edited) 14 minutes ago, Bul-Kathos said: mislim da su samo nemanja i smrtokapa shvatili Samo da kažem da ja nisam ovde ništa shvatio Zapravo ne mislim da će ovo od danas nešto mnogo da promeni. Svakako se mora sa njima oštro, sad da li je baš ovaj način pravilan pojma nemam (pričamo o tehnikalijama da li ih treba terati dimom ili blokirati telima otkud znam). Edited March 4 by Smrtokapa 5
NMX Posted March 4 Posted March 4 Ok, sada sam već zabrinut za poslanicu Jasminu Zlatibore, imamo slučaj u Urgentnom... Say no more šefe 1
Klotzen Posted March 4 Posted March 4 Dobro je ovo organizovano, ne sme im se dati da redovno održavaju skupštinu. Jedino nisu trebali ništa da bacaju u pravcu ljudi. Prvih par dimnih je bačeno u prazan prostor i na tome je trebalo da ostane. Ovo i nije upućeno SNS glasačima nego EU. Cilj je da se pokaže da se sednice održavaju protivno poslovniku i da ništa ne funkcioniše po zakonu. Pre neki dan sam kritikovao studente što su snimali u KG onaj film pa mi rekoše ljudi kakve veze ima kada će nepomenik svakako to kroz svoje medije da predstavi kako hoće. Isto važi i ovde zato ovo i nije rađeno zbog SNS glasača nego za međunarodnu javnost. Opozicija mora da ima neke aktivnosti ili će nestati, od mene imaju podršku za ovaj vid borbe. Samo da kažem da ne zameram toliko DS što nije ovde mada se ne slažem sa njima. Oni su se odlučili da ne prisustvuju jer je nepomenik ubacio i te zakone o studentskim zahtevima u ovu sednicu pa da kao ne budu protiv tih zakona. Koga briga, studenti to neće nikom zameriti. 9
robespierre Posted March 4 Posted March 4 1 hour ago, nemanjaol said: Ovo je pucanj u koleno opozicije Pogotovo sto je kontrast ovom haosu u skupstini ovo sto se desava ispred sa studentima i gradjanima koji dostojanstveno cute. Nema veze ni ko je pogodio ovu poslanicu, za njihove glasace ce se ovo spinovati na max I za te ljude u unutrasnjosti u malim mestima kroz koja studenti setaju, oni ce sad videti ovo na tv i povezati sa opozicijom. Nazalost previse su glupi i nesposobni Bukvalno su ih studenti juče pozvali u ovakvu akciju. Pišite ako studenti pozovu na neko okupljanje, za nas bez društvenih mreža. 1
Mina D. Harker Posted March 4 Posted March 4 23 minutes ago, NMX said: Zlatibore, imamo slučaj u Urgentnom... Say no more šefe Za naše, only the best care, šefe🤣
Smrtokapa Posted March 4 Posted March 4 23 minutes ago, Klotzen said: Opozicija mora da ima neke aktivnosti ili će nestati Igzektli. Mi ovde imho nemamo problem sa sns glasačima. Imamo problem sa ljudima koji podržavaju studente ali ne podržavaju opoziciju, i koji žele da "studenti i narod" oteraju i jedne i druge do đavola i naprave "nešto treće". Kod te grupe, aktivnosti opozicije poput ove dovešće do reakcija u boljem slučaju tipa "vidi šta rade nesposobnjakovići, skreću pažnju na sebe umesto na studente kojima super ide" ili u gorem slučaju "vidi šta rade, ovo su sve vreme Vučićevi ljudi sada nema sumnje". (Da se razumemo ne pričam ni o kome sa foruma (d_uh!) nego o generalnoj populaciji.) E sad, ono što bih ja voleo da čujem od ljudi koji su protiv ovakvih akcija je sledeće: 1. ako mislite da opozicija ne treba da ima nikakve aktivnosti i da treba da nestane, ko će zauzeti njihovo mesto u "političkoj" artikulaciji pokreta? Da li je to Proglas? Da li je to neka druga neparlamentarna grupa tipa Kreni promeni? Ili neko treći? Ko zauzima taj prazan prostor? 2. ako mislite da opozicija treba nešto da radi, na koji način treba da radi a da u isto vreme bude vidljiva i relevantna i ne skreće paznju sa studenata na sebe? Mislim da su to kontradiktorni zahtevi. Ili ajmo konkretnije, šta je trebalo da rade u skupštini? 6
nemanjaol Posted March 4 Posted March 4 @Don Dusko Moja teza je da smo kroz ovih 13 godina videli da deo populacije koji je izrazito protiv SNS, koji prati politiku i koji je već godinama mobilisan u političkoj areni jednostavno nije dovoljno veliki da dovede do promene režima. Videlo se isto tako i da taj broj ljudi nema potencijal (a ni spremnost) da nekim nasiljem na ulici dovede do veće promene. SNS je vrlo aktivno radio na tome da građanima ogadi politiku, da ljudi pričaju 'svi su isti' da zamrze političare i politiku, da misle da je to nešto ružno i smrdljivo. Već godinama nam se ceo politički život sveo na priču i rasprave o jendom čoveku i iz izbora u izbore vidimo kakvi su rezultati. Ono što je prvi put dovelo do preokreta su studentski protesti i blokade, pešačenje kroz manja mesta, ovi veliki protesti u NS, KG i Nišu koji su imali kroz drugačiji koncept od onoga što smo do sada viđali. Da bi sve ovo kulminiralo i dovelo do promene koju želimo, veći deo naroda (mislim veći od onih koji su već godinama protiv ove vlasti i koji su već u nekoj meri politički angažovani i mobilisani) mora da ponovo da stekne poverenje u opozicione stranke i da ima veru u nekog aktera koji će artikulisati i sprovesti u delo ovo nezadovoljstvo koje viđamo kroz proteste koje organizuju studenti. Ja mislim da ova predstava od danas tome neće doprineti, iako bih više od svega voleo da nisam u pravu. Razumem sada kada je prošlo malo vremena i kad ne pišem impulsivno da su hteli da po svaku cenu onemoguće održavanje sednice ukoliko će se na njoj dešavati bilo šta više od usvajanja izmena zakona o obrazovanju i konstatovanja ostavke. Ali u tome nisu uspeli, čak ni sa dimnim bombama i suzavcem, a bojim se da će kontra efekat biti jači. Što se tiče toga šta bih uradio drugačije. Ja nisam uspeo da čujem ni da su oni artikulisali pred javnošću zašto prekidaju sednicu. Imali su primer od prošlog puta kada je sns na onaj sraman način doneo zakone i time dodatno ogolio svoju diktaturu. Čak mislim da je i to bolje od ovoga sada. Nemam sada neki posebno pametan predlog, jbg oni su imali mesec dana da smisle šta će raditi. Ali mislim da je ciljani efekat trebalo da bude ogoljavanje nelegitimnosti trenutne vlade u ostavci u trenutku kada se cela zemlja digla na noge. Čak mislim i samo jajima da su ih gađali bi bilo bolje, naslonilo bi se na ovu simboliku koju sada imamo. Jednostavno ne vidim da će ovaj performans od danas, a posebno sa ovakvim završetkom, raditi za onu publiku i ciljne grupe koje već nisu mobilisane na max protiv SNS-a, ali stvarno se nadam da moje čitanje situacije nije tačno. 6
fancy Posted March 4 Posted March 4 6 minutes ago, Smrtokapa said: 1. ako mislite 2. ako mislite 12 godina je bilo dovoljno za sva ta pitanja. Sad ili staneš iza opozicije ili odjebeš. Simple as that.
Volter Posted March 4 Posted March 4 1 hour ago, NMX said: Neće sutra studenti da na plenumu biraju vladu i premijera (mada je bilo i takvih bisera zaista ). Taj biser pripada meni. Dobro, ne baš ovako kako si napisao, na druge stvari sam ja mislio a i razradio bih taj plan do savršenstva. Kako god, studenti će biti odlučujući faktor na izborima. Inače, što se tiče straha da će ovaj pičvajz u skupštini uticati na birače, od toga nema ništa. Vučićevim biračima kad Informer i Pink pokažu snimak i kažu da je Đilas gađao flašom, oni će klimnuti glavom i verovati da je zaista tako. Ko ih jebe, za nas je najvažnije da su se probudili oni koji su trebali da se probude, sa tim ljudima Vučićevi medijski kerovi ne mogu manipulisati. 1
Dzo23 Posted March 4 Posted March 4 Ljudima se ne može ugoditi, to sam shvatio danas po ko zna koji put. Prvo su ih svi iznapušavali na tviteru kako bojkot ne dolazi u obzir, i da se slučajno ne igraju s vatrom, nego isključivo mora BLOKADA skupštine. I sad kad su blokirali rad skupštine, "oni su vučićevi igrači", "ovo je sve izrežirano". Aman ljudi više, saberite se. Od mene imaju veliku podršku, i apsolutno sam za radikalnije metode. Sa naprednjacima, to jest radikalima, definitivno ne može gospodski, u odijelu, i da se ne isprljaš. Samo se sjetite, ko ima dovoljno godina, šta su oni sve radili u skupštini, i kakve performanse nam priređivali. Bukvalno su gazili preko mrtvih ne bi li došli do vlasti. PUMPAJ!!! ✊ 2
uvrnuto Posted March 4 Posted March 4 1 hour ago, Kooineeperk said: Da li smo uopste sigurni da je to ista ta zena? Ona na snimku koju je pogodio neko njen je neka mladja zena. Nije. Ovo je druga Jasmina. Jasmina Karanac iz SPS. Pratio sam snimak i nisam mogao da skontam šta se dešava sa Obradovićkom i u kom momentu se bilo šta desilo. Ona mi je inače komšinica iz Futoga. 1
Kooineeperk Posted March 4 Posted March 4 1 minute ago, uvrnuto said: Nije. Ovo je druga Jasmina. Jasmina Karanac iz SPS. Pratio sam snimak i nisam mogao da skontam šta se dešava sa Obradovićkom i u kom momentu se bilo šta desilo. Ona mi je inače komšinica iz Futoga. Hvala na informaciji! Svakako, to sto nije ta Jasmina, ne treba ovo da prodje nekaznjeno. Ako makar neko odgovara za ovo, moraju i svi iz SNSa jednako, bas pre ovog incidenta bacali su staklene flase na stranu opozicije i prava je sreca da nekog nije pogodilo, da je to naslo cilj, neciju glavu, govorili bi zaista o zivotno ugrozenim osobama.
40Wins Posted March 4 Posted March 4 1 hour ago, fancy said: Da se razumemo... Srbi: Ua opozicija, Opozicija duradi nešto!!! * Opozicija uradi nešto * Ua opozicija, ne ovo al duradi nešto!!! Ovo je trenutak kad spavači pokazuju svoje pravo lice. Samo pratiti ucveljene "Na šta ovo liči" komentare... 50 minutes ago, fancy said: Ne zajebavaj. U kojim ti teorijama zavere živiš... stvarno me zabole da nekog navlačim na nešto... imaš PP pa si olakšaj dušu ako si baš zapeo. Al ti fazoni "jao pa ovo nije trebalo" su, ponavljam i ostaću uvek pri tome, direktna podrška Vučiću / SNSu. Kao i ono (po sećanjui) sa "opozicija je završila kod mene". Daj molim te... Na kraju dana - svi bi da se jebu al da im ne uđe. Pa ne može, sa ovima će biti i prljavo i krvavo...i verovatno beznadežno, ali to ne menja odlučnost u onima kojima je istinski stalo. Da ne ispadne da sam drveni advokat @nemanjaol ali moram da se nadovezem na komentare ka njemu. Sve se ovo prebrzo odigralo, vecina nas je pogledala samo highlighte i slicno, treba na sekundu mozda stati i razmisliti da li bas ovakva akcija ima smisla u nasoj borbi ili ce nam doneti nesto negativno, a moje misljenje je da ce to doneti negativno prema ljudima koji su nakon svega sa studentima u fazi dvoumljenja i to je moj licni stav, slicno kao sto ga Nemanja ima, a znam da je covek veci opozicionar od mene. Takodje, moje misljenje je da treba podrzati opoziciju i glasacu za njih, snazno podrzavam blokiranje Expo gradilista od strane Milosa Francuza, ali ne mogu da podrzim u potpunosti ovaj picvajz u Skupstini gde ima povredjenih (i to zena), sto daje Informer masineriji samo dodatne vatre. 8
berti Posted March 4 Posted March 4 Opozicija je grešila, najpre što su uopšte ušl u skupstinu koja je rezultat izbora koje sama smatra pokradenim. Ali, to je jedina opozicija koju imamo i to je fakat. Kakva god da je, nasa je. Mora da se podrzi, mora. Bez njihovog doprinosa nece moci da se slomi mrcina. Da li su dali materijal mrcini da spinuje? Koga zabole kurac vise za njihove spinove i manipulacije. Sve smo to videli i čuli i nikoga, sem njegovih vernih drkadzija, to vise ne zanima. 2
Kooineeperk Posted March 4 Posted March 4 Ovi debili ce ovako izglasati sve zakone. Ne prekidaju sednicu i pored svega sto se desava, nema ni pauze za rucak, teraju dalje, samo da sto pre sve usvoje pre nego sto odu u tehnicki mandat. Dzaba sada svo ovo sviranje, cegrtaljke, transparenti... kad ste vec krenuli radikalno, draga opozicijo, morate da zavrsite posao - a ne da se cirkus nastavlja. Ova sednica ne sme biti nastavljena. 5
Clash Posted March 4 Posted March 4 Ja sam davno napisao ovde svoj stav. Može mirno a može i sa pucanjem. Ali ako imamo Bogatić, Miločaj, Rača i ne znam gde još gde je ovo isto uradjeno, i gde smo podržali sva ta mesta i te ljude, nije ovo ništa različito, samo što je ovde direktno u glavu. Opocizija govna? Jesu. Što nije uopšte bitno za ovo pumpanje. Samo rokaj. 13 1
robespierre Posted March 4 Posted March 4 Ljudi 'ladno posle svega nastavljaju sednicu gde vlada koja je pala nelegalno usvaja predložene zakone. More, spremaj patike za trčanje. 1
Volter Posted March 4 Posted March 4 1 hour ago, fancy said: Naše pevanje Koombaya oko logorske vatre i držanje za ruke dok lebdimo bosonogi iznad polja tratinčica i čistimo pikavce i papiriće s ulica i jedemo kiflice koje je napravila neka staramajka - neće ni početi da obara ovaj nakazni režim. Jeste lepo i oku ugodno, ali ovde se poeni ne dobijaju za umjetnički dojam. Nemoj zajebavati Fansy, nisu samo kiflice, papirići, moravac kolo, đuskanje...dobijali su oni i batine, gaženja, leteli na ulici zbog idiota, raznorazna maltretiranja...Sve su to istrpeli i doveli do toga da danas ne smeju da pomisle da ovako nešto ponove. Mada, sa njima se nikad ne zna, imamo posla sa ludacima pa je moguće da ponovo šalju batinaše. Oni su bre uzdrmali režim, koliko vidim nemaju nameru da odustanu, imaju svoj način na koji se bore, za sada je dao rezultate a možda i kod njih u nastvaku vidimo neka iznenađenja. 1
fancy Posted March 4 Posted March 4 3 minutes ago, 40Wins said: a ne ispadne da sam drveni advokat @nemanjaol ali moram da se nadovezem na komentare ka njemu. E, tako. Sad ga pitaj i šta je hteo da mi odgovori pa mi prenesi i da vidimo ko brže poteže i ko će koga da navuče na ban In d mintajm: 15 minutes ago, nemanjaol said: Što se tiče toga šta bih uradio drugačije. (moram da ponovim nešto što sam, mislim, 57 puta već napisao, al ko broji... dakle) Da li si za ovih 12, skoro 13 godina, pokušao da kroz učešće u radu neke stranke promeniš ili usmeriš kurs njenog delovanja ka onome šta ti mislliš da je, štajazanm, najispravnije... ili po tvom ukusu? Ako jesi, please do tell, i zatim reci gde je tačno zapelo (ili nije?!?) pa se stvari ne odvijaju onako kako bi ti to uradio... Ako nisi, onda... well, napisao sam već. Ovoj zemlji je dosta onih koji znaju da im se ne sviđa "kurs opozicije" ali nisu qrcem mrdnuli da i učestvuju u kreiranju istog, recimo - boljeg, efikasnijeg... Evo ja prvi kažem - ja nisam. Nisam imao vremena za to, mrzelo me da se cimam s političkim radom, nije to za mene, nemam tu finesu ophođenja s njima i kao jedan otvoren momak ja najradije svima sve saspem u lice Zato mi je sad ovo "jao pa nije to trebalo" palamuđenje par ekselans i apsolutno nemam razumevanja za to. 4 minutes ago, Volter said: dobijali su oni i batine Kad kažeš oni, misliš valjda - mi? Pa jasno je meni to. Vreme je da počnemo da vraćamo. Samo kažem. Možda i nije... al eto takvog sam mišljenja... posmatram na to kao na vađenje zuba. Znaš da te čeka pa te čeka taj oštar bol.
deez nuts. Posted March 4 Posted March 4 Bravo za skupstinsku akciju opozicije. Nemoj neko da je spustio tenzije! 1 1
Kooineeperk Posted March 4 Posted March 4 Ovaj Marko Atlagic ce da svisne pred mikrofonom. Zalosno je kad vidis nekog ko je prof.dr. u guzicu spucao 70-80 godina ili koliko a ovako prica...
nemanjaol Posted March 4 Posted March 4 5 minutes ago, fancy said: Druže, idi popij vode i umij se. @Don Dusko me je pitao šta mislim da bi trebalo drugačije, ja mu odgovorio. Vrlo prosto. @MetalHead Koja je ovo fora da moderatori stalkuju obične forumaše. Posebno što tek sad kapiram da se dotična osoba verovatno ovako nakačila na mene samo zato što sam vrlo kulturno i normalno pre neki dan rekao da mislim da splitovanje teme nije bilo najbolje rešenje. 3
fedor Posted March 4 Posted March 4 Narodu se nikad nece ugoditi, svi ti gadljivi na opoziciju su u stvari oni koji nisu gadljivi na sns. Dodvoravanje tim i takvim nema nikakvog smisla jer ovo nije borba koje ce se resiti na izborima. Bilo kakvi izbori koje sns organizuju ne mogu da se dobiju, ne postoji sansa, sve i da 15. milion ljudi izadje na ulice, svi i da se 100% tih neodlucnih ipak odluci za opoziciju. Zato samo podizanje tenzija i haos mogu da donesu neke rezultate, nefunkcionalnom drzavom gde mora da te cuva 10 policajaca od jaja niko ne zeli da se bavi niti moze na duze staze. Jedina greska opozicije danas je sto to nije prekinuto kako treba, jer ovi i dalje izglasavaju zakone pod moranje bez prekida sednice. Opozicija je da se razumemo generalno losa i to je jedan od razloga zasto ovi vladaju kako vladaju. Desnicarima je miliji vucic od "drugosrbijanaca", levicarima je miliji vucic od "fasista" i "litijasa", a on savrseno pliva u toj gomili govana. Medjutim sada im je vreme da se pokazu da postave ledja jednom. Da robijaju malo, da prave haos, jer ponavljam izbora na kojima ce oni pobediti, a koje bi ogranizovao sns nece sigurno biti, ali zato na izborima koje potencijalno ne bi organizovao sns nema ko drugi da pobedi osim njih. 10 6
Recommended Posts