Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

37 minutes ago, DameTime said:

That being said, šta bi uopšte bila ta umerena desnica u Srbiji, tj. ko su njeni predstavnici? Piša Vacić sigurno nije, teško bi mogao biti koristan u rušenju režima, a ni tri budale koje ga eventualno podržavaju sigurno nisu politički i pravno pismene (ili koji je već izraz robespjer upotrebio, ne mogu sad da se vraćam na komentare, mrtva sam umorna).

Rekao bih da desni spektar u Srbiji, grubo poređan po umerenosti, može otprilike ovako da se grupiše:

1. Najumerenija desnica, klasični konzervativci i "domaćini", neki koje bi među političarima predstavljali Aleksić, Ponoš i npr. Vladeta Janković za ove finije, ovi su svakako već deo opozicije.

2. Tvrđi nacionalisti i "bez kralja ne valja" ekipa, znači neki Miloš Jovanović glasači. Ovi razumeju da je opasno ako im beton pada na glavu. Neophodni su da bi nas bilo dovoljno.

3. Antisistemci, nestandardna desnica, to su Nestorijanci, Dverjani i nekategorisani ludaci, od ovih se mora makar malo štrpnuti da se dobije onaj koji će da bude prvi glas iznad 50%.

4. Klasični fašisti, nacisti, Vacići i Bokani. Od ovih nema leba jer su mahom već u snsu ili njegovim ispostavama. A nisu ni neophodni, dovoljno je 2.5/4.

• Like 5

2 hours ago, mare80 said:

A jel su proverili da ne nose špiceve i macole ? 😄 

Na neki način su i ti studenti iz Hrvatske "krivi" za to što im se desilo. Isto važi i za razne "turiste" koji dolaze u BG da se dive "provodu" Dođu u državu diktatora sa ozbiljnim psihičkim poremećajem i očekuju da budu dočekani i ispraćeni kao što bi ih ispratili iz Norveške na primer. Moraju da osete ono što mi trpimo evo 10+ godina.

5 hours ago, Smrtokapa said:

Rekao bih da desni spektar u Srbiji, grubo poređan po umerenosti, može otprilike ovako da se grupiše:

1. Najumerenija desnica, klasični konzervativci i "domaćini", neki koje bi među političarima predstavljali Aleksić, Ponoš i npr. Vladeta Janković za ove finije, ovi su svakako već deo opozicije.

2. Tvrđi nacionalisti i "bez kralja ne valja" ekipa, znači neki Miloš Jovanović glasači. Ovi razumeju da je opasno ako im beton pada na glavu. Neophodni su da bi nas bilo dovoljno.

3. Antisistemci, nestandardna desnica, to su Nestorijanci, Dverjani i nekategorisani ludaci, od ovih se mora makar malo štrpnuti da se dobije onaj koji će da bude prvi glas iznad 50%.

4. Klasični fašisti, nacisti, Vacići i Bokani. Od ovih nema leba jer su mahom već u snsu ili njegovim ispostavama. A nisu ni neophodni, dovoljno je 2.5/4.

Jeste, ali po toj podeli ti je 70% foruma desnicari a zapravo nisu. Opet sam dosadan, ali ako ja lupam hocu da razjebem i privatizujem ful "strateski" sektor da ne duguje EPS Vodovodu milione evra za usluge i obratno i nikom nista, pa sam ludi libertarijanac, a neko drugi bi salonski da ne priznaje Kosovo emotivno, a ne kalkulantski, mi smo obojica desno samo razlicita tacka, ali to je nebitno, jer ako oboje shvatamo prioritete ove drzave, to sto nas tangira stavljamo ad acta. Iz cega sledi da ne postoje Ponosi i Vladete, postoje autenticni ludaci, fasisti i oportunisti, a oni svi posredno i neposredno rade za Vucica. I zato ta i takva desnica nikada nece i ne moze srusiti Vucica niti treba da se racuna u "strp", jer da je to moglo, Vucic bi pao posle Savamale.

1 hour ago, McLeod said:

Jeste, ali po toj podeli ti je 70% foruma desnicari a zapravo nisu. Opet sam dosadan, ali ako ja lupam hocu da razjebem i privatizujem ful "strateski" sektor da ne duguje EPS Vodovodu milione evra za usluge i obratno i nikom nista, pa sam ludi libertarijanac, a neko drugi bi salonski da ne priznaje Kosovo emotivno, a ne kalkulantski, mi smo obojica desno samo razlicita tacka, ali to je nebitno, jer ako oboje shvatamo prioritete ove drzave, to sto nas tangira stavljamo ad acta. Iz cega sledi da ne postoje Ponosi i Vladete, postoje autenticni ludaci, fasisti i oportunisti, a oni svi posredno i neposredno rade za Vucica. I zato ta i takva desnica nikada nece i ne moze srusiti Vucica niti treba da se racuna u "strp", jer da je to moglo, Vucic bi pao posle Savamale.

Ok ali onda je ovo samo pitanje semantike. Ti možeš da kreneš od premise "desničari će uvek biti uz Vučića, sve dok on zvanično ne prizna Kosovo - a neće", obrneš jedan krug rezonovanja i onda kažeš "desničari neće pomoći u promeni vlasti i ne treba se uzdati u njih", ali to već sledi iz same definicije. Mislim, okej, može, ali se onda postavlja pitanje zašto treba da baratamo tom definicijom i zašto je ona pogodnija od neke druge definicije, osim što nam omogućava da kažemo "sns režim se mora i može oboriti bez desnice", što lepo zvuči.

Možda treba da koristimo termin "nacionalisti" umesto "desničari", eto to bi nam makar pomoglo da iz te grupe izbacimo većinu privatizatora vodovoda, Mišu Brkića i Čedu Jovanovića ako ništa.

Ništa se ne bi promenilo ni sa tim sistemom. Kao što vidite SNS više i ne izalazi na izbore nego im se lista zove X pa ime nepomenika. Tako bi bilo i onda, niko ne bi ni čitao ko je kandidat dovoljno bi im bilo ime "stranke". U predizbornoj kampanji bi bile slike gde nepomenik grli ili diže pobedničku ruku njihovom kandidatu i to je to. To bi imalo vrlo mali uticaj da promeni ovu situaciju.

Izborni sistem je ovakav zbog Kosova. Dok se ne reši pitanje Kosova ne možemo menjati taj sistem "jedne izborne jedinice".

• Like 2

Jel to zezanje ili Gazprom / NIS pumpe kod nas prelaze u vlasništvo Shell-a?

Ono, Hill pre neko veče nosio Tajrikov dres sa velikom NIS reklamom :classic_biggrin: i krenula priča... 

No, jel ima nečeg ozbiljnog u tome?

8 minutes ago, fancy said:

Ono, Hill pre neko veče nosio Tajrikov dres sa velikom NIS reklamom :classic_biggrin: i krenula priča... 

Video sam da se to piše po društvenim mrežama, ali niko ne daje konkretan izvor. Videćemo.

38 minutes ago, DJ_Vasa said:

Koliko znam, kod njega je bilo obrnuto. Taj je prvo postao šerif u Surdulici, pa je onda avanzovao. Sada je predsednik opštine neko drugi, ali Tončev vuče sve konce. Mediji su čak pisali da je na poslednjim izborima SNS pokušavao da im pomrsi konce, ali da nije uspeo, pa je Surdulica postala jedina opština gde SNS nema većinu, a onda se pridružio i Niš sa Medijanom.

Ista priča je i za Nenada Krstića iz Trgovišta, koji je sada postavio sestru za predsednicu opštine.

Neko je ovde pisao i da je slična situacija u Somboru ili Zrenjaninu, pa će se možda javiti da objasni.

To su njihove "kuvarske tajne" ja sam hteo da ukažem na nemogućnost izbora kad je neka manja opština u pitanju. Mogu da izaberu lokalnog moćnika ili nekog potčka iz BG kojeg AV po kazni šalje što dalje od glavne kase. Baš im je izbor u p.m.

13 hours ago, drgnk said:

Većina ih je informatički nepismeno (mnogi ni nemaju kompjutere), nemaju pristup širem obimu informacija osim onih ciljano serviranih... muka jedna.

Evo meni jutros komšija za kafom kaže, ko zna šta vi vidite na tom internetu. 😂 

Uz čuvenu rečenicu da smo mi zeleni i ništa ne znamo. Sve oni znaju najbolje, a doterali su naše generacije dovde.

• Like 1

5 minutes ago, DameTime said:

Evo meni jutros komšija za kafom kaže, ko zna šta vi vidite na tom internetu. 😂 

Tebi svaka čast kada možeš da razgovaraš sa takvima. Imam sreće da sa takvom ekipom nemam mnogo posla, inače bi bilo svašta.

Pre izvesnog vremena mi je pričao jedan lekar da dobije ospice kada mu neko kaže da je na internetu već saznao dijagnozu i terapiju. Takvima obično kaže: „Pa ništa, idite onda pa se lečite na internetu. Što ste došli kod mene kad već sve znate?”

• Like 5

1 hour ago, fancy said:

Neka prica od pre je da ce kao drzava otkupiti ruski deo sa pricom da je to doogovor sa Putinom, pa posle par meseci ide prica da ne moze to drzava da ima u vlasnistvu i da je bilje da se nadje partner gde ce drzava imati vecinski paket pa vremenom da drzava izlazi sve vise.

Navodno je Shell prvi u prici.

Dace bog da je istina.

• Like 3

1 hour ago, DJ_Vasa said:

Tebi svaka čast kada možeš da razgovaraš sa takvima. Imam sreće da sa takvom ekipom nemam mnogo posla, inače bi bilo svašta.

Nije to razgovor, uglavnom je svađa, srećom se viđamo jedva par puta godišnje. Ali je svaki put sve gore.

Edited by DameTime
reč

1 hour ago, DJ_Vasa said:

Pre izvesnog vremena mi je pričao jedan lekar da dobije ospice kada mu neko kaže da je na internetu već saznao dijagnozu i terapiju. Takvima obično kaže: „Pa ništa, idite onda pa se lečite na internetu. Što ste došli kod mene kad već sve znate?”

Dao sam ti lajk jer se generalno slažem, ali tako sa pacijentom razgovara sujetan lekar. A takvih je u Srbiji pun kufer. Naravno da će pacijent u današnje vreme da gugla svoje simptome, svoju bolest, načine lečenja itd. Savremen lekar mora da zna kako pacijentu da objasni zašto to što je pročitao nije tačno ili ne može u njegovom slučaju da se primeni i sl., umesto da se vređa kao seljačka mlada, što mu je neko dirnuo u nedodirljivi status boga. 

• Like 9
  • Love 1
  • Thanks 3

12 minutes ago, Eddard said:

Dao sam ti lajk jer se generalno slažem, ali tako sa pacijentom razgovara sujetan lekar. A takvih je u Srbiji pun kufer. Naravno da će pacijent u današnje vreme da gugla svoje simptome, svoju bolest, načine lečenja itd. Savremen lekar mora da zna kako pacijentu da objasni zašto to što je pročitao nije tačno ili ne može u njegovom slučaju da se primeni i sl., umesto da se vređa kao seljačka mlada, što mu je neko dirnuo u nedodirljivi status boga. 

Imam potrebu da tu stavim i Thanks i Like i Love.

• Like 1
  • Love 1

36 minutes ago, Clash said:

Neka prica od pre je da ce kao drzava otkupiti ruski deo sa pricom da je to doogovor sa Putinom, pa posle par meseci ide prica da ne moze to drzava da ima u vlasnistvu i da je bilje da se nadje partner gde ce drzava imati vecinski paket pa vremenom da drzava izlazi sve vise.

Navodno je Shell prvi u prici.

Dace bog da je istina.

Ja bi rekao da je pristao da uzme od Rusa NIS ali će to da ide sa ovom pričom eto prete nam sankcijama pa ćemo mi preuzeti NIS da ga ne unište, čisto da ne bi parizer izgubio glasove rusofila. Rusima je svakako jasno da više ne mogu ovde da se održe pa su verovatno pristali da se povuku iz NIS-a. Slično je urađeno sa Sber bankom. Biće interesantno da vidimo cenu 🙂

Edited by Klotzen

1 minute ago, Klotzen said:

Ja bi rekao da je pristao da uzme od Rusa NIS ali će to da ide sa ovom pričom eto prete nam sankcijama pa ćemo mi preuzeti NIS da ne bi parizer izgubio glasove rusofila. Rusima je svakako jasno da više ne mogu ovde da se održe pa su verovatno pristali da se povuku iz NIS-a. Slično je urađeno sa Sber bankom. Biće interesantno da vidimo cenu 🙂

Imao je tri godine da ovo resi i nije.

A jako je prosto.

Najveci deo nafte dobijas preko Janafa.

Hrvatskij ako se kaze zavrci slavinu sta oni mogu da urade?

Alternativno snabdevanje naftom? Otvoris mapu i pogledas okruzenje i zatvoris mapu.

Bez nafte nema Expa, stranih imvesticija a bogami i lojalisti bi mogli da se zabrinu kako ce njihovi buldozeri i kranovi da rade.
Tako da bez nafte nema ni vlasti.

Price koje ce Aco Srbin da prosipa sve vise kod svih idu u bolimekurac fajl.

2 hours ago, Klotzen said:

Ja bi rekao da je pristao da uzme od Rusa NIS ali će to da ide sa ovom pričom eto prete nam sankcijama pa ćemo mi preuzeti NIS da ga ne unište, čisto da ne bi parizer izgubio glasove rusofila. Rusima je svakako jasno da više ne mogu ovde da se održe pa su verovatno pristali da se povuku iz NIS-a. Slično je urađeno sa Sber bankom. Biće interesantno da vidimo cenu 🙂

I meni deluje da je ovo dogovoreno ranije a sad samo koristi da plasi narod. Jer Ameri se ponasaju vrlo cudno prvo su bili u fazonu wtf ovaj prica sad pak su valjda prihvatili njegov igrokaz pa moraju da mu naprave nekakav papir.

Ali postoji i treca strana a to su Rusi. Jeste da Rusima bi fino doslo koja milijardica ali ako Putin proceni da mu vise odgovora da pravi haos pa ne da NIS bice gadno.

@all

Nego jel to on je u svakim vestima ko malopre ili su eto sad odlucili da reemituju sta je jutros pricao?

Keva vrti kanale i eto njega i sad slusa ga kad nema snukera, nema ni tenisa a nema ni nasih basektasa i ja nesto radim po stanu i provalim pa on prica verovatno 20minuta??? I onda vidim da su vesti, i da videlo se da se i spikerka bas smorila kad je odjavljivala vesti.

Evo sad gledam programsku semu ove vesti su u 15.00 a malopre su se zavrsile???

Edited by MeanMachine
  • Like 1

2 hours ago, Eddard said:

Nije mu niko dirnuo u status, nego mu uzima vreme, jer kad u čekaonici imaš zakazane i nezakazane, dobar broj je nedokazanih koji alergiju leči ampicilinom i žele MR jer im trne ruka-ne karikiram.

Propisanih je 33 po tabelama za zakazivanje, plus je ostavljeno pola sata za eventualnu kućnu posetu (na selu smo).

Imaš 10 minuta za pacijenta.

• Like 1