Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Ma pitanje je, ako je studentkinja i ovo njena drugarica, da li uopšte imaju LinkedIn... a Twitter jeste definitivno brži u ovakvim reakcijama.  

Nekako je LilnkedIN uvek bio više orijentisan ka B2B komunikaciji, plus što kaže Dame, tamo tek budala ima kolko nećeš...

3 minutes ago, DameTime said:

Na LinkedIn-u su neretko veći idioti, dok se na Twitteru češće dešava da pomoć odmah stigne. 

Da apsolutno, LinkedIN je definitivno bio crna rupa svih mreža... no izgleda da se i to polako menja zadnjih nedelja.  

• Like 2

Ako zanemarite, doduše ogroman broj, wannabe lajf koučeva na LinkedIn, prilično je puno normalnih i pametnih ljudi. Doduše, zanemarivanje lajf koučeva je težak zadatak jer tamo su svi u nekom dreamlandu kako bi posao trebalo da izgleda a ne kako jeste.

• Tuzno 1

1 minute ago, JPM said:

zanemarivanje lajf koučeva je težak zadatak jer tamo su svi u nekom dreamlandu kako bi posao trebalo da izgleda a ne kako jeste.

Upravo.

Uvek sam govorio da stepeni komparacije idu ovako:  Laži - Proklete laži - LinkedIN.

Što se Tw tiče, nisam ja nešto mnogo tamo, sad sam tu nešto više od kad su blokade, ali... manje mi smeta ljudsko prepičkavanje ovakvih i onakvih (plus, s vremenom mi se feed potpuno unormali na ono što me zaista zanima) dok na LI jednostavno više nisam mogao da živim od ljudi iz La-la landa.

Biznis uspesi, saveti, pičkematerine... ne hvala.

• Like 2

4 minutes ago, fancy said:

Uvek sam govorio da stepeni komparacije idu ovako:  Laži - Proklete laži - LinkedIN.

Mislim da je to uglavnom zato što LN koriste mahom kancelarijski zaposleni koji imaju neretko malo naduvano mišljenje o sebi i ne sagledavaju svet iz ugra običnog radnika fizikalca, pa su malo ipak selfentitled. Ali ima i dosta pametnih ljudi.

Jeste videli Đuku bizona kako poziva na dijalog i razumevanje. 😄

Možemo da se ložimo da su se nešto posebno usrali, ali mislim da samo sprovode taktiku koja za cilj ima da upasivi sve i smiri strasti što je moguće više i da se nadaju da će sve polako da odumre tokom praznika. Plus su slike sa protesta verovatno stigle do 90% stanovnika Srbije, nevezano za koga glasaju

Ali razmišljam kako ovo izgleda nekome ko stvarno iskreno veruje Đuki kada vidi kako jedan dan priča da treba da polome sve protestante, pa onda dva dana kasnije širi ljubav, mir i toleranciju.

• Like 1

6 minutes ago, nemanjaol said:

Ali razmišljam kako ovo izgleda nekome ko stvarno iskreno veruje Đuki kada vidi kako jedan dan priča da treba da polome sve protestante, pa onda dva dana kasnije širi ljubav, mir i toleranciju.

Ni ne registruje promenu taj ameboliki oblik života...

Moj pokojni deda gledao Pink, naiđe Vučić, deda se buni što mu prekidaju seriju, smeje se Vučićevom hvalisanju, kaže "samo lažu narod", "za sve im je Đilas kriv", "što ga ne uhapse ako je zaista pokrao pare?", ja u fazonu bravo deda, ubacim tu još poneku buvu, mislim se odlično je ovo.

I onda dođu izbori i deda ode i glasa za Vučića :ajme:

• Like 1
  • Ha-ha 22
  • Tuzno 1

Mene keva pozove da mi kaže kako sad mogu da uzmem stan 🥲 Samo sam bila u fazonu ako nastaviš tu temu, spuštam slušalicu.

Što je najgore, nije ona stari Vučkov glasač bez obrazovanja i bilo kakve svesti (59 godina ima), a nema ni neku vajdu od njega... Rekla sam joj da sa tim stavom ("ja sam preživela i Tita i Miloševića i demokrate, nije on mnogo gori") može slobodno i da glasa za sns.

I roditelji nekih poznanika isto sad ubedjuju decu da uzimaju ove kredite.

To nema veze sa SNSom, nego je ta generacija navucena na kredite, moja majka je vukla kredite do smrti recimo jer je jednostavno tako funkcionisala, ta generacija bumera i prvih iz generacije X mislim da apsolutno predominantna vecina onoga sto bi trebalo da bude srednja klasa konstantno uzima kredite, refinansira itd.

Oni su navikli na to i u njima vide nuzno zlo plus objektivno oni jesu uzimali kredite sa gorim uslovima od ovih, samo sto je ovo naravno samo naizgled dobro. Ne bas kao cuveni svajcarci, ali moze da krene naopako.

• Like 2

55 minutes ago, duško matić said:

Moj isto gleda sarumanovo trojstvo pink-hepi-informer, ne mogu da odem kući a da se ne pokačimo. izderemo jedan na drugog i onda sledeći put jovo nanovo

Identicno, dodjem, posvadjamo se i odem kuci posle 10 minuta.

Al' znas kako... sad kad njega vise nema nista nije ni bitno.

• Like 2
  • Tuzno 1

Naravno da su zadojeni kad su im isprali mozak preko pinka, hepija, ali i svih ostalih tv s nacionalnom frekvencijom.

To su godine i godine svakodnevnog trovanja i lobotomiranja.

Stariji ljudi nisu na tviteru, instagramu, linkedinu... Psiho je dobro izučio Gebelsovu školu još tokom 90-ih kad je bio

ministar informisanja. Tačno u bobu zna genetski kod ovog naroda i šta u svakom momentu treba da mu servira.

5. oktobar je počeo upadom u skupštinu, a 6. će nadam se upadom u rts.

Pink, informer, kurir, hepi, telegraf...ugasiti za vjek i vjekova, a DJV, Mitrovića poslati na visegodišnju robiju.

To će biti znak da postoje neki pomaci i da se ide ka ozdravljenju.

• Like 10

Necu opet da krecem u tu diskusiju, ali mediji stvarno nisu kljucni.

Nas mentalitet je kljucan, sve ostalo je fine tuning.

Ljudi na ovim prostorima idu linijom manjeg otpora. Ceni se "ulicna pamet" ili "uci sine skolu, zaposli se cuti i smrdi".

Pre desetak godina, jedan dobar drug je nasao prvi posao i bio na ispracaju zene na cije je mesto dosao.

Ona mu je rekla, citiram: "Eto, ja sam na ovom mestu bila 45 godina, sto i tebi od srca zelim!"

Naravno, divna zena i misli da mu zeli sve najbolje. A on je, opet naravno, vec posle 2-3 godine promenio firmu i otisao na bolje mesto.

Nasi roditelji (necije babe i dede ako ste mladji) su bili protiv Milosevica, ali sto vise staris uglavnom postajes konzervativniji, plus su razocarani jer je mnogo njih mislilo da kad padne Milosevic ima da potece med i mleko. I onda taj oportunizam i "srpski inat" udju na vrata.

Nisu (svi) oni glupi, nego razocarani i oportunisticki udaraju kontru, nece da ih neko prevari dva puta, pa pustaju ovog da ih laze svaki dan.

A rezimski mediji, pogotovo Pink i Informer i Hepi imaju su mozda znacajni za one koji gledaju isti tip emisija kao veliki brat, farma ili slican rijaliti. Utice na njihovo misljenje svakako, ali od tih ljudi i da nema tabloida ne mozes da ocekujes puno.

Edited by McLeod
  • Like 3

Sreća pa moj matori ne guta te gluposti što serviraju na navedenim kanalima.

Zna on dobro ko su radikali i socijalisti.

Godinama je išao na demonstracije,borio se za slobodu,dočekao 5.oktobar.

Generalno nema lepo mišljenje o političarima,čak ih i prezire,osim pokojnog Zorana,kojeg je poštovao i uvažavao.

Zato izbegavam da diskutujem sa njim o političkim temama,jer znam njegov stav i drago mi je zbog toga.

Edited by Polivalentni Stevica
  • Like 3