Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Zanimljivo počeo dan, nagurivanja opozicije i policije u punoj opremi u NS ispred suda i u BG kod Savskog mosta. Priveli Manojlovića iz Kreni-Promeni na mostu a u NS se poslanici razvlače po stepenicama dok policiji ispadaju pištolji iz opasača.

Za to vreme žvalavi o nuklearnom ratu a dan dvadeseti kako niko nije uhapšen za smrt 15 ljudi. Policija bolje da je otišla da uhapsi onog dedu što ih radi na budalu 3 nedelje oko Prijepolja nego što služe kao štit za sektina nepočinstva.

Baš smo u kanalčini kao narod i država a sve gore i gore izgleda.

• Like 6

9 hours ago, DameTime said:

Ljudi, da li bi iko od vas jeo kupus sa makaronama? Ne makarone sa kupus prilogom (mada na šta i to liči). Dajte da se ne zajebavamo, koje nutricionističke zahteve ispunjavaju makarone, čisti ugljeni hidrati. Pokažite mi nekog ko jede kupus i makarone u kombinaciji i sutra ću to sebi skuvati za ručak.

Ja sam se hranila u menzi 6-7 godina, za 72 dinara smo imali kompletan kuvani obrok. Čorba, dva priloga + meso kao glavno jelo, pa salata, pa desert i hleba koliko hoćeš. Nije to bilo skroz džabe ali kao da jeste jer je cena bila smešna. Nije se (skoro) niko žalio jer možda nije bio McDonalds, kavijar ni ekstra restoran, ali je bio pristojan i ukusan obrok.

Nije ovo izvoljevanje roditelja već javašluk države (još jedan); kao što rekoh, u redu, naplatite vrtić ali makar da se ne serviraju ove splačine deci. Stvarno sramota.

Ja ne bih, ali ja ne jedem recimo ni cveklu, a jeste jako zdrava. Deca moraju da jedu povrce i ugljene hidrate, to je mnogo zdravije

od hleba i pljeskavice. Deca mnogo izvoljevaju jer su tako u mogucnosti, a onda im svi cine po volji i tako odrastaju bez povrca ( a i voca)

samo mast i ugljeni hidrati = dijabetis.

Konačno da vidimo i neke konkretne akcije od ove naše mutave opozicije, a Vučić je krenuo djonom i jako.

Sad bi odmah trebalo ostali aktivisti i organizacije da se zajednički organizuju i da smisle nove akcije na drugim delovima BG i NSa i da mu zafali žandarma da sve pokrije.

Edited by duško matić
  • Like 3

12 minutes ago, duško matić said:

zajednički organizuju i da smisle nove akcije na drugim delovima BG i NSa i da mu zafali žandarma da sve pokrije.

👇

On 11/5/2024 at 4:28 PM, fancy said:

A onda, u svim gradovima u Srbiji, istog dana.

Pa neka razmišljaju gde će pre da šalju kerove.

• Like 7

Nego zanimljivo je... Trenutno krizna mesta - Novi Sad, BG - Stari tramvajski most...   ne znam da li se nešto događa oko Hotela Jugoslavije, trebalo bi. 

Ovi otvaraju frontove jedan za drugim, mora se reagovati na svakom mestu.

Bar mi da rešimo svoja sranja pre nego krene WWIII 👀

1 hour ago, Selina said:

To zavisi od komune u kojoj stanujes. U Berlinu, Minhenu i Frankfurtu ne kosta nista, svejedno koliko roditelji zaradjuju.

U svakom slucaju drzava, pokrajina , komuna, daje silne pare za ta obdanista.

Tako je. Evo i kod mene u Niedersachsenu je besplatno od 3. godine. 

1 hour ago, Selina said:

Zale se i ovde silni roditelji na hranu u vrticima, jedni bi da se zabrane kobasice ( svinjsko meso) drugi bi

da deca dobijaju vegan hranu, svetu se ne moze ugoditi.

Ja sam se šokirao kad sam saznao da se u vrtiću daje samo vegetarijanska hrana, ali u svim u gradu je tako, pa nisam imao izbora. Rekao sam, ćerko, ima da za večeru i vikend mlatiš po kulenu i kobaji samo tako 😁

• Love 1
  • Ha-ha 1

9 hours ago, DameTime said:

Ljudi, da li bi iko od vas jeo kupus sa makaronama? Ne makarone sa kupus prilogom (mada na šta i to liči). Dajte da se ne zajebavamo, koje nutricionističke zahteve ispunjavaju makarone, čisti ugljeni hidrati. Pokažite mi nekog ko jede kupus i makarone u kombinaciji i sutra ću to sebi skuvati za ručak.

Ja sam se hranila u menzi 6-7 godina, za 72 dinara smo imali kompletan kuvani obrok. Čorba, dva priloga + meso kao glavno jelo, pa salata, pa desert i hleba koliko hoćeš. Nije to bilo skroz džabe ali kao da jeste jer je cena bila smešna. Nije se (skoro) niko žalio jer možda nije bio McDonalds, kavijar ni ekstra restoran, ali je bio pristojan i ukusan obrok.

Nije ovo izvoljevanje roditelja već javašluk države (još jedan); kao što rekoh, u redu, naplatite vrtić ali makar da se ne serviraju ove splačine deci. Stvarno sramota.

Kupus baš i nema ugljenih hidrata, a dole u jelovniku ima i tabela sa nutricionističkim vrednostima. Lepo kaže Selina, ovo je inače poljsko i istočnoevropsko jelo, a zove se haluške. Evo i restoranske verzije:

cabbage-and-noodles-recipe.jpg

A evo i recepta: https://nikkivegan.com/polish-cabbage-and-noodles/

Ovo sa slike ima čak i iste sastojke kao što je navedeno u jelovniku tog obdaništa. Slažem se da izgleda lepše, da je fotografija bolje urađena, ali u pitanju je isto jelo. Neko bi za njega platio u restoranu, neko bi ga i lično skuvao, ali to je stvar ukusa i navika. Nebitno je šta bi ko ovde sebi skuvao za ručak ili poručio u restoranu, već da deca nisu gladna i da im jelovnik obezbeđuje ono što je potrebno. Čak i kada se jede u sopstvenoj kući nemoguće je uvek izvoljevati, pa zato porodice obično jedu isto jelo za ručak, osim ako ne idu u restoran. To što se nekoj gospoDŽi ne svđa kako izgleda ili kakav je ukus nije bitno u celoj priči.

• Like 1

Mrcina ce da nas zamlacuje sa politickim ostavkama koje su sustinski nebitne. Potpuno je isto ko je gradonacelnik Novog Sada, nekakav ministar, cak i premijer. Mrcina lično vuce sve poteze.

Osnovu njegove kriminalne vlasti čini građevinska mafija. Preko nje ispumpava pare , muljavi sa kreditima, pere novac od sverca droge u kojem je do guše.. Njih niti zeli, niti sme da pusti niz vodu, privede.. Ne sme, jer ce mu se obiti o glavu. Svi su upetljani, investitori, inspektori, nadzorni organi. Pa nadzorni organ koji je bio zaduzen za zeleznicku stanicu u Novom Sadu je i za nacionalni stadion!!! I sve se radi bez tendera. Papiri se zavrsavaju na kraju radova, a ne pre pocetka jer ovako najlakse kradu.

Eno primera na Kosovu. I tamo niču zgrade, autoputevi na sve strane. Isti model pranja para i ostale muljavine. 

• Like 1

20 hours ago, Eddard said:

Pazi, ne bih da budem snishodljiv, ali nema ni kod babe džabe. To što su ljudi u Srbiji naviknuti da očekuju od "države" duradi nešto i da dobiju osnovne stvari besplatno, šta god to značilo, to je relikt neuspelog projekta zvanog socijalizam. Što bi rekao omiljeni nam predsednik:

donald-trump-sounds-good.gif

Vrtic košta, recimo ovde jedna prosečna porodica plaća za jedno dete oko 300e mesečno za 8h/5d.

Kao što košta i zdravstvo. Pa zato ja upravo gledam zidove somborske bolnice koji samo što se ne obruše na pacijente koji leže u pocepanoj posteljini, a to im je i najmanji problem. Jer zdravstvo nije besplatno. I ko to očekuje (kao i besplatne vrtiće), može samo da piše ovakve Twitter postove jer živi u socijalističko-komunističkom matriksu. 

P.S. Kudos za osoblje somborske bolnice 👏. Znam da ljudi imaju tamo jako loša iskustva, ali je ne mogu sad da kažem jednu lošu reč. Ima i do toga što znaju da sam njihov, ali opet, lepo je videti da ima i može i tako. 

Reklabih da u socijalistickoj YU mi, gradjani, nismo nista dobijali besplatno, nismo bili podojeni na drzavnoj.....placali smo uredno poreze i doprinose i u poprilicnoj meri kontrolisali trosenje tog javnog novca. Dakle, ne radi vam ta kvalifikacija da smo bili izdrzavani. Ja sam svoj studentski kredit i dobila i posteno vratila, znaci, nista dzabe, Zivela sam u toj zemlji, data su mi, kao zeni,  sva gradjanska prava i slobode modernog sveta i koliko god to vama i istomisljenicima bilo cudno, bila sam slobodna. Slazem se da moja YU nije bila toliko dobra koliko je ova drzava danas ubistveno losa. O tome se radi.

Edited by Pletilja

Situacija je dosta jasna,trenutno u Srbiji za svakoga od nas postoje 3 opcije:

1. Tuča sa bagrom pa ko zadnji ostane

2. Selidba što dalje odavde

3. Bistvovanje kao gradjanin 7. reda u okupiranoj prćiji gde je pitanje da li će te ubiti polako nekim azbestom ili munjevito nekom nadstrešnicom. 

Demokratija, izbori, privid normalnosti, tranzicija vlasti,  regulisanje pravne države... pa to je trenutno Alan Ford. 

• Like 5

27 minutes ago, Pletilja said:

Reklabih da u socijalistickoj YU mi, gradjani, nismo nista dobijali besplatno, nismo bili podojeni na drzavnoj.....placali smo uredno poreze i doprinose i u poprilicnoj meri kontrolisali trosenje tog javnog novca. Dakle, ne radi vam ta kvalifikacija da smo bili izdrzavani. Ja sam svoj studentski kredit i dobila i posteno vratila, znaci, nista dzabe, Zivela sam u toj zemlji, data su mi, kao zeni,  sva gradjanska prava i slobode modernog sveta i koliko god to vama i istomisljenicima bilo cudno, bila sam slobodna. Slazem se da moja YU nije bila toliko dobra koliko je ova drzava danas ubistveno losa. O tome se radi.

To što je SFRJ za današnju Srbiju definicija države, uprkos tome što i sama nije bila kako treba, ne menja činjenicu da nema ni kod babe džabe. 

A Vama ću ponoviti ono što već godinama pričam mojim roditeljima - baš zato što ste vi tako živeli kako ste živeli, a svi mahom predstavljate taj period kao liga bez briga je ujedno i jedan od razloga zašto se od 80ih sve izdešavalo kako se izdešavalo. Kao što su se i gotovo sva svačija a ničija SOUR/OOUR preduzeća urušila kao kula od karata jer nikog nije bilo da vodi o njima računa, tako se i država urušila. Da, slažemo se, u socijalizmu ama baš ništa nije besplatno, iako tako možda izgleda. Šta više, veoma je skupo. 

• Like 4

Ja sam šokiran šta se ovo dešava kod nas...

Kako ljudi ne vide da smo otišli u kurac?

21 hours ago, Eddard said:

Pazi, ne bih da budem snishodljiv, ali nema ni kod babe džabe. To što su ljudi u Srbiji naviknuti da očekuju od "države" duradi nešto i da dobiju osnovne stvari besplatno, šta god to značilo, to je relikt neuspelog projekta zvanog socijalizam. Što bi rekao omiljeni nam predsednik:

donald-trump-sounds-good.gif

Vrtic košta, recimo ovde jedna prosečna porodica plaća za jedno dete oko 300e mesečno za 8h/5d.

Kao što košta i zdravstvo. Pa zato ja upravo gledam zidove somborske bolnice koji samo što se ne obruše na pacijente koji leže u pocepanoj posteljini, a to im je i najmanji problem. Jer zdravstvo nije besplatno. I ko to očekuje (kao i besplatne vrtiće), može samo da piše ovakve Twitter postove jer živi u socijalističko-komunističkom matriksu. 

P.S. Kudos za osoblje somborske bolnice 👏. Znam da ljudi imaju tamo jako loša iskustva, ali je ne mogu sad da kažem jednu lošu reč. Ima i do toga što znaju da sam njihov, ali opet, lepo je videti da ima i može i tako. 

Meni je veći problem što ovde ni ako platiš ne dobiješ dobru uslugu, malte ne za bilo šta.

Slažem se da sve treba da košta i da je najskuplje to što je prividno besplatno, ali isto tako mislim da mora da postoji sprega između obaveza i prava ljudi koji plaćaju. Mislim da je trenutno u Srbiji takva hajdučija da ti za sopstvene pare budeš jeban jer nemaš prava, samo obaveze.

• Like 2

Sledeca vlast da lepo uvede bruto plate na ruke i da se placaju porezi i doprinosi fizicki, a ne da to rade firme. Pa kad svakog meseca das 60+ hiljada na poreze, doprinose i racune da vidis kako ce da ti proradi svest o "besplatnom" zdravstvu, penziji i drugim obavezama koje drzava preuzima prema tebi jer je placas.

• Like 1

Ako se preko toga bude tek tako prešlo, onda znači da smo se pomirili sa anarhijom koja ko zna gde može da nas dovede, jer podsetiću vas da anarhija uvek ima dva kraja. 

prof. Dr. Aleksandar Šapić, osvrćući se na dela Prudona i Bakunjina, te Lajdona u Britaniji.

Edited by freethrow
  • Like 1
  • Ha-ha 4

Sinoć sam uhvatio mali deo predsednikovog izlaganja, osim što je plašio ljude Trećim Svetskim ratom izneo je još neke zanimljive teze, koje sam već čuo od izvesnih "političkih analitičara", koje dobro oslikavaju kako je u ovoj državi sprovedena deregulacija.

U tim tezama se objašnjava kako cela ova situacija preti napretku Srbije, usporava njen ekonomski rast i ugrožava EXPO. Zbog ovih što vrše pritisak, sada niko ne sme ništa da potpiše jer se plaši odgovornosti (strah od odgovornosti, je, naravno, loša stvar). Na EXPO gradilištu su se usporili radovi jer radnici sada pobijaju šipove dublje nego što treba, vajda se opet plaše da se nešto ne sruši i neko ne pogine. Sve to nije kako treba, jer (ovo već svi znamo) zakoni i propisi ovde postoje čisto radi privida i nije predviđeno da se zaista primenjuju. Afuera je urađena de fakto, samo nije de jure. Evo samo u građevinarstvu, fušarenje na nadstrešnici, izrada nekvalitetne podloge na putu (skoro beše neki kamion propade kroz asfalt?), fušarenje na dokumentaciji itd, sve to omogućava privredi da uštedi na troškovima i vremenu, zaobilazeći nepotrebne propise i birokratiju, i tako se podstiče privredni rast. Ako se nađe neka budala koja želi da radi prema pisanim zakonima i propisima, taj jednostavno nije konkurentan i brzo biva eliminisan. Poenta sistema je da se privreda i građani stimulišu da ne poštuju nepotrebne zakone, a koji su zakoni nepotrebni odlučiće tržište - slobodno tržište propisa u ovom slučaju.

• Like 10

Lider kampanja pokreta Kreni promeni Savo Manojlović teško je povređen nakon današnjeg hapšenja na Savskom mostu. Kako kažu iz Kreni promeni, sumnja se da ima prelom jednog rebra. Manojlović je još na pretragama u Urgentnom centru.

https://nova.rs/vesti/drustvo/otkrivamo-prve-informacije-o-stanju-sava-manojlovica-sumnja-se-na-tesku-povredu/

• Tuzno 2
  • WOW 1