Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ako mi je zbog nekoga drago to je zbog McKinleya, jer mu se nikako nije dalo da za ove 2 godine ima neki ovakav momenat vec su sve bili nekako volsebno gubljeni mecevi posle njegovih minijatura,  tako da mi je drago da je dozivio jedan ovakav trenutak u dresu Buducnosti jer ga je zasluzio svojim pristupom. Tesko da ce ga moci zadrzati ali je on svojim primjerom vodio ovih par godina dosta igraca koji nijesu imali tu neku takmicarsku crtu i mentalitet poput njega da bi ga podrzali da se napravi nesto vece. Sad ostaje ovo u finalu da se pokrljaju i sa Partizanom, pa ko sta ponese. 

• Like 3
Posted

Ale ale ale ale!!!!!!!!!!!!!

Bravoooo!!!! Buducnost je u finalu!!!

McKinley se oduzio za sve one promasene suteve i polaganja tokom ove dve sezone!!!!! 

Ovakvi mecevi se cene, muska borba tokom 40 minuta, sut koji odlucuje pobednika. 

Sad po titulu uz pomoc pune "Morace", da konacno vidimo neke promene u ovoj nasoj zajednickoj ligi. 

• Like 1
Posted
On 5/31/2025 at 9:03 PM, goldberg bcd said:

Ni Barca ni Monaco nemaju neku ultramodernu dvoranu. Ni Monaco nema milionsku bazu navijaca, Galatasaray ima pa ne igra EL.

Ono sto meni smeta je ta propaganda da, zato sto KKP i KKCZ imaju toliko i toliko navijaca, da to znaci da su oni u TOP10 pozeljnih klubova na kontinentu, pa je zapravo i prirodno da imaju toliko novca, za ostale klubove u regionu niko ne navija, dakle, osudjeni smo na dominaciju dva kluba do kraja svojih zivota (pa koliko god da traju). Jednima je mera Real i Barca drugima neki Nymburk, Trento i Hapoel ali ne Tel Aviv nego Holon. 

Sve je to super, ali zasto bi onda uopste imali ABA ligu? Zasto bi takav KKB igrao sa KKP i KKCZ? Pa da gledamo kako ove iz KKCZ mrzi da zapinju za nebitan trofej ili da ih ne mrzi i da onda nabiju protivnika 40 razlike, onako, u maniru velikog kluba? Znam, sad ces ti reci i drugi, pa i druge domace lige se igraju - pa o tome se i radi, EL zeli da bude superliga i da njeni clanovi vise ni ne igraju domaca prvenstva. Imacemo 20 ili 24 brenda koji treba da igraju profi kosarku, ovo ostalo moze i da se pogasi, koga briga? E to je ta mracna vizija evrolige, sto vise kola, sto vise meceva, EL zapravo da bude kao NBA na evropskom kontinentu. I mozda tebi to ne smeta, meni smeta, meni je kosarka bitna u zivotu, zelim da pratim kompetitivnu kosarku, a ne da pratim mnogo losiju verziju NBA. I jos uz to, da gledam ABA ligu koja se pretvorila u superligu Srbije u fudbalu. 

Ne zezaj brate , kod nas niko ne bi navijao da imamo budzet 25 mil i da placamo igrace po 1-2-3 mil....ja prvi, ne bih vise isa na utakmice 😀....nerealno je to potpuno. 

Posted
Just now, Nemam_ti_kad said:

Ne zezaj brate , kod nas niko ne bi navijao da imamo budzet 25 mil i da placamo igrace po 1-2-3 mil....ja prvi, ne bih vise isa na utakmice 😀....nerealno je to potpuno. 

Nerealno je da bilo ko ima toliki budzet osim ako ima nekog prebogatog liga kojem nije nista da baci toliko u bunar.

Meni je ovaj budzet KKB sasvim OK, toliko bi trebalo da imaju vecina ovih jacih klubova u regionu. Problem je sto jedni nemaju nameru nista da trose (Zadar, Cibona, Bosna), a drugi trose nenormalno mnogo (KKP, KKCZ). 

Kako god, uzivaj u uspehu, u sredu pratimo finale! 

Posted

Finale pocinje ipak u cetvrtak, osim ako ga opet ne pomere. 

Sto se tice mojih kritika upucenih nakon zavrsetka meca sa Partizanom u ABA ligi, ispostavilo se da je ta pobeda bila ekstremno bitna jer sada Buducnost ima 5. mec na svom terenu. Tada sam to pisao jer nisam imao neku veru da je moguce eliminisati KKCZ, ali sam se prevario. 

Prvi mec bice jako bitan, ali mislim da je protiv KKP lakse igrati neizvesne meceve, za razliku od KKCZ koja ima prekaljene klacere. Sa druge strane, KKP je mnogo skloniji da uraganski krene u mec i proba da nokautira protivnika vec u prvoj cetvrtini tako da se ni po koju cenu ne sme dozvoliti da uhvate ritam i pogadjaju spolja u serijama. 

Posted
45 minutes ago, goldberg bcd said:

Finale pocinje ipak u cetvrtak, osim ako ga opet ne pomere. 

Jos jedan dokaz u prilog mojoj tvrdnji koliko je ABA neozbiljna ili prosto (jos gore) takvu atmosferu i zele da prave... 

Pre majstorica, pricalo se o finalu u sredu, a kad su se majstorice zavrsile rekli su ipak od cetvrtka, a sve vreme imaju datume i KLS i KLCG vec definisane. 

Posted
53 minutes ago, Kooineeperk said:

Jos jedan dokaz u prilog mojoj tvrdnji koliko je ABA neozbiljna ili prosto (jos gore) takvu atmosferu i zele da prave... 

Pre majstorica, pricalo se o finalu u sredu, a kad su se majstorice zavrsile rekli su ipak od cetvrtka, a sve vreme imaju datume i KLS i KLCG vec definisane. 

ABA je neozbiljna prvenstveno jer je razvukla cetvrtfinale, to je nevezano za KLS. Nije normalno da se cetvrtfinale igra u 10 dana, a da se polufinale i finale zbrzaju. 

Partizan je sad u procepu, moraju da odluce sta ce da igraju, a sta ce samo da otaljaju ili da se uopste ne pojave. 

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Nemam_ti_kad said:

Svaka cast momci na borbi. Ne svirani faul nad Ferelom ,koji je bio očigledan i uzivo, prelomio momentum. 

Преломило је гушење класично. Безвезна прича о суђењу скроз.

И то велим као неко коме је драже било да Будућност добије.

8 разлике минут до краја, 5 на 15 секунди, 2 + 2 слободна на 10 секунди, и не добијеш... па Никси да позавиде 

Posted (edited)
42 minutes ago, Big Ticket said:

Преломило је гушење класично. Безвезна прича о суђењу скроз.

И то велим као неко коме је драже било да Будућност добије.

8 разлике минут до краја, 5 на 15 секунди, 2 + 2 слободна на 10 секунди, и не добијеш... па Никси да позавиде 

Nije priča o sudjenju nego o momentu. A mislim da je situacija sasvim jasna. Bila je jasna i uzivo , bila je jasna i na snimku. Nije Buducnost jači tim od Partizana pa da ima kredita za to. Momenat je tu najbitniji. Sudjenje je generalno bilo kao sudjenje u finalu , teska fizikalija,dje naravno tim koji je autsajder, opet ponavljam,nema kredita i mora da odigra savršeni meč da bi mu glava bila iznad vode. 

Edited by Nemam_ti_kad
Posted

Evo sad malo hladnije glave, čestitke navijačima Partizana na forumu, čestitke na pobjedi. Nema neke velike priče tu, samoubili smo se, nažalost. Ostaje zal i zbog odluke Javora, koju sam naveo gore, ne sto je to neka kriminalna odluka, nego sto sam u sebi tada izbaksuzirao dalji scenirao koji se i desio. Kao da sam znao sto ce da se desi posle toga. 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
23 hours ago, Nemam_ti_kad said:

Nije priča o sudjenju nego o momentu. A mislim da je situacija sasvim jasna. Bila je jasna i uzivo , bila je jasna i na snimku. Nije Buducnost jači tim od Partizana pa da ima kredita za to. Momenat je tu najbitniji. Sudjenje je generalno bilo kao sudjenje u finalu , teska fizikalija,dje naravno tim koji je autsajder, opet ponavljam,nema kredita i mora da odigra savršeni meč da bi mu glava bila iznad vode. 

Savrsen mec?

Covece, Zakeljovo vodjenje meca u poslednjem minutu moze da se poredi sa Partizanovim samoubistvom protiv Burse.

Prvo, na 83:75 oni primaju trojku. Onda umesto da dodajes loptu slobodnom igracu, muceni Ferrell ceka da mu pridju dva protivnicka igraca i gubi loptu. Onda, umesto da se pravi faul dozvoljava se onom Sterlingu da se digne na sut u stilu "nece valjda". Sta Kamenjas radi u poslednjem napadu? Ovo je vec drugi put da nas Zakelj siluje sa njim protiv Partizana u PO, pa dokle vise? 

Sto bi rekao Dell Boy, "da ti majka nije ziva, ovo bi je ubilo". E pa tako i sa mnom, da se ovo igra za mesto u EL, pa mnogo vise bih gubio zivce i psovao trenercinu koja se ponasa kao da je sasvom svejedno da li ce mec da se dobije, neka Brown sutne za tri, neka Kamenjas dobije loptu valjda ce da pogodi, pa to je samo sport. Pa nije sport, odnosno sad jeste jer je SNS obezbedio svojim projektima da se bahate sve dok je ta partija na vlasti (kao sto i pise na transparentu Varvara). 

Ne znam, vise me i ne zanimaju. Neka dobiju taj drugi mec cisto da ne bude 0:3, ali nisu ni zasluzili u toku sezone da se uopste nadju u borbi za titulu. Previse je tu bilo letargije, kikseva, losih odluka. Azubuike ce i sutra da sedi pored klupe i ko je za to kriv? Morgan je promasaj, krilni centar treba da bude neko ko ce da ima sjajan sut za tri i otvara reket (Sestina, Sleva, onaj drugi Morgan, Viltjer, Kulboka, Daum...), a ne Juwan koji je od svega pomalo, a ne zna nista dobro da radi + flegma je na terenu. 

Slobodna bacanja kriminal, da li je moguce da samo Magee moze normalno da gadja bacanja? 11/23 aloooo?!!!! 5/25 trojke? Ferrell je visak tu, trebalo je angazovati evropskog pleja, ali eto navijaci nece Ivanovica pa neka uzivaju u ovom cirkusantu. 

Ono sto je mnogo bitnije od svega je pitanje koje su Varvari spomenuli, ali ne na njihov nacin (koji se slaze i sa tvojim razmisljanjem). Jednostavno, u evropskoj kosarci VISE NEMA SMISLA malo ulagati i glumiti neku konkurenciju Vucicevim projektima. Ili ce klub jasno da pocne da se ponasa kao i oni i da trazi nacin kako da se ugura u EL (sto ne podrzavam) ili da se smanji budzet, ne igra sa KKP i KKCZ vise, predje u FIBA takmicenja sve dok napumpani baloni ne pocnu da pucaju.

Ovo mrcvarenje svake sezone sa borbom za 6. mesto u grupi sve slabijeg EC, igranje EC iako nece da se igra EL, pravljenje kao da su uvek sudije krive, a sudije su nebitne, nego SNS, EL mesto za projekte, budzeti od 20 miliona evra i ostalo.