Jump to content


gggggggg

Recommended Posts

Samo jedna stvar oko Lebronovog nastupa na tim OI. Lebron je tu prvi put stavljen u ulogu role player-a, jer mu Larry Brown nije verovao i dao je kljuceve ekipe Dankanu i AI3. Da je bio glavni igrac pa razocarao, ovo tvoje poredjenje sa ostalim velikanima bi imalo smisla. KD je na primer bio glavni igrac 2010, i nije ni cudo sto je izdominirao. 

 

A za pocetak karijere, treba pogledati kakve je ekipe imao oko sebe. On je vec od druge sezone postao elitni igrac, da je imao sposobnijeg GMa, mozda bi vec tada rezultati pratili hype.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, freethrow said:

Realno, danas je teško napraviti neki redosled, ali neka ispitivanja slučajnim uzorkom preko telefona su pokazala da najviše pozitivne percepcije izaziva ta neka standardna ekipa: Giannis, Embiid, Jokić, KD, Steph, Wiggins, možda Booker.

 

 

Šta će Vigins u ovoj grupi, stvarno mi nije jasno.

 

Lepo on igra, super je to, ali recimo da bih to nazvao jednim kvalitetnim sidekick-om i to je to.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, freethrow said:

Realni, zezam se. Trigerujem Wiggins hatere, a zapravo sam jako zadovoljan i iznenađen načinom na koji je promenio svoju igru.

 

Ok, ok, trigerovao si me onda :D

 

Ma super je Vigins, baš sam ga skoro hvalio. Fenomenalan mečap su on i Dabsi, sa jedne strane ima prostor i dosta otvorenih šuteva, sa druge preuzima sve živo i tu odbrana ne trpi. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne znam kako su rešili taj problem sa kartama. Kupiš kartu unapred da povedeš decu da vide Stefa i Kleja i Wigginsa i onda dan pred utakmicu koju čekaš mesec dana saznaš da ćeš posmatrati klošare Kumingu, Čiocu, Demiona Leeja. We got Steph at home, darling. Fuck.

  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

DeGrozni zadnjih 5 mečeva 31ppg uz tipa 70% šuta za tri.  :Hail:

 

 

Rispekt i za Levina, deluje mi da mu uopšte ne smeta što je prepustio lidersku ulogu DeGroznom, ima nešto manju ulogu nego prošle sezone, ali uopšte ne siluje i % šuta su mu vrhunski, a smanjio je i izgubljene.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Pa ta Atina 04 je obrukala Dankana, Lebron je dosao posle ruki sezone, sa 19G. 

2006. je bilo SP, za koje Ameri nece kose da cupaju ako ne osvoje, sto smo videli i 2019. gde se jedan po imenima veoma jak tim propisno obrukao (sve mladi starovi i allstarovi). 

Za mene su FIBA takmicenja u ocenama ovakvih igraca (skoro potpuno) nebitna. Ko sto rekose, i Skola je otreso Nikolu, pa mu nikad ne bih zamerio to u nekoj diskusiji o ol-tajm grejtnes igracima. Covek brani mvp titulu i dobro mu ide, kakva svetska prvenstva (pa i Olimpijade, mada to je pozeljno odigrati uvek).

 

Da li jos nekog Monkic podseca na Montu Ellisa ?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, gggggggg said:

kako ce se samo wizardsi zajebati ako produze beala. pravi je trenutak da ga trejduju, samo sto od toga nece biti nista.

Zašto misliš da bi se zajebali? Sada je u najboljim godinama.

 

Samo ja bih ga trejdovao iz drugih razloga, zato što veoma lako može otići na leto bez da Vašington dobije nešto.

 

Van Bredlija, Vašington ima veliko ništa i mislim da bi Denver to morao na leto da pojuri putem S&T i da se ratosiljaju ugovora MPJ. Džamal-Bil-Jokić je dosta ozbiljniji trio.

 

A mogao bi i u Lejkerse, da pošaljemo nazad Vestbruka u Vašington.

Link to comment
Share on other sites

zato sto nece ici nigde sa njim kao najboljim igracem. dati takvom igracu 50+ miliona je ludost. 

 

cenim da fo washingtona potajno prizeljukuje da ih on odbije, ali nije lud kada moze dobiti mnogo vece novce ako ostane. to ce mu biti i taktika, uzeti supermax i onda zatraziti trejd nakon godinu-dve.

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Beonegro said:

Pa ima, stvarno nema potrebe da komentarišem previše pojednostavljene, irelevantne i netačne tvrdnje.

 

ARli pošto ste izričito tražili, evo kratkog recapa za vas koji ste prebacivali na Palmu tokom druge četvrtine.

 

1) Moja tvrdnja je samo da Lebronov učinak u kompetitivnoj košarci u prvih 5-6 sezona njegove profesionalne karijere (a evo da budem potpuno pošten, iz toga treba izuzeti sezonu 2006/2007, kada je dogurao onaj totalni skrndelj od Klivlenda do finala, to jeste mudato) nije proporcionalan hypeu koji je Nike napravio oko njega. Ja ne kažem da je Lebron tada bio nikakav igrač, kažem da je npr. insistiranje na nadimku King James bilo neukusno i da mi je on od tada više Nikeov proizvod nego košarkaš, iako sam na samom startu napisao da sa ove distance mora da se kaže da je primjer posvećenosti svom poslu za sve sportiste.

 

2) Na kontra-argument da je tada bio previše mlad sam odgovorio primjerima američkih top talenata koji su bili u stanju da u istim ili sličnim godinama protiv sovjetskih i jugoslovenskih igrača NBA nivoa proizvedu na terenu znatno više od Lebrona u tim godinama (a da pritom nisu imali ni približan iskačem iz frižidera marketing). Nisam poredio Lebrona ni sa jednim od tih igrača, niti sam poredio generalni kvalitet reprezentativne košarke osamdesetih i danas, dao sam samo konkretne primjere Robinsona i Mourninga koji su i u tim godinama isporučivali protiv legit NBA konkurencije.

 

3) Zbog prethodno rečenog, poređenje sa Jokićevom situacijom 2019. ne stoji. Tada njega niko (van Srbije) nije doživljavao ni kao top 10 igrača lige, a ne kao najboljeg svih vremena, a ni tada ni danas - kao trenutni MVP - nema ni djelić medijske promocije koju je Lebron imao prije nego što je odigrao ijednu NBA utakmicu.

 

4) Šta god rekli o Jokiću na tom SP 2019., to da ga je Scola školovao jednostavno nije tačno, i to da:

- zanemarimo da je Scola dokazan NBA igrač sa 750 odigranih utakmica i sezonama od preko 15 ppg, da je bez obzira na godine za ovo prvenstvo bio spreman kao na vrhuncu karijere i da je, nadasve, jedan od najčvršćih, najnamazanijih i najbezobraznijih centara u istoriji košarke;

- zanemarimo da je ovo poređenje trebalo da odgovori na moj komentar da je Lebron kao predvodnik američke reprezentacije 2006. ispao u polufinalu od Grčke sa nula NBA talenta, pa se tako podmeće izjednačavanje Scole sa nekakvim dlakavim Grcima tipa Demosten Dikudis;

 

opet ne može da se kaže da ga je Scola Školovao, jer je Jokić na toj utakmici imao 16+10+5 i nije Scola tu napravio razliku, nego Campazzo nad Jovićem, Deck nad Bjelicom, i tako dalje.

 

Eto ukratko zašto nije bilo smisla da se ove tvrdnje komentarišu.

Stvarno koga god da stavi na teren on uradi posao.

Odoh da kupim GSW dres i da probam da li ću automatski imati 40% za 3.

Nikad se ne zna.

 

P.S. Koliko su Spursi čemerni 😭

 

Hm, ne znam zašto si mi prepričao vašu diskusiju kad sam je ispratila. Prokomentarisala sam to što imaš problem sa Drakarisovom analogijom, a ovde je bio potpuno u pravu.

 

Da ovde selektivno pridajete značaj FIBA takmičenjima je istina; kad procenjujete Lebrona i Janisa tu su bitna jer se oni nisu baš pokazali, a za Jokića je eto nebitno jer je on MVP ??? (bio je i Janis MVP NBA i Lebron, pa i FMVPs)

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...