Jump to content

FK Crvena Zvezda 2021/2022


tsva

Recommended Posts

8 minutes ago, Dl91 said:

Na ovoj utakmici, ovakvog renomea, u ovakvoj atmosferi uvodis proverene snage, i dalje tvrdim da je Dekiju on tu prinudno. Ne zato sto mu Terzic govori, vec sto nije dosao onaj zadnji vezni iz Moldavije(zaboravio sam kako se zove nakon ove strahote od utakmice) ili neko drugi. A Dekiju je prioritet bio upravo taj igrac, zadnji vezni. 


Још се само у српском фудбалу мора играти са 2 задња везна…

Edited by Константин
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Sreten Žujkić, penzioner said:

 

I pored toga su nam poslozili tri laka komada. Jbg, da su nas razbili igrom bilo bi mi lakse. Ovako nas pobedise nasim glupostima. 

Ali oni tako daju golove. Pa neces od Rendzersa ocekivati golove kao Atalanta sto daje ili Ajaks. 

 

Vas je igrom recimo Braga mnogo jace nadigrala nego sto je Rendzers, ali je Rendzers svoje sanse isoristio, a Braga nije uspela da vas dobije u dve utakmice. Tri ponistena gola zbog ofsajda, jbg ofsajd zamke se vezbaju i uigravaju koliko ja znam nisu produkt srece. Nekad ne uspe naravno pa ispadne odbrana, ali cilj je da je odradis kako treba i uglavnom na utakmicama to prodje. Kod treceg ponistenog gola recimo mislim da je Ben morao da izbegne ofsajd, nekako sve je bilo zbrzano i guzva velika, ali opet mislim da je trebao da se izvuce nekako. 

 

Nije Rendzers kriv sto Katai od 10 prilika da uputi pas je 9 puta upropastio akcije a pritom imao je prostora i on je igrac od kojeg ocekujes da takve lopte obavezno zna da posalje.. jebemu igra tu 10-ku. Nece Srnic takve lopte slati sigurno. 

 

Rendzers je fizicki jaka ekipa, brza, skocna. Nisu vas nadigrali ali su iskoristili svoje sanse i imali su par jos nekih finih akcija za gol. 3-0 jeste i po meni previsok rezultat, misliio sam da cete dati gol pa da bude 3:1 na kraju a tako je i trebalo da bude da je Ben postigao (regularan) gol. Ali Rendzers jeste bio celokupno gledano bolja ekipa na terenu i po meni jesu zasluzili pobedu. Imali su pad od 75-og minuta kada su fizicki pali i umorili se pa se opet pred kraju utakmice vratili da je privedu kraju.

 

 

Edited by dzoneee
Link to comment
Share on other sites

Meni je ono prosle godine protiv Milana mnogo teze palo. Ovo je jednostavno toliko bizarno, da nemam zeludac da se nerviram, vec prihvatam da se ovakve stvari desavaju jednom u 10 godina. Realan rezultat X, na kraju 3:0.

 

Ipak, Zvezda ce biti veliki klub onog dana kada ne bude u kljucnim utakmicama u startnoj postavi imala Gobeljice, Pankove, Srnice. Ok, ne mozes da imas 18 igraca vrhunskih, ali da ti dve godine u kljucnoj evropskoj utakmici na teren izlazis sa igracem manje, ja to stvarno ne mogu da razumem. 

 

Picini ima fiziku, mozda i bude koristan, ali on je toliko posvadjan s loptom, bukvalno je vodi kao Lazic u kosarci, cim krene bilo sta da radi, ti vidis kolko je to neprirodno. 

 

Erakovica gotivim, ali i posle derbija sam pricao isto sto cu i sda da kazem. On dok ne nauci da 90 minuta bude koncentrisan, nece biti veliki stoper i to je prosto tako. Ako on na derbiju ima dva kiksa, a Partizan nas ne napadne dva puta, onda je to stvarno problem. Na stranu sto on deluje dobro na terenu, zahvalan je, jednostavno na velikim utakmicama se njegove zute minute kaznjavaju. 

 

Ivanic, Katai, Kanga, Sanogo, Ohi mogu da igraju ove tekme. Moze i Ben, steta sto smo ga zrtvovali zbog Srnalda. Takodje moze i Rodic, moze i Borjan. Jebiga, uvek negde pukne, jednom ili dvojici nedoraslih. 

  • Like 8
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, Dl91 said:

Jel stvarno ces decka da ubacis u ovakvoj utakmici a ima sve skupa sat vremena? Pa sto Dejan Radonjic nikad nije forsirao nijednog mladog igraca u El utakmicama koje ti nesto rezultatski znace?

 

Na ovoj utakmici, ovakvog renomea, u ovakvoj atmosferi uvodis proverene snage, i dalje tvrdim da je Dekiju on tu prinudno. Ne zato sto mu Terzic govori, vec sto nije dosao onaj zadnji vezni iz Moldavije(zaboravio sam kako se zove nakon ove strahote od utakmice) ili neko drugi. A Dekiju je prioritet bio upravo taj igrac, zadnji vezni. 

A ne, ubacicu  decka koji ima 1000 praznih minuta i oteran je iz spanskog drugoligaskog fenjerasa. Bolje neproverena mlada  snaga nego proverena neznalica.  Sta je njemu falilo kad su ga ubacivali kao jos mladjeg da igra.  Radonjic je jednog Rebica ubacio protiv Reala  kad je oterao Jovica u svlacionicu. 

Link to comment
Share on other sites

Srnic. 

Erakovic-mlad ima kvaliteta, ali tempirans bomba spremna da kao danas eksplodira, da je tu bio Degenek imali bi mnogo sigurniju odbranu. 

Picini- nit smrdi nit mirise za sad. 

Ostali nemam sta da zamerim, mec koji se desava jednom u 100 godina.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Redstar0356 said:

A ne, ubacicu  decka koji ima 1000 praznih minuta i oteran je iz spanskog drugoligaskog fenjerasa. Bolje neproverena mlada  snaga nego proverena neznalica.  Sta je njemu falilo kad su ga ubacivali kao jos mladjeg da igra.  Radonjic je jednog Rebica ubacio protiv Reala  kad je oterao Jovica u svlacionicu. 

Evo ja i dalje ne razumem, koju varijantu ti zagovaras? Kog mladog igraca? 

 

Nikolic i Stanic su povredjeni. 

 

Taj Stankovic je klinac koji je skupio jedno poluvreme u garbage time-u, a ti hoces da ga stavis da igra evropsku utakmicu? Mozda nije ni registrovan da je igra, sad na polusezoni je vracen iz Graficara. 

 

 

Ja se slazem da je Srnic krs, ali bi bilo suludo staviti dete da igra a pogotovo sto skoro da ni ne zna tim. Takvog klinca ubacis protiv Ventspilsa, kod kuce, pri rezultatu 6:0 u kvalifikacijama, a ne protiv Rendzersa u gostima u 1/8 finala LE. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gledao prvih pola sata i onda batalio prenos. Dva ponistena gola radi milimetarskih ofsajda, promasen penal i dva retardirana primljena gola iz nicega, je ipak previse za moje nerve. Sve sto je moglo da podje lose po FKCZ, poslo je na ovoj utakmici. Rendzersi su prosecna ekipa, ali da smo igrali tri dana , ne bi dali gol, uvek bi bilo nesto, ili stativa, precka, promasen penal itd itd. 

 

E sad, da ne bude da je sve maler, treba reci i da smo primili 3 gola, a to nema veze sa malerom, vec sa neznanjem, Srnicem, Gobeljicem Pankovim , Gajicem i slicnim jsl igracima koji redovno te urnisu u kljucnim utakmicama. Lani je bio Gobeljic sa penalom, Pankov sa autogolom, sada Srnaldo sa debilnim penalom i ostavljenom nogom da visi u vazduhu, naravno, Kent se saplete i cist penal. Isto tako ocajno branjenje prekida, Milun i Degenek nikada ne bi dozvolili onako primljene golove. 

 

U revansu se ne bih iznenadio da im zabijemo 2,3 komada minimum, ali opasnost vreba iz prekida po gol Borjana. Steta ako se propusti ova sansa za 1/4, da te bar razbiju igrom i da ti ne bude krivo, ovako poraz u rangu onog od Kelna 1989 ili u superkupu od Man Utd-a. 

 

Iz svega ovoga mogu da se izvuku dobre pouke i da bude koristan, ako se vidi sta i kako i gde treba da se dovedu pojacanja. Jedna malerozna utakmica ne moze da promeni moje misljenje o ovom timu, alii ne moze ni da promeni misljenje u nasoj upravi, ali da ne kucam sad na ta vrata i da pisem eseje sta zameram Terzicu i drugarima. 

 

Ocekujem da odigraju kvalitetan revans , da ostvare pobedu, sto je moguce ubedljiviju, ako smo mogli Kairatu da damo 5 , Kluzu 4, mozemo i Rengersima. Nije to nesto posebno nemoguce, da se nadoknadi 3 0 , desavalo se i ranije, ne cesto, ali ne i retko. Sada nema gola u gostima, tako i da primimo jedan ( a valjda necemo ), dobijes 4 1 i imas produzetke, a i 4 1 je fudbalski rezultat kao i 5 1. 

Edited by Ljubitelj baklave
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

"Kad se prospe mleko džaba je plakanje" pametni ljudi se potrude da spreče štetu pre utakmice ali očito to u našem klubu nije baš prisutno.

 Izgubili smo previsokim rezultatom ali mora se priznati uglavnom zbog svojih gluposti i grešaka. O forisiranju onog što mora da igra nema potrebe više da pišem, to je zločin prema klubu, navijačima a najviše prema igračima FKCZ i tu se nema šta više dodati. Moram da se ipak osvrnem na nedovoljno dobro pripremljenu ekipu za protivnika kakav je Rendžer. Neverovatno je kako smo mi branili prekide a zapanjujuće da su nam više puta prodali onu povratnu loptu iz kornera a da niko nije na to reagovao. Sama postka pred našim golom je loša i zato nas i nadskaču lagano. Uz sve to eto i ja da kritikujem Borjana pogotovo za treći gol, na utakmicama protiv ovih skakačih ekipa obavezan je igrač na prvoj stativi prilikom prekida. Na 3:0 je srećom Dragović to odradio inače bi primili isti gol posle kornera. To se više ne sme ponavljati.

Revanš punom snagom od preve sekune pa šta bude!  

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1. Promašena taktika i loše pripremljena utakmica. Protivnička sredina nije delovala kao 1-2 (zadnji i dva centralna vezna) već 1-1-1 gde se Lundstram spuštao u odbranu i oslobađao Tavernijeu stranu. To je predvidivo, ali ponovo se nismo spremili na to. Kamara je gurnut u sredinu i vršio je dodatni pritisak na zadnju liniju, verujem da su naši očekivali Erfilda od starta. Već su mnogi apostrofirali to branjenje prekida, mogao je i Pavkov početi kako bi se ojačao defanzivni skok. Oni su nas dobro sakutirali i nisu napadali prekidima prvu stativu gde su bili naši najbolji skakačai već dalju stativu, tako su nas napadali i posle direktnog kornera i posle kratkog dodavanja iz kornera, svaka lopta je išla na dalju stativu. Tavernije nije krilo, on je bek sa centaršutom, on mene ne bi mogao predriblati, nema potrebe da mu se ostavlja toliko prostora, mora mnogo biliže da se priđe. Bravuru sa Srnaldom ne bih komentarisao.

 

2. Problem realizacije nas muči već duži period i to sad već postaje hronično. U ovakvim utakmicama svaka sitnica dolazi na naplatu!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Kooineeperk said:

Evo ja i dalje ne razumem, koju varijantu ti zagovaras? Kog mladog igraca? 

 

Nikolic i Stanic su povredjeni. 

 

Taj Stankovic je klinac koji je skupio jedno poluvreme u garbage time-u, a ti hoces da ga stavis da igra evropsku utakmicu? Mozda nije ni registrovan da je igra, sad na polusezoni je vracen iz Graficara. 

 

 

Ja se slazem da je Srnic krs, ali bi bilo suludo staviti dete da igra a pogotovo sto skoro da ni ne zna tim. Takvog klinca ubacis protiv Ventspilsa, kod kuce, pri rezultatu 6:0 u kvalifikacijama, a ne protiv Rendzersa u gostima u 1/8 finala LE. 

Ja zagovaram  jednoj kokosci da navucemo dres i da je pustimo na teren pre Srnica.  Ja o tom Srnicu pisem da je neznalica otkad se vratio i da cini utakmice negledljivim. A da sreca bude veca, ne pisem samo ja, svi pisemo... Svi to vidimo osim Listera i svi znamo sta ce da se desi. Ne razumem kako je veci rizik klinac bez 60-et minuta od Srnica. Svi smo znali da moze samo stetu napraviti

Link to comment
Share on other sites

Кад је Канга погодио пречку помислио сам да до прекосутра не би дали гол. Тај шут је показатељ наше среће јуче хахах.

 

Ништа, на Мари 3 0 па ко жив ко мртав на пенале

Link to comment
Share on other sites

Oterali su dva sjajna štopera pa je kad tad moralo da dođe to na naplatu. Ekipa za Evropu se sprema godinama, tu ne mogu da prođu fore i fazoni, imali smo Milunovića i Degeneka i uz dolazak Dragovića to je trebalo da bude trio štopera koji bi garantovao sigurnost u odbrani, Eraković je mogao kao zamena da uskače povremeno dok ne stekne sigurnost i rutinu. Međutim šiibicarsko poslovanje i alavost na lovu našeg lopovskog tandema koji vodi klub doveli su nas da na vruć teren u Glazgovu izađemo sa početnikom na mestu štopera. Još gora je situacija na sredini terena gde sad kažu "nema ko drugi" a u stvari i za to su zaslužni terza&mrkela a i Stanković koji je trebalo da digne glas protiv takvog načina rada.

Ona zlatna generacija kad je ispala od Kelna je pojačana na mestima gde su Džaja i Cvele videli da je problem a ovi samo dovode igrače koji im donose lovu u džep bez obzira igraju li ili ne i na kojoj poziciji igraju.  

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pisalo se o nesrecnim okolnostima po nas, koje se naravno ne mogu poreci, ali poenta ipak lezi u lose pripremljenom mecu sto je takodje pomenuto i to sa razlogom.

Sredina terena nije odradila dobar posao i nije stajala kako treba u odnosu na ono sto smo gledali od Rendzersa, koji apsolutno nije takticka azdaja ali priprema je bila losa kako rece i kolega Liska.

i vazda ona prica "malo nam za sricu triba", a ponavljaju se iste, bukvalno iste stvari kao i prethodnih godina u jevropi, samo je pitanje kako se igrac koji ce napraviti sranje i poslati ekipu u crveno zove. Da li je to Gobeljic, Srnic, neko treci - nije bitno, definitivno se nece nauciti nista na osnovu gresaka iz proslosti.

Zato na kraju i nismo deo fudbalskog kremai nemamo sansu za vise, klipove medju tockove u Zvezdi guraju oni koji je "vode u bolje sutra".

Link to comment
Share on other sites

Kakva inspiracija za najvernije ona poruka sa stadiona u Glazgovu oko srama zbog uzimanja para od agresora. Navodno se odnosi na nasu saradnju za Gaspromom.

Tenk ulazi na atletsku stazu sa onom oznakom Z, dok koreografija sa Putinovim likom na severu dominira.

 

Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, Redstar0356 said:

Ja zagovaram  jednoj kokosci da navucemo dres i da je pustimo na teren pre Srnica.  Ja o tom Srnicu pisem da je neznalica otkad se vratio i da cini utakmice negledljivim. A da sreca bude veca, ne pisem samo ja, svi pisemo... Svi to vidimo osim Listera i svi znamo sta ce da se desi. Ne razumem kako je veci rizik klinac bez 60-et minuta od Srnica. Svi smo znali da moze samo stetu napraviti

 

Neozbiljno je. Jednostavno. Rekao sam vec - nije to Ventspils. 

 

Jedina alternativa je bio Krsticic. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Kooineeperk said:

 

Neozbiljno je. Jednostavno. Rekao sam vec - nije to Ventspils. 

 

Jedina alternativa je bio Krsticic. 

 

 

Nije jedina alternativa pošto smo mogli da igramo i sa izmenjenom formacijom bez tog čuvenog batađorinog drugog zadnjeg veznog, uostalom tako uglavnom i igramo ali je naprasno srnić postao ključni čovek u našem veznom redu bez koga se ne igraju značajne utakmice.  

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Perkos2 said:

Nije jedina alternativa pošto smo mogli da igramo i sa izmenjenom formacijom bez tog čuvenog batađorinog drugog zadnjeg veznog, uostalom tako uglavnom i igramo ali je naprasno srnić postao ključni čovek u našem veznom redu bez koga se ne igraju značajne utakmice.  

Da, slazem se. 

 

Da unapredim onda: jedina opcija za ovu formaciju umesto Srnica je bio Krsticic. 

 

E sad, sto se formacije tice, mogli smo da ne idemo sa 2 zadnja vezna, vec da imamo jos nekog uz Kangu. Mozda Ivanic, a na krilu Katai i Falko. To mi je nekako najrealnije. 

 

Al' sad je ovo biti general posle bitke. 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Kooineeperk said:

Da, slazem se. 

 

Da unapredim onda: jedina opcija za ovu formaciju umesto Srnica je bio Krsticic. 

 

E sad, sto se formacije tice, mogli smo da ne idemo sa 2 zadnja vezna, vec da imamo jos nekog uz Kangu. Mozda Ivanic, a na krilu Katai i Falko. To mi je nekako najrealnije. 

 

Al' sad je ovo biti general posle bitke. 

Nismo bas generali posle bitke, dugo se vec upozorava na Srnicevo neznanje i svi smo to videli osim Listera 

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Kooineeperk said:

Neozbiljno je. Jednostavno. Rekao sam vec - nije to Ventspils. 

 

Jedina alternativa je bio Krsticic

Od kada se to desilo? Pa koliko se sećam niko nije otišao iz kluba, a u Evropi nismo igrali sa Srnićem, sem kada moramo. Igrali su Sanogo-Kanga i to je delovalo ok, i napred Ivanić-Katai-Ben.

Zašto se od toga odsutalo ja zaista ne bih da ulazim u Stankovićeve razloge, ali je svima jasno da Srnić nema kvalitet za ovaj nivo takmičenja (nema ni za mnogo manji), i da je tempirana bomba. Posebno je to zabrinjavajuće što imaš još opcija koji su kvalitetnije od opcije da guraš Srnića - Motika, Falko....saobraćajni znak.

Ne razumem kako neko može da kaže da nemamo opcija odjednom? Pa čak i ako je tako, pa što su koji kurac prodavali Petrovića, a nisu našli zamenu, a ni Petrović se nije naigrao jesenas.

 

Ako je opravdanje moramo da izađemo defanzivnije itd, onda samo još jedan podsetnik koji sam ja napomenuo više puta. Srnić nije zadnji vezni, i ne može to da igra. Jednostavno ne može.

Link to comment
Share on other sites

Ključni igrači u našem veznom redu su Ivanić i Kanga koji su juče podbacili. Pridodao bih i nesigurnog Erakovića i staklenog Ohija, koji je očigledno još jedan u nizu menadžerskih promašaja. Niti ima građu fudbalera, niti ima fudbalsku inteligenciju. Dobar je u petercu, van njega potpuno beskoristan igrač. 

 

Da smo krenuli sa Kangom pored Sanogoa i Benom ispred možda bismo rezultatski bolje prošli, ali sada je besmisleno pričati o tome. Očigledno smo precenili Rendžers pod utiskom dvomeča sa Borusijom i zato krenuli sa Srnićem u sredini. Ja razumem da se tako igra protiv potentne sredine, gde je potrebno da Srnić zuji pored nekog protivničkog veznjaka, ali ovaj Rendžers je ipak samo još jedna trkačka ostrvska ekipa koje bismo morali lako da lomimo. 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Redstar0356 said:

Nismo bas generali posle bitke, dugo se vec upozorava na Srnicevo neznanje i svi smo to videli osim Listera 

Jeste, ovo je sve "general posle bitke" sto ne znaci da ne treba da pricamo o tome.

 

3 minutes ago, Don Juan said:

Od kada se to desilo? Pa koliko se sećam niko nije otišao iz kluba, a u Evropi nismo igrali sa Srnićem, sem kada moramo. Igrali su Sanogo-Kanga i to je delovalo ok, i napred Ivanić-Katai-Ben.

Zašto se od toga odsutalo ja zaista ne bih da ulazim u Stankovićeve razloge, ali je svima jasno da Srnić nema kvalitet za ovaj nivo takmičenja (nema ni za mnogo manji), i da je tempirana bomba. Posebno je to zabrinjavajuće što imaš još opcija koji su kvalitetnije od opcije da guraš Srnića - Motika, Falko....saobraćajni znak.

Ne razumem kako neko može da kaže da nemamo opcija odjednom? Pa čak i ako je tako, pa što su koji kurac prodavali Petrovića, a nisu našli zamenu, a ni Petrović se nije naigrao jesenas.

 

Ako je opravdanje moramo da izađemo defanzivnije itd, onda samo još jedan podsetnik koji sam ja napomenuo više puta. Srnić nije zadnji vezni, i ne može to da igra. Jednostavno ne može.

 

Ja sam rekao nemamo opcije za tu formaciju. Krsticic je opcija. Mogao je i Kanga da se povuce kao sto kazes i kao sto se pominjalo, ali meni je to stvarno greota. Bolje da ne igramo sa 2 defanzivna vezna nego da jednog od njih igra Kanga. Produktivniji je napred. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Kooineeperk said:

Bolje da ne igramo sa 2 defanzivna vezna nego da jednog od njih igra Kanga. Produktivniji je napred.

Slažem se, ne znam zašto se stalno forsiraju ta dva zadnja vezna, posebno kada nemaš opcije za to, umesto da se napravi formacija koja će zaista funkcionisati na terenu. U prvih deset minuta se videlo da su ranjivi i da ih treba dodatno pritisnuti, ali jednostavno em što nije imao ko, em što je onaj penal presekao tim i onda su počeli da serijski prave greške koje su dovele do drugog gola. Da je recimo umesto Srnića igrao Ben (ili Motika ili Falko), imali bi veću širinu po krilima i primili bi gol kad tad. I ovako su bili zreli za to. Stanković kasno pravi izmene i nema tu više šta da se uradi. 

Naravno, nije bilo sreće sinoć i to stoji, ali moram da ponovim da smo sami mnogo doprineli tome.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...