Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

6 hours ago, Dropkick Murphys said:

Trenutno imamo najmanje primljenih poena u celoj Evroligi. Dovodimo igrača da to pojača još malo. 

 

Ja ne vidim veći nivo Radonjizma od ovoga.

 

ovo je vec fantasy radonjizam:

jurimo ast, stl, blk, jos nesto malo rebsa - puntujemo pts, 3pts, ppm, ft%

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nije Pefi ciglas vec odavno. Nije naravno ni suter, nikad ni bio, ali je popravio sut. Kroz karijeru na nekih 33% suta za tri, uglavnom promasuje pod pritiskom, uglavnom mece otvorene suteve i to je to.

 

Kreacija fantasticna, sve vidi na parketu. Odbrana fantasticna. Timska pre svega jer i nije neki atleta. Retko pametan igrac za danasnje uslove kosarke.

 

Po meni je bio potrebniji neki koji ume da iskreira za sebe, ali ovo je samo mala rokada pa cemo i Nejta i Ivanovica gledati kao skorere vise.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Iskreno, ja sam oduševljen! Ako je ostao približno fizički na svom nivou, ovo je vrhunski potpis, a kako nije imao klub, ne verujem da previše opterećuje budžet!

 

Vidim da se širi neki defetizam, traži se šuter bla, bla. E pa gospodo, taj šuter koji će biti nivo iznad ovoga što imamo košta milionče, dakle dokazan igrač koji može sebi da iskreira, kao Loyd ili sada već Panter (prva napadačka opcija kod Mesine u F4 timu kad se pogleda celokupna prošlogodišnja statistika). Dejo inače voli oversize igrače na nižim pozicijama, pre svega što voli da davi najpotentnije spoljne napadače kao zmija žabu, klasičan pristup (Gurović i Stojaković bili 2.07), pitanje afiniteta u modernoj košarci, ali meni se to dopada, ako ništa, a onda psihološki!

 

Mišljenja sam da nam je upravo potrebniji bio klasičan plej koji će da kreira, a videćete da će se i šuterski procenti povećati (ne previše zbog intenziteta igre).

 

Naravno, opet fali taj neki bropotezni šuter koji može da izmisli poene i koji se ne plaši da odapne i 8 trojki svaki meč ako treba i za koga znaš da če rasteteriti ekipu napadački i da će imati dobre procente. Opet, uvek bih uzeo Pefija (ili Jovića) i Holinsa mesto Loyda, dakle UVEK! Prvi će biti klasičan plej, a potonji neće imati toliku slobodu kao npr Loyd, ali će se opet napraviti neki offscreen i za njega, kao igrača sa ipak najviše košarke kod nas! Jednostavno drugačiji pristup, igraš svoju igru, neko će uvek da iskoči, bolje da se rasporede poeni, nego da imaš jednog koji utrpava 20+ i kad ga zaustaviš ćao-zdravo (koliko puta prošle godine se desilo da i Loyd ima 1/8 šut npr). Da ne pričam o tome što će određene minute na 2 dobiti Nejt i Ivanović, što će opet rasteretiti napadački ekipu, kako šuterski, tako i u kreaciji! Pojaviće se tu mali problem u smislu da sva 3 koji su nominalno plejevi vole loptu u rukama, ali rešiće se. Pefi je tu najslabiji spot-up šuter, ali se i on popravio, ali ipak očekujem da on bude na klasičnom pleju 15-ak min.

 

Generalno nisam fan velikih rostera, max 13, 14 igrača, da bi svako imao svoju ulogu i minutažu, s tim da volim da svaka pozicija bude pokrivena bar 3, ako ne i 4 puta! Dakle ne 4x5 igrača, nego da imamo polivalentne, kombo igrače koji se u zavisnosti od potreba (i povreda) dižu i spuštaju po pozicijama, a da se opet obezbedi uloga i minutaža svima! Ako primetite, čak i poziciju 5 (koju tražimo) mogu da pokriju 4 igrača (Kuz, Cirbi kao klasični i još Luka i White), pozicije 2-4 isto pokriva mnoštvo igrača, četvorku npr mogu White, Luka, DD, Kalina, Lazarević, Simon, 6 igrača! Jedino je plej ostao nepokriven, 1 se povredi, kao sad, ostaneš na jednom igraču (Uskokovića ipak ne računam na ovom nivou, ne pravi razliku ni u ABI). Zato mislim da je ovo odlično i najbolje rešenje u datim uslovima! Ostaje mi neprežaljeno što one godine kad smo u ekipi imali Bilija, Stratosa, Gista, LB, nije doveden plej tipa Jović, Pefi. Ispalo bi jeftinije, nikakve doselekcije ne bi bile potrebne, ali eto, verovalo se da Filip može da iznese. Čak smo i tako bili solidni, pa su nam Žalgiris i Alba (opet) u jednoj nedelji u BG raspršili iluzije, posle se i prekinula sezona! Tvrdim da bi to bila sigurna TOP8 sezona, potencijalno čak i F4 uz pravog backup pleja!

 

Mislim da nam je Alba opet uništila EL ambicije ove godine, jer nam za Top8 treba sigurno više od 50% pobeda u proseku (ima 18 timova, nekad bilo 16), ali sigurno ćemo se šibati sa svima, čak uz jednog C mislim da možemo i da dođemo do blizu 50% pobeda i na neko solidno 10. mesto npr i da se pravi fešta svaki put na domaćem terenu, i da ih isprebijamo i pošaljemo kući ugl bez bodova! Tu je sad pitanje da li taj C treba da bude Nokoliki atletičar, rim protector, kucač, fake screener, pipač vrha table ili neko ko može i sam za sebe na postu da iskreira npr i ima poene u rukama (Monroe) i ko može dodatno da rastereti ekipu u napadu. . Obzirom da se Kuz malo reaktivirao i da uz gabarite, uz sve prednosti i mane (sporost), ipak ima jako osećaja za defanzivno pozicioniranje (za razliku od crnih atletičara), iskreno ni sam ne znam, ima smisla i jedno i drugo!

 

Vidim kladionice komšijama daju ozbiljnije veće šanse za ABU, ja sam od starta mislio da je 50-50, sad mislim i da smo bolji, mada će zavisiti dosta kako ćemo i mi i oni rešiti peticu! Sa jedne strane mladi su i imaće vremena da treniraju do aprila, ali sa druge, samo neka oni uživaju u pobedama u laganim takmičenjima, pa kad ih tresnemo na pod kad nalete na EL nivo! Čak ne bih voleo da ih demoliramo sad odmah na startu.

  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Ljuba82 said:

 a kako nije imao klub, ne verujem da previše opterećuje budžet!

 

 

pefijeva solidarna cena od 50% popusta je i dalje solidna cena, verujem.

 

2 minutes ago, Sector said:

Nezvanično oko 130k do kraja sezone.

 

važi al' na plaži. potpisao za minimalac kao melo.

 

nebitno je naravno ali već vidim kako dolaze na red priče o igranju iz ljubavi, niko ga nije hteo, svi su popunjeni i ostalo.

 

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

49 minutes ago, Losmi17 said:

Stefan je imao done deal s nama 2009.kad je Kari postao trener. Cak i objavljeno na sajtu. Ne znam sta se desilo u poslednjem momentu.

Nadam se da radonja nije nacisto prolupao sa ovom kamarom zadnjih veznih.

ispalio karija

kao i radonju letos

a verovatno i jos koji put za ovih 10-12 godina

ne igra mu se po domacim njivama, sem sada kad ga niko nece

sad je najveci zvezdas

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, oubrevo. said:

 

pefijeva solidarna cena od 50% popusta je i dalje solidna cena, verujem.

 

 

važi al' na plaži. potpisao za minimalac kao melo.

 

nebitno je naravno ali već vidim kako dolaze na red priče o igranju iz ljubavi, niko ga nije hteo, svi su popunjeni i ostalo.

 


Aj baš me zanima koja je to cena free agenta od 33 godine, u novembru, koji je poslednji put igrao EL 2018-2019? I koliko je 50% toga? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...