Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

Evo mali jubilej za mene - 100. upis na forumu, pa ko 'oće da čestita nek čestita. 

Elem, iako sam sinoć svašta hteo da napišem, hladne glave mogu da kažem nekoliko stvari. Prvo, pošto ne volim da upotrebljavam reč 'odustati', pogotovo ne u kontekstu ove ekipe, reći ću da je vidljivo da se sa davanjem gasa u EL prikočilo negde nakon Zenita i ne dovođenja centra kojim bismo bili konkurentniji u borbi za taj magični TOP 8. Nakon toga korona, 10-15 dana bez treninga i bilo je jasno kao dan da ova ekipa ne može da ostvari taj cilj. 

Drugo, valjda je svima jasno da u ovoj Evroligi više nije moguće imati 3-5 miliona budžeta i nadati se nečemu. Neko će reći Žalgiris 2017, ali ljudi zaboravljaju jednu mnogo bitnu razliku - korona. Ovaj virus je uzrokovao nikad veću potrebu za dužinom klupe, za 13-14 igrača koja su sposobna da igraju jedan visok EL nivo, što, složićete se, nije moguće sa gorenavedenim budžetom.

Postavlja se onda pitanje, šta je naš cilj u EL? Je l cilj da se klub što više dotera u organizacionom smislu (u toj sferi ga moram pohvaliti, zaista deluje kao jedna uigrana sredina) pa da se juri još magičnija trogodišnja ili koja već licenca? Je l licenca garant za dobre finansije? Dokle više presipanje iz šupljeg u prazno, ratovanje saopštenjima već oko KRK, sa eksplozijom taman tamo početkom aprila kad dođe onaj vruć deo sezone u kom se rešava pitanje pobednika ABA lige? 

Ako nije licenca cilj, šta je onda? Jurenje za TOP 8 negde do decembra ili januara pa se posle okrećemo čuvenim obavezama u ABA ligi? Sve pod velom toga da smo mi jedna porodica i da treba da bodrimo ekipu. I bodrićemo je, neko će biti u Pioniru, neko će preko TV-a, a neko u mislima, ali ćemo se radovati, tugovati, kukati i padati u trans zbog tog kluba što nam daje za pravo da se zapitamo kuda plovi ovaj dugogodišnji evroligaški brod našim vodama. Imamo valjda pravo da se zapitamo, bez da uvredimo ikoga, kada će Zvezda postati kompetitivna u takmičenju koje se ne zove ABA liga? 

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Wingwalker said:

UFC Kalvados nam je bio totalna nepoznanica. Prvi put ga videli na parketu...nema odigranih dva frtalja u EL...Radonjini pomoćnici nisu dobili šifru za Wi-Fi u Oaki da ga bar izguglaju

 

 

 

 Pa i da su ga izguglali, tesko da bi nasla ista osim  instagram profila da 700 pratilaca..

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

 

Ali sa kakvom lakocom je juce igrao Kavadas, unosio i raznosio na obe strane terena. Mislim da se i on sam iznenadio. Imam utisak da nam je 30 ubacio a da je mogao  jos toliko.

I dalje mi je neobjašnjivo...ako je centar ovoliko fizički dominantniji u napadu i ako naši visoki ne mogu da ga spreče da primi loptu po košem ( a poznaje samo par fundamenata i za celu tekmu je dao jedan povratni pas)...zašto nismo pomagali sa bilo koje sem Nedovićeve strane, pa mu udvojenom ne bi palo na pamet da je tapne ili krene da se guzi i lakta. Ako ne izgubi loptu ili mu ne sude korake....cap po ručicama. Bez faula nam je dao 6 poena za par minuta bez ikakve naše korekcije...a samo jedno bacanje je šutnuo na tekmi.

 

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 2/25/2022 at 7:44 PM, Pero_Cameron said:

Znaci 25p će nam dati.

 

:Hail:

 

Bas smo losi napadacki. Onakvo odsustvo bilo kakve ideje da se napadne kos na kraju, ocigledna nemoc protiv protivnika koji je igrao bez 3 vazna igraca me je zaista bacilo u iskusenje da promenim kanal. Neverovatno koliko je ceo mec delovao besmisleno, uostalom kao i cela nasa EL sezona. Tu smo da dobijemo neke meceve na kojima smo bili prezaljeni, ali zato imamo brdo poraza protiv ekipa koje smo mogli da dobijemo.

 

I ovo vise nije stvar centra ili pleja, prosto kao da ne verujemo u sebe, da nemamo taj motiv da se sto duze odrzimo u borbi za trofej EL (dakle, da budemo tu negde oko 50% ucinka), kao da smo digli ruke vec na startu. Nije Radonjic kriv za ovu selekciju, ovo je bas dobar tim za nas budzet (a zaista ne bih da gledam KKCZ u EL sa 20-25 miliona evra godisnjeg budzeta i vise je nego neukusno), ali je Radonjic itekako kriv jer bas lose vodi ekipu u toku EL meceva. 

 

Na kraju, mozda vise nije ni bitno, pitanje je da li ce i biti sezone. Bas, bas, depresivna vremena.

Link to comment
Share on other sites

On 2/11/2022 at 9:22 PM, Kooineeperk said:

Jel svracao @vepar mozda, zna li ko? 

 

 

Ispratio sam poslednju cetvrtinu, moracu ovo da gledam opet 😄 

 

sta si hteo?

 

previse si uzbudjen s obzirom da imamo 9 15

 

alimpije bi ovaj tim drzao u gonjem delu el

 

Link to comment
Share on other sites

alimpije je najuren zbog 11 15 u el. neki su ovde zaboravni, ne pamte kakav je tim imao alimpije, a drzali smo se jedno vreme prilicno dobro. rusili barsu, efes, makabi, olimpijakos, real u gostima. 

 

ovo sad je skandalozno, a svi se prave blesavi. alimpije je bio klinac koji se solidno snasao u svojoj prvoj ozbiljnoj sezoni kao trener. setimo se radonje u prvoj sezoni, setimo se cibone u beogradu

Edited by vepar
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, vepar said:

 

ne pricam o kraju sezone nego da je imao 11 15 u jednom periodu i da je to bio skandal, a ovo sad nije

A jbg, sezonu pre te smo imali pozitivan skor i izvisili za top 8 a dve sezone pre top 8 igrali. Da nije bilo tih rezultata ne bi se tako lose gledalo na tu el sezonu. A sto se tice Alimpija nisam pametan, nov mlad trener, 90 posto novih igraca, besparica plus kradja ozbiljna protiv buducnosti,Pero Antic od 40 letaa, Keselj, Dangubic povreda... Sto se tice ovog rostera ne verujem da bi imao bolji skor, ipak su svi igraci Radonjin izbor i odgovaraju njegovoj igri. Da je Alimpije imao uslove kao D.R. ko zna, mozda  bi imali bolji skor u el i uzeli abu, ali to je vec sta bi bilo kad bi bilo. Kao sto se i za Obradovica isto tako moze pricati. 

Link to comment
Share on other sites

Poslednja dva meca, Partizan i Pao, su slika nase sezone u malom. Sto bi Nele rekao, preslab za kikboks, prejak za rokenrol. Ajd redom...

- priprema utakmica: protiv Partizana smo bili maksimalno naspanovani. Onaj Tonijev tviter thread je lepo prikazao neke situacije, ali ima ih jos. Gomilanje igraca na Panteru, Kalina i Davidovac spremni sa seku pas koga inace i retko bude, pozicioniranje centra na piku i pustanje centra da se rola. Tranzicija secena na prvom driblingu, Muru branjen sut za tri po cenu poludistance, itd, itd. Pak, protiv PAO... Em sto je Nedovic isporucio svoje, em sto nas je ubila vedeta Ikarlisa.... A na stranu nasi performansi u 4/4, koji nista nisu bolji od vremena Saleta Obradovica.

- Holins i kompozicija rostera: naravno da se slazem sa svima koji su isticali Ostinovu ulogu u stopiranju Pantera. Izuzetno mi je i drago i sto je krenuo da pogadja iz mesta i kretnje, kao i da bude aktivan u tranziciji i uz ceonu liniju. U sustini, svi koji smo ga malo vise gledali znali smo da to moze... I pokusavali da ukazemo horu pljuvaca da nije on promasena investicija, nego da samo on nije ono sto su ocekivali / smo hteli. ALI, dolazimo do Pao-a i opet se pokazuje da imamo suvise tih flaster/tranzicija/no-drible igraca, koji su opasni pre svega iz drugog plana. Holins je tu vise nego korektan, svoje je isporucio. Ali ne vise od toga, jer i ne moze, odnosno nije takav igrac...

- kosarka danas: Nasa spoznaja kosarke je ponekad ogranicena... Svi mediji se ubise da objave kako metuzalem (po vidjenju kosarke) Djurovic prica da je Mur igrac za male klubove, a Zvezdi bi jedan takav (bolji, po mogucstvu, naravno ne kao nosilac nego kao promena ritma kad zaribamo) znacio. Svaka jaca ekipa ima nekog 'divljaka' i to je ok, cak i neophodno. Ono sto ne valja je da ti je divljak (sem ako se ne zove Majk Dzejms) vodja ekipe. A divljak koji sa klupe menja ritam je sjajna stvar. Kod nas je izgleda to trebalo da bude Dzoni, ali nije. Nije jer je mek, i nije jer mu Radonjic ne da. Takav igrac mora ipak imati i slobode da pogresi. Takodje, na vise mesta sam procitao da igraci kao Panter ne igraju odbranu. Netacno, njegova individualna odbrana moze biti cak i izuzetna.

Inace siguran sam da bismo mi dobili Pao da nam je Pao bio 'utakmica meseca', da je spremljena kao Partizan i da je u nju ulozeno toliko energije. Ali jednostavno ne moze to tako u ovom ritmu. Neke utakmice bi morale da se dobijaju na autopilotu, uslovno receno. Da bi se konstantno dobijale utakmice, fali kvaliteta, fali municije, fali resenja kad sistemska resenja ne postoje. Fali drugaciji igrac od Holinsa i jos jedan igrac visoki igrac. Ili fale dva drugacija igraca u doselekciji koja je bila...

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, vepar said:

 

sta si hteo?

Da prokomentarises derbi u KRKu... ali ti nikad nista dobro ne komentarises. 

 

3 hours ago, vepar said:

 

previse si uzbudjen s obzirom da imamo 9 15

Jok ja, flegma 😄 

 

3 hours ago, vepar said:

alimpije bi ovaj tim drzao u gonjem delu el

 

Aham, tell us more 😄 

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Darko Pancev said:

Ima krivice Radonje naravno ali ponavljam da sa ovim rosterom niko ali niko ne bi usao u 8 ! 
Fali nam plej ,klasni suter i centar ,tako se ne sastavlja roster za ulazak u 8 ! 
Sve snage i kapacitete usmeriti na abu ,da se sti pre obezbedi pol pozicija

I onda opet dogodine rekreativno igrati EL ili sta...? Ponavlja se ovo vec dugo, Groundhog Day like....

 

Ili se ceka da Vodja pobedi na izborima pa da nesto dodatno kapne u nas projekat?

Edited by drakon1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, vepar said:

alimpije je najuren zbog 11 15 u el. neki su ovde zaboravni, ne pamte kakav je tim imao alimpije, a drzali smo se jedno vreme prilicno dobro. rusili barsu, efes, makabi, olimpijakos, real u gostima. 

Druze moj Alimpije je najuren jer je izgubio ABA ligu od dva igraca, Gordica i Ivanovica. Konstantno im davajuci da igraju ono u cemu su najbolji.

 

Sa ove distance mogu da se slozim da je njegova kampanja u EL bila korektna i bolja nego sto smo tada mislili. Verovatno smo imali i malo nerealna i povecana ocekivanja u EL nakon dve top8 sezone.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Del Piero said:

Druze moj Alimpije je najuren jer je izgubio ABA ligu od dva igraca, Gordica i Ivanovica. Konstantno im davajuci da igraju ono u cemu su najbolji.

Zar on nije dao ostavku? Ili je to bilo "sporazumno", ono maltene kao sa Obradovicem minus tuzba BAT-u.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...