Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

224 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      97
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

7 minutes ago, Cavani said:

Mogao bi Radonja da promeni ovo fudbalsko cuvanje rezultata u 4/4 u utakmicama u kojim dominiramo, sa napadima od 22-23 sekunde, propustaju se bolje sanse za zavrsavanje i sece nam se kontranapad. 

Po pravilu kad vodimo 20 razlike nas protivnik spusti na deset umesto da odemo na trideset. Jedan od razloga sto i u derbijima nismo dobijali ubedljivo komsije.

Nike uospte bitno, po meni, pobeda i sa pola kosa se pise isto na kraju.

Ja bih da pibedimo svaki dervi pola kosa dok sam ziv.

A tako je i sladje, odnosno bolnije po protivnika.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Crni said:

Nike uospte bitno, po meni, pobeda i sa pola kosa se pise isto na kraju.

Ja bih da pibedimo svaki dervi pola kosa dok sam ziv.

A tako je i sladje, odnosno bolnije po protivnika.

U eventualnoj borbi za top 8 nije, zamisli da se nadjemo na deobi osmog mesta za Zennitom recimo i oni nas dobiju 20 razlika i prodju u top 8. 

Link to comment
Share on other sites

Ovo smo dobili na svezinu, prvi put smo kompletni, ali sa odbrana u jacem ritmu popusti kao od derbija do danas, pa se valja uzdati u napad, a to nam je rak rana ako pricamo o sutu sa distance. Mislim da ce se napraviti neki prostor za beka suterra, jer ovo je u najmanju ruku impotentno, mislim da gore ne moze. Sto se tice petice, iskreno se nadam zavrsetku saradnje sa Cirbesom. Vec februara krecu najjace utakmice, valja se nekako dovuci na nogama do tamo.

Link to comment
Share on other sites

Nakon Unicsa: nema vise sansi za TOP 8, gotovo je ovo, oprastanje, nakon Zenita: ko je sledeci, sa koje pozicije cemo u PO, neka nas se Oly ponovo plasi.

 

Realnost je da je Unics odigrao nerealno dobro, a Zenit nerealno lose. Bas ne volim ove NBA - svako - svakog - moze - da - dobije rezultate, ali to je posledica teznje da se EL pretvori u ligu bez briga.

 

Pohod ka TOP 8 ce se ipak odluciti u egal mecevima, protiv protivnika koji grizu 40 minuta. U nasoj poslednjoj sezoni sa Radonjicem u njegovom prvom mandatu imali smo pobede od +2, +1, +2, +4 i +6 i poraze od -3, -3 i -2 i to je resilo sudbinu kluba (uz povredu Jovica).

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Imam utisak da Holins krade minute Lazicu. 

 

Bukvalno je (za sada) Branko bolji u svakom segmentu igre i u napadu i u odbrani. Jedino sto Holins mozda predstavlja vecu prepreku za protivnicke sutere zbog znatno veceg raspona ruku.

 

Da mi je neko rekao da cemo imati igraca koji je u prodoru manja pretnja od lazica....

Link to comment
Share on other sites

Neuporedivo bolje spremljena utakmica večeras nego prošle nedelje sa Uniksom. Radonjić se dobro taktički prilagodio, Mitrović na PF je bio dobar odgovor za Mikija. Od početka do kraja smo iskontrolisali utakmicu. Za Voltersa sam već pisao da igra genijalnu košarku ove sezone, tu nemam šta više dodati. Kalinić takođe sjajan sa gomilom nekih sitnih i inteligentnih poteza. Kuz generalno igra jako dobru sezonu, za barem 25-30% je bolji nego prošle sezone. Holins mi ostavlja stalno neki sličan utisak, odbrana vrhunska, napad skroman. Nije problem samo što ne može da iskreira 1 na 1, već i to što ima jako slab pregled igre, konstantno mu se dešavaju neka pomračenja sa dodavanjima.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Holinsu treba ozbiljno reducirati prodor i asistiranje kada dodje gusto jer za razliku od šuta, tu će teško napredovati. On je i po frejmu i po skil setu trojka koja u napadu neubedljivo glumi beka. On i ovako lagan i vretenast ne uspeva da pobegne čuvaru tako da je i sinoć jedinu trojku dao kada je bio sam kao duh. Sada je na ovom uzorku primetno da upravo zbog manjka mase i skila, kada uzme šut nakon bloka ili iz driblinga, skoro uvek bude u disbalansu. Rizično je držati ga u petorci u tesnim završnicama kada jurumo rezultat jer je jasno kao dan da neće unutra prodorom na postavljenu odbranu a pomažu sa njega jer je low-risk za šut spolja. Kao da je Radonja krekovao Fantasy Basketball i Holinsu nagruvao difens na 140% ali ga je osušio u ostalim kategorijama. Nije teško zamisliti Radonjića kako ga je rokao satisfekšn svaki put kada je Lojd nervoznim gestikulacijama isijavao frust zbog slanja u samicu. Apsolutno je nebitno kakav su to dan imali Lojd&Beron protiv nas, jer takav isti dan su imali i Panter&Lidej...i imaće opet. A na kraju dana samo su cifre bitne.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, medobrundo said:

...

 

Očajan šut za tri nam je već postao trademark, mrzi me sad da gledam statistiku, ali verujem da smo među šuterski najgorim ekipama EL u istoriji. Makar u poslednjih 10ak godina, možda su komšije nekad bile gore od nas. Generalno, ne znam postoje li ekipe koje su šutirale u proseku 25% ili koliko mi već imamo. Baš je frustrirajuće, mogu misliti kako je igračima. Valjda će i to da se pokrene makar malčice, baš bi značilo. 

 

...

 

Srećan povratak Vajtu!

 

Naravno da bi značilo. Otvorilo bi nam mnogo opcija, povečalo samopouzdanje cele ekipe u napadu, fluidnije bi sve išlo.

 

Što se tiče tog disbalansa, jedan zanimljiv podatak. U jednom trenutku je prikazana grafika našeg napada, koliko poena dajemo iz koje zone terena. Mislim da smo u onom momentu imali 50 od 58 poena iz reketa, uz 70% šuta. Ludnica.

 

Što se tiče White-a, drago mi je da se vratio na teren. Polako ga treba uvoditi i graditi, jer se vidi da je baš daleko od prave forme, pre svega mentalno. Pričalo se kako bi on mogao da pomogne na 5, u šta ja nisam baš mnogo verovao. A po tome kako je izgledao (fizički) juče, on je bliže trojki nego petici. Ako mu več tražimo sekundarnu poziciju.

 

6 hours ago, Cavani said:

Holins je odigrao dobru odbranu, ali Lojd ima utakmice gde zaustavi sam sebe, nisu mu strane ove 0/8 partije.

 

Ima. Mada su u ovoj sezoni jako retke, i ovo nije bila jedna od tih po mom mišljenju. Ako se dobro sječam, imao je samo jedan otvoren šut za tri. Preostali deo utakmici nije ima ni vremena da proviri prema košu, jer je konstantno gušen našom odbranom.

 

Credit, where credit is due.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Edward Louis Severson III said:

Hollins u napadu treba da radi kretnju bez lopte, utrcavanje na back door i coskarenje. Nikako dribling, nikako neki ulaz i sut iz driblinga.

Ne bi skodila i neka akcija za njega.

Deluje mi u poslednje vreme da ima vise samopouzdanja, da zeli da sutne, alj jednostavno nema priliku, ne moze sam sebi da izgradi sut.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Malo ozbiljnosti o Holinsu. Jedini problem Holinsa i Dobrica sto nisu kompatibilni i poprilicno su losi  u asistiranju i kad spuste loptu a sut im se zaglavio. Holins nije los suter, ali cini mi se da ga jebe potrosnja u odbrani, on je igrac koji moze imati 35%+ za tri poena, ali on je u drugim klubovima poprilicno ziveo od neke tranzicije i polutranzicije sto je ovde u principu retkost jer ima teske defanzivne zadatke. Nije da ga branim, to sto pruza u napadu je trenutno uzas, ali pre ili kasnije obojica ce krenuti da pogadjaju.

 

Juce smo pokazali da smo tim kojeg je tesko predvideti, pa sad idu tri domacinstva gde nam dolaze Olimpijakos, Bayern i Barselona, sta ovde ocekivati je suludo prognozirati jer broj utakmica poprilicno velik i sam Bog zna sta ce se tu desiti, ali recimo da bi Bayern i Olimpijakos nadam se trebalo resiti, ali ne bi me cudilo da bude i obratno.

 

Ono sto je neverovatno jeste da smo trenutno drugi posle reala za dva poena % tesko bi neko rekao za ovako nesto da cemo biti na 56% sad vec na velikom uzorku.

 

Mislim da vise nece biti nikakvih promena u timu, pa sta bude bice, imamo sirok roster, dobro uigran i sa odlicnim trenerom,samo mi se ne svidja sto smo bacili Spaniju zarad derbija, ali ajde...

 

Poezija je bila juce kako smo ustopovali Loyda i Berona, ovo je Dejov vlazan san te tkz hokejaske izmene gde moze da pritiska protivnicke bekove svih 40minuta..

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Rajon Rondo said:

Ne bi skodila i neka akcija za njega.

Deluje mi u poslednje vreme da ima vise samopouzdanja, da zeli da sutne, alj jednostavno nema priliku, ne moze sam sebi da izgradi sut.

pisali smo ovde vise puta

igraju se akcije redovno za njega, samo je los u tom istrcavanju i pravljenju separacije

mozda da batale malo te akcije za 3, i probaju neki cut ili nesto slicno za lakse poene

ne znam, stoji da je sinoc uhapsio loyda vrhunski, ali ovo sto on igra u napadu moze i branko lazic

a siguran sam da nije to bila ideja

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Meni kod Holinsa u napadu najvise smeta decision making, odnosno sto kad lopta dodje do njega na pomerenu odbranu on mahom bira losa resenja. Tu cesto napravi neki dribling u mestu, koji dozvoli odbrani da se konsoliduje. Treba naci nacin kako ce hendlovati te situacija, da li sut bez spustanja lopte ili Kinsioliki naskok na poludistancu (ulaz deluje da nikako nije opcija, slash and kick nepostojeci)... Ovako, malo mi deluje kao Lazic u Obradovicevom extra-pass sistemu - hoce on da odradi dogovoreno, ali to radi pogresno (doda kad treba da sutne, sutne kad treba da doda).

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vec je sto puna napisano.

Mi smo onaj tip motora koji najbolje performanse isporucuje na visokim obrtajima. Ako toga nema,nema ni rezultata. A da bi to imali,treba nam i svezina,energija. Ja mislim da smo sinoc dobili jer smo bili svezi..osetilo se da ima energije u igri.
Cim se veze nekoliko dana treninga,tj.odmora od utakmica nase performanse se popravljaju,po pravilu.

Mislim takodje da nas dosta kolje taj zestok tempo i kad bi imali vise odmora izmedju utakmica meceva,imali bismo vise partija koje lice na sinocnju. Plus,naravno,cinjenica da su nas naprosto sasekle povrede i odsustva igraca.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Al neverovatno kako su ili svi u energiji ili svi van energije. Nema pola pola, ili mi rasturamo ili nas rasturaju ko god da je protivnik. 

 

Bice da se i meni ne svidja ovakav ritam takmicenja gde sve zavisi od svezine, pa malo podseca i na nba gde svako moze pobediti svakog u jednoj utakmici. Ali oni barem imaju plej of a mi raspali f4 gde vazi slicno pravilo. 

Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, Crni said:

Zar to ne rade trojke?

 

Imas vec odgovor ali da te ispostujem. 

 

Hollins i jeste trojka. Ako njega gledamo kao dvojku onda je i Lazic dvojka.

51 minutes ago, Geronimo said:

Meni kod Holinsa u napadu najvise smeta decision making, odnosno sto kad lopta dodje do njega na pomerenu odbranu on mahom bira losa resenja. Tu cesto napravi neki dribling u mestu, koji dozvoli odbrani da se konsoliduje. Treba naci nacin kako ce hendlovati te situacija, da li sut bez spustanja lopte ili Kinsioliki naskok na poludistancu (ulaz deluje da nikako nije opcija, slash and kick nepostojeci)... Ovako, malo mi deluje kao Lazic u Obradovicevom extra-pass sistemu - hoce on da odradi dogovoreno, ali to radi pogresno (doda kad treba da sutne, sutne kad treba da doda).

 

 

Hollins meni deluje kao neko sa prevelikom zeljom da se dokaze, jer mu pocetak sezone nije bio dobar.

 

On danas pruza dobre partije, ali je utisak i dalje slab pa pokusava da ga popravi radeci nesto sto on apsolutno ne ume. 

 

Slazem se da bi moglo da se odradi malo vise akcije za njega, ali tako je kako je. Nama bi najbolje bilo da malo snizimo petorku, da White igra cesto i kao centar, a da na 1 i 2 imamo dva ballhandlera. Ne znam sto Ivanovic sinoc nije igrao.

 

Hollins time dobije prostor na poziciji 3 i mogu se igrati akcije za njegov sut.

Link to comment
Share on other sites

Btw, kad pričamo o Hollinsu i njegovom šutu... Meni taj šut ne izgleda isti kao na highlightsima iz njegovih prošlih sezona.

 

Lopta ima drugačiju putanju. Ide visoko, bez puno rotacije. Nije isti followthrough kao ranije, ili kako se tome kaže. Sad samo gura loptu u zrak nekako, a ranije je fino zatvarao rukom na izbačaju i  time dodavao rotaciju. Baš zbog ovog guranja, manje rotacije i visoke parabole verovatno i dolazi do toliko airballova. Posebno kad nisu spot up situacije.

 

Sad dali je on menjao nešto u offseason na svom šutu, pa ustvari sjebao stvari, ili je trenutni izbačaj samo plod slabe forme, manjka sampouzdanja, pa ti se ond ai fundamenti raspadnu... Neznam. Ali po mom mišljenju, šut izgled adrugačije nego ranije.

 

Volio bi da čujem i nekog stručnijeg šta misli o ovome. Evo i jedan video od prošle sezone.

 

 

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Edward Louis Severson III said:

 

Imas vec odgovor ali da te ispostujem. 

 

Hollins i jeste trojka. Ako njega gledamo kao dvojku onda je i Lazic dvojka.

 

 

Hollins meni deluje kao neko sa prevelikom zeljom da se dokaze, jer mu pocetak sezone nije bio dobar.

 

On danas pruza dobre partije, ali je utisak i dalje slab pa pokusava da ga popravi radeci nesto sto on apsolutno ne ume. 

 

Slazem se da bi moglo da se odradi malo vise akcije za njega, ali tako je kako je. Nama bi najbolje bilo da malo snizimo petorku, da White igra cesto i kao centar, a da na 1 i 2 imamo dva ballhandlera. Ne znam sto Ivanovic sinoc nije igrao.

 

Hollins time dobije prostor na poziciji 3 i mogu se igrati akcije za njegov sut.

Ja sam laik za kosarku pa stvarno ne razumem kako bi igrali sa vajtom na 5 jer mi je mekan nekako za nju

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...