Jump to content

KK Partizan 2021/22 - New dawn


Nelson Bighetti

Recommended Posts

Potpis Lesora je dokaz da su "priče" o očajnoj ponudi trenutna surova stvarnost jer teško je poverovati da je, nakon nesnalaženja Kuruca sa kombinacijama, upravo Matijas Žocov "cup of tea". U tesnoj završnici kada na plus 1 branite zadnji napad, ako je Lesor u petorci, najsigurnije je odigrati zonu...pa nek rizikuju šutem spolja.

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Arsenije Pesic said:

Lesor je prošle sezone u plej ofu Evrokupa uvek bio na parketu kad se odlučivalo. Protiv Budućnosti je baš pokidao, bio je i MVP četvrtfinala, a i u polufinalu i finalu je uvek bio u igri u tesnim završnicama.

 

Lesor je odličan ofanzivni igrač,ali u odbrani je ispodprosecan. Prošle godine je imao čak 3 ofanzivna skoka u proseku,a i donosi dosta poena iz reketa tako da će na toj strani parketa donositi ozbiljnu prevagu na vašu stranu.

 

U svakom slučaju jeste pojačanje za EC i zato ste ga potpisali samo do kraja godine jer za EL prvi centar ekipe mora da je odličan u oba pravca.

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Arsenije Pesic said:

Lesor je prošle sezone u plej ofu Evrokupa uvek bio na parketu kad se odlučivalo. Protiv Budućnosti je baš pokidao, bio je i MVP četvrtfinala, a i u polufinalu i finalu je uvek bio u igri u tesnim završnicama.

 

Čak je i prvu utakmicu finala rešio prvo ukradenom loptom a nakon toga i zasmetao Tiodoru prilikom polaganja u poslednja dva napada Uniksa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

U principu, nismo odigrali losu utakmicu, ali su i oni bili bas raspolozeni napadacki. Na kraju prelomile sitnice, neke nicije lopte...

 

Nema nikakvog doprinosa Moorea, a Madar je previse nonsalantan. Ostajemo sa Avramom na pleju. To ce biti problem. To jeste problem. Nadam se da dobre partije Zagorca nisu samo kratkotrajni bljesak. Glas napreduje svakom novom utakmicom.

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Isiah said:

Ne mogu stvarno vise ove utakmice po ruskim zabitima. Ne zna se da li su grdje za oci, glavu ili srce.

...plus termin.Ja sam se danas pitao jesmo li mi ikada dobili u ovim gubernijama utakmicu. Ja sam se iskusno isključio u 25 minutu ...jednostavno nemam živaca za utakmicu u Rusiji. Inače optimista sam i mislim da ćemo sklopiti kockice na kraju, nekako jasnija mi je Žocova ideja i sa oporavkom Kureta i Pantera, uvođenjem Lesora,  samim tim dobijanjem svežijeg Zeka i doziranog Smajlija  moći ćemo da igramo sa svakim u takmičenjima a u tom slucaju Trifa i Glas će imati jasniju ulogu. Ostaje play i sad je već evidentno da su oduzete moći Mooru koji I nije to, te da zbog prospekta Madara aka zaigrali se dete, nam treba jedan floor general. Leo  Vesterman bi nam legao  ali ja bih pojurio i onog Gnjidica Lovru iz Cibone a probao čupati rezultat i graditi ekipu.  Biće ovo dobro ako ne posmatramo fatalisticki u smislu rezultata, jer bez ekipe njega nema, a ona se ne gradi preko noći.

Link to comment
Share on other sites

Madar i Balša danas kao juniori koje maltretira ko stigne.

U fazonu, nemoćni smo u napadu, al nas zato u odbrani raznose. Jako je teško igrati i sa jednim kavim igračem u postavi, a kamo li dva.

 

Mada, daleko od toga da su samo oni problem, generalno nam je timska odbrana u potpunom rasulu.

Samo u zadnjih 15ak dana smo primili 77 poena od mrtvog Lietkabelisa, 95 od Cedevite i 100 od Lokomotive. To su potpuno nenormalne brojke i suludo je tekmu za tekmom pričati kako protivnika "baš hoće šut", ubacuju belu tehniku i slično.

 

Ogroman posao je pred Žocom, a Lesor će da pomogne samo u jednom malom delu naših problema. Sve ostalo ostaje otvoreno, čak bih rekao i sve gore.

 

Za Mura više ne znam šta da kažem, ne može iz prvog plana, ne može kao lažna dvojka, šta god probamo, nema ga.

Link to comment
Share on other sites

Bas tako ogroman je posao pred Zeljkom ali se nadam da dolaskom Lesora dobijamo pun front court I gdje će ravnoteža minuta doprineti napredku u oba pravca. E sad treba nam plej koji je frajer u oba smera, Moor out, te dolazak Pantera u formu. Tada bi se i mane ovih mladih trpile a I imali bi ravnotežu u ekipi, prevashodno napadacki.Za odbranu, timsku, nam trebaju upotrebljivi Kure, Danga, Rade što je jelte veliki upitnik. Valjda smo u Pioniru naredna 3 meseca i to nam može uliti samopouzdanje a tada je lakše ekipi.Dug je put pred nama i trebace živaca i strpljenja.

Link to comment
Share on other sites

  • uvrnuto locked and unlocked this topic
  • uvrnuto locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...