didžej hel Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 corba je zbog patetike 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 Riblja čorba je zato što je autorka iz Čačka. 3 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horium Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 41 minutes ago, mister-no said: mogla je recimo lepo da mu kaže da sutra kad se vrati u Sombor i zatreba mu da hitno odvede dete kod lekara, taj lekar možda ima lažnu diplomu. Ovo ima smisla. 41 minutes ago, mister-no said: Ljudi ne bi imali za riblju čorbu i jeli bi paštetu ko god je na vlasti a naročito nema veze s tim kome je Jokić dao (ako je dao) nekakvu podršku. Ovaj deo naravno da nije tacan. Cak iako ostavimo sa strane partikularije ekonomije (iznos PDVa za poljoprivredne proizvode i ostale osnovne potrepstine, status prehrambrenih subvencija i generalno zastita domacih proizvodjaca hrane kroz tarife i sl, prekomeran iznos akciza za gorivo, manipulisanje dinara radi uvoz/izvoz kartela), samo suzbijanje korupcije i uspostavljanje fer pravila jednakih za sve (tzv. pravna drzava) bi dovele do povecanog drustvenog blagostanja kroz smanjenje i moralnih i finansijksih troskova koje status quo donosi. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 46 minutes ago, mister-no said: A mogla je recimo lepo da mu kaže da sutra kad se vrati u Sombor i zatreba mu da hitno odvede dete kod lekara, taj lekar možda ima lažnu diplomu. Na to bi se verovatno nasmejali svi koji čitaju tekst jer on sa svojim kešom sigurno neće ići u čekaonicu kod dežurnog pedijatra. Ja bih na primer napisao da mu džaba džipovi kad će voziti po raspalim putevima ne znajući da li će naleteti na drogiranog člana stranke, a i toj tezi neko treći može da nađe manu/patetiku/banalnost. Elem, ako narod ovde već veruje u patetiku, onda ne znam zašto je ne bi neko ubacio u kritiku koju usput piše na svom profilu a ne za pare u medijima. Drugo, ne treba taj deo teksta da zaseni suštinu - Nikola, jaje si, i to mućak. 12 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 3 minutes ago, Barkley#34 said: Elem, ako narod ovde već veruje u patetiku, onda ne znam zašto je ne bi neko ubacio u kritiku koju usput piše na svom profilu a ne za pare u medijima. Drugo, ne treba taj deo teksta da zaseni suštinu - Nikola, jaje si, i to mućak. Upravo. Pokusavaju da skrenu temu sa sustini a to je da je Jokic jebiga na listi ESENESA. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 Inače, što se tiče nas ovde generalno: 5 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mister-no Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 Na to bi se verovatno nasmejali svi koji čitaju tekst jer on sa svojim kešom sigurno neće ići u čekaonicu kod dežurnog pedijatra. Ja bih na primer napisao da mu džaba džipovi kad će voziti po raspalim putevima ne znajući da li će naleteti na drogiranog člana stranke, a i toj tezi neko treći može da nađe manu/patetiku/banalnost. Elem, ako narod ovde već veruje u patetiku, onda ne znam zašto je ne bi neko ubacio u kritiku koju usput piše na svom profilu a ne za pare u medijima. Drugo, ne treba taj deo teksta da zaseni suštinu - Nikola, jaje si, i to mućak.Hah baš sam pomislio isto čak i drugi primer sa džipom ali mi ovo bilo slikovitije :)Elem, ima bezbroj drugih primera..Edit:Možda mu helikopter bude u kvaru pa mu Bata Gašić pošalje službeni, dobro, ovo je već malo morbidno.Mislim, poenta je da će uvek biti ljudi koji jedu/slušaju riblju čorbu i paštetu i onih koji ne jedu.Ovde kao da ga prezire što on eto ima pare a ovi drugi nemaju.Drugo, to što je najbolji košarkaš na svetu ne znači da nije glupan.I da ne može da ima pogrešna uverenja.I pri tome da misli kako želi najbolje svom narodu..Ona tri čobana mogu da nadglasaju Sokrata i Platona.To je (nama naša borba dala) demokratija. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Problem sa licnim greskama Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 2 minutes ago, Don Dusko said: Upravo. Pokusavaju da skrenu temu sa sustini a to je da je Jokic jebiga na listi ESENESA. Izuzetno lose citas tudje misli (barem moje, za mister-noa ne znam, mada mislim da i njegove tumacis totalno pogresno po svemu napisanom). Ni plural, ni caps lock ti ne pomaze tu preterano. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 (edited) 8 minutes ago, Problem sa licnim greskama said: Izuzetno lose citas tudje misli (barem moje, za mister-noa ne znam, mada mislim da i njegove tumacis totalno pogresno po svemu napisanom). Ni plural, ni caps lock ti ne pomaze tu preterano. Znaci bitnije je sto je ova uzela Riblju Corbu kao figuru nego sto je Jokic dao potpis na listu SNS-a? Znam da si dosao u fazonu docekala ova Aleksandra 5 minuta da napise nesto protiv Jokica. Jbg meni je to nekako bzvz kada je ova tema u pitanju. Da je pisala kad je odbio da igra za reprezentaciju slozio bih se. Ali sad kada je tema potpis podrske za Vucica ipak nije bespotreban tekst. Ma koliko pateticno zvucao. Edited December 10, 2023 by Don Dusko 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Problem sa licnim greskama Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 Just now, Don Dusko said: Znaci bitnije je sto je ova uzela Riblju Corbu kao figuru nego sto je Jokic dao potpis na listu SNS-a? Bitno je da je ovo isti vid populizma kojim hrani ova Vučićeva bagra široke napaćene mase 12 godina. Nama treba normalan politički diskurs. Racionalni. Jer se tako vlast, barem ovde, pobeđuje bez većih problema. Kakve riblje čorbe, kakvo "e moj, Nikola..." fraze. Politika je valjda malo ozbiljnija od podrške nepismenog Jokića SNSu. Ako to odlučuje izbore pre svega treba opozicija da se samouništi i Srbija samoubije. 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
didžej hel Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 5 minutes ago, Don Dusko said: Znaci bitnije je sto je ova uzela Riblju Corbu kao figuru nego sto je Jokic dao potpis na listu SNS-a? najbitnije je da nas narod taman krene na glasanje a onda vidi ovaj link i kaze majebite se i vi i patetika, pa ostane kod kuce. jer, ionako ne bi imali za corbu paprikas, to je valjda svima jasno, jer bi generalno bilo sve isto :i Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 Tekst nije moja šolja čaja, samo sam došao da dam glas protiv svi su isti narativa. I da, je8ise Nikola 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 (edited) 5 minutes ago, uini said: najbitnije je da nas narod taman krene na glasanje a onda vidi ovaj link i kaze majebite se i vi i patetika, pa ostane kod kuce. jer, ionako ne bi imali za corbu paprikas, to je valjda svima jasno, jer bi generalno bilo sve isto :i Ma okej svakako ti i ja cemo glasati valjda protiv ove bagre sa vlasti. Meni je jasno ali svakako ovaj potez Jokica mi je ono razocaravajuci. Verovatno ima koristi kao i svako od te fele koji potpisuju i daju podrsku. Tj negledaju siru sliku jer svakako je njima dobro. Msm ne ljutim se ja na Jokica samo sam razocaran. A tekst kao tekst koji kritikuje taj potez je sasvim okej ma koliko pateticno zvucao. A patetika radi ovaj narod. To se moze i videti ko velikog Ace. Sta hocu da kazem vaznija mi je kritika protiv vlasti umesto sto se kritikuje i skrece paznja na pateticnost teksta umesto sustine da je Nikola napravio razocaravajuci potez. Edited December 10, 2023 by Don Dusko 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
didžej hel Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 ^ja nisam razocaran, jer mi je jasno bilo i kod one diskusije zasto tebra snima nemilice reklame za kladze, banke, pivo i enerdzi, gde su ova poslednje dve kategorije kao nobelova nagrada za ljudskost, u poredjenju sa prve dve - gde mi je @Barkley#34 sorta otvorio oci zasto to radi a nema npr signature shuze u usa. ali jesam ljut, jer, brate, pusti malo manje talentovane i pametne da disu, imas i imaces brda para, daj mu po minimalnom integritetu. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 7 minutes ago, Problem sa licnim greskama said: Jer se tako vlast, barem ovde, pobeđuje bez većih problema. Naravno da se ovo nije dogodilo nikada a tek neće u sadašnjem medijskom mraku i manipulaciji. 7 minutes ago, Problem sa licnim greskama said: Politika je valjda malo ozbiljnija od podrške nepismenog Jokića SNSu. Ako to odlučuje izbore pre svega treba opozicija da se samouništi i Srbija samoubije. Politika jeste ozbiljnija stvar kada postoji politička arena. Pošto je ovo nepolitičko stanje, naravno da će se u borbi za glasove velikog broja ljudi a ne malog kruga upućenih koristiti i patetika i populizam. Uostalom, to je prisutno i u drugim zemljama, a u situaciji u kojoj smo mi to je pod moranje. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mister-no Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 Ma okej svakako ti i ja cemo glasati valjda protiv ove bagre sa vlasti. Meni je jasno ali svakako ovaj potez Jokica mi je ono razocaravajuci. Verovatno ima koristi kao i svako od te fele koji potpisuju i daju podrsku. Tj negledaju siru sliku jer svakako je njima dobro. Msm ne ljutim se ja na Jokica samo sam razocaran. A tekst kao tekst koji kritikuje taj potez je sasvim okej ma koliko pateticno zvucao. A patetika radi ovaj narod. To se moze i videti ko velikog Ace. Sta hocu da kazem vaznija mi je kritika protiv vlasti umesto sto se kritikuje i skrece paznja na pateticnost teksta umesto sustine da je Nikola napravio razocaravajuci potez. Patetika radi ovaj narod, to se može videti i kod velikog Ace.. To je ključ.Valjda želimo da pokažemo da nismo isti. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 7 minutes ago, uini said: ^ja nisam razocaran, jer mi je jasno bilo i kod one diskusije zasto tebra snima nemilice reklame za kladze, banke, pivo i enerdzi, gde su ova poslednje dve kategorije kao nobelova nagrada za ljudskost, u poredjenju sa prve dve - gde mi je @Barkley#34 sorta otvorio oci zasto to radi a nema npr signature shuze u usa. ali jesam ljut, jer, brate, pusti malo manje talentovane i pametne da disu, imas i imaces brda para, daj mu po minimalnom integritetu. Ma slazem se. Samo imamo mi vecih problema od ovog i ovakvog teksta. Da nam je ovo najveci problem ja bih iskreno pevao. :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Problem sa licnim greskama Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 3 minutes ago, Barkley#34 said: Naravno da se ovo nije dogodilo nikada a tek neće u sadašnjem medijskom mraku i manipulaciji. Politika jeste ozbiljnija stvar kada postoji politička arena. Pošto je ovo nepolitičko stanje, naravno da će se u borbi za glasove velikog broja ljudi a ne malog kruga upućenih koristiti i patetika i populizam. Uostalom, to je prisutno i u drugim zemljama, a u situaciji u kojoj smo mi to je pod moranje. Bilo je i to u mnogo tezim uslovima nego sada. Da su na kraju pobedili neki koji su ispali katastrofalni po Srbiju je druga prica 😄 A za ovo drugo smo se nas dvojicu dopisivali jednom preko privatnih poruka, ako se secas. I tu se ne slazemo. Ja mislim da se ova vlast moze pobediti bez galame, ti si tada tvrdio da ne moze. Cenim tvoj stav. Ali se ne slazem jbg. Ako zelimo drugaciju Srbiju moramo biti dosledni. Secam se da (nadam se da se ne ljutis ako iznosim ovo van privatnih poruka jer nije nista sto ne zasluzuje quote) si napisao da nas narod "voli galamu kao sto je kafana i kao sto je slava" itd. I tu se ne slazem - ubedjen sam da su normalni ljudi cak i u ovoj zemlji u vecini. Uprkos medijskom mraku i monopola govora velikog vodje. 2 minutes ago, mister-no said: Patetika radi ovaj narod, to se može videti i kod velikog Ace.. To je ključ. Valjda želimo da pokažemo da nismo isti. Pa zelimo biti drugaciji ali ipak pobediti sa njihovim metodama, sta nije jasno? 😄 26 minutes ago, Don Dusko said: Znaci bitnije je sto je ova uzela Riblju Corbu kao figuru nego sto je Jokic dao potpis na listu SNS-a? Znam da si dosao u fazonu docekala ova Aleksandra 5 minuta da napise nesto protiv Jokica. Jbg meni je to nekako bzvz kada je ova tema u pitanju. Da je pisala kad je odbio da igra za reprezentaciju slozio bih se. Ali sad kada je tema potpis podrske za Vucica ipak nije bespotreban tekst. Ma koliko pateticno zvucao. Tek sada vidim da si napisao posle jos ovu zadnju recenicu u edit-u. Tu si tek u velikoj zabludi. Pored miliona pljuvackih i bolesnih komentara ovde sam rekao ovde da je to Jokiceva slobodna odluka i da je treba postovati. Mnogo razocaravajuc spin sa tvoje strane, dobri moj Dusko. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikadProtivKaline Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 1 hour ago, uini said: mi ocekujemo samo izuzetnost samo i iskljucivo izuzetnost zato godinama i ne izlazimo na izbore da praktikujemo svoje gradjansko pravo nije se jos rodio dovoljno dobar za prosecnog srbendu glasaca 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 2 minutes ago, Problem sa licnim greskama said: Pa zelimo biti drugaciji ali ipak pobediti sa njihovim metodama, sta nije jasno? Stvar je u tome što je patetika najmanji problem kod metoda sadašnje vlasti. Njihove glavne metode su laži, izborne manipulacije, medijske manipulacije i zatvorenost medija, mafijaško delovanje i nasilje. I tu ne treba da budemo isti. A ako će patetika pomoći da dođemo u mogućnost da se rešimo ovih mnogo ozbiljnijih problema, rado ću je progutati kao privremenu meru. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 Just now, Smrtokapa said: Njihove glavne metode su laži, izborne manipulacije, medijske manipulacije i zatvorenost medija, mafijaško delovanje i nasilje. I tu ne treba da budemo isti. A ako će patetika pomoći da dođemo u mogućnost da se rešimo ovih mnogo ozbiljnijih problema, rado ću je progutati kao privremenu meru. I da imamo normalne koliko toliko izbore. Pa ako budemo imali onda mozemo i te pateticare da smenimo i da dovedemo druge. Sa ovima trenutno sto su na vlasti necemo imati i ti izbori su uglavnom samo formalnost da se kaze kako smo demokratska drzava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Problem sa licnim greskama Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 Just now, Smrtokapa said: Stvar je u tome što je patetika najmanji problem kod metoda sadašnje vlasti. Njihove glavne metode su laži, izborne manipulacije, medijske manipulacije i zatvorenost medija, mafijaško delovanje i nasilje. I tu ne treba da budemo isti. A ako će patetika pomoći da dođemo u mogućnost da se rešimo ovih mnogo ozbiljnijih problema, rado ću je progutati kao privremenu meru. Tu se skroz slazemo. Da li ce zaista biti drugacije ce vreme nadam se brzo pokazati. Da budem skroz dosledan - ovaj i slicni tekstovi - uopste ne idu na dusu opoziciji vec takozvanim "kvalitetnim medijima" u Srbiji. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikadProtivKaline Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 17 minutes ago, uini said: gde mi je @Barkley#34 sorta otvorio oci zasto to radi a nema npr signature shuze u usa. nisam to ispratio, ako moze kratki recap? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Problem sa licnim greskama Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 (edited) Inace, vidim da sam svojim odgovorom ako nista drugo dao gospodji Aleksandri veliki kredibilitet i publicitet 😄 Ovo je moj dnevni doprinos rusenja Aleksandra Vucica. Prijatno vece 😄 Edited December 10, 2023 by Problem sa licnim greskama 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 Da mi damo dnevni doprinos za nedelju dana. Nemojte čekati veče, očekuju se gužve zbog novih pravila o uređenju biračkih mesta. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts