Jump to content

Recommended Posts

Posted
16 minutes ago, Hugo Punch said:

Dovodimo jos:

prvog pleja : prica se o Jovicu,

prvu dvojku : ne zna se ni blizu ko je na skeneru

prvog centr : verovatno Nnoko.

I to je to.

Ja na to ocekujem neku doselekciju u decembru

• Like 1
Posted
15 minutes ago, Hugo Punch said:

Dovodimo jos:

prvog pleja : prica se o Jovicu,

prvu dvojku : ne zna se ni blizu ko je na skeneru

prvog centr : verovatno Nnoko.

I to je to.

naravno, jović bi bio super zbog distribucije i odbrane

međutim, u paru sa ivanovićem, koji šutira 31% za tri, to je vrlo kamenjarska situacija, koju pitanje da li može da povadi i neki novi loyd na SG

nnoko bi isto bio super ali ako protivničke ekipe znaju (a znaju) kakavi su ivanović i jović za tri, biće malo komplikovanije i vaspostaviti tu 2na2 igru sa nnokom, ako im idu ispod bloka i ostale regulare situacije.

na SF / PF imamo valjda tog whitea (nisam ga gledao a da se sećam) kao dobrog šutera i spotup dobrića, donekle spotup dedu

tanko je to šuterski ali nije ni čudno za radonjića (kome čova bira ekipu)

Posted
7 minutes ago, Dragan Mićić said:

Ja na to ocekujem neku doselekciju u decembru

Ako može jednom bez doselekcije da prođemo bilo bi bogougodno.

• Like 4
  • Love 1
  • Thanks 1
Posted
34 minutes ago, NMX said:

Kakva će to odbrana da bude, zamišljam presing kad nekog mučenog plejmejkera u ćošku uz liniju opkole Džoni, Laza i Kalina :classic_unsure:

Pa stvarno, ako recimo dođe i Jovke, a na dva neki Hollins. Jedna od petorki, koje če Dejo da iskombinuje tu je velika opasnost da ugrozi najbolju odbranu EL, koju smo imali tad za vreme Kinseya i Quincya.

Jović/Hollins/Kalina/White/Nnoko.

Da se smrzneš. A gde su tu još Laza i Dobrić sa klupe.

• WOW 1
Posted
8 minutes ago, Antizemljaš koji lebdi said:

Ako dovodimo 2 igraca spolja, znaci da cemo tu imati svega 3 igraca + Uskokovic na 1 i 2. Tanko. Ali to vrv znaci i da ce na 2 minute uzimati Dobric, mozda cak i Lazic.

Bice tu doselekcije kao i uvijek.

Mozda cak i u reketu, nisam siguran da ce Kuzmic i Mitrovic moci da odgovore zadacima.

Posted
11 minutes ago, Mile1 said:

Mozemo i bolje da nadjemo od Jovica koji nazalost zbog povrede vise nije isti igrac

10 minutes ago, L' Imperatore said:

Pa stvarno, ako recimo dođe i Jovke, a na dva neki Hollins. Jedna od petorki, koje če Dejo da iskombinuje tu je velika opasnost da ugrozi najbolju odbranu EL, koju smo imali tad za vreme Kinseya i Quincya.

Jović/Hollins/Kalina/White/Nnoko.

Da se smrzneš. A gde su tu još Laza i Dobrić sa klupe.

pisao je freethrow na repka temi o važnosti razumevanja aktuelnih tendencija u igri košarke.

u najboljem scenariju u kojem je jović u kontinuitetu zdrav, ivanović & on nisu idealna kombina za igru koja se danas bazira na spejsingu i mogućnosti da ballhandler kreira za sebe, ne samo za druge.

mi ako imamo jednog igrača na SG koji može da iskreira sebi šut, imaćemo problema i sa drugim važnim aspektima igre, kao što je saradnja pleja i visokih.

opasna odbrana je super ali nije danas dovoljna da se napravi rezultat. bez šutera je to na ivici nemogućeg.

• Like 1
Posted (edited)

Moze li da Aron Vajt ode na 5, pa da imamo bogovsku tranzisn ofens petorku: Jovic (prica se), Dobric, Lazic, Kalina, Vajt? 

Edited by mmajstor
  • Love 1
Posted
2 minutes ago, Markoss said:

Noko def ne ostsje.

Trazimo 2 i 5.

Sto znaci da je pozicija 1 vec dogovorena? 

1 minute ago, Betolingar Misdongard said:

Dobar je Ivanović šuter za tri, ali pretežno kada neki igrač pređe u KKCZ odmah poprimi neku negativnu karakteristiku. Stalno postoji neka zadrška i skeptičnost. 

Veliki je pritisak igrati u KKCZ, pa verovatno zato.

Posted
1 minute ago, Betolingar Misdongard said:

Dobar je Ivanović šuter za tri, ali pretežno kada neki igrač pređe u KKCZ odmah poprimi neku negativnu karakteristiku. Stalno postoji neka zadrška i skeptičnost. 

moguće je da ja umišljam, jer ne gledam redovno te igrače

samo sam otišao na sajt aba lige i video da na nivou sezone ima 31.3% za tri, što svakako nije dobro.

Posted
3 minutes ago, Predragdjape said:

Sto znaci da je pozicija 1 vec dogovorena? 

Da. 99% je dogovorena ali nije zvanicno jos.

Posted

samo sam otišao na sajt aba lige i video da na nivou sezone ima 31.3% za tri, što svakako nije dobro.
Uzima dosta iz driblinga...
Posted
58 minutes ago, oubrevo. said:

naravno, jović bi bio super zbog distribucije i odbrane

međutim, u paru sa ivanovićem, koji šutira 31% za tri, to je vrlo kamenjarska situacija, koju pitanje da li može da povadi i neki novi loyd na SG

nnoko bi isto bio super ali ako protivničke ekipe znaju (a znaju) kakavi su ivanović i jović za tri, biće malo komplikovanije i vaspostaviti tu 2na2 igru sa nnokom, ako im idu ispod bloka i ostale regulare situacije.

na SF / PF imamo valjda tog whitea (nisam ga gledao a da se sećam) kao dobrog šutera i spotup dobrića, donekle spotup dedu

tanko je to šuterski ali nije ni čudno za radonjića (kome čova bira ekipu)

Pa pazi Jovic je popravio sut i to znatno, a prosek u zadnje tri sezone kaze da je to preko 45 posto. Ne sutira mnogo,ali to sto sam gledao u Himkiju uglavnom svaku drugu sto je sutnuo je pogodio tako da ga ne ostavljaju samog previše.

• Like 2
Posted
7 minutes ago, oubrevo. said:

Mislim da je bolje gledati % na nivou karijere. U nekim sezonama je to išlo na 37-38%. Najvažnije u ovoj priči je da Ivanović jeste legitimna opasnost sa perimetra. Može brzo da potegne nakon picka, dobar je u ISO situacijama. Za Jovića važi sve suprotno, on šut za tri uzima samo u slučajevima kada ostane potpuno sam, a i tada često traži neko drugo rešenje.

• Like 4
Posted

Ti procenti za 3 nisu uvijek mjerodavni. Neko uzima dosta teskih suteva iz driblinga popust Loyda ili Markusa pa im to kvari procenat, neki igraci sutiraju samo kad su potpuno slobodni a nekima je to jedini zadatak u ekipi da se otvore za sut (Bili, Kuric).

Ivanovicu sigurno niko nece provocirati sut iako je imao 31% (btw mislio sam da je bar na 37%, utisak).

Ali se slazem sa uinijem, definitivno dobar bek koji moze da postize koseve na vise nacina je prioritet.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...