quentin Posted July 6 Posted July 6 Da ne ispadne da baš svi u istu trubu duvaju, SDP je objavio vrlo korektno saopštenje https://www.index.hr/vijesti/clanak/sdp-o-thompsonovom-koncertu-svjedocili-smo-svjetskoj-sramoti/2687434.aspx Dosta hrabro. Mislim da će ih koštati glasova, ali osvjetlali su obraz normalne Hrvatske. 11 2
Big Ticket Posted July 6 Posted July 6 Вазда сам Милановић гледао као директног лика, иако често контроверзних ставова. Драго ми је да се СДП дистанцирао од овог фестивала усташлука. Не мислим да постоји држава у ЕУ која уз државну логистику подржава прославу оваквих ретроградних појава. Драго ми је да ипак постоји отпор у хрватском друштву. 8
DJ_Vasa Posted July 6 Posted July 6 Da li neko može da potvrdi informaciju da je ozvučenje za koncert onog olinjalog ustaše obezbedio SNS-ov Sky Music?
Ludi za Poli Posted July 6 Posted July 6 Bas impresivan i istovremeno zastrasujuc ustaski dernek. Preko pola miliona ljudi, a Hrvata u Hrvatskoj, BiH i po dijaspori u Europi ima mozda 5-6 miliona. Strasno nesto. 5
Estrella Roja Posted July 6 Posted July 6 16 minutes ago, DJ_Vasa said: Da li neko može da potvrdi informaciju da je ozvučenje za koncert onog olinjalog ustaše obezbedio SNS-ov Sky Music? Koliko vidim, zvanično su demantovali https://www.instagram.com/p/DLuFs81o0sd/ 1
Barkley#34 Posted July 6 Posted July 6 Mislim da nije bilo ni blizu 500k ljudi a i da akcenat nije bio na neoustaštvu (odnosno da je mali deo posetilaca u tom fazonu) nego na nacionalno-religioznom zanosu, plus činjenici da je pravljen spektakl koji se retko dešava, pa mnogi žele da budu deo toga. Cenim da kradeze pokušava vaspitati novu generaciju birača jer mu uporišta postaju praznija&starija. 1
Drug Crni Posted July 6 Posted July 6 Još nešto: Hrvatska je svoju, ne samo samostalnost, već i slobodu temeljila na vrednostima antifašizma, a ne na vrednostima suprotnih od njih i ne na odricanju od njih.
Clash Posted Sunday at 06:42 PM Posted Sunday at 06:42 PM 4 hours ago, Estrella Roja said: Koliko vidim, zvanično su demantovali https://www.instagram.com/p/DLuFs81o0sd/ Nijedna firma u regionu nema dovoljno opreme da se ozvuci prostor za ovoliki broj ljudi. Nije iskljuceno da nisu direktno ali preko dve tri kompanije iz Bugarske, Slovenije, sve je moguce. Medju tim firmama iz te branse u regionu cesto se to radi. 2
NMX Posted Monday at 09:21 AM Posted Monday at 09:21 AM 17 hours ago, Barkley#34 said: Mislim da nije bilo ni blizu 500k ljudi a i da akcenat nije bio na neoustaštvu (odnosno da je mali deo posetilaca u tom fazonu) nego na nacionalno-religioznom zanosu, plus činjenici da je pravljen spektakl koji se retko dešava, pa mnogi žele da budu deo toga. Cenim da kradeze pokušava vaspitati novu generaciju birača jer mu uporišta postaju praznija&starija. Veliki deo ljudi je svakako bio zbog spektakla (serem im se u spektakl). Zbog instagrama, tiktoka i selfija. Bili su i političari iz drugih država (eno Janša sa suprugom i nekom ekipom uredno fotka sa koncerta, mada to je Janša, isto govno...). Samo jbg, kada si deo mase koja se sa ustašom na bini dovikuje sa Za dom - spremni! ili u glas peva loša bila '45. rasula nas širom sveta onda jbg, deo si spektakla za instagram i deo ustaškog pira, pa je jebeno teško razdvojiti ta dva. Inače, jedna prelepa sahrana na tviteru sinoć, suze mi krenule: 2 8 1
Ludi za Poli Posted Monday at 09:48 AM Posted Monday at 09:48 AM Mene je iskreno iznenadilo sto vidim da je dobar dio Hrvata iz mog grada kojima su vecinom ili partneri i/ili najbolji prijatelji druge nacionalnosti ili bili na koncertu ili sa odusevjenjem dijele slike/snimke koncerta. Ne shvatam iskreno kako je to dvoje spojivo.
Bugl Khan Posted Monday at 10:05 AM Posted Monday at 10:05 AM On 7/3/2025 at 10:49 PM, Drug Crni said: Apsolutno ^ Hrvati sistemski uprežu dominantnu desnicu, Crkvu (u Hrvata), kulturu, estradu u cilju održavanja kulta ustaške NDH kao neprežaljene mitske temeljne hrvatske države. Još jedno balkansko pleme za lečenje. O jbt 1
Drug Crni Posted Monday at 10:08 AM Posted Monday at 10:08 AM 18 minutes ago, Ludi za Poli said: Ne shvatam iskreno kako su Slovenci izdržali sa svima nama ostalima 70 godina. 2
Clash Posted Monday at 10:12 AM Posted Monday at 10:12 AM Ja sam pre mislio da su Hrvati napravili bar neki pomak od ovog našeg gliba ali sam odavno shvatio da je to iluzija. Naravno, nema generalizacije ali kad ti Prijovićka,Tea Tairović, Sandra Afrika, Boban Rajović... godinama pune dvorane širom Hrvatske onda Tompson dodje kao logičan šlag na tortu. S tim da Tompson i sve oko njega i nema nešto puno veze sa muzikom. 4
MilošVB Posted Monday at 10:21 AM Posted Monday at 10:21 AM Hmm, nije logičan sled. Ovo je mnogo, mnogo toksičnije. 7
Clash Posted Monday at 10:26 AM Posted Monday at 10:26 AM 3 minutes ago, MilošVB said: Hmm, nije logičan sled. Ovo je mnogo, mnogo toksičnije. Slažem se, ovde je muzika samo sredstvo.
quentin Posted Monday at 10:26 AM Posted Monday at 10:26 AM https://www.portalnovosti.com/okupacija-u-26-slika/ 1
Plavi Dres Posted Monday at 10:51 AM Posted Monday at 10:51 AM 16 hours ago, Clash said: Nijedna firma u regionu nema dovoljno opreme da se ozvuci prostor za ovoliki broj ljudi. Nije iskljuceno da nisu direktno ali preko dve tri kompanije iz Bugarske, Slovenije, sve je moguce. Medju tim firmama iz te branse u regionu cesto se to radi. Bilo je to već u medijima- neka nemačka firma je radila na ozvučenju. https://www.dw.com/sr/tompsonov-koncert-u-zagrebu-tehniku-radi-nemačka-firma/a-73058559 1
DameTime Posted Monday at 10:55 AM Posted Monday at 10:55 AM (edited) 45 minutes ago, Clash said: Naravno, nema generalizacije ali kad ti Prijovićka,Tea Tairović, Sandra Afrika, Boban Rajović... godinama pune dvorane širom Hrvatske onda Tompson dodje kao logičan šlag na tortu. Niđe veze s temom. Zapravo bi te dve stvari trebalo da se međusobno ponište. Jer ako Prijovićka, Tea Tairović itd. napune toliko zagrebačkih Arena, to sugeriše da se u Hrvatskoj prihvata ono što dolazi iz Srbije, pogotovo cajke na koje su oni oduvek (navodno) bili alergični. Dok Thompson udara (hehe) na šovinizam duboko usađen u ustaškoj ideologiji. Što je sve suprotno od prihvatanja, a šta god neko mislio o pomenutim ljudima sa estrade, oni svojim pesmama ne pozivaju na mržnju. Edited Monday at 10:58 AM by DameTime typo 1
Mina D. Harker Posted Monday at 11:21 AM Posted Monday at 11:21 AM 49 minutes ago, quentin said: https://www.portalnovosti.com/okupacija-u-26-slika/ Nemam šta novo ili korisno da prokomentarišem o hrvatskim prilikama, ali srpske poznajem i ovaj dio teksta baš odjekuje: Spoiler Quote A kad smo kod Hrvatske i Srbije, vrijedi zabilježiti i da se danima uoči Thompsonovog koncerta sam cvijet hrvatske inteligencije – od Tonina Picule do posljednjeg komentatora zadnjeg lokalnog medija – zgražao se nad nacionalističkim zaokretom srpskih protesta protiv Aleksandra Vučića. Sada, nakon što je koncert završen, nameće se nekoliko pitanja. Na primjer: je li gore kada grad blokiraju demonstranti protiv autokratske vlasti ili kada grad blokira demokratska vlast radi fašistoidnog derneka? Je li veći problem kada policija privodi mirne prosvjednike ili kada policija ne privodi ustaše iz publike? Nije li poslušna i disciplinirana Hrvatska, a ne buntovna Srbija, ustvari država po mjeri Aleksandra Vučića? Vau. 5
Stiletto Posted Monday at 11:25 AM Posted Monday at 11:25 AM https://sportklub.n1info.rs/rukomet/vojvodina-otpustila-reprezentativca-zbog-tompsonovog-koncerta/ 2 2
Clash Posted Monday at 11:28 AM Posted Monday at 11:28 AM 26 minutes ago, DameTime said: Niđe veze s temom. Zapravo bi te dve stvari trebalo da se međusobno ponište. Jer ako Prijovićka, Tea Tairović itd. napune toliko zagrebačkih Arena, to sugeriše da se u Hrvatskoj prihvata ono što dolazi iz Srbije, pogotovo cajke na koje su oni oduvek (navodno) bili alergični. Dok Thompson udara (hehe) na šovinizam duboko usađen u ustaškoj ideologiji. Što je sve suprotno od prihvatanja, a šta god neko mislio o pomenutim ljudima sa estrade, oni svojim pesmama ne pozivaju na mržnju. Srpske glazbenike koji gostuju u Hrvatskoj sam pomenuo u kontekstu onog "sačuvaj me bože hrvatske kulture...". Glazbenici čiji je opus u muzičkim standardnima u rasponu od loš do katastrofalan( pusti priču o ukusima se ne raspravlja) razvaljuju u Hrvatskoj. Publika koja pada u trans na takvu vrstu glazbe je ista koja ide na Tompsona u 10% je možda razlika. Posle sam dodao da ovo oko Tompsona ipak nema puno veze sa muzikom, pošto je i njegovo stihoklepanje uz gitarske rifove smešno sa muzičke strane. 1
DameTime Posted Monday at 11:40 AM Posted Monday at 11:40 AM 11 minutes ago, Clash said: Publika koja pada u trans na takvu vrstu glazbe je ista koja ide na Tompsona u 10% je možda razlika. Posle sam dodao da ovo oko Tompsona ipak nema puno veze sa muzikom, pošto je i njegovo stihoklepanje uz gitarske rifove smešno sa muzičke strane. Nema nikakve veze sa muzikom, niti ga tako treba tretirati. 1
Bugl Khan Posted Monday at 04:13 PM Posted Monday at 04:13 PM 5 hours ago, DameTime said: Niđe veze s temom. Zapravo bi te dve stvari trebalo da se međusobno ponište. Jer ako Prijovićka, Tea Tairović itd. napune toliko zagrebačkih Arena, to sugeriše da se u Hrvatskoj prihvata ono što dolazi iz Srbije, pogotovo cajke na koje su oni oduvek (navodno) bili alergični. Ja nikad u životu u društvu nisam imao osobu koja ide na cajke. Tako da, nismo navodno oduvijek alergični. Oduvijek smo alergični. 6 hours ago, Clash said: Ja sam pre mislio da su Hrvati napravili bar neki pomak od ovog našeg gliba ali sam odavno shvatio da je to iluzija. Naravno, nema generalizacije ali kad ti Prijovićka,Tea Tairović, Sandra Afrika, Boban Rajović... godinama pune dvorane širom Hrvatske onda Tompson dodje kao logičan šlag na tortu. S tim da Tompson i sve oko njega i nema nešto puno veze sa muzikom. Ova je eventualno napunila neku rupu na kraju grada, a ne dvoranu. Prijović je prodala Arene, za ostale nisam čuo.
berti Posted Monday at 04:19 PM Posted Monday at 04:19 PM Drzava u kojoj su takvi umetnici kao Rundek i Dziboni, drzava u kojoj su stvarali Kud Idioti i Atomci, u kojoj su Katalište i Valjak... Da takva dzukeletina kao Tompson bude toliko popularan... Šta li bi rekao Dzoni na taj hepening sramote. Sluzio sam vojsku u Zagrebu. Odusevljavao me taj evropski šmek, ta hladnoca koja je topla na neki svoj način. Moj Niš je vezan za Zagreb kroz dve tragicne licnosti. Jedan je Branko Miljkovic, drugi je Kosta Iz Novembra, tj Studenii Studeni. Prvi je otisao u Zageb i ubijen je tamo, drugi je morao da ode iz Zagreba. Došao je u Niš i umro ovde, prepuklo srce. Voleo sam taj grad i to mnogo. 3
Recommended Posts