Jump to content

Rat u Ukrajini


Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

 

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

 

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

 

Moderacija Politike

Recommended Posts

pitanje za nas sa jeftinijim kartama..

ukrajina nece vojnu neutralnost, a istovremeno znaju da ni nece biti primljeni u nato?

ako je odgovor na oba pitanja potvrdan, sta je onda to nego klasican hunger games, ne samo za ukrajinu i rusiju, vec za pola planete?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, n4l1m said:

pitanje za nas sa jeftinijim kartama..

ukrajina nece vojnu neutralnost, a istovremeno znaju da ni nece biti primljeni u nato?

ako je odgovor na oba pitanja potvrdan, sta je onda to nego klasican hunger games, ne samo za ukrajinu i rusiju, vec za pola planete?

Tesko pitanje,ali mislim nebitno za Ruse. Hoce slabu Evropu i js slabiju Ukrajnu.Naravno main goal je uzeti jos teritorije i tu se nece ''dogovoriti'' nikad. Pitanje je samokad misle da stanu Rusi, akone bude uskoro,onda ode sve u 3pm.

7 minutes ago, Leonard said:

 

Cuo sam da je neka jedinica ruske vojske skroz unistena,bukvalno je ostalo par zarobljenika. Nije ni ovo iskljuceno, mozda ih je odveou neki pakao gde su izginuli njegovom greskom. Da je no fly prisutan,Rusi bi se vratiliu Rusiju expresno i ako mislim da su zrtvovali tkzl azna vojnike tacnije decu koja je isla na vezbe. Bitno da cuvaju cecene..

Link to comment
Share on other sites

Neproverena informacija, tj nije potvrdjena iz vise izvora. 

 

Izgleda da su posle jucerasnjeg oslobadjanja Trostjaneca Ukrajinci tokom noci potpuno probili front kod Ohtirke. Vec su izbili na rusku granicu, oslobodili veliku teritoriju i nekoliko manjih gradova. To bi znacilo da je i Sumi deblokiran sa jugoistocne strane. Veliki uspeh ako je to zaista tako. Bukvalno se oslobadja najbolja ukrajinska brigada da dejstvuje i u drugim pravcima. Sta god da se desilo, Rusi su u Trostjanecu doziveli teske gubitke. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, djura.net said:

 

5rIGrjz.jpg



da li je ovo proverljiva vest?

 

 

Definitivno zarobljena i definitivno je iz Srbije. Verovatno je ta Danijela Lazovic, ali to nije potvrdila, verovatno zato sto se protiv nje vodi krivicni postupak u Srbiji zbog trgovine drogom. Ima bas dosta intervjua sa njom iz prethodnih godina, ona je dosta poznata licnost, ne kao onaj Beric, ali se pojavljivala u medijima. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne verujem da ista znaju. 
Putin taji od svojih obozavalaca sta 

ce uraditi sledece, 

tako ih on motivise. 
 

Oni samo znaju da Putin vidi 20 poteza unapred, ali ne znaju cemu ce to morati da se odusevljavaju, kakvim genijalnostima

Link to comment
Share on other sites

Ne vidim razlog zbog kojeg bih sazaljevao vojnike koji su svjesno otisli rusiti, ubijati i paliti po drugoj zemlji. Iz vojske RF mi je samo zao one djece 2000+ godista sto su vrlo vjerovatno prisiljena od strane bolesnog ruskog rezima otici u Ukrajinu i na ratistu protiv svoje volje provoditi najljepse godine zivota.  

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Šta se nalazi zapadno i severozapadno od Kijeva od Ruskih jedinica :

 

76. Vazdušna Divizija

98. Vazdušna Divizija

106. Vazdušna Divizija

11. Vazdušna Brigada

31. Vazdušna Brigada

141. Puk (Čečeni)

"Jug" Bataljon (Čečeni)

5. Tenkovska Brigada

61. NB - Brigada mornaričke pešadije

 

Ovo ne znam ni otprilike koje bi moglo biti brojno stanje :

 

45. sfB - Pretpostavljam neka jedinica FSB (bivši KGB)

SOBR - ovo su spetznas odredi ali ne znam koliko ih ima na ovom sektoru. Jedan tim je odprilike 50 ljudi pretpostavlja se da rusi imaju do 100 tih timova ukupno.

 

 

 

Po mojoj proceni to je oko 24k vojnika na tom sektoru. Brigade Računam po 2k, divizija 4k. tenkovska brigada i one dve jedinice čečena po 3k. Treba imati na umu da su ovo samo identifikovane jedinice po ovom izvoru, možda ih ima i više.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Akiro said:

Gledam danas francuske vesti i ,pored drugih interesantnih vesti i informacija, prikazuju i statistiku kako će starosna grupa 18-34 glasati - 31% za Marine Le Pen, ostali znatno ispod. Sećajući se neke emisije na početku rata, Le Penova najoštrije kritikuje rusku invaziju i naziva stvari pravim imenom, ali odbija bilo kakve sankcije, koje bi mogle francuskom  narodu da umanje kvalitet života. @Beonegro Jel to važi i za druge starosne grupe?  Da li to popularnost desnice raste zahvaljujući ratu u Ukrajini i sankcijama?

 

 

Ne znam, baš nisam gledao detaljnija ispitivanja javnog mnjenja. Ja bih rekao da važi, i ne samo da važi, nego je moj utisak da su stariji još više zabrinuti oko inflacije i pada kupovne moći, ali je u globalu Makron ipak u solidnoj prednosti, tako da stvarno ne znam.

 

Le Penova je uspjela da izmanevriše vrhunski, ona je kampanju za prethodne parlamentarne izbore finansirala kreditom Sberbanke, sad je ipak od samog starta osudila Rusiju (za razliku od ostalih populista, i desnih i lijevih), a ovih dana igra na taj strah Francuza od gubitka kupovne moći, jedino što joj ne ide u prilog je što su izbori vrlo brzo, tako da se to još neće osjetiti u punoj mjeri.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

What a difference a day month makes.

 

Jedan od Putinovih glavnih propagandista Vladimir Solovjov u svojoj emisiji na državnom kanalu Rusija 1:

 

3b1eebc.jpg

 

brow = obrva

 

Video dostupan na: twitter.com/kamilkazani/status/1507819641673900037

Edited by erwin
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Quote

Rezancev - najviše rangirani ubijeni ruski oficir.

Ruski general-potpukovnik Jakov Rezancev, koji je navodno ubijen u subotu, najviši je rangirani ruski oficir koji je stradao u ratu u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane iz Kijeva. Stručnjaci kažu da je nizak moral među ruskim vojnicima naterao oficire višeg ranga da budu bliže liniji fronta, navodi BBC.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...