Jump to content

Message added by NMX,

Drugari,

 

Pošto nam se bliži verovatno najuzbuljdivija sezona u domaćoj košarci u poslednjih desetak i više godina, pošto je u toku prelazni rok gde iz dana u dan imamo vesti i vesti novi mod tim vox92 košarke vam je spremio nekoliko pravila kojih ćete morati da se pridržavate kako biste (i) održali nivo diskusije neophodan za forum kakav želimo i (ii) kako biste pomogli novom mod timu da ima što manje posla.  Ova pravila su svakako podložna promeni i pooštravanju ukoliko bude bilo potrebno te imajte i to u vidu.

 

Mimo postojećih pravila foruma sa kojima ste već upoznati i čije vrednosti pokušavamo da baštinimo još od devedesetdvojke a koja možete naći na

 

 

shodno specifičnoj situaciji i brojnim dešavanjima u domaćoj košarci, želeli bismo da vam skrenemo pažnju i na sledeće:

 

-        Tata topik vam je i mama i tata, tj. (pošto ima gomila pravnika međ’ modovim) sine qua non merenja patke na forumu;

-        Bićemo maksimalno fleksibilni kada je Tata u pitanju i pustiti diskusiju ma koliko glupa bila, ma koliko se trolovalo ili pričalo o budalaštinama, sve i da najavljujete Lebrona u Zvezdi a Durenta u Partizanu, dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada. Bude li toga, kažnjavanje će biti rigoroznije u odnosu na Pravilnik foruma jer je već dopuštena diskusija maltene bez ikakvog kriterijuma;

-        Topik pojedinačnog kluba treba da bude maksimalno oslobođen od Tata tema, posebno da bude oslobođen od diskusije o pojačanjima ili vestima u vezi sa drugim klubom;

-        Nemojte spamovati sa reportovanjem za Tata postove, učestvujete u diskusiji koja je u stratu takva kakva jeste, nemojte očekivati moderisanje takvih stvari dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada;

 

Maksimalno izlazimo u susret sa ovim dosta liberalnim pristupom diskusiji, nemojte to zloupotrebljavati i terati nas da brišemo i banujemo redom.

 

Hvala.

Mod tim Vox92 košarka

Recommended Posts

1 hour ago, Barkley#34 said:

Koliko kapiram, pare od poreza bi opet otišle u KKP. Dakle, niko drugi nije na gubitku.

 

Da bi otisle (vratile se) u KKP prvo morate da platite porez... 😉 A cekaj, vec ste dobili pate?! Auuu, pa to je kao kad dobijes basket termin u lokalnom balonu na veresiju. Samo jedno miliJon puta vise. 

 

 

 

A tebi druze @LakiJeMaloNervozan, sta da ti kazem, mozda se cak i na Alfa/Mega fakultetu izucavaju biznis i finansije i sta znaci unapred pripremljeni plan reorganizacije za jedno pravno lice (sto klubovi svakako jesu). A pored toga imas i sportski element, savez i lige - da li ti mislis da bi KSS/ABA/KLS dozvolili tako nesto da je u suprotnosti sa nekim njihovim aktima (kao sto nije ni Igokea-Partizan-Igokea)? Pa valjda bi neko reagovao, a da nije Tegigarda i GTRetardizam (pri tom ne mislim na one momke sto slikaju fine murale vec one sto prosipaju retardiranu propagandu). 

Edited by Kooineeperk
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, LakiJeMaloNervozan said:

Partizan i igokea su bila dva odvoje kluba sa poslovnom saradnjom gde su oba kluba i dalje igrala u svojim ligama

Kako ste to vracali dugove a bili u isto vreme zamrznuti?
Za Evroligu je bio potreban budzet, vi ste jos i dobijali a kamoli vracali.

Cuj "milionskih transfera". Pa Kalinic je jedini igrac od kog ste ista zaradili. Partizan je prodao gomilu takvih igraca, sto mladih domacih sto mladih stranih igraca koji su u Partizanu zapoceli profesionalnu karijeru.

Ovo sto sada Partizan dobija je maska kako bi se pricalo da se oba kluba podjednako tretiraju i da su na teretu budzeta zemlje. 

Zna se jako dobro kako je Dusko Vujosevic oteran...

Ti kažeš da su bila 2 odvojena kluba ,a Danilović kaže da je bio 1

Screenshot-2023-01-22-21-21-10-441-edit-

 

Ko laže,Danilović ili ti?

 

Screenshot-2023-01-22-21-25-31-866-edit-

Edited by Decembarski
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Borky said:

 

I iz budzeta Republike Srpske!

uf silni milioni su stigli u partizan zbog sportske saradnje sa igokeom.

Pogledajte malo po internetu gde mozete naci da su to bila i dalje dva kluba u razlicitim takmicenjima.

Za one koji vole slike, evo malo sa vikipedije

image.png.189833594bb14171d7a5a414e5d4e33d.png

Radnicki basket menja ime u fmp
fmp postaje zvezda 

Kako je to zvezda sa dugom od 13 miliona vec 2014 pocela da igra el sa milionksim budzetom?



i ve

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, LakiJeMaloNervozan said:

uf silni milioni su stigli u partizan zbog sportske saradnje sa igokeom.

Pogledajte malo po internetu gde mozete naci da su to bila i dalje dva kluba u razlicitim takmicenjima.

Za one koji vole slike, evo malo sa vikipedije

image.png.189833594bb14171d7a5a414e5d4e33d.png

Radnicki basket menja ime u fmp
fmp postaje zvezda 

Kako je to zvezda sa dugom od 13 miliona vec 2014 pocela da igra el sa milionksim budzetom?



i ve

Dakle ko je lažov,Danilović ili ti?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, LakiJeMaloNervozan said:

Za one koji vole slike, evo malo sa vikipedije

image.png.189833594bb14171d7a5a414e5d4e33d.png

Radnicki basket menja ime u fmp
fmp postaje zvezda 


Kako je to zvezda sa dugom od 13 miliona vec 2014 pocela da igra el sa milionksim budzetom?
 

 

Sta ti nije jasno? Osim sto si obrnuo sled dogadjaja... 

 

Hoces hronoloski?

 

Hajde jednom vec da demistifikujemo to. 

 

1945. - osnovana KK Crvena zvezda.

1970. - osnovan KK Radnicki u Novom Sadu.

1975. - osnovan KK IRL Zeleznik u Beogradu.

1986. - 1991. KK ILR Zeleznik je bio neaktivan dok se u to nije upleo Covic (koji je pre toga radio u preduzecu IRL a potom imao i svoju firmu FMP Trejd). Klub je reaktiviran 1991. kao KK FMP Zeleznik (sa sedistem u Zelezniku, gde je i preduzece FMP, jedan deo, a tu je bila i stara fabrika ILR).

2003. - KK FMP Zeleznik menja ime u KK Reflex (ucestvuje u ABA ligi i osvaja prvu od dve titule pod tim imenom).

2005. - KK Reflex menja ime u KK FMP i tako ce ostati do saradnje sa KKCZ.

2009. - KK Radnicki prelazi iz Novog Sada u Beograd, mislim da je ovo jos jedna petljavina Covica, i menja ime u KK Radnicki Basket (kako bi se razlikovao od postojeceg BKK Radnicki). Mislim da su tih godina bili neki vid razvojnog tima KK FMP ali ne znam bas detalje.

2011. - dolazi do vec poznate saradnje KK FMP i KKCZ, oroceno na 5 godina, KK FMP postaje KK Crvena zvezda Telekom uz dogovor da se za to vreme KKCZ finansijski konsoliduje a da svi rezultatski (ne)uspesi KKCZ Telekom budu pripisani KKCZ koja ce nakon konsolidacije preuzeti ucesce u takmicenjima. U prethodnoj sezoni je KK FMP bio bolje plasiran od KKCZ u KLS (4. mesto) i time bi ostvario pravo da igra ABA ligu (a KKCZ je bila 5. i ne bi), ali je usled ove saradnje KKCZ Telekom igrala ABA ligu te sezone. 

2011. - iste godine, kako se ne bi izgubilo ime FMP sa kosarkaske mape, KK Radnicki Basket menja ime u KK Radnicki FMP. Kako je prethodne godine KK Radnicki Basket bio drugoplasirani u Drugoj ligi, stekli su pravo ucestvovanja u KLS u ovoj godini, tako da se nastavlja pominjanje FMP-a u najvisem rangu KLS-a.  

2013. - s obzirom da se Covicu ocigledno nije cekalo da prodje 5-godisnji plan, i da je bio u mogucnosti, KK Radnicki FMP menja ime u KK FMP koji sebe smatra sportskim naslednikom onog KK FMP koji je usao u saradnju sa KKCZ. Da li je to OK ili nije, iskreno, nemam pojma, kakav je tu formalno-pravni dogovor napravljen tu i kako je to KSS aminovao - ne znam - uostalom, u celoj prici mene interesuje samo KKCZ. 

2015. - godinu dana pre predvidjenog roka, KK Crvena zvezda je finansijski konsolidovana (citaj: vraceni su dugovi prema planu, sto podrazumeva da nisu svi dobili 100% svog duga, vec onako kako je drzava, odnosno nadlezni sud odobrio). Time su se ostvarili uslovi da se KKCZ vrati i okoncava se saradnja sa originalnim KK FMP. KK Crvena zvezda, prema dogovoru, preuzima sve sportske aktivnosti kao i (ne)uspehe.

Posledicno, KK Crvena zvezda Telekom, umesto da postane KK FMP (koji je u medjuvremenu, 2 godine pre toga, formiran od KK Radnicki FMP) sada uzima svoje prastaro ime KK ILR Zeleznik i nastavlja sa bavljenjem kosarkom kroz mladje kategorije (prakticno, sada oni postaju neki vid razvojnog tima sadasnjeg KK FMP - kao da su obrnuli uloge).   

2016. - takav KK FMP, kroz takmicenja u kosarkaskim ligama Srbije, dolazi do 4. mesta u KLS 2015./2016. sto ga kvalifikuje da se "vrati" u ABA ligu 2016. godine

 

 

 

Dakle sto se mene tice (a i svih liga u kojima KKCZ igra, KSS, nadleznih sudova, "armije" navijaca itd), sadasnja KK Crvena zvezda je ista ona koja je osnovana 1945. a koja je imala 4 godine saradnje sa drugim kosarkaskim klubom, sto je aminovano od svih od kojih to treba biti, a od navijaca KKP to nije ni trazeno niti se isti sta tu pitaju... 🙂 Ni navijaci Zvezde se nisu pitali za Igokea-Partizan-Igokea, ali u tom slucaju nisam bas siguran kako su na to gledale nadlezne institucije pa je saradnja i okoncana. 

 

KK ILR Zeleznik je sada, barem po imenu, isti onaj klub koji je osnovan 1975. (samo sto ga je tada vodila fabrika ILR a sada je privatni klub). KK FMP je... pa ne znam sta je, imalo bi mi vise smisla da su KKCZ Telekom vratili u KK FMP, a da nastavi da postoji i KK Radnicki FMP kao razvojni tim (ali se ocigledno Covicu nije cekalo). A KK Radnicki iz Novog Sada zapravo vise i ne postoji, asimilovao ga je KK FMP. 

 

 

Eto, to su hard-facts, svidelo se to nekom ili ne. 

 

Da li je meni kao navijacu Zvezde drago zbog svega ovoga - sa jedne strane nije jer smo dosli u takvu poziciju da nam je to jedini izlaz, a sa druge strane itekako jeste jer je klub, i cela njegova istorija, sacuvana pa i debelo unapredjena, a da je sve to odobreno od nadleznih institucija. 

 

I sada umesto da to nekom bude za nauk, mi imamo komsijski klub koji pravi dugove, a dovodi trofejnog trenera i top EL igrace. Slicno tako smo i mi pre 2011. Kazu na tudjim greskama treba da se uci, ali... 

 

Ono cega se ja iskreno brinem, je sto i KKCZ sve vise lici na onu Zvezdu pre 2011. gde trosimo i ono sto nemamo (ili sto je planirano za naredne godine). Sta cemo za godinu, dve, tri? Nemam pojma. Da li ce postojati KKCZ i KKP ovakvi kakvi su danas - iskreno - nisam bas siguran, pogotovo ako u medjuvremenu vidimo ledja SNS-u (citaj: Vucicu). 

  • Thanks 6
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, LakiJeMaloNervozan said:

Znaci Partizanovo ucesce u EL je bahacenje i budzet Partizana za EL je bezobrazluk.

A projekat zvezde od 2011 je "poslovna konsolidacija"
2011 - dug 13 miliona evra
2014 se vec igra el sa dobrim budzetom

 

Ne znam zasto insistiras na 2011. godini, kad to uopste nije bila tema. Tema je bila ucesce u EL i koliko je normalno da drzava poput Srbije izdvaja za klubove.

 

Kao sto sam vec napisao da je skandal kako su iz EL reagovala na mogucnost da se Igokea plasira u to takmicenje (mislim, 5000 mesta nema hala u Monacu; aerodrom je nebuloza, kako ekipe stizu u Vitoriu?), ali to je skandal vezan za EL, a ne za drzavu. Evroliga je pozvala KKCZ i drzava je dala odredjen novac (koji nije nista naspram ovolike kolicine miliona evra koji se pumpaju u dva kluba) - po meni je to u redu, isto je dala i Crna Gora kad je Buducnost trebalo da igra to takmicenje,

 

Ono sto nije u redu je da drzava pumpa novac u Partizan kao da je u pitanju Lokomotiva/Unics i da uz pomoc tog novca taj klub bude medju najvecim favoritima za osvajanje EC, pa kada se ne obezbedi plasman na terenu, onda se igra EL jer se imaju milioni (umesto obrnuto, da se imaju milioni jer se igra EL).

 

Jos jednom ti napominjem, Vuciceva Srbija je jedina drzava u Evropi koja zabavlja svoje gradjane pumpanjem miliona i pravljenjem TOP 8 sastava - to se odnosi i na KKP i na KKCZ. To sto ces ti 75 puta da navedes 2011. godinu ili koliko se bacilo u KKCZ kod mene (i neke manjine u ovoj zemlji) ne pali jer se radi o osudi bilo kakvog projekta, pa ma koji klub bio projekat.

 

Dakle, posto si vec pomenuo Zalgiris - jedini nacin da klub iz Srbije igra EL je da je zaradi na terenu i onda drzava to pokrije da ne bi bilo blamiranja i odustajanja od takmicenja (kao u slucaju Cibona). To sto i ti i neke kolege sa druge strane mislite da ste taj novac necim zasluzili - pa isto misle i lekari pa i dalje rade za sicu. A neki od tih lekara su svakako milion puta bitniji za drustvo i drzavu od dva kolektiva koji zabavljaju mase nekim uspesima i sirenjem mrznje prema drugoj strani.

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, LakiJeMaloNervozan said:

Nije vredno komentarisanja.

Napadaju Partizan ove sezone jer igramo EL koju prvi put nismo zasluzili na terenu, a jako brzo zaboravljaju sta se sve radilo od 2011 godine i kako je Dule otisao iz kluba a da je pritom bio uspesniji u EL nego oni svih ovih godina sa vecim budzetom.

Vrlo je idikativno da ti kao navijac KKP imas grb Zalgirisa. U stvari, to je jadno, slicno kada su pojedini poslanici Slovacke skupstine uneli zastavu Ukrajne, pa im ovi drugi oteli i udelili cusku uz put. 

Mislim, sramota je za tvoj klub, a i za ove koji plusicare, pa te i podrzavaju. Naravno da je to usmereno da bi nervirao navijace KKCZ, slicno kao i kolega ti sa onim neobrijanim i zapustenim likom, ali to vise govori o vama nego o nama. 

Uzivate u porazima protivnika (na terenu i van), a taj isti protivnik vas pobedi skoro uvek kada se susretnete. Cak nakon EL pobede pevate gluposti o timu sa kojim niste igrali. 

Duleta ste oterali vi, tj. Pekovic, ako se dobro secam. To sto je gubio od KKCZ je stvar kvaliteta tima koji je imao, kao i protivnickog trenera i tima. 

KKCZ je 13m resila na nacin koji je uredjen zakonom i o tome se toliko pisalo na svim forumima. Zakon nije napravljen za KKCZ, vec su ga koristili i ranije. Isla je prica da je hteo i KKP, ali se usprotivio Dule jer bi morao da neke obaveze (one iz ljubavi) da oprosti. Potezati ovo iznova je bez ikakve veze, ili si ti jos u 2011. pa si se nedavno probudion. 

I ne, necu ti odgovoriti, ako mi otpises, ili postavis pitanje. 

Edited by Inbox
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Kaže dr Nebojša:" Što se mene tiče, ja sam ih kavao, a da li oni to doživljavaju kao džvedžda, Zvezda, fmp ili radnički to je do njih".

Ne slažem se sa njegovom izjavom jer je duboko uvredljiva, mizogena, ali takav je dr Nebojša.

Edited by pavijan2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...