Jump to content

Message added by NMX,

Drugari,

 

Pošto nam se bliži verovatno najuzbuljdivija sezona u domaćoj košarci u poslednjih desetak i više godina, pošto je u toku prelazni rok gde iz dana u dan imamo vesti i vesti novi mod tim vox92 košarke vam je spremio nekoliko pravila kojih ćete morati da se pridržavate kako biste (i) održali nivo diskusije neophodan za forum kakav želimo i (ii) kako biste pomogli novom mod timu da ima što manje posla.  Ova pravila su svakako podložna promeni i pooštravanju ukoliko bude bilo potrebno te imajte i to u vidu.

 

Mimo postojećih pravila foruma sa kojima ste već upoznati i čije vrednosti pokušavamo da baštinimo još od devedesetdvojke a koja možete naći na

 

 

shodno specifičnoj situaciji i brojnim dešavanjima u domaćoj košarci, želeli bismo da vam skrenemo pažnju i na sledeće:

 

-        Tata topik vam je i mama i tata, tj. (pošto ima gomila pravnika međ’ modovim) sine qua non merenja patke na forumu;

-        Bićemo maksimalno fleksibilni kada je Tata u pitanju i pustiti diskusiju ma koliko glupa bila, ma koliko se trolovalo ili pričalo o budalaštinama, sve i da najavljujete Lebrona u Zvezdi a Durenta u Partizanu, dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada. Bude li toga, kažnjavanje će biti rigoroznije u odnosu na Pravilnik foruma jer je već dopuštena diskusija maltene bez ikakvog kriterijuma;

-        Topik pojedinačnog kluba treba da bude maksimalno oslobođen od Tata tema, posebno da bude oslobođen od diskusije o pojačanjima ili vestima u vezi sa drugim klubom;

-        Nemojte spamovati sa reportovanjem za Tata postove, učestvujete u diskusiji koja je u stratu takva kakva jeste, nemojte očekivati moderisanje takvih stvari dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada;

 

Maksimalno izlazimo u susret sa ovim dosta liberalnim pristupom diskusiji, nemojte to zloupotrebljavati i terati nas da brišemo i banujemo redom.

 

Hvala.

Mod tim Vox92 košarka

Recommended Posts

42 minutes ago, Kooineeperk said:

 

 

Katai 6 na 17 utakmica po Transfermarkt-u. 

Kezman je dao 5 golova ali ne znam na koliko derbija. 

 

Svakako, ni jedan ni drugi nisu dali najvise golova u derbijima. Valok (Partizan) je dao 13. 

Koliko se sećam, Keža ima šes' od šes' pa ti vidi da li su za poređenje po tom podatku.

 

Edit: greška, 5/5. Projektuj to na 17 mečeva. :classic_sleep:

Edited by Barkley#34
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Dropkick Murphys said:

Razlika u zaradi od sezonskih ulaznica (KKP vs. KKCZ) će biti tačno onolika da se pokrije razlika između plata dva trenera. 

 

 

Tacno tolika je i razlika u velicini izmedju ova dva kluba.

 

#maccabi ta who d fuck r u

  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Dracarys said:

Partizan ide lagano do 12-13k sezonskih.

 

Time se završava svaka priča kako Partizan ima veći budžet.

Prosle godine je imao oko 4800 sezonskih pa je opet imao znacajno veci. (ako je verovati pbg.newsu koliko je prodato u pretprodaji bivsim sezoncima)

 

Svakako zaradice Partizan preko milion vise od Zvezde na sezonske i karte sto je i vise od razlike Obradovic-Jovanovic. U najboljem slucaju zaradice negde oko milion ipo vise na sezonske i karte a razlike u platama ce biti izmedju 3 i 3 ipo miliona sto ce biti objavljeno u toku sezone ma koliko vam to smesno izgledalo sada, zapisite ovaj moj upis slobodno pa me razapnite posle ako ne bude tako.

 

Ne zaboravite da se ova razlika znacajno povecava izmedju 2 sezone u kojoj Zvezda zaradila 718 000e od Evrolige dok Partizan nije nista od Evrokupa i dok Partizan ce morati da plati oko 200k zbog BAT-a dok Zvezda trenutno nema aktivne slucajeve. Sto je recimo veoma priblizno poravnanju Partizanova zarada od sezonskih u odnosu na Zvezdu minus Zvezdina zarada od Evrolige i BAT koji treba da plati Partizan. Pritom zaradjivala je i Zvezda novac od sezonskih karata kojih je prodala manje i bile su jeftinije, ali su se zato vise kupovale dnevne ulaznice od 1300dinara i imali smo 6 ili 7 vise meceva u Evropi vise kod kuce.

 

6 hours ago, Jakob Aman said:

I sezonske verovatno pokupovao Vucic da bi ucinio Partizanu. Voli nas covek pa to ti je.

Nije, rekoh oko 20 do 25% ce u ukupnom budzetu ce ucestvovati navijaci Partizana, sto ce verovatno biti najveca zarada u Evroligi koliko navijaci ucestvuju u budzetu. Ostalo je kao sto ti rekoh za vecinu vas su to Ostoja i prijatelji kluba dali, za nas vam je dao Vucic. I vi i mi smo upravu na svoj nacin samo zavisi ko kako gleda.

 

1 hour ago, Jakob Aman said:

Tacno tolika je i razlika u velicini izmedju ova dva kluba.

 

#maccabi ta who d fuck r u

Nije tolika razlika, ni blizu, a ni u sali, mada deluje da se poprilicno ozbiljan.

 

Ako zaista mislis da ste duplo veci od nas zbog evroligaske titule onda samim priznajes da je Cibona duplo veca od vas jer imaju 2 evroligaske titule. Bosna takodje ima jednu, Jugoplastika ima vise finala od vas na primer koja takodje ima 2 evroligaske titule. To znaci i da ima jos 13 klubova koji imaju 2+ el titule a ne samo da je Real veci od Partizana kako je Zeljko rekao. Ukoliko sve ovo priznas odnosno ako gledamo samo taj parametar onda nemam problem da priznam da ste toliko veci od nas.

 

Kako Partizan toliko veci od Zvezde a ima podjednak broj abaligaskih titula, jednu titulu manje u nacionalnim prvenstvima, cekao onoliko godina da osvoji prvu domacu titulu, ima losiji procenat pobeda u Evroligi, procenat ukupan u derbijima je dosta slican, ima jos faktora... Ima Zvezda osvojen Evrokup, ima Zvezda jedno polufinale Evrolige odnosno F4 kao i 2 top8 istog takmicenja (naravno Partizan dosta uspesniji u istom takmicenju) mada nisam siguran da li ima iko ovde da se upusti u ozbiljniju diskusiju sa poznavanjem istorije vec se uvek svede na nesto licno ili neku ironiju sto me cesto smori.

 

43 minutes ago, Jakob Aman said:

Steta sto se ugasio ovaj forum. Lepse vam je tamo bilo sa ovakvim nebulozama.

Izvini sta je tacno nebuloza? Da li hoces da kazes da nije istina to sto pise? Ili hoces da kazes da nije vazan podatak, i ja mislim da je nevazno, da je vazno samo ukupan broj titula kojih imamo za jednu vise i jos vaznije uspesi u Evropi gde ste vi bolji, ali to sto ovo nije toliko vazno ne znaci da je nebuloza.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Jakob Aman said:

Steta sto se ugasio ovaj forum. Lepse vam je tamo bilo sa ovakvim nebulozama.

Ovo je fakat, da li tebi prija ili ne je druga stvar. Imaginarijum u kom je Partizan kosarkaska institucija, a Zvezda fabrika metalnih proizvoda se mora preseci. Kao i mnoge bajke o Robinju i pomahnitalom generalu koje se neprestano vrte ovih dana. Niko ne osporava nekadasnje evropske uspehe KKP i cinjenicu da se radi o istorijski bitnom kosarkaskom klubu u Evropi, isto tako, niko ne bi smeo da osporava cinjenicu da je Zvezda duze vremena dominirala u domacim takmicenjima i to je tako. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Razlika između tih klubova i Partizana, jer je Partizan odigrao gomilu nastupa u Evropi i uz to ima Evrotitulu, klub koji traje. 

 

Partizan je bio u evropskoj eliti 1980-ih, a takođe je i 2020-ih. 

 

Vi to ne razumete, jer postojite tek 10 godina.

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Dracarys said:

Partizan je bio u evropskoj eliti 1980-ih, a takođe je i 2020-ih. 

 

 

Uglavnom igrao 3-razredno evropsko takmicenje, Kup Koraca. 😄 Jednom, u tim 80im, uspeo i da ga osvoji.  

Tako gledano, bolje su bile 70-e, kad ste uzeli 2x Kup Koraca, i igrali jos jedno finale istog.

Naravno, 90-e su jos bolje, samo zbog Tier1 titule. 

 

 

9 minutes ago, Dracarys said:

Vi to ne razumete, jer postojite tek 10 godina.

 

Grohotom se smijem 😄 

 

----------

 

Svako ce da gleda ono sto mu ide u prilog. 

Ja sad mogu da kenjam kako je Zvezda, medju srpskim klubovima, uzela prvu evro titulu. Kako je Zvezda bila prvi finalista iz Srbije nekog evro takmicenja.

Ali to je sve smesno. 

 

Kapa dole za Tier1 titulu. Dotle i nije bilo toliko politike u sportu, vec cistija sportska prica. Ovo novije doba je diskutabilno i u razdoblju vase lokalne dominacije a potom i nase. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Dracarys said:

Partizan je bio u evropskoj eliti 1980-ih, a takođe je i 2020-ih. 

Mislis 2000ih? 2010ih vec nije a nije ni 2020ih koje su tek pocele, mozda bude u narednim godinama al za sada je ucinak top16 Evrokupa maksimum.

 

Ako se vratis deceniju nazad iza 1980ih, posto istorijat Zvezde i Partizana je od 1945 i treba sabrati sve ukupno a ne samo jednu deceniju, al kad si se uhvatio jedne decenije na primer deceniju pre 80ih, 70te Zvezda je igrala Evroligu (tadasnji Kes) 2 puta i jednom stigla do fajnal fora ili do polufinala kako ti je lakse i izgubila od Cska. 3 puta iste decenije smo igrali finale Evrokupa i jednom ga osvojili 1974. godine. Celu tu deceniju Partizan je igrao trecerazredno takmicenje Kup Koraca.

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Avodžobi said:

Imaginarijum u kom je Partizan kosarkaska institucija, a Zvezda fabrika metalnih proizvoda se mora preseci. 

 

Što bre ne rekoste ranije da smo sanjali i umislili ovo. 

 

 

PS. Smorilo je i mene da vadim ovo iz arhive, ali dokle god se to bude prezentovalo kao imaginarijum, biće i podsetnika.

 

A to da je Partizan košarkaška institucija nema potrebe uopšte da iko od nas ovde potencira, dovoljno je čuti i videti mišljenje košarkaške Evrope o našem klubu.

Edited by fillam
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...