Jump to content

KK Partizan 20/21


uvrnuto

Recommended Posts

1 hour ago, K.Dot said:

GTR fura nacistički narativ, navijač Partizana je po njima Übermensch. Naravno da je važno ako to dolazi od takve grupe ljudi. Jedan veoma loš čika je crtao divne slike i voleo životinje. Ne pokušavam da relativizujem, nemoj da me banuješ Lavrnja. Po meni GTR nema šta da traži na ovom forumu. Mislim može ali onda ćemo i da ga nazovemo pravim imenom.

Nemas ti druze pojma o gtr-u

----

Mora da se krene od prvog minuta ostro nema sta da se ceka... juce me ono podsetilo na nase fudbalere koji prvo poluvreme sviraju q a onda u drugom se sete da trebaju da pobede pa poraaaadjaj do kraja...

Cmm nas je drzao, kad niko nije mogao on je izmisljao neke poene, posle su se probudili i ostali

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pobeda Partizana protiv Mege je validnija od pobede Zvezde protiv FMPa u matine terminu. Nema tu sta da se posebno raspravlja. Mozemo mi da insinuiramo nesto oko toga kako se ekipa vodila od strane Miloja i sada Vlade, ali to zaista mogu biti samo price za prepucavanja i neka peckanja a ne za ozbiljnu pricu. 

 

Pogotovo ne treba akcenat staviti na te poslednje napade Mege i Partizana - sve je bilo validno a nije tu utakmica izgubljena/dobijena, vec dosta ranije. 

 

 

Da je Mega ovo dobila, mogla je i ona da bude konkurent za PO. 

 

 

@Arsenije Pesic sve si ok rekao, ne znam samo koliko ti je vremenski tih prethodnih par godina, jer cini mi se da je poslednja pobeda Mege bila pre nekih 13 duela i to u KLS-u 2017. godine, totalno nebitna utakmica u grupi ako se ne varam. Poslednji ozbiljni porazi od Mege su bili 2015. godine oba puta u ABA ligi. Ne merim patku, samo iznosim podatke. A realno ne secam se kad je FMP poslednji put pobedio Zvezdu. 

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, John Terry said:

 

Validne su obe. Ne vidim zasto nije validna Zvezdina pobeda? 

Hajde citaj sta sam napisao. Nisam rekao da Zvezdina pobeda nije validna, nego je Partizanova validnija. U smislu da u Megi ne igraju pozajmljeni igraci Partizana kao sto je to slucaj sa Zvezdom i FMPom. Naravno, moze se sto sta jos reci na temu Zvezde i FMPa, ali ova tema nije za to.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Alex_Serbia said:

Pobeda od 30 razlike nakon serije losijih igara i vezanih poraza na 2 fronta je bas ono sto je doktor (hehe) prepisao 😇

 

Ajde nemoj sad ti da patkometrises - imali ste i vi pobeda nad Megom 30 razlike, a moglo bi se reci da je i vama psihic prepisao da bi vam itekako prijalo da se vratite iz velikog minusa i dobijete tesnu utakmicu. Nesto sto je uglavnom islo u obrnutom smeru ove sezone. 

Link to comment
Share on other sites

Što se tiče utakmice,
ne razumem otvaranje sa Novicom i Jankovićem, pre svega.
Ne znam da li je hteo da Novica navuče na iskustvo Megine klince ili dok je još zagrejan da ga iskoristi, ali, pogotovo protiv tako skakački potentne ekipe, kombinacija sa njih dvojicom je užas, što se i videlo na početku. 
A komentatori koliko pominju te vakcine i šta već li ne rade Novici, ne vidim više odakle mu želja da igra više. 
Ali na kraju je još i bio bitan šraf u preokretu, da ne grešim dušu.

 

Jaramaz previše forsirao u tako bitnoj utakmici. U smislu da nije trebalo svoj "povratak" da traži sada.

Mozliju falio skok za double-double. :Hail:

 

Rade pripaljuje ove šta to radiš bravo majstore šuteve bez po blama, samo što je to kod njega mnogo češće šta to radiš. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Shonewizard said:

Da, jer jelte za zapisničkim stolom rade roboti, i ne postoji nikakav delay između onoga što vide i njihove reakcije.

Zaista me generalno ne trigeruju ovakve stvari, ali ovi uporni pokušaji da se podmetne neko puštanje u kombinaciji sa sudijskom krađom, su ništa drugo do bezobrazluk.

 

Pa moze i tako da se gleda, nije sustina u tome da je neko namerno ovo radio i da je neki klub pokraden.

 

Problem je kada navijaci nekog kluba greske na svoj racun pretvaraju u vodjenje rata protiv kluba, a greske u korist kluba za koji navijaju su "ljudski faktor, svi grese".

 

Sto se tice meca, u sustini je samo trebalo zamisliti da je Partizan izgubio kao Mega, a ne treba ni ici mnogo daleko u proslost, eno u Badaloni je bilo i problema sa sudjenjem i pomracenja uma igraca Partizana, a ispustena je i velika prednost. 

 

22 hours ago, Alek The Great said:

A jel dovoljno 1sek za ovo sto je uradio Tomas? Mada bi ja pre rekao da je ostalo 1,1sek. Tako da su sudije ovde ukrale nama pola sekunde iako su vecale 3min.
Shame on you.19c9e89a63e2114e12861b77ea0ce9aa.gif

 

Mislim da je ostalo izmedju 0,9 i 1 sekunde, 1,1 sekundi mi se cini previse.

 

Normalno, u pitanju je greska, ali je greska i kod Thomasovog suta, a mislim da je sve preuvelicano i naknadnim razvojem dogadjaja u kojem sudije ne gledaju snimak, Mega dobija 0,3 sekunde manje nego sto treba i igrac Mege krece u samoubilacku jurnjavu koja rezultuje onim komicnim sutem sa pola terena.

 

Takodje, igraci Mege su radili bas sve suprotno od onoga sto su trebali da rade - pustanje igraca samog na sutu, izostanak faula nad Mozlijem nakon ofanzivnog skoka, los napad Petruseva (da je ovo pokusao Thomas u Partizanu u EC svi bi se krstili sta radi), pa los sut za 3 i na kraju katastrofalna odbrana i haotican poslednji napad.

 

21 hours ago, Knipex said:

@goldberg

Imaš na tom klipu što si radio print screen nakon tog dela gde si ti slikao usporenu akciju iz drugog ugla, sa leđa Tomasa. Ja sam gledao 10 puta i svaki put sam bio sve više ubeđen da su pustili vreme kako treba. Najmanje sporan je izbačaj jer se jasno vidi da je izbacio na vreme.

 

I ovaj gif što je okačio @Alek The Great trebalo je oko 1s da ostane do kraja, jer tada lopta udara u parket, a ne 0.6s.

 

Greska je za vreme do kraja napada (tu je trebalo da ostane sekunda), greska je jer su zakasnili barem 0,1 sekundu dok je Thomas spustao loptu, greska je sto su Megi ukrali 0,3 sekunde.

 

Mislim da to vise deluje groteksno zbog nacina na koji je Thomas poentirao, a koji se ne vidja cesto u egal mecevima, ali nema tu greske sudija, a ni Mega nije ostecena drasticno (osim da su mogli da imaju srece pa da zapisnicki sto porani malo i Thomas ne uputi sut na vreme).

 

Sto se tice odnosa Mege i Partizana, ima i statistika:

 

image.thumb.png.b38a065ce8969e723c7c825626ac0097.png

 

Ukratko, u ABA ligi u poslednjih 8 sezona skor je 2:0, 2:0, 0:2, 2:0, 2:0, 2:0, 2:0, 1:0 - sto daje skor od 13 pobeda i 2 poraza, a pritom su se ta dva poraza desila u sezoni u kojoj Partizan ni u ludilu nije mogao da se bori za PO.

 

To, naravno ne znaci da su ti mecevi farsa, nego da je sama pojava Mege u ligi farsa - njima nikada nije ni bilo stalo da igraju takmicarsku kosarku (osim u onoj jednoj sezoni kada su imali odlicne igrace), sa takvim pristupom mecu moras da budes bas kvalitetan da bi dobijao ekipe sa vrha tabele ABA lige.

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, goldberg said:

greska je jer su zakasnili barem 0,1 sekundu

Da li si ti svestan koliko je 0.1 sekunda?

 

Sa tobom nema nikakve svrhe raspravljati, samo gubljenje vremena. Još prošli put sam to zaključio i đavo mi ne dade mira. Neće se ponoviti.

Link to comment
Share on other sites

Sekunda je uzasno malo vremena (a tek deseti deo sekunde - to je vreme dovoljno samo da se klikne misem na stopericu i skoro odmah opet klikne. Dovoljno je da se malo okleva i eto nekih 0,2, 0,3 sekunde.

 

S tim u vezi, ovo je moje misljenje na koje ja imam pravo i ne mislim da je toliko kontroverzno (nisam napisao da je prosla citava sekunda i nesto tako slicno). Tako da, ako moze, bez izigravanja nekog elitizma i malo vise takta, a manje zacepljavanja usiju za sve sto je drugacije misljenje - ovo je forum, ne klub istomisljenika.

Link to comment
Share on other sites

Pa mozda na nekoj sednici skupstine Srbije/u totalitarnom sistemu/u klubu istomisljenika vazi jednakost "moje misljenje = cinjenice", ovde to nije slucaj.

 

Nisam ni napisao da sam se teleportovao kod Thomasa za vreme meca i ukljucio stopericu, samo da meni deluje da je svakako proslo bar 0,1 sekunda od trenutka prijema lopte do spustanja lopte. Sto je posledica slike sa meca gde je delovalo da je proslo vise vremena i otud i takav utisak/a svi smo, manje vise zrtve nekog confirmation biasa.

 

Da stvarno zelim da budem potpuno pristrasan i tup na tudje misljenje ignorisao bih da je pre doslo takodje do greske zapisnickog stola - eto, to u prvi mah nisam ni primetio (opet, to je nacin na koji primecujemo samo ono sto nam se cini da je bitno), sad jesam, ali ionako to nije uticalo na rezultat, jedino sto su sudije mogle da pogledaju vreme i u jednom i u drugom i u trecem slucaju.

Link to comment
Share on other sites

@goldberg

 

Ne znam da kacim da se sve vidi, ali evo link: https://www.srbijasport.net/game/501700/mutual

 

Zvezda od Mege ima cak 1 (jedan) poraz u svojoj istoriji, i to u KLS.

 

Pored odnosa sa fmp, msm da ne trebamo dalje drviti. Ne mislim na tebe, ali ocajnicki potezi da se partizan-mega odnos izjednaci sa fmp-zvezda je ocajnicki. 

 

Uostalom, nek neko navede da li je ikada igrac supertalenat iz Mege presao u KKP direktno. Nije? Ko bi rekao.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...