Elias Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Srbija je trenutno u istim kosem sto se stanje fudbala tice sa Rumunskom, Bugarskom, pa i Rusijom, nekada respektabilne istocno evropske reprezentacije, (Srbija naravno kao deo Juge), a sada donji deo nekog srednjeg eshalona evropskog fudbala. Mislim da su fudbalski problemi u svim ovim drzavama slicni ili isti i dobro poznati, ne bih da nabrajam, ali jedna stvar mi je frapantna za srpsku reprezentaciju, a imajuci u vidu da su ih nekada zvali "evropski brazilci", a to je podatak koji sam negde procitao da je Srbija bila zadnja ili medju zadnjima u driblinzima na zadnjih nekoliko vecih takmicenja. Uhvatio sam malo Ex Yugu, i secam se brdo tih sitnih, ali dinamitnih pimplera, kepeca, fantazista, driblera, kreatora. Normalno postavlja se pitanje gde su nestali ti raznorazni Stojkovici, Shestici, Savicevici, Pantici, i zasto se svo ovo vreme kao na traci prozvode Govedarice, Tanjge i ostali Radosavi Petrovici, krakati zadnji bezvezni koji su operisani od kreacije i tehnike, i cija jedina svrha u igri je da na sredini terena naprave faul, i da kad dobiju lopti, dodaju prvome do sebe!? Mislim da je to jedno od glavnih pitanja. Kako to da od nekada mozda fizicki nejaki, ali tehnicki potkovan fudbal, se doslo do ove faze gde dribling ili pas u napred je misaona imenica za ovu reprezentaciju. Pokusavam da se setim koji je to fudbaler koji je produkt post Yu, srpske skole fudbala, a koji je nakon toga bio znacajan shraf neke vrhunske ekipe iz lige petice, a da to nije neki zadnji vezni ili defanzivac, i nikako da se setim nekog imena!?
McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Sergej Milinkovic Savic i Dusan Tadic se obojica uklapaju u tvoje postavke. Pre njih Krasic, sada Vlahovic, na pola sezone Luka Jovic i tako. Najveci problem je, od WC na ovamo, sto se i ono sto imamo ne koristi kako treba i sto ce jebeni Andrija Zivkovic biti igrac sa top 5 nastupa za Srbiju kako je krenuo, a lik nema kvalitet ni na svojoj poziciji a kamoli na kontra strani defanzivno. Svaki trener koji igra protiv nas ima dzokera u vidu njega i lenjo moze citavu taktiku da bazira preko napada sa leve strane sto naravno svi i rade. Ova reprezentacija jeste u padu u odnosu na onaj fudbal koji smo igrali na pocetku i svi smo bili zadovoljni cak i kad smo gubili, ali i dalje je sposobna da reprezentacije poput ove Albanije rutinira i bori se ravnopravno sa drugim esalonom evropskih reprezentacija, ali joj za to treba promena formacije i igranje onih koji inace igraju u formi za svoje klubove u datom trenutku.
dekifisher Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, McLeod said: i sto ce jebeni Andrija Zivkovic biti igrac sa top 5 nastupa za Srbiju kako je krenuo, a lik nema kvalitet ni na svojoj poziciji a kamoli na kontra strani defanzivno Čoveče, hoćeš li prestati da pljuješ tog dečka više, jbt. Ajde što ne znaš da on u životu nije igrao po levoj strani, nego i tvrdiš da nas svi razbijaju preko njega što jednostavno nije tačno. 90% golova primamo baš preko suprotne strane. 1
Angola Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ko god pokusa bar malo da opravda selektora, taj je jako ili zao ili naivan. Kakva nam je drzava, takav nam je i selektor. Ovde moze da dodje dobar selektor, samo ako je pao sa kruske, i ne zna kakva je situacija u nasem fudbalu. Trulo je ovo, da ne znam da li moze trulije da bude. A i izbor narednog selektora ce nam mnogo kazati.
Polivalentni Stevica Posted 42 minutes ago Posted 42 minutes ago Nisam gledao utakmicu,bio sam na svadbi,jutros sam pogledao skraćeni snimak. Jad i beda od fudbala. Viskija mi nije nimalo žao,uvukao se u blato sa nazadnjacima,zato što najviše voli pare. Sad će Stankela ljubi brat da preuzme i da dobijemo još veći cirkus ako je to ikako moguće.
McLeod Posted 23 minutes ago Posted 23 minutes ago 1 hour ago, dekifisher said: Čoveče, hoćeš li prestati da pljuješ tog dečka više, jbt. Ajde što ne znaš da on u životu nije igrao po levoj strani, nego i tvrdiš da nas svi razbijaju preko njega što jednostavno nije tačno. 90% golova primamo baš preko suprotne strane. Jesi mu ti ujka ako mu je Pikse cale? Ajde sto si bezobrazan, nego sto nemas pojma o zivotu. Lik igra uglavnom desno od kako je izgubio i ono malo brzine sto je imao pa mu dupe kasni dva metra za njim. Ali to da nikad nije igrao levo nije tacno, evo samo ove sezone gde je igrao i kako, maltene pola pola: Da ne pricamo sto u toku meca menja strane skoro u svakoj utakmici. A tek da ne pricamo sto od kako je u PAOKu po pravilu najbitnije utakmice igra levo. A tek da ne pricamo da dok je bio u Portugalu igrao vise levo nego desno, kad je bio mladji. To sto si ti sa fudbalom zavrsio kad je Partizan prestao da osvaja titulu u domacem prvenstvu pa se secas da je kod vas igrao gotovo iskljucivo desno krilo nije moj problem. A na sve ovo i da si ti u pravu, on apsolutno nije igrac za wing backa, i da te citiram, u zivotu nije igrao wing backa na bilo kojoj strani, izuzev za reprezentaciju. I najgori je igrac iste, konstantno, citav Piksijev mandat, sto mu apsolutno nije smetalo da bude maltene nezamenjiv. Ono malo utakmica sto nije igrao mi smo po pravilu igrali najbolje utakmice i pobedjivali.
Šiljokapi Posted 12 minutes ago Posted 12 minutes ago 2 hours ago, Elias said: Srbija je trenutno u istim kosem sto se stanje fudbala tice sa Rumunskom, Bugarskom, pa i Rusijom, nekada respektabilne istocno evropske reprezentacije, (Srbija naravno kao deo Juge), a sada donji deo nekog srednjeg eshalona evropskog fudbala. Mislim da su fudbalski problemi u svim ovim drzavama slicni ili isti i dobro poznati, ne bih da nabrajam, ali jedna stvar mi je frapantna za srpsku reprezentaciju, a imajuci u vidu da su ih nekada zvali "evropski brazilci", a to je podatak koji sam negde procitao da je Srbija bila zadnja ili medju zadnjima u driblinzima na zadnjih nekoliko vecih takmicenja. Uhvatio sam malo Ex Yugu, i secam se brdo tih sitnih, ali dinamitnih pimplera, kepeca, fantazista, driblera, kreatora. Normalno postavlja se pitanje gde su nestali ti raznorazni Stojkovici, Shestici, Savicevici, Pantici, i zasto se svo ovo vreme kao na traci prozvode Govedarice, Tanjge i ostali Radosavi Petrovici, krakati zadnji bezvezni koji su operisani od kreacije i tehnike, i cija jedina svrha u igri je da na sredini terena naprave faul, i da kad dobiju lopti, dodaju prvome do sebe!? Mislim da je to jedno od glavnih pitanja. Kako to da od nekada mozda fizicki nejaki, ali tehnicki potkovan fudbal, se doslo do ove faze gde dribling ili pas u napred je misaona imenica za ovu reprezentaciju. Pokusavam da se setim koji je to fudbaler koji je produkt post Yu, srpske skole fudbala, a koji je nakon toga bio znacajan shraf neke vrhunske ekipe iz lige petice, a da to nije neki zadnji vezni ili defanzivac, i nikako da se setim nekog imena!? Tzv.BataĐorizam ti je odgovor.
Drug Crni Posted 10 minutes ago Posted 10 minutes ago Navijački, bio sam zadovoljan Piksijevim imenovanjem za selektora i prilično ubeđen da će imati uspeha, pre svega apropo svoje harizme iz igračkih dana. Doduše, imao sam jednu malu zadršku u vidu hvatanja u kolo sa govnima, nakon čega ne možeš iz njega da izađeš više nikad čist i uredan. Objasnili u svojim postovima i holden i cavani. Kao selektor, trajao dok je trajala i ta harizma i dok su fudbalski trajali Tadić, Mitrović, Sergej..kao trener tanak, kao čovek potpuna karakterna nula. Lepo reče Kendrik - ono sinoć je nezapamćena sabotaža fudbalske reprezentacije od strane samog državnog vrha i celog FSS. Mi sinoć nismo ni igrali utakmicu, nama na prvom mestu nije bio ni fudbal, ni bodovi, već čuvanje lažnog ugleda Ludog Kralja Ibija. Nije cilj bio pobediti, već sprečiti nove orkestrirane zvižduke i nemile scene. Pa, u skladu sa tim su i prošli - zasluženo. Samo mi nije jasan entuzijazam nekolicine navijača koji su se nečem i nadali? Umesto zaključka: Reče sinož onaj bot Nedić na RTS: "Ja sam optimista. Zašto ne možemo mi da pobedimo Englesku na Vembliju? Zbog čega..'ajde recite mi...Zašto?" Nedić.. Kakva je ovo beda od društva i države..sve smeće 1
Recommended Posts