Bugl Khan Posted Wednesday at 07:53 PM Posted Wednesday at 07:53 PM 6 hours ago, Nemanja90 said: Lajpcing je uzimao i Samardzica, mislis da je on klasa iznad.. Realnost mu je Italija, mozda Spanija, nadam se da ce biti bolji od Matica i mnogo konkretniji, ne samo da cuva nekim zvezdama ledja! Pa ako klubovi nude 20M za igrača od 17 godina, mislim da bi se mogao snać u Leipzigu. Ako postoji ponuda, svakako bolja opcija od Italije.
Ledd Posted Wednesday at 08:30 PM Posted Wednesday at 08:30 PM 1 hour ago, Markoss said: Matic je imao bolju karijeru od Tadica, jer je deficitarnija pozicija i jer se pojavio u pravom trenutku, kao DM sa mozgom, u momentima kada je takvih bas malo bilo. S druge strane, ako si desetka ili krilo, mnogo je veca konkurencija dobrih igraca slicnog kvaliteta, i ujedno je teze da dobacis do velikih klubova. Sto se reprezentacije tice, Mitrovic je no1 u 21. veku, bez ikakve dileme i konkurencije. Mitrović i Tadić su bez premca od 2000-te na ovamo. Odmah za njima po meni su Bane, Lane i Krasić. Dodao bih lagano i Žigića a ni Kostiću nemam šta da zamerim sveukupno. Govorim o dresu reprezentacije, klubovi i lične karijere su druga stvar. Bilo je velikih igrača i imena ali i velika su razočarenja u dresu reprezentacije. Nula doprinosa, a neki su bili i u minusu kad se sve sabere i oduzme. Ova sada generacija je relativno mlada i tek su krenuli da vuku reprezentaciju, ali verujem da će i Vlahović, Rajković, Samardžić, Milenković i Pavlović biti pamćeni kao pozitivni primeri. Pavlović samo mora da nađe hitno klub gde će redovno igrati. Nebitno je koji. 2
dzoneee Posted Wednesday at 08:38 PM Posted Wednesday at 08:38 PM On 3/24/2025 at 4:18 PM, Constantin said: Ne...ide u FRA. Fener, i Truska uopšte je za penzose... У Француску? Тамо неће пипнути фудбал. Наши играчи никада тамо не треба да иду. Евентуално ако се појави неки баш баш топ таленат. Али топ таленат у нашој лиги на позицији где игра Максимовић требао би да има 20 голова 20 асистенција. Када се такав клинац појави онда можемо да причамо о врх талентима. Француска је претешка лига за играче који излазе из Србије. Немачка му је ок, можда. Холандија и Белгија су сличне као Немачка само слабије. Мада наши "таленти" одавно одавно не могу да буду релевантни у лиги као што је холандска. Последњи играч за кога се видело да може да постане добар играч а играо холандску лигу јесте Филип Костић. Пре њега Тадић. Костић, Тадић, Сергеј Милинковић Савић и Митровић су две класе изнад ових играча које имамо сада и када су они били на врхунцу снаге и у форми нормално је да је све то лакше изгледало и смисленије. Од ових то нешто имају Павловић, Миленковић и Влаховић који није у форми али оно рутински што је решио други гол то је нешто његово што ћемо увек моћи и требати очекивати од њега. Проблем је што је остатак тима буквално две класе испод. Јовић се упропастио и не занима га фудбал нешто претерано, док остали нису и никада неће бити на том нивоу. Максимовић има потенцијал али његово доминирање против Текстилца, Ниша, Крагујевца, ТСЦ-а и Партизана није изблиза релевантно за играње против једва изнад просечних европских репрезентација као што су Аустрија, Украјина, Чешка, Норвешка, Шкотска нпр. а овим изнад да не говорим. Мислим можемо ми и резултат неки да направимо као сада против Аустрије али о некој смисленој игри и доминирању на терену нема говора. Млади играчи су прелоши, од ниједног не треба очекивати неке битне улоге у битнијим тимовима из јачих лига. Можда на неку фору и дође до трансфера али фудбал неки да играју тамо нема шансе. Једноставно нису калибар за такве прилике. То се увек види рано ко јесте. Не знам, генерална слика не ваља, будућност ближа не делује обећавајуће, а опет се некако држимо ту где јесмо. Колико ћемо видећемо. 4
Constantin Posted Wednesday at 10:30 PM Posted Wednesday at 10:30 PM Piši Terzi @dzoneee meni tu, ni iz džepa, ni u džep. Za te pare on bi ga dao i u Gvineju Bisao....nema tu opšteg interesa. Malo Zvezdi, malo Terzi...čak ni Maksimović nije uklučen, osim ako u klauzulu ugovora ne udje % od dalje prodaje. Dotle Terzijana dobacuje, dalje ne... 1
Barkley#34 Posted Wednesday at 10:43 PM Posted Wednesday at 10:43 PM 2 hours ago, dzoneee said: Не знам, генерална слика не ваља, будућност ближа не делује обећавајуће, а опет се некако држимо ту где јесмо. Колико ћемо видећемо. Iz ugla reprezentacije, sa takvim igračima ako govorimo o nekom periodu od narednih 5-10 godina, deluje mi da bismo u najboljem slučaju mogli da napravimo tim koji će igrati tvrdo, odgovorno, uz nešto malo kreacije i umeća napred, što u kvalifikacijama i turnirima može da da neki rezultat. Da li smo sposobni da to uradimo, drugo je pitanje. 1
diego Posted Wednesday at 11:49 PM Posted Wednesday at 11:49 PM (edited) 3 hours ago, dzoneee said: Не знам, генерална слика не ваља, будућност ближа не делује обећавајуће, а опет се некако држимо ту где јесмо. Колико ћемо видећемо. Sto bi rekao Srdjan Todorovic u "Kako je propao rokenrol" - Kako iz nesrecne proslosti, u srecniju buducnost. 😄 Problem je sto je nama proslost srecnija, sve sto dalje idemo unazad: 1990. dosli do cetvrtfinala sa Osimom 1998. prosli grupu na svetskom i 2000. prosli grupu na evropskom prdnuli u cabar sve posle toga, kad god smo otisli na svetsko ispali u grupi, i sad ispali u grupi na evropskom Primeticemo da su se uporedo sa "smanjivanjem" drzave, smanjivali i rezultati, sto je i logicno. Ali onda imamo primer Hrvatske koja je napravila sta je napravila. I tu sve price padaju vodu, i problem automatski gravitira ka nasem fudbalskom savezu, i nacinu na koji vodimo i ulazemo u ligu, koliko smo oronuli u kriminal i korupciju u sportu u poslednjih 25 godina, i sve bude jasno. Ljudi moraju da shvate da nikad nista necemo napraviti (osim plasiranja na veliko takmicenje, i eventualno neki srecan prolaz kad se poklope kockice jednom u 30 godina) dok se te stvari ne srede. Nesto dugo vec ne valja i smrdi zestoko, ali manjini je dobro jer obrce i pere pare, a narod se odvikao od vrhunskih rezultata, te je svima dobro. U Zvezdi i Partizanu gomila stranaca zauzima mesto domacim igracima. Hrvatska radi sve isto sto i mi, ali za bar 30% manje sve navedene stavke (korupcija, stranci u domacoj ligi, kriminal u fudbalu...) i to im omogucava da pravi vrhunske rezultate. Nisam hteo ovaj post da povezujem sa politikom, ali kad ode SNS banda (ili da odemo jos dalje u proslost, kad se rasciste neki repovi i navike iz vremena Milosevica), siguran sam da cemo za bar 20-30% odskociti i na klupskom, pa samim tim i na reprezentativnom planu, i da ce prolazak grupe opet biti standardna pojava. Edited Wednesday at 11:52 PM by diego 1
Bugl Khan Posted Friday at 01:33 PM Posted Friday at 01:33 PM On 3/27/2025 at 12:49 AM, diego said: Hrvatska radi sve isto sto i mi, ali za bar 30% manje sve navedene stavke (korupcija, stranci u domacoj ligi, kriminal u fudbalu...) i to im omogucava da pravi vrhunske rezultate. Nisam hteo ovaj post da povezujem sa politikom, ali kad ode SNS banda (ili da odemo jos dalje u proslost, kad se rasciste neki repovi i navike iz vremena Milosevica), siguran sam da cemo za bar 20-30% odskociti i na klupskom, pa samim tim i na reprezentativnom planu, i da ce prolazak grupe opet biti standardna pojava. Ovo nisam baš siguran. U HNLu igra ogroman broj stranaca. Ali to je normalno jer su hrvatski igrači preskupi. I ja u strancima generalno ne vidim problem. Složio bi se da su kod vas stranci problem ako igraju u klubovima koji neće ispasti, a ne mogu u Europu. Znači ako ih se 7 ili 8 bori za Europu, 3 ili 4 za ostanak. Ima 6-8 (18 klubova imate?) klubova koji se ne bore za ništa. Njima ne trebaju stranci. Veći problem kod vas je, po meni, činjenica da su klubovi primorani (ako nemaju talentirane mlade igrače) u prvih 11 imati drvnu građu. Dam se kladit da postoje primjeri igrača koji su bili starteri u Superligi sa 20, a sad s 25 igraju 3. ligu. Btw, mislim da rezultate Hrvatske ne treba promatrati kroz "zašto Hrvatska može a Srbija ne može", već kroz "zašto Hrvatska može a Jugoslavija nije mogla" povećalo?
diego Posted Friday at 10:20 PM Posted Friday at 10:20 PM (edited) 10 hours ago, Bugl Khan said: Btw, mislim da rezultate Hrvatske ne treba promatrati kroz "zašto Hrvatska može a Srbija ne može", već kroz "zašto Hrvatska može a Jugoslavija nije mogla" povećalo? Juga je bila relativno dobra dok su igrali najbolji - dva finala evropskog, dva polufinala svetskog, osvojeno svetsko prvenstvo za mlade... ali 70ih i 80ih falilo je malo i srece, cesto je bilo grubih gresaka na nasu stetu (penal koji je sviran Spancima 1982. iako je Zajec faulirao Alonsa na metar od kaznenog) i to sto se ekipa pravila "po kljucu". Zavrsno sa penalima protiv Argentine 1990. koju smo nadigrali sa igracem manje. Hrvatska je sa samostalnoscu mogla da pravi ekipu zaista najboljih, a potrefilo se da je te 1998. bila na zalasku sjajna SFRJ generacija, koja je imala da kaze jos jednu zavrsnu rec na svetskom prvenstvu u Francuskoj - Hrvatska je to uradila, Jugoslavija (Srbija i Crna Gora) nije, mozda i zbog precke Mijatovica, a mozda i zbog manjka kvaliteta, ko ce znati. Kasnije je u Hrvatskoj stasala sjajna nova generacija, a u Srbiji nije, i razlozi zbog cega se to desilo je moj predjasnji post, a ne bavljenje Jugom. 🙂 Usput, poenta nije "Ako Hrvatska moze, zasto ne moze Srbija", nego da nema izgovora u fazonu "Dovoljno je da se plasiramo, ionako nemamo sanse protiv svetskih sila u nokaut fazi...", kada imamo ocigledan primer iz najblizeg komsiluka da moze. Mladi su pokazali da moze sa svetskim zlatom 2015. godine, ali se nista nije uradilo na tim krilima kasnije. Edited yesterday at 12:22 AM by diego
Bugl Khan Posted yesterday at 08:57 AM Posted yesterday at 08:57 AM 10 hours ago, diego said: Juga je bila relativno dobra dok su igrali najbolji - dva finala evropskog, dva polufinala svetskog, osvojeno svetsko prvenstvo za mlade... ali 70ih i 80ih falilo je malo i srece, cesto je bilo grubih gresaka na nasu stetu (penal koji je sviran Spancima 1982. iako je Zajec faulirao Alonsa na metar od kaznenog) i to sto se ekipa pravila "po kljucu". Zavrsno sa penalima protiv Argentine 1990. koju smo nadigrali sa igracem manje. Hrvatska je samostalnoscu mogla da pravi ekipu zaista najboljih, a potrefilo se da je te 1998. bila na zalasku sjajna SFRJ generacija, koja je imala da kaze jos jednu zavrsnu rec na svetskom prvenstvu u Francuskoj - Hrvatska je to uradila, Jugoslavija (Srbija i Crna Gora) nije, mozda i zbog precke Mijatovica, a mozda i zbog manjka kvaliteta, ko ce znati. Kasnije je u Hrvatskoj stasala sjajna nova generacija, a u Srbiji nije, i razlozi zbog cega se to desilo je moj predjasnji post, a ne bavljenje Jugom. 🙂 Usput, poenta nije "Ako Hrvatska moze, zasto ne moze Srbija", nego da nema izgovora u fazonu "Dovoljno je da se plasiramo, ionako nemamo sanse protiv svetskih sila u nokaut fazi...", kada imamo ocigledan primer iz najblizeg komsiluka da moze. Mladi su pokazali da moze sa svetskim zlatom 2015. godine, ali se nista nije uradilo na tim krilima kasnije. Na ovo sam ciljao. Sam sebi pucaš u nogu da zadovoljiš nečiju taštitnu. Zašto? Tko zna. U drugim sportovima toga nije bilo, barem nisam upoznat. I rezultati su to pokazali. Zašto bi u nogometu stavio pravilo da ne mogu ići najbolji, ne znam. Te mlade reprezentacije možda izbace 2-3 igrača za A vrstu. Nisam ni govorio o tome zašto jedni mogu drugi ne (jednima je sve otpočetka krenulo kako treba i dalje se samo nadogradili) nego o tome zašto Yuga nije mogla.
Barkley#34 Posted yesterday at 12:58 PM Posted yesterday at 12:58 PM Zato što je fudbal bio najpopularniji, najviše para i sumnjivih likova se vrtelo. Svaki lokalni uspeh je donosio dosta poena "u bazi", tako da je bio prestiž i da imaš svog reprezentativca. Mogao si lakše na osnovu toga da tražiš novac od privrede, opštine, republike. Ostali sportovi su ostavljeni na miru da se razvijaju i to je dalo rezultate. Mislim da je Bora Stanković ili neko drugi od očeva košarke pričao da su oni, kao "narodni neprojatelji" mogli da uđu u košarku jer to drugove iz komiteta nije zanimalo.
Bugl Khan Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 8 hours ago, Barkley#34 said: Zato što je fudbal bio najpopularniji, najviše para i sumnjivih likova se vrtelo. Svaki lokalni uspeh je donosio dosta poena "u bazi", tako da je bio prestiž i da imaš svog reprezentativca. Mogao si lakše na osnovu toga da tražiš novac od privrede, opštine, republike. Ostali sportovi su ostavljeni na miru da se razvijaju i to je dalo rezultate. Mislim da je Bora Stanković ili neko drugi od očeva košarke pričao da su oni, kao "narodni neprojatelji" mogli da uđu u košarku jer to drugove iz komiteta nije zanimalo. Koliko ovo boldano suludo zvuči kad se pročita.
Recommended Posts