Jump to content

Reprezentacija Srbije

sohorozo

Recommended Posts

On 9/13/2024 at 2:05 AM, Darko said:

Kako lik razmišlja, svaka mu čast! Jedan od najboljih intervjua koji sam pročitao već poduže, po razmišljanju me nekako podseti na pokojnog Djindjića. I za takvog lika nema mesta u rukovodstvu FSS-a, kao što ni za Zorana nije bilo mesta u vlasti.

Takođe kakav pandan košarci. Jeste da je KSS sve i svašta ali u odnosu na FSS su svemirski brod. Ipak su omogućili mudrim znalcima kao Kari da rade svoj posao.

Svi oni lepo razmišljaju kada su u opoziciji,tada imaju xy  kvalitetnih ideja,kada se docepaju fotelje nula,ne urade ništa svi ih tada sabotiraju ,pa Toplica Spasojević kada se kandidovao za predsednika zvezde imao ideje da od nje napravi real,a na kraju zamalo da je napravi na zvezdu iz malog mokrog luga

8 hours ago, nik_nurse said:

Svi oni lepo razmišljaju kada su u opoziciji,tada imaju xy  kvalitetnih ideja,kada se docepaju fotelje nula,ne urade ništa svi ih tada sabotiraju ,pa Toplica Spasojević kada se kandidovao za predsednika zvezde imao ideje da od nje napravi real,a na kraju zamalo da je napravi na zvezdu iz malog mokrog luga

Mislim da ima neke razlike između Vidića i Toplice Spasojevića. Kao prvo, Vidiću fotelja ne treba - zaradio je za praunuke. Drugo, pričao je o individualnoj odgovornosti, nije obećavao kule i gradove, avione i kamione. Treće, koliko se sećam tog Toplicinog perioda trajao je samo godinu dana, nedovoljno da se ništa konkretno uradi. Sigurno da su ga takođe sabotirali razni muljatori tada. 

Inače slažem se za sabotiranje, fudbal nam je pun mafijoza i muljatora, zato nam je u kurcu da izvineš. Ne može Vidić sam da promeni ništa, zato je i otišao. 

Edited by Darko

On 9/9/2024 at 8:10 AM, Barkley#34 said:

Jeste, Realu je baš lako uvaliti menadžerske kombinacije. Jović je imao odličnu sezonu u Nemačkoj a to što je posle prestao da se cima je potpuno druga stvar u odnosu na to da je samo proizvod guranja i kombinacija.

Ako gledamo tip napadača, ne kvalitetu, meni Jović djeluje kao Šuker, Inzaghi, Haaland, Romario, van Nistelrooy, Klose, Suarez, Batistuta, Raul, Romario, pa i Mitrović, tip napadača. Treba mu pripremiti šansu, tipa povratnu loptu, loptu u for, centaršut itd. jer je igrač koji treba druge da mu stvore gol šansu. Po onome što sam vidio dok je igrao kvalitetno (Eintracht)

21 hours ago, Bugl Khan said:

Ako gledamo tip napadača, ne kvalitetu, meni Jović djeluje kao Šuker, Inzaghi, Haaland, Romario, van Nistelrooy, Klose, Suarez, Batistuta, Raul, Romario, pa i Mitrović, tip napadača. Treba mu pripremiti šansu, tipa povratnu loptu, loptu u for, centaršut itd. jer je igrač koji treba druge da mu stvore gol šansu. Po onome što sam vidio dok je igrao kvalitetno (Eintracht)

Ako gledamo Jovićev najbolji period (Frankfurt pred transfer u Real), Raul i van Nistelrooy su prikladni profili, mada je na vrhuncu samopouzdanja umeo da radi svašta nešto.

Te sezone u Frankfurtu je bilo baš lepo gledati ga, delovao je i stameno, odličan balans, nisu mogli loptu da mu otmu.

• Like 1

2 hours ago, Charles De Ketelaere said:

Ako gledamo Jovićev najbolji period (Frankfurt pred transfer u Real), Raul i van Nistelrooy su prikladni profili, mada je na vrhuncu samopouzdanja umeo da radi svašta nešto.

Te sezone u Frankfurtu je bilo baš lepo gledati ga, delovao je i stameno, odličan balans, nisu mogli loptu da mu otmu.

Taj Kovačev Frankfurt je bio lepotica od ekipe. Otpisani, potcenjeni talenti, skupljeni sa svih strana uz par veterana. Preozbiljan fudbal su pičili. Ono rutiniranje na Meaci i Lukino sprdanje sa De Frajom i Škrinijarom je bila cherry on top. I na kraju se svi rasuše po Evropi bez traga i glasa, jbg. 

• Like 2

11 hours ago, Molina23 said:

Taj Kovačev Frankfurt je bio lepotica od ekipe. Otpisani, potcenjeni talenti, skupljeni sa svih strana uz par veterana. Preozbiljan fudbal su pičili. Ono rutiniranje na Meaci i Lukino sprdanje sa De Frajom i Škrinijarom je bila cherry on top. I na kraju se svi rasuše po Evropi bez traga i glasa, jbg. 

Kad mu pogledaš golove iz Eintrachta, drito kako sam rekao, Netko mu mora dat loptu, ide 1, maksimalno 2 dodira i udarac. Jedino ne znam zašto sam ga usporedio sa Šukerom. Šuker je sam kreirao hrpu svoih golova. Jović je klasični poacher. Kostić, Haller, Rebić rade, Jović završava.

Širi spisak od 28 igrača:

Golmani: Predrag Rajković (Al Itihad), Vanja Milinković-Savić (Torino), Aleksandar Jovanović (Partizan), Marko Ilić (Crvena zvezda);

Odbrana: Nikola Milenković (Notingem Forest), Strahinja Pavlović (Milan), Srđan Babić (Spartak Moskva), Jan-Karlo Simić (Anderleht), Kosta Nedeljković (Aston Vila), Strahinja Eraković (Zenit);

Vezni red: Saša Lukić (Fulam), Ivan Ilić (Torino), Marko Grujić (Porto), Nemanja Maksimović (Panatinaikos), Saša Zdjelar (CSKA Moskva), Lazar Samardžić (Atalanta), Andrija Živković (PAOK), Nikola Čumić (Rubin Kazanj), Veljko Birmančević (Sparta Prag), Dejan Zukić (Volfsberger), Aleksandar Ćirković (TSC), Stefan Mitrović (Leven), Andrija Maksimović (Crvena zvezda);

Napad: Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Luka Jović (Milan), Dejan Joveljić (LA Galaksi), Petar Ratkov (RB Salcburg), Mihailo Ivanović (Milvol).

Konačan spisak selektor Stojković objaviće u petak 4. oktobra. Medijima će se obratiti prvog dana okupljanja, u ponedeljak 7. oktobra od 10.00 časova.

2 hours ago, sassha said:

Širi spisak od 28 igrača:

Golmani: Predrag Rajković (Al Itihad), Vanja Milinković-Savić (Torino), Aleksandar Jovanović (Partizan), Marko Ilić (Crvena zvezda);

Odbrana: Nikola Milenković (Notingem Forest), Strahinja Pavlović (Milan), Srđan Babić (Spartak Moskva), Jan-Karlo Simić (Anderleht), Kosta Nedeljković (Aston Vila), Strahinja Eraković (Zenit);

Vezni red: Saša Lukić (Fulam), Ivan Ilić (Torino), Marko Grujić (Porto), Nemanja Maksimović (Panatinaikos), Saša Zdjelar (CSKA Moskva), Lazar Samardžić (Atalanta), Andrija Živković (PAOK), Nikola Čumić (Rubin Kazanj), Veljko Birmančević (Sparta Prag), Dejan Zukić (Volfsberger), Aleksandar Ćirković (TSC), Stefan Mitrović (Leven), Andrija Maksimović (Crvena zvezda);

Napad: Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Luka Jović (Milan), Dejan Joveljić (LA Galaksi), Petar Ratkov (RB Salcburg), Mihailo Ivanović (Milvol).

Konačan spisak selektor Stojković objaviće u petak 4. oktobra. Medijima će se obratiti prvog dana okupljanja, u ponedeljak 7. oktobra od 10.00 časova.

Del Boj urgirao kod Piksija da pozove Ivanovica iz Milvola. Sta taj covek (Piksi) radi, on je presao igricu sa ovim spiskovima - kao da se pomirio sa tim da smo i kao nacija kurac u fudbalu, i da je on kurac kao selektor, pa aj bar da se zajebava i "impresionira" javnost uvek nekim nepredvidivim stvarima na spisku. Nema veze sad konkretno samo za Ivanovica, nikad cuo za njega, ali sad se setio da vrati Vanju Milinkovica Savica nakon svega. Nista protiv Vanje, bez obzira da li je bilo one tuce ili ne, ali kod Piksija dokazano mozes da branis cele kvalifikacije, kad dodje turnir ubacice nekog drugog golmana. Da sam VMS ne znam iskreno da li bih se i pojavio na okupljanju. 

Jedino sto je dobro na ovom spisku je da se proba Joveljic u jednoj takmicarskoj utakmici, i konacno taj Cirkovic iz TSC, ako ih bude izabrao.

Ali Grujic koji se redovno poziva a udje svaku petu sa klupe u Portu!!!

Nazalost nakon Jovica, i Pavlovic i Samardzic preseljeni na klupu. Slab pocetak za nase Talijane, jos Vlahovic dao gol na jednoj od 6 utakmica Juventusa ove sezone.

On 9/24/2024 at 9:29 PM, ras kass said:

Ali Grujic koji se redovno poziva a udje svaku petu sa klupe u Portu!!!

Nazalost nakon Jovica, i Pavlovic i Samardzic preseljeni na klupu. Slab pocetak za nase Talijane, jos Vlahovic dao gol na jednoj od 6 utakmica Juventusa ove sezone.

16 minutes ago, drgnk said:

Vlahović dva gola protiv Đenove, fenomenalan gol Samardžića za izjednačenje u zadnjem minutu protiv Bolonje. 👍

Izgleda da čitaju forum

• Like 1

Pikseto pozvalo Maksimovića, a pre par meseci je za dečka iz Bayerna pričao o novorođenim sprčićima, kako ne ide to tako da neko čim debituje za Bayern da uleti u A tim. Voleo bih da je ovo znak da nije toliko bandoglav, ispustili smo potencijalno fantastičnog veznjaka (ok, možda bi čekao Nemačku, ali radi se o pristupu) zbog nekih njegovih tripova. Mlade igrače iz dijaspore u koje velikani očigledno imaju poverenja treba kaparisati kako-tako, a onda možemo da pratimo razvoj i ostale priče. Za elitne talente u dijaspori moramo ići extra mile i to bi trebalo neko Piksetu da objasni bez da se uvredi da mu neko sastavlja spisak.

• Like 1

• 2 weeks later...
10 minutes ago, Don Juan said:

Koliko smo mi propali kao država jeste da činjenica da Ivan Jovanović nikada nije imao šansu da vodi Srbiju, a menjali su se razni "stručnjaci". 

Grci održali čas Englezima na Vembliju.

Čovek je bio u Emiratima pre nego što se vratio u PAO. Posle onog četvrtfinala sa APOEL-om je nestao sa radara svima a ne samo nama. Onda se vraća u PAO i prvu sezonu završava četvrti a u drugoj dobija otkaz nakon kikseva protiv Arisa i Atromitosa, po malo nepošteno. Inače u Emiratima je bio očajan, više loš nego dobar.

Svaka čast na pobedi ali mislim da Jovanović nije nikakvo merilo propasti našeg fudbala.

Ivan Jovanovic je u rangu Lalatovica. Mi nemamo nikoga ko je bolji od Piksija, uz sve njegove mane, zato selektor treba da bude stranac. Jokanovic je u kljucnom trenutku karijere bio alav i glup, on je mogao da postane nesto vise, ali je to davno proslo vreme.

@McLeod Da ne preterujemo. Čovek je se dva puta plasirao sa APOEL-om u LŠ i pritom jednom dogurao do četvrfinala tog takmičenja. Nešto što nijedan srpski trener nije uradio. Takođe, permutovao sam gornjem postu i zaboravio sezonu izmedju te dve sa PAO-om kada je dugo držao prvo mesto dok ga Almeida sa AEK-om nije bacio na drugo. 

On je po meni u top10 srpskih trenera s tim da je čovek proveo celu karijeru na grčkom govornom području i mislim da bi kod nas prošao kao Bajević.

On sigurno jeste u top 10 srpskih trenera, ali to ne znaci da je ne znam na kom nivou.

Nisu dzabe svi nasi treneri odmah posle nekog solidnog rezultata zavrsavali po Emiratima i Arabiji.

Da bi bio veliki, moras da budes kompetitivan i da zelis da se izmeris protiv najboljih, u najboljim ligama, a oni su uvek trazili isplatu u prvom mogucem trenutku.

• Like 1

37 minutes ago, Мџе said:

@McLeod Da ne preterujemo. Čovek je se dva puta plasirao sa APOEL-om u LŠ i pritom jednom dogurao do četvrfinala tog takmičenja. Nešto što nijedan srpski trener nije uradio.

Boskov, Antic, Ljupko