Jump to content

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Lepa vest, sa Samardzicem imamo jako lepo popunjen vezni red i dosta opcija za neke formacijske promene. On je kao izrazito ofanzivni veznjak u Udinezeu poceo da igra nize, nesto poput Ivana Ilica, a nije zgoreg ni imati nekoliko neugodnih levica.

• Like 2
Posted

Ja ga više vidim kao zamenu za Tadića i kao nekog ko bi trebalo da igra ofanzivnog veznog (desetka), odmah iza špica/špiceva. Kreaciju ima, dobar mu je taj završni pas u prostor, ima dobru praćku iz daljine...

U mladoj reprezentaciji Nemačke je izvodio slobodnjake...

• Like 3
Posted
  On 2/25/2023 at 12:49 PM, dzoneee said:

Uhh kada bi upao još i Bajčetić, al to je stvarno skoro pa SciFi.

Expand  

Rešili bi vezni red u narednoj deceniji. Valjda će neko i od ovih domaćih klinaca da ispliva u bližoj budućnosti.

Posted

Bilo bi idealno i Bajcetic

Ne bi bilo dobro da izgubimo i Jovana Zivkovica 2006,najtalentovaniji mladi igrac u Austriji, on vec igra drugu ligu Austrije

2006 godiste igra vec fudbal, a kod nas veteranska penzionerska liga

• Like 1
Posted (edited)
  On 2/25/2023 at 2:04 PM, drgnk said:

Valjda će neko i od ovih domaćih klinaca da ispliva u bližoj budućnosti.

Expand  

Ko? Ja sam skroz ispao iz koloseka što se tiče tih mladih igrača, ali stvarno u ovom trenutku mi niko ne pada napamet od veznjaka. 

Iskreno ni Mitrovića iz Zvezde ne ubrajam čak u nekog velikog talenta, mada ok lepo je što smo ga kaparisali. Možda i napreduje naprasno negde kad ode u zahtevniju ligu i pokaže se.

Edited by dzoneee
Posted (edited)
  On 2/25/2023 at 4:07 PM, dzoneee said:

Ko? Ja sam skroz ispao iz koloseka što se tiče tih mladih igrača, ali stvarno u ovom trenutku mi niko ne pada napamet od veznjaka. 

Iskreno ni Mitrovića iz Zvezde ne ubrajam čak u nekog velikog talenta, mada ok lepo je što smo ga kaparisali. Možda i napreduje naprasno negde kad ode u zahtevniju ligu i pokaže se.

Expand  

Ima dosta nasih mladih igraca rodjeni u inostranstvu, po raznim ligama, cak i  u ligama petica, koji mogu da igraju za nas. 

Da, Mitrovic relativno brz, u svemu prosečan.. 

Ima Zvezda u svojoj skoli mnogo bolje igrace od njega 

Edited by vlaDixXx
Posted
  On 2/25/2023 at 4:07 PM, dzoneee said:

Expand  

Ja od Mitrovica dosta ocekujem, mislim da bi recimo odlaskom u Holandiju napravio pun pogodak. Ne kazem da bi bio isti igrac, ali iz nekog razloga u njemu vidim nesto sto ima Tadic. 

• Like 2
Posted
  On 2/25/2023 at 5:09 PM, Sreten Žujkić, penzioner said:

Ja od Mitrovica dosta ocekujem, mislim da bi recimo odlaskom u Holandiju napravio pun pogodak. Ne kazem da bi bio isti igrac, ali iz nekog razloga u njemu vidim nesto sto ima Tadic. 

Expand  

Pa da slažem se. Jbg stanje u našem fudbalu je tako da bi se pre svega igrač izdvojio iz ispod-proseka čak, a onda i naučio nešto bitno što može da ga digne na neki prihvatljiviji nivo mora da traži razvojnu ligu da tako kažem. Neka Holandija, Belgija, pa i Nemačka čak. Portugal je već tvrđa varijanta i tamo isto njihovi menadžeri se baš dosta pitaju, a mi nemamo uticajne tamo, ali ako se proguraš tamo ti si skrenuo pažnju na sebe.

Ja i od onog Lazetića što je u Milan otišao ne bih se iznenadio ako slučajno negde proigra. Naravno teško će to biti u Milanu. I pre nego što je otišao jasno je bilo da ima nekih 5% šanse da tamo uspe i igra. Ali kroz neki Torino, Veronu, Udineze ako je uporan i ako radi na sebi fudbalski ko zna što da ne.

Loše je stanje i loše se radi kod nas, ali ne samo to nego čini mi se i da mladi igrači nemaju nikakvih ni pozitivnih uticaja ni smernica šta treba i kako treba da rade da bi bili uspešni i dobri fudbaleri. A to je vrlo bitno za mladog igrača.

• Like 1
Posted
  On 2/25/2023 at 7:23 PM, dzoneee said:

Pa da slažem se. Jbg stanje u našem fudbalu je tako da bi se pre svega igrač izdvojio iz ispod-proseka čak, a onda i naučio nešto bitno što može da ga digne na neki prihvatljiviji nivo mora da traži razvojnu ligu da tako kažem. Neka Holandija, Belgija, pa i Nemačka čak. Portugal je već tvrđa varijanta i tamo isto njihovi menadžeri se baš dosta pitaju, a mi nemamo uticajne tamo, ali ako se proguraš tamo ti si skrenuo pažnju na sebe.

Ja i od onog Lazetića što je u Milan otišao ne bih se iznenadio ako slučajno negde proigra. Naravno teško će to biti u Milanu. I pre nego što je otišao jasno je bilo da ima nekih 5% šanse da tamo uspe i igra. Ali kroz neki Torino, Veronu, Udineze ako je uporan i ako radi na sebi fudbalski ko zna što da ne.

Loše je stanje i loše se radi kod nas, ali ne samo to nego čini mi se i da mladi igrači nemaju nikakvih ni pozitivnih uticaja ni smernica šta treba i kako treba da rade da bi bili uspešni i dobri fudbaleri. A to je vrlo bitno za mladog igrača.

Expand  

Ovo je suština problema pošto i mladi igrači i njihove porodice su pripremljeni za brzu prodaju bez da imaju šanse da igraju u klub gde ih prvo uvale, a mlad igrač kad dođe do neke love a ne igra brzo može da se pokvari i zapusti igrački. Eto Lazetić je sad u austrijskom Altahu gde možda i proigra pa korak po korak da dođe do ozbiljnog kluba. Ima takvih primera baš dosta.

• Like 3
Posted

Nisam znao da je Lazetic van Milana. Mislim da je to dobar potez. Sad klub malo možda škripi, šta znam, koliko su dobri i koliko ima uslova tamo za napredak al ok bolje i to nego da čami u Milanu ili igra Primaveru a treba ako je talenat stvarno da igra seniorski fudbal i da polako ulazi u ozbiljniju priču.

I od takvih primera uspe 1 od 10 verovatno, al neka jedan igrač po sezoni iskoči tako i to je za repreznetaciju sasvim zadovoljavajuće.  

Najbitnije je da kad odu da idu u sredine gde će dobiti šansu da igraju i šansu za napredak. Tu naši mladi igrači padaju, a ne samo zato jer odlaze ranije. Doduše ima i do toga. Neko je zreliji pa može to da podnese, a neko i nije spreman još uvek za odlazak a ode. Al biće toga sve više pa kako se ko snađe.

• Like 2
Posted

Savetuju ih da odu ranije i odmah dođu do love a ako ne uspeju iz orve tu je oporavak karijere u nekom od srpskih klubova pa opet iznova prodaja na prvu ponudu. Posle par takvih sezona nema ništa od igrača u takmičarskom smislu. Samo još jedan od onih koji tezgare.

Posted
  On 2/25/2023 at 7:23 PM, dzoneee said:

Expand  

Cini se da u Milanu vide nesto u Lazeticu i da za njega imaju neki plan, polako i postepeno, korak po korak. Uostalom, ja i nemam nista protiv toga sto mladi fudbaleri odlaze. Odlaze mladi doktori, mladi naucnici, sto ne bi i fudbaleri? Niko ne vidi perspektivu ovde, klubovi nemaju sluha za mlade, u Zvezdi ce pre na teren ubaviti Srnica ili Krsticica nego Stankovica a Rakonjca umesto Mijatovica, i tako je vec 15 godina. Idi gde mozes bolje da se razvijas, tu se svaka prica zavrsava. 

• Like 3