Jump to content

Reprezentacija Srbije


sohorozo

Recommended Posts

Nemam nista protiv Gacinovica, ali igrac koji "nit smrdi nit mirise". Ne pratim ni italijansku, a kamoli grcku ligu. Ipak je to preslaba liga, Lazovic bar ima jake utakmice iz nedelje u nedelju. Gacinovic je samo jos jedan dokaz koliko smo mi tanki sa opcijama, i koliko mi ustvari nemamo igraca u ligi petice kao pre 10ak godina. Piksi ima svoje, pre svega verbalne propuste, ali vodi jednu Srbiju kojoj je najbolji igrac Tadic koji priprema penziju u Turskoj, i okosnica tima igra u Saudijskoj Arabiji, plus par epizodista iz Grcke. Od jakih timova spali smo na Juventus, a to je nekad bio i Mancester, Celzi, Juventus... kada se setimo koga ja Antic imao. Ljudi olako shvataju znacaj jedne jake lige i jakih protivnika, i sta to cini za formu i samopouzdanje, to dobro znaju oni koji su se bavili sportom.

Edited by diego
Link to comment
Share on other sites

Tendencija u srpskom fudbalu je da što pre sa malo muke zaradiš veliku lovu, nikog nije briga tćza rezultat i trofeje koje kao igrač treba da osvojiš. Čast izuzecima kao što je Filip Kostić koji je mukotrpno gradio karijeru korak po korak za razliku od brže bolje prodanih igrača koji kasnije stagniraju ili se vrate u Srbiju da obnove karijeru. Zato nemo igrače u ekipama koje jure trofeje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Perkos2 said:

Tendencija u srpskom fudbalu je da što pre sa malo muke zaradiš veliku lovu, nikog nije briga tćza rezultat i trofeje koje kao igrač treba da osvojiš. Čast izuzecima kao što je Filip Kostić koji je mukotrpno gradio karijeru korak po korak za razliku od brže bolje prodanih igrača koji kasnije stagniraju ili se vrate u Srbiju da obnove karijeru. Zato nemo igrače u ekipama koje jure trofeje.

 

Mislim da je i Tadić imao sličan put.

Link to comment
Share on other sites

Ako se vratimo jos malo u proslost, vec 20-ak godina unazad uglavnom su nam igraci koji su izbegli Zvezdu i Partizan najbolji u reprezentaciji. I oni koji su prosli kroz ta dva kluba a dobri su otisli uglavnom jako mladi. Izuzetak od trenutnih igraca je bukvalno samo Mitrovic.

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Perkos2 said:

Zato nemo igrače u ekipama koje jure trofeje.

 

I ne samo da nemamo igrace u ekipama koje jure trofeje,  nemamo igrace uopste u jacim klubovima petice (tu mislim na recimo prvih 5-6 na tabeli) osim trio "Italijana" Vlahovic, Kostic i Jovic. Nije me mrzelo pa sam pogledao nas sastav za Juznu Afriku 2010. godine. Imali smo po igraca iz:

 

Mancester United
Celzi
Inter
Dortmund
Lacio
Ajaks

 

Sve top timovi u tom momentu. Od 23 igraca na tom spisku, iz Premijer lige je bilo 4, iz Nemacke 5, Italije 3, i Spanije 2, i to uglavnom timovi iz gornjeg dela tabele. Poredjenja radi, mi smo na svetsko prvenstvo 2022. otisli sa ekipom gde je samo Mitrovic dolazio iz Premijer lige, iz Fulama koji je u sredini tabele. Nasi menadzeri su od 2010. ka vamo se okrenuli apeninskom poluostrvu kao najunosnijem izvoru zarade. pa je tako skoro polovina ekipe te 2022. dolazilo iz italijanske lige, ali svi znamo da italijanska liga nije ono sto je bila, a igraci su nam mahom iz Fiorentine i Torina. Takodje je bilo dosta igraca iz Spanije, ali osim Gudelja sa Seviljom koja je tad bila jaka, takodje sve slabiji timovi.

 

A onda, doziveli smo pravi debakl sa transferima igraca od 2022. do danas, mislim da smo najgore prosli od svih reprezentacija po tom pitanju - Mitrovic se seli iz Premijer lige u saudijsku, Sergej iz Italijanske u saudijsku, Tadic iz sampiona holandske u tursku ligu, dakle 3 najbitnija igraca su presla u daleko slabije lige. Sa te strane, mi nemamo sta da prigovorimo plasmanu, niti da trazimo neke bolje rezultate. 

 

 

edit: I Hrvati su dosta kljoknuli u odnosu na 2022. - Brozovic iz Intera u Saudijsku Arabiju, Perisic iz Totenhema u Hajduk Split, i nikakav znacajan transfer u suprotnom pravcu, osim Kovacica koji je presao iz Celzija u jaci Siti.

 

 

Edited by diego
Link to comment
Share on other sites

Dobra partija Babica u pobedi Spartaka nad Dinamom u gostima. Daleko vise vere imam u njega nego recimo u Veljkovića i Mašovića. Zagotivio sam ga posle Kelna kada je Milojević bio primoran da ga stavi u 11, a on pokidao iako je Keln napadao neprestano dobrih 60ak minuta.

Link to comment
Share on other sites

Zenska reprezentacija u 16h igra protiv Israela u gostima tj na nauetralnom terenu. Kvalfikacije za EURO. 

U grupi smo sa Skotskim curama, Israelom i Slovakinjama. 

 

Malo je komplikovan nacin kvalifikacija, u principu igraju se grupe sa po 4 tima, nakon 6 kola idu barazi i to dve runde. Nije nemoguce da se ode na EURO, u tom nekom projektovanom barazu bi igrali sa sebi ravnima u tom 1.kolu baraza, a u 2.kolo sa timovima iz A grupe, mada ovo Skotska recimo je igrala A grupu pre par meseci u okviru Lige Nacija, mi smo igrali baraz sa Islandjankama sa ulaz u A grupu Lige Nacije, znaci kucamo na vrata A lige Nacije, nije nemoguce da se ode na EURO. 

 

Igrali smo sa Skotskom 0 0 u Leskovcu pre par dana.

 

Kvota na nas protiv Israela je 1.25, nisam bas mnogo upucen u zenski fudbal, ali malo eto pratim A tim, s vremena na vreme. 

Crna Gora je recimo u C grupi kvalfikacija, tj treci rang, tako su podeljene kvalfikacije, nije kao ko muskih, drugacije je, nesto poput Lige Nacija. Na Euru idu samo 8 ekipa direktno, po dva tima iz 4 grupe iz A Lige kvalfikacija, tamo su oni top timovi, mi smo u B diviziji, ali u gornjem domu, kao sto napisah, bili smo jesenas blizu da upadnemo u A Ligu Nacija, bili smo drugi u grupi iz Poljske, pa smo igrali baraz sa Islandjankama koji su iz A jakosne skupine tih reprezentacija. 

 

Znaci, 8 direktno plus domacin Svajcarska, a 7 se dobija iz dvokruznih baraz duela na jesen, ukupno 16 timova. 

Znali smo mi ne tako davno da odigramo fenomenalnu utakmicu sa Nemicama, a Nemice su u vrhu sveta fudbala zenskog. Ne bas na vrhu, naravno, ali odlicna ekipa. 

 

Edited by Ljubitelj baklave
Link to comment
Share on other sites

On 3/24/2024 at 1:37 PM, McLeod said:

Inace, iako Mitar ima dosta mana, ja ne znam da li ste vi svesni da takvog spica osim Poljaka nema niko u Evropi 10 i kusur godina. Covek je sve rekorde oborio a nije ni veteran. Redovno je medju najboljim strelcima svih mogucih kvalifikacija, i to iz nizih sesira (do ovih poslednjih kada smo bili u drugom), sto je bukvalno nezapamceno.

Kane, Haaland, Ronaldo, Džeko, Zlatan, Lukaku

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Bugl Khan said:

Kane, Haaland, Ronaldo, Džeko, Zlatan, Lukaku

 

Lukaku je balvan za Mitra, ostali nisu taj tip igraca. Pogotovo Ronaldo i Dzeko.

 

Vijeri je recimo bio taj tip igraca, samo bolji. Levandovski je mnogo kompletniji, mozda nije ispravno ni sto sam njega naveo.

Edited by McLeod
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, McLeod said:

 

Lukaku je balvan za Mitra, ostali nisu taj tip igraca. Pogotovo Ronaldo i Dzeko.

 

Vijeri je recimo bio taj tip igraca, samo bolji. Levandovski je mnogo kompletniji, mozda nije ispravno ni sto sam njega naveo.

Koji tip igrača? Ovo su sve 9ke što su trpale golove za reprezentacije. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Stiletto said:

Devetke Mitrovog tipa su bili Žiru, Klose, Birhof, Vieri, Širer...

Shvatio sam sad. Mislio sam da se misli na 9ke koje zabijaju (ili su zabijale) puno golova. Znači robusni napadači koji igraju isključivo u 16m i najjači (ili jedan od najjačih) adut im je igra glavom. Znači ova ekipa:  Mario Jardel, Oliver Bierhoff, Luca Toni, Mario Gomez, Hakan Sukur, John Carew, Miroslav Klose, Jan Koller, Andy Carroll, Duncan Ferguson...

Shearera bi izuzeo iz te skupine jer je imao izrazito jak i prilično precizan udarac van 16m, te je nemali broj golova zabio projektilima s distance. Kao što bi iz sličnih razloga izuzeo i Lewandowskog, Drogbu, Morientesa, Croucha, Vierija,...

Zbunila me tvrdnja kako samo Srbija i Poljska imaju napadača te kvalitete.

 

I definitivno se ne bi nikako složio da je Lukaku balvan za Mitrovića. Za razliku od Mitrovića može biti koristan i van 16m, spuštati se i sudjelovati u izgradnji napada, primit pas na 35 metara, sletit se prema golu i spremit loptu u mrežu. Kako ima sposobnost igranja van 16m, i nije mu strano igrati s loptom u nogama, osim što zabija, dosta i asistira.

Da ne lupam na pamet, išao sam im usporediti statistiku. Zabijaju u prosjeku tu negdje, ali Lukaku asistira više od Mitrovića. S tim da je Lukaku sve golove zabio u najvišim rangovima u Belgiji (najbolji strijelac lige sa 17 godina), Italiji (najbolji igrač lige) i Engleskoj, usput osvajajući trofeje.

Čovjek je igrao za Chelsea, United, Everton, Inter...

Mitar je više od pola svojih golova i asistencija skupio u Championshipu, te srpskoj i saudijskoj ligi. 

Da me netko krivo ne shvati, Mitar mi je vaš najdraži igrač, i smatram ga jednim od najboljih napadača na svijetu u igri glavom. Ali jednostavno je Lukaku kompletniji napadač koji je u karijeri igrao, i još uvijek igra, na višem nivou od Mitrovića.

Što se tiče igara za reprezentaciju, Lukaku je u 40 nastupa u kvalifikacijama ( i za EURO, i za SP) utrpao 39 golova. I uz to namjestio 8. U Ligi nacija A je u 9 nastupa zabio 10 golova i namjestio 2. 

Mitar je u 43 nastupa u kvalifikacijama ( i za EURO, i za SP) zabio 30 golova, i namjestio 3. U Ligi nacija B i C je u 15 nastupa spremio 14 komada, te 1 namjestio. 

Što se tiče protivnika, iako je Mitar u kvalifikacije kretao iz nižih šešira, 19 od 30 golova je zabio Gruziji, Moldaviji, Litvi, Luksemburgu, Azerbajdžanu, i Crnoj Gori. 7 je zabio Walesu, Ukrajini, Irskoj, i Austriji. Hrvatskoj je zabio 1, a 3 preostala je zabio Portugalu.

Lukaku je 2 zabio Hrvatskoj. 16 je zabio Češkoj, Austriji, Švedskoj, Walesu, Rusiji, Škotskoj, BiH, i Grčkoj. I 12 je zabio Estoniji, Cipru, Azerbajdžanu, Kazahstanu, Gibraltaru, i San Marinu.

Konkurencija u LN je jasna.

 

Stvarno imam vremena ovih dana 😁

 

 

 

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

S tim sto Lukaku igra na mahove i early je bloomer i vecina tih stvari koje si naveo su njegove teoretske prednosti, a kad ga gledas u poslednje 2-3 godine jasno je da je u slobodnom padu. Ne secam se jake i bitne utakmice gde nije bio medju najgorima.

Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, Polivalentni Stevica said:

Počeli su naručeni tekstovi preko onog puvanjka Joksića.

Kako Piksi treba da vodi na Euro golmana Jovanovića iz Partizana.

Nije loš,ali imamo dosta boljih,plus je linijaš.

Nijedan iz naše lige ne treba biti pozvan.

Nemo mi sekiraš Perkosa. Još jednog Nišliju u reprezentaciji ne znam kako bi podneo :smiley2:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Constantin said:

Nemo mi sekiraš Perkosa. Još jednog Nišliju u reprezentaciji ne znam kako bi podneo :smiley2:

da navijam moram pošto nema druge reprezentacije a da se nešto nadam uspehu iskreno ne nadam se

kad sam video i mićka u reprezentaciji ni da pozovu matorog bankovića ne bi me iznenadilo

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Perkos2 said:

da navijam moram pošto nema druge reprezentacije a da se nešto nadam uspehu iskreno ne nadam se

kad sam video i mićka u reprezentaciji ni da pozovu matorog bankovića ne bi me iznenadilo

 

Gde su i šta rade Drda Obradović, Panajotović i Zajko Milenković? :classic_biggrin:

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Stiletto said:

 

Gde su i šta rade Drda Obradović, Panajotović i Zajko Milenković? :classic_biggrin:

Hm...Zajko bi mogao, ali možda ima problem sa diskopatijom, a ni Bane ne bi bio ništa gori od naših štopera. E sad što se tiče Ace Panajotovića...alkohol je učinio svoje. Sav je "sprečen".

 

Ah..da..Drda se bavi advokaturom, nema vremena.

1 hour ago, Perkos2 said:

da navijam moram pošto nema druge reprezentacije a da se nešto nadam uspehu iskreno ne nadam se

kad sam video i mićka u reprezentaciji ni da pozovu matorog bankovića ne bi me iznenadilo

Znaš ti Pero, znaš...:kece:

Edited by Constantin
Link to comment
Share on other sites

Ne znam da li je prava tema al aj i nešto lepo ovde. Ljudina.

 

Quote

Naš fudbaler utolio žeđ 300.000 siromašnih Afrikanaca
Bivši reprezentativac Srbije i defanzivac Borusije Dortmund, Neven Subotić još je 2012. osnovao humanitarnu fondaciju koja, pre svega, radi na tome da se ljudima u istočnoj Africi omogući pristup vodi za piće.
Tokom karijere odricao se velikog novca u korist siromašnih, on je čak prodao svoj automobil i vozio se gradskim prevozom na treninge kluba, kako bi pomogao još ljudi.
Poslednjih godina izgrađeni su bunari u tom delu Crnog kontinenta, a škole su opremljene sanitarnim čvorovima, jer je za Nevena obrazovanje najvažnije-on sam voli umetnost i sluša kvalitetnu muziku. Zahvaljujući Nevenovim naporima čak 300.000 ljudi u toj regiji utoli će žeđ.
Subotićev rad prepoznat je širom sveta. Najviše u Nemačkoj, gde  je odlikovan Ordenom zasluga i dobio je „Zlatnu lentu“, taj orden se dodeljuje od 1926.godine.
"Voleo sam fudbal kao igru, sad me više ne zanima jer je biznis, ovi transferi su bolesni. Svih 222 miliona za Nejmara prosledio bi onima kojima su potrebni. Postoji mnogo stvari kojih sam se svesno odrekao u životu. Imao sam nekoliko automobila, kuću sa velikom baštom. Ali u jednom momentu sam shvatio da mi sve to smeta. Da je to zabluda. Prodao sam kuću i automobile i ta sloboda mi je sjajna. Sad mi je prednost da imam što manje toga. I od tada mogu slobodno da usmerim svoje misli ka mnogo važnijim stvarima.
Za vreme rata u Jugoslaviji moja porodica je izbegla u Nemačku. Sav novac koji su ovde zarađivali slali su nazad u Jugoslaviju, ljudima u oblastima razorenim ratom. Gledao sam kako to moji roditelji svakodnevno rade. Nismo ni imali nešto previše, čak smo u poređenju s ljudima iz naše okoline imali i najmanje, ali... Nismo bili nezadovoljni, nesrećni ili nešto slično. Koreni mog zalaganja dolaze odatle."

 

  • Like 6
  • Love 3
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Polivalentni Stevica said:

Počeli su naručeni tekstovi preko onog puvanjka Joksića.

Kako Piksi treba da vodi na Euro golmana Jovanovića iz Partizana.

Nije loš,ali imamo dosta boljih,plus je linijaš.

Nijedan iz naše lige ne treba biti pozvan.

 

To tesko da je naruceno, posto s tim Joksom niko iz Partizana ne komunicira, a pojedini igraci su mu i pretili, pa je bila frka. Jedino ako hoce da im se nanovo uslihta. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...