Jump to content

Reprezentacija Srbije


sohorozo

Recommended Posts

Protiv Norveške će tulumbi biti poslednja utakmica na klupi. Nema šanse da prođe sa ovakvom igrom i vođenjem ekipe. Čak ni kokezanija, koja inače dovodi i gura mediokritete, nema računa da ga ostavi na klupi. Ovo večeras je bila sramota, od sastava tima i postavke igre, sa sve izjavama posle meča. Da je bilo gledalaca, zviždali bi im posle 15 minuta, koliko je loše bilo...

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, drgnk said:

 

Stvarno, ne znam da li mi je bezličnije izgledala kombinacija Matić - Milivojević, ili ova Gudelj - Maksimović.

 

U toj prvoj kombinaciji makar ima neke naznake kreacije. U ovoj drugoj ni toliko. Gudelj dodaje prvom do sebe, a Maksimovic ima pas samo kad dotrci do igraca i ostavi mu loptu. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, drgnk said:

Izgleda da Đuričić pokazuje znake života. Vidi se da ima potez i tehniku, jedino što malo deluje smušeno kad se nađe u gol šansi.

 

Njega se svako malo sete kao ex prospekta kog treba izvaditi iz naftalina ili mu pojacati malo cv i spremiti ga za prodaju. 

 

Dok smo imali dobre igrace i potencijalno dobru reprezentaciju, bilo je svega i svacega i godina koje su pojeli moljci. Mi smo sad tanki, ima tu potencijala nekog, ali fali suvog kvaliteta, nema kontinuiteta ni u igrama, ni u bilo cemu. Jeste najvise do trenera, ali striktno, mi smo igracki tanki. 

 

Svi ovi novi klinci nisu odigrali krstenu tekmu za reprezentaciju, sem ludog Mitra koji kakav god da je balvan, daje gol, odradi posao i moze da se pogleda u ogledalo. Sergej, Maksa, Bleki, Jovic, Lukic, svi podbacili kad god su dobili sansu, . Nije ni cudo sto se vrte likovi poput Ljajica, marginalci i veciti rezervisti u reprezentaciji.

 

Ova formacija je i ok, samo nemamo trenera koji zna svoj posao. Igracki ne vidim da je bilo ko ostecen, sem eto sto mozda treba Nastasic pre Maksimovica i Milivojevic pre Gudelja. Mada bi meni i Mijat pre Makse igrao u tom slucaju u sredini. Ali to su sve kozmeticke promene manje vise. 

 

Dmitrovic- Bleki, Nastasic, Pavlovic- Lazovic, Milivojevic, Gacinovic, Kostic- SMS, Tadic, Mitrovic.

 

Nista ovo nije specijalno da se ne lazemo, al je verovatno najbolje sto imamo. Sa selektorom koji ce biti posvecen i pratiti fudbal tokom citave godine, umesto penzionera koji sedam dana pre okupljanja reprezentacije krene da brani, bi bili konkurentniji svakako i nadam se da ce dovesti nekog takvog. Samo da bude posvecen bi za pocetak bilo dovoljno da bduemo bolji. 

 

Ipak kad pogledas da je glavni igrac Tadic koji je super kad mu ide i najgori kad mu ne ide, jednom recju nepouzdan, a odmah za njim SMS od kog nismo ni S videli u reprezentaciji, jasno je da se precenjujemo. 

Edited by Markoss
Link to comment
Share on other sites

Jedino skim mislim da bi mogli nekakav rezultat da napravimo pored Paunovića je Vladan Milojević. Mislim da bi imao dovoljno materijala za neki dobar blok i kontre, uz malo sreće eto nas i na EP i na SP 😁

 

PS Zašto Ristić ne dobija poziv na deficitarnoj poziciji, ima kakvu takvu minutazu u ligi petice.

Edited by Selektor
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kao prvo valja reći da smo smislenije izgledali sa 10 igrača na terenu nego sa 11. Pavlović je odigrao na poziciji koja mu odgovara i odigrao dobro, dok je u prvom poluvremenu bukvalno visio, nije on za tu poziciju toliko široko i blizu aut liniji. Jednostavno nema tu tehniku, ili ga staviti u srce odbrane ili na klupu, ja sam za prvu opciju. U prvom poluvremenu je barem 5 puta vratio loptu golmanu, i to u situaciji kada igramo sa 3 štopera i gde se protivnik lagano može razvući kroz pas. Svako dodavanje mu je upitno, ili je lopta iza leđa igraču ili je previše u for, a uz sve to petlja i sporo se oslobađa lopte. Treba reći da je bio jako motivisan i da je defanzivno odradio dobar posao, sem onog starta kada je bez potrebe zakucao Turskog beka i napravio penal (po meni).

 

Maksimović je bio kriminalan, lošiji čak i od Gudelja, nama je potreban igrač koji zna doneti loptu kroz pas do Tadića koji stoji previsoko i odsečen je. Imamo i Sergeja i Gruju na klupi, pa daj ljudim šansu, ako Turci mogu zemeniti svih 11 igrača možeš i ti 2-3 konjino izlapela. Ili spusti Tadića niže ili u manevar ubaci pismenog igrača.

 

Kolarov je do crvenog kartona izgledao najbolje na terenu, par puta je izneo loptu i radio ono što treba da rade zadnji vezni, čak je i za crveni samo delimično kriv (loša anticipacija). Verujem da njemu i Pavloviću treba zameniti pozicije, em se ovaj bolje snalazi na širokom prostoru em će biti u mogućnosti da povuče loptu uz aut liniju.

 

Mitrović se trudi, čak je jurio i za nekim loptama koje objektivno nije mogao da stigne, ali ono što je on sinić odigrao je dosta loše. On je prvi napadač, tu nema spora, ali me samo interesuje da li se moglo pokušati sa Vlahovićem umesto njega? Mnogo je brži, ali je opet dovoljno visok da doprinese u igri glavom, sumnajm da bi mnogo izgubili.

Edited by Liska Manjina
Link to comment
Share on other sites

Ja sam se sprdao sa tralalatovićem a ono ima i njegovih fanova ovde na forumu:classic_angry:  

Iluzorno je pričati o bilo kojoj formaciji i uopšte o igračima kad nam je selektor tumbak, ako ikad na mestu selektor bude neki pravi trener može se raspravljati ko je bolji  na kojoj poziciji a ovako sve je šuplja priča pošto ovaj šarlatan gura po direktivi a ne po kvalitetu. Zna li neko da li nam je odbrana odigrala dve utakmice zaredom u istom sastavu?  Naravno da smo izgledali bolje sa 10 igrača kad smo stali u blok i parkirali autobus, to je omiljena igra kod Srba, ali treba za pobedu i neki gol da damo a ne samo da napucavamo loptu što dalje od gola. 

Edited by Perkos2
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Liska Manjina said:

Mitrović se trudi, čak je jurio i za nekim loptama koje objektivno nije mogao da stigne, ali ono što je on sinić odigrao je dosta loše. On je prvi napadač, tu nema spora, ali me samo interesuje da li se moglo pokušati sa Vlahovićem umesto njega? Mnogo je brži, ali je opet dovoljno visok da doprinese u igri glavom, sumnajm da bi mnogo izgubili.

 

Ovo i meni smeta. Profil igrača kao što je Mitrović, odavno ne pripada ozbiljnom fudbalu. Jasno se vidi da je neupotrebljiv kad se igra protiv brzih ekipa sa organizovanim odbranama. Jednostavno, čitaju ga i svi njegovi limiti kao igrača, lako postanu vidljivi. Uz to, mnogo zavisi od igre veznog reda koja kod nas praktično ne postoji. Stoji u napadu, ukopan kao bukva i gleda u vazduh hoće li mu neki balon od dugačkih lopti doleteti.

 

Neverovatno je da Tumbaković stavi na spisak 4 napadača, a svaku jebenu sekundu u igri dobije Mitrović. Pa pokušaj malo čoveče sa Vlahovićem, Jovićem ili Despotovićem, neće ti spasti kruna sa glave. Makar su ove utakmice u Ligi nacija odlična prilika za tako nešto.

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, drgnk said:

toji u napadu, ukopan kao bukva i gleda u vazduh hoće li mu neki balon od dugačkih lopti doleteti.

Ovo nije istina. Normalno je da je njegova prirodna pozicija napred i da će pokušati da se izbori za prostor u 16, ali da stoji tamo kao ukopan jednostavno ne odgovara istini, pošto se juče biše puta vraćao ka sredini da primi loptu i učestvovao u organizaciji napada, što je opet, po meni, pogrešno, ali jednostavno nisu stizale lopte do njega.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...