Jump to content

Recommended Posts

Posted

To sto je najuspesniji selektor u poslednjih X godina i nije neki uspeh s obzirom kakva je konkurencija selektora i njihovih rezultata. Prve kvalifikacije za SP jesu odlicno odradjene, sa sve pobedom nad Portugalom u Lisabonu, ali sve posle toga ukljucujuci samo SP, nikad lakse kvalifikacije za EP i na kraju EP (u prosirenom formatu) je bilo bedno. Dva velika takmicenja bez pobede. Prvo takmicenje sa nevidjenim rupama u odbrani i primljenih 9 golova za 3 utakmice. Drugo takmicenje sa nevidjenom bezidejnoscu u napadu i ukupno 1 postignut gol za 3 utakmice. Oba turnira ispracena skandalima i sukobima unutar tima i sramotnim ponasanjem i izjavama od strane selektora. Niko ne ocekuje da cemo da dobijamo Francuze ili Engleze, ali kada cemo docekati dan da na jednom prvenstvu pobedimo ekipe pribliznog kvaliteta poput Danske i Svajcarske? Ili ajde moze tu i X, ali da li moze barem pobeda nad slabijima poput Kameruna i Slovenije? Najuspesniji...

• Like 6
Posted (edited)

Zamisli utakmica odigrana pre više od četiri godine se i dalje pominje i neizostavna je stavka kada se govori o Piksiju kao selektoru 😂

Ja ne pratim Italijane ali Vlahović je ratni zločinac. Svaki prijem nakon koga idu tri ili četiri poteza viška će svakoj iole fudbalski pismenoj ekipi biti poklon kontra.

I da svariš nekako što smo verovatno jedina ekipa na svetu od 1993-e koja igra sa dva špica od dva metra i kojima treba između sedam i jedanaest minuta da se okrenu ili oslobode lopte, vezni red Srbije pas napred može  da odigra samo ako igračima jave da su im članovi porodice vezani u nekom podrumu. 

Piksi je takođe verovatno najgadniji čovek u ovoj zemlji. 

Edited by longbowman
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted

Veze s vezom nemamo. Govno od reprezentacije sa polupanim, pijanim kmetom od selektora. 

Posle onog mitinga u Nišu radujem se svakom neuspjehu ove ćaci reprezentacije. 

• Like 1
Posted

Баш безвезе утакмица. Ни они појма немају а и виде се да су уплашени били и под притиском "морања" победе. Додуше наравно да нису они сада нека класа па да су подбацили, далеко од тога. Али видео се некако на терену да су наметнули сами себи тај неки притисак императива победе и доброг резултата.

Ми стварно ништа посебно. Не очекујем ништа од ове екипе. Прво што се фудбала тиче евидентно је да је врло лимитирана. Нема ту сада неко бог зна каквог бољитка. Десиће се можда некад још утакмица као она са Аустријом где нас противник фудбалски надигра а ми успемо да умувамо неки гол, али не треба се навикавати на то јер ми на терену неку доминацију са овим играчима не можемо да имамо. Средина нам је баш баш тешки јад.

А друго и атмосфера није бајна. Нећу да кажем да играче боли патка за све ово, али реално тако делује на терену. Скроз неповезано, неквалитетно, незаинтересовано превише, одсутно и на врху селектор који је изгледа одавно погубио конце. Јбг. Да будемо некако други па после ко нам падне за та разигравања, можда Пикси поново буде имао срећу 😁

Posted

Ja samo kazem gledajte sve ostale reprezentacije pa pricajte. Mozete da nas recimo poredite sa Francuskom koja je gubila 5-1 od Spanije jer je vodi veci retard i neznalica od pikseta. Reprezentativni fudbal je dva tiera ispod klupskog.

Posted

sad kad su slegli dojmovi mogu samo ovo da konstatujem. užasno spor, dosadan i antimoderan fudbal igramo i nismo se u tom pogledu pomakli evo već sad nekih 4,5 ciklusa. zadnji put kad sam ugledao naše uživo u Belgiji 2000. i ovo za usporedbu su dan i noć. jesmo tada stradali od Holandije ali smo barem tad igrali efikasan i dopadljiv fudbal. ovo je horor za oči. ne znam ni sam kako sam izdržao da gledam do kraja. jedino vredno spomena je obrana penala. rekoh svojima pred samo izvođenje da će pucti u golmanovu desnu. i bi tako.to je bio moj fah gde sam proučavao nekada i elemente zaleta ,položaja stajne noge tik pred šut a i kut zaleta prem lopti. sve ostalo je za debeli zaborav. Albanija tek nešto malo bolja ali i oni sa ovom igrom nemaju šta da traže. Ulaskom Mitrovića i Maksimovića tek male naznake igre kakvoj bi trebalo težiti. a to je da se igra prema protivničkom golu a ne suprotno. U tih 15,20 minuta smo jedino izgledali malo potentno. sve u svemu baš otužna predstava naših.

Posted

Mi igramo uvek isto bez sistema, bezidejno.Da su Albanci iskoristili poklon najverovatnije bi bilo 1:0 za njih.

Ovako mozemo da se puvamo kako imamo rezlutat i da smo isli na 0:0.

Posted
2 hours ago, McLeod said:

Ja samo kazem gledajte sve ostale reprezentacije pa pricajte. Mozete da nas recimo poredite sa Francuskom koja je gubila 5-1 od Spanije jer je vodi veci retard i neznalica od pikseta. Reprezentativni fudbal je dva tiera ispod klupskog.

Па Шпанија као репрезентација игра најбољи фудбал од свих репрезентација и клубова у последњих па вероватно 20 година. Убедљиво. Никакави Ситији и Реал Мадриди па чак и Барселоне не могу да приђу овоме што тренутно Шпанија игра.

Не знам како је овај тренер успео ово да направи од Шпанаца у овом генералном декадентном добу фудбала али свака му част. 👏

Posted

"Nije vam se svidela igra? Nađite drugog selektora. Jako teška utakmica. Albanija je izuzetno kvalitetna. Mi smo pokazali karakter. Došli smo po pobedu. Nismo se uplašili atmosfere koja je bila fantastična. Čestitam im", rekao je Piksi.

Odgovor Piksija na pitanje novinara kojem se nije svidela igra....

• Ha-ha 1
Posted

Пикси у фазону као онај тренер Звезде када је рекао ако вам се гледа леп фудбал идите гледајте Ливерпул 🤣

Posted

Kapiram da igramo sa 3 pozari da imamo situaciju pre 4g da nam je Rukavina jedini bek, ali s'obzirom da imamo 2 leva ( Terzic,Mladenovic) i 2 desno (Nedeljkovic,Mimovic) ne vidim svrhu sa ovom postavom igraca gde ti igras na uštrb veznog reda. Zato nam je svaka akcija da plasiramo dugu loptu do napadaca, pa ako prodje prodje. 

Ako se i oslanjamo na tu taktiku, pa gde ti je Kostic u toj prici. On je xy golova namestio svojim centrasutevima

Tandem Lukic-Maksimovic ubija svaku kreativnost.  Ali mi je jos nerealno da oni ne mogu da iznesu loptu napred.

Sa taktikom 4 pozari otvorio bi se prostor za jednog defanzivnog veznog, gde bi npr Samardzic bio centralni vezni, a mali Maksimovic na prednjeg veznog.

Ostale kombinatorike dovode do ove igre koju smo gledali sinoc.

Kostic i SMS trebaju da se mole da se vrate u repku

Posted

Ne znam odakle vama ideja da smo mi neki favoriti protiv Albanije? Tek sledi raspad.

I dalje je više od pola tima iz PFC fudbalske škole koja je ugašena pre 10 godina. Imamo bukvalno JEDNOG mladog igrača koji ima neki kvalitet.

Godina pišem da će dovođenje prosečnih stranaca koji igraju umesto naše dece uništiti srpski fudbal. 

Srećom po niškog ćacija ova tri štopera i golman su top klasa. U ovakvoj atmosferi da ti domaćin ne napravi polu-šansu je fenomenalno.

Bod ko kuća.

• Like 1
Posted
19 minutes ago, merosina said:

Tandem Lukic-Maksimovic ubija svaku kreativnost.

U ono malo što sam gledao u pauzi košarke dešava se situacija da je Lukić iznenada dobio loptu sam na centru sa livadom ispred. Dok se on odlučio da krene i dok je bojažljivo povukao loptu Albanci su se već konsolidovali. Da je iole brže reagovao prešao bi 15-20 metara, maltene ušao u zonu šuta i napravio muke strukturi odbrane. Sve sam video, ista priča stalno.

Dosta igrača nam igra van pozicije i to čini da se pitamo otkud oni u solidnim klubovima, pa i taj Lukić u Fulamu. To nam je problem već par godina i ne rešavamo ga. Kao ni sve ostalo u zemlji.

Posted

Utisak mi je da je Žile igrao dosta dublje sinoć, a da je Eraković često bio u ulozi desnog beka. Da je umesto Mitrovića na terenu bio brži i kreativniji igrač napravili bi im mnogo problema. To je jedna izmena koji Piksi mora da napravi, a do sada je samo protiv Spanije i Beogradu to uradio.

Druga stvar je povratak Ilića što će malo da oplemeni našu igru.

Treća stvar je pronalazak ofanzivnih krila, pošto defanzivne imamo.

Posted
3 minutes ago, Barkley#34 said:

Dosta igrača nam igra van pozicije i to čini da se pitamo otkud oni u solidnim klubovima, pa i taj Lukić u Fulamu. To nam je problem već par godina i ne rešavamo ga. Kao ni sve ostalo u zemlji.

Taj Lukic u Fulamu ima totalno drugaciju ulogu i to ulogu koja mu odgovara. Dok u repki jbg nema.A narod u fazonu kako moze igrati u Fulamu a ovde...

To je problem.Mi imamo avarage igrace koji mogu u dobrom sistemu da budu srafovi.Nemamo mi onog koji ce van sablona.Imali smo jednog takvog(ne kval top) al taj je em u godinama em u svadji sa Piksijem. I to nam je sto nam je.

A Vlaha je mozda mogao da bude taj al njega je Juve ubio u pojam.

Posted
9 minutes ago, Drug Crni said:

Piksi je ćaci i kao čovek i kao selektor 

Secam se bese na nekoj poseti iskopinama buduceg Nacionalnog stadiona, zaglavio im se bus u blatu i kaze Zvalonja : " To mora da je zbog nas dvojice. Ja sam tezak fizicki , a Dragan kao covek ". Pikseta samo cuti kao posran 😄 Da nisu igrali protiv podjednako odvratne ekipe gde se i deca instruiraju da prave provokacije, ostao bih pri onome "sve izgubili dabogda".

• Like 1
Posted

Navijam za reprezentaciju, navijam za te igrace. Oni nisu tu zbog love, nisu placeni sns krvavim parama. Nisu Vlahovic i Jovic dinar dobili od Vucica. Zvezda i Partizan su sinonimi za sns, igrači koji igraju u tim klubovima, kako fk tako i kk, su dovedeni sns parama, sve te besmislene sume su otete od nas.

Kome se gadi reprezentacija, neka bude dosledan i pozeli da i klubovi za koje navija takođe gubi.

• Love 2
Posted

Inace, mi jesmo bili uzasno dosadni, tromi i rekao bih negledljivi ali nije tacno da nista nije bilo ok. Imali smo defanzivno jako dobru utakmicu i da nismo napravili nasu tipicnu glupost (za koju sam nekako imao utisak da smo je prevazisli) u vidu Samardzica gotovo da bi nam domacim sa vise igraca iz liga petice na spisku nego sto ih imamo mi stvorio polusansu. 

Mnogo dosadno i kukavicki ali defanzivno odgovorno. Ipak, strasno koliko smo lose postavljeni i koliko malo ubrzanje protiv nas stvara visak i sa ovako defanzivnom taktikom. 

Da nema Andore, a i nju tek moramo pobediti, bismo ove kvalifikacije zavrsili sa 5 datih golova u 8 utakmica. Ne vidim ja ovde nikakav cilj. Sto rece Portugalci posle utakmice sa Srbijom na da Luzu - mi ne igramo da pobedimo, mi igramo da ne izgubimo.

Ovako je Stojkovic dosao po bod ocigledno i na kraju ga je uzeo, videcemo da li ce taj pristup da se isplati. Mislim da ce ova grupa imati jos po koje iznenadjenje, pa i na nasu stetu. Sa ovom igrom ces i u Rigi stvoriti samo 2 sanse za 90min. 

Naravna kao uvek puna podrska igracima u reprezentativnom dresu. Uvek. 

Posted

Baš frustrira što nebitno gde imali loptu, nebitno gde stajali Albanski igrači, uvek su se birala najgora rešenja, ali ne zato što individualci ne mogu da smisle bolje, nego smo toliko raštrkani i nepovezani, bezidejni, da ni nema boljeg rešenja od najgoreg i manje lošeg.

Ista boljka koja je već duže prisutna, samo smo do prošle godine imali Tadića, koji je kreativni genijalac, i imao je odličnu saradnju sa nekim igračima, a pre svega naravno sa Mitrovićem.  

Posted

Zaglavljeni smo sa postavom i taktikom tamo negde u 1976 godini. Dva špica, istog profila, visoka , robusna u 2025 g. To sve govori o snobu na klupi, koji se vodi tima samo da se neko ne naljuti od dvojca Vlahovic-Mitrovic,  a reprezentaciju ko jbe. Ista prica je bila u Nemačkoj kada se isto radilo i sada se nastavlja.

Mnogo bi bilo da posle SMS i Tadica jos se naljute I ova dvojica.

Sredina terena operisana od bilo kakve kreacije. Tipični nas igrac sredine koji prvo gleda da loptu vrati u nazad ili u najboljem slucaju prvom do sebe. Defanzivno orjentisan, nazadnjak.

Krila nemamo t.j imamo samo da popune 11 igrača. 

Jedino vredno pomena je odbrana na čelu sa Milenkovicem, u kome su dobri i Strahinja i Pavlović...ostali zajedno sa Pikisijem klasična truba. 5 Ešalon Evropskog fudbala.

Spori,  tromi , bezidejni. To je naša reprezentacija.

Posted
7 minutes ago, kendrick duckworth said:

Ista boljka koja je već duže prisutna, samo smo do prošle godine imali Tadića, koji je kreativni genijalac, i imao je odličnu saradnju sa nekim igračima, a pre svega naravno sa Mitrovićem.  

Ovo se malo i zaboravlja, da su Piksija u reprezentaciji docekali Tadic i Mitrovic u piku karijeru, dva igraca koji su stubovi reprezentacije godinama. Ja nisam siguran da bi mi igrali i jedno SP u prethodnih 10ak godina da nije bilo njih dvojice. Sada jednog nema, a drugi je realno zapusten i daleko od neke takmicarske forme. Piksi nije dovoljno strucan da na druge nacine kompenzuje njihovo odsustvo. Zato smo se i transformisali od one ekipe koja igra napadacki protiv svakoga do ove koja je oprezna protiv Albanaca. 

Posted
36 minutes ago, СтелаРоса said:

Ovo se malo i zaboravlja, da su Piksija u reprezentaciji docekali Tadic i Mitrovic u piku karijeru, dva igraca koji su stubovi reprezentacije godinama. Ja nisam siguran da bi mi igrali i jedno SP u prethodnih 10ak godina da nije bilo njih dvojice. Sada jednog nema, a drugi je realno zapusten i daleko od neke takmicarske forme. Piksi nije dovoljno strucan da na druge nacine kompenzuje njihovo odsustvo. Zato smo se i transformisali od one ekipe koja igra napadacki protiv svakoga do ove koja je oprezna protiv Albanaca. 

Ne bismo igrali ni da nije bilo Kostica. Tadic, Mitrovic pre svega, ali i Kostic su nas odveli na svetsko, pa i na evropsko iako se tu i Vlahovic pojavio u medjuvremenu. Kad god je izostajao jedan od ove cetvorice mi smo uglavnom bili kanta za busenje. Sada se pojavio Samardzic da malo "odmeni" Tadica, a za Kostica nema zamene jer smo operisani od brzih igraca, a Lazovica Caci nece da zove, pa smo zato i slabiji za jednu klasu u odnosu na taj ciklus za Katar.