Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Nemojte više o Hallu tridesetogodišnjaku i u čemu je bolji od Uskoka. Zadnji prodor u kojem je driblingom probio spoljnu liniju i otišao do kraja desio se prošle godine...u jednom trenutku. Uskok na svakoj tekmi probije i položi par puta. Uskok je najtanji u zadnjoj četvrtini zbog pritiska koji ga zdrobi ali i dalje guta vazduh na kraju tekme koliko je loš kondicijski. Tada ionako te minute podele Volden i Deda...uz Lojda.

 

 

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Od kad smo se kompletirali, pa još mogli i malo da treniramo normalno u Bg, nastavljamo sitnim koracima ali koracima unapred. Za taj neki početni period raspored nam je bio dobar: gostovanje gde je protivnik slab ali mi tek u pokušaju izlaska iz krize i riljanje za pobedu; zatim EL kući protiv poslednjeplasirane ekipe i derbi kad je Partizan takodje u problemima - pobede za dodatno dizanje samopouzdanja; onda opet utakmica kući i prilika da se svi igrači malo opuste i daju doprinos; te za kraj gostovanje velikanu u EL gde smo bili bez ikakvog imperativa, sto smo u neku ruku i iskoristili.

 

Utakmica u Atini je imala bas radonjicevski pečat, gde imamo uspone i padove, momente fenomenalne igre i velike serije ali i teška pomračenja, mučenje pa i duge periode bez kosa. Ali nikad odustajanje i uvek odbijanje da se izgubi. To je taj karakter koji Radonjić usadjuje Zvezdi i na koji smo (bili) navikli. 


Za Lojda je sve rečeno, već druga - treća utakmica da igra vrhunski a i šut mu se vratio na nivo sa početka sezone. Takodje, i Volden ulazi u niz sve boljih izdanja. Veceras je toliko dobar bio na ulazu da se činilo da može uvek da poentira, nebitno sto ga preuzme ili pod košem čeka čovek od 220cm. U prvom poluvremenu je postizao poene kad smo se vraćali, a kada su u 3/4 zeleni napravili seriju od 18-0 (ili koliko je već bilo) ponajviše  zahvaljujući Koriju smo se još jednom podigli.

Centri konačno dali bolji doprinos, i to obojica istovremeno...


Sad gostovanje u Podgoricu koje je enormno važno ali nije i nužno presudno. Treba biti strpljiv ukoliko kojim slučajem izgubimo, jer mislim da nam je trebalo još malo vremena i nešto lakših utakmica da bismo dostigli željene konture i potreban kvalitet timske igre, samopouzdanja i atmosfere. Rekao bih da je u ovom trenutku za meč u Pg Budućnost (blagi) favorit ali takodje sam uveren da ćemo za neka 2 meseca u istom duelu favorit biti mi i da ćemo pobediti.

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Kooineeperk said:

 

Aj sto si promasio temu ali... 😲 

Nije ni cudo sto je prvakinja... pa ko jos moze da se skoncentrise na sah kad sedne naspram nje?!

Kad sam gladan,nisam sam svoj.

Priznajem,to bi mi bio najdrazi poraz:)

27 minutes ago, Laki21 said:

 

Auh, ova da se patentira ko lek protiv korone. 

 

Diže iz......mrtvih.

Nece gara da primi vakcinu,

Ona bocu prima na Sokocu ,😂😂😂

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Sah je opet u modi otkad je letos Netflix izbacio Damin gambit, prodaja sahovskih setova se udvostrucila sirom sveta,  kao i  potraznja za sahovskim sadrzajima na yt, twitch i ostalim platformama.

Radnja inace prati zivot Bet Harmon koja je sahovski genije, koja je naravno sizofrena kao i mnogi drugi sahovski geniji poput Bobija Fisera. Ko ima vremena moze da izgugla 'mec veka'  izmedju Fisera i Spaskog, u sred hladnog rata, mnostvo zanimljivih stvari ima tu, da ne pisem ovde o tome offtopic.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Wingwalker said:

Nemojte više o Hallu tridesetogodišnjaku i u čemu je bolji od Uskoka. Zadnji prodor u kojem je driblingom probio spoljnu liniju i otišao do kraja desio se prošle godine...u jednom trenutku. Uskok na svakoj tekmi probije i položi par puta. Uskok je najtanji u zadnjoj četvrtini zbog pritiska koji ga zdrobi ali i dalje guta vazduh na kraju tekme koliko je loš kondicijski. Tada ionako te minute podele Volden i Deda...uz Lojda.

 

 

 

 

Upravo to. Kakav je to PG koji nije u stanju tokom jedne utakmice barem jednom da probije prvu liniju obrane. Ne traži se od njega da bude big time slasher ali da ne možeš niti jednom izbaciti svog čuvara driblingom i to bez postavljanja bloka ma o čemu mi onda pričamo. Šteta što smo tako jako kiksali na najvažnijoj poziciji u timu 😞

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Nije da sam Hallov advokat ili menadzer, ali moram da reagujem i podsetim na nekoliko cinjenica koje moramo imati u vidu kada ga kritikujemo, istine radi.

 

Prva i osnovna je ona da je Langston doveden kao backup plej, za nekih 15-ak min u EL, malo vise u ABA. To sto je klub fulao najstrasnije i sto nije uspeo da dovede prvog pleja, a ni nekog u rangu Halla zarad kakve-takve rotacije, je u mnogome opteretilo ovog igraca koji jednostavo nema ni kvalitet, ni mindset lidera prve petorke jednog konkurentnog evroligasa. On je covek iz senke, pravi backup, koji ce da udje i doprinese sto boljem performansu 2nd unita. Ima bas one kvalitete koji mu omogucavaju da van fokusa navijaca, javnosti i protivnickih skauta odradi dobar posao. Posto je silom prilika morao da udje u patike dva broja vece, normalno da nije mogao da pruzi ono sto bi npr. Pangos ili proslogodisnji Zo dali timu. 

Drugo, cak i taj pocetak sezone je bio za njega vrlo dobar. Vukao je tim, poentirao, asistirao, peglao solidnu odbranu i sa Loydom predstavljao dobar tandem bekova. Medjutim, onda ga je presekla povreda zbog koje je bas dugo odsustvovao, a zatim ga je zakacila i korona. Ja ne znam koliko je odigrao meceva u tom periodu od par meseci, da li je imao uopste i treninge, da ne govorim o utakmicama. Pre izvesnog vremena se vratio i normalno je bilo ocekivati da ce njegovo uklapanje u igru sporije ici, jer je od pocetka sezone bio duze van parketa nego na njemu. 

Dakle, kada se kritikuje Hall, moraju se ove cinjenice imati u vidu. Zasto se ne kritikuje Hall kada je bio zdrav i prav, kada je npr. u prva dva meca protiv Fenera i Baskonije imao 19 poena i 14 asista? I zasto se ne pogleda pediod kada je doveden Roch, gde su Hallovi statsi, uloga i minutaza drasticno pali? Ima li u tom padu nesto i do kluba/trenera, a ne samo do igraca?

 

Naravno da ima. Ali isto tako, jasno je da Hall ima neke svoje limite, pre svega u frame-u koji mu ne dozvoljava da bude nadmocan nad fizicki jakim bekovima, kojih u EL ima koliko hoces. Ipak, Hall uspeva da u odbrani nogama iprati drive napadaca i da ga usmeri na visokog u reketu, sa cim se moze ziveti. Isto tako, ima brze ruke i dobru anticipaciju, pa je sposoban da ili presece prvi pas ili iscacka loptu protivniku. Ono gde se kuburi je njegovo ostajanje u bloku, jer sa 190cm bez patika i 80ak kg, jasno je da nema dovoljno fizikalija za neko probijanje bloka i hustle odbranu. Problem se pokazao, posle ovog poslednjeg povratka na parket, i u kolektivnoj odbrani kod preuzimanja na perimetru gde jos uvek nismo uigrani (cesto gresi i Walden), ali to je stavka koja se moze ispraviti na treninzima, a verujem da ce tako i biti.

 

To nam je sto nam je, nasu srecu na poziciji 1 moramo traziti u rotaciji Hall-Walden-Uskokovic i gledati da dobro biramo u zavisnosti od protivnika i pojedinacne forme, vruce ruke ili defanzivnih prioriteta. 

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, Antizemljaš koji lebdi said:

 

Cek, kako smo se to kompletirali, a gde nam je Kolom?


Iskreno njega ne računam jer ne vidim da se ikako uklapa u Radonjiceve kosarkaske principe i da može značajnije da doprinese. Barem onakav kakav je bio od dolaska do bolesti.

Link to comment
Share on other sites

Definitivno je Hallov najveci problem drive igra. Tu ne pricamo o prodoru gde ce on zavrsavati poenima, nego o jednostavnoj drive&kick igri koja je kod njega manje vise nepostojeca. Pregled igre mu je dobar, daleko je najmastovitiji u pnr igri od svih nasih bekova (minus rahmetli Coloma), ali to ne vredi puno ukoliko ne mozes da se stavis u poziciju da iskoristis svoje prednosti.

 

Hall ima sasvim pristojnu igru 1 na 1 na perimetru, koja se svodi na vrlo dobar crossover desnim driblingom i potezanje poludistance, ali to je sve. Njemu ocajnicki fali malo prodor igre jer sa loptom previse stoji u mestu i slabo se krece. To na EL nivou tesko prolazi i boljima od njega.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Betolingar Misdongard said:

Uskoković nema viziju ni lucidnost za pleja. Dodavanja su mu prilično šablonska i igra napamet. Onaj pas u finišu je bio užasan. Nije tu problem samo izgubljena lopta, nego jedno odsustvo pregleda terena, Dobrić je bio potpuno zatvoren i lopta tu nikako nije mogla da prođe.

Delimicno se slazem. Ali, pitanje je i zasto kod udvajanja na nasem igracu sa loptom mi iz nekog razloga NIKAD nemamo samog igraca mada i mi igramo sa 5 igraca (barem sam tako cuo). Nasi igraci se sporo ili nikako ne oslobadjaju, a nasi napadi su staticni jer se nasi postavljaju kao da igraju rukomet, a ne kosarku. Uskokovic je meni ipak najsigurniji u kontroli lopte. Ok, on ne pravi tako cesto prodore kao Loyd ili Walden (koji tada neretko gube loptu ili zaborave loptu u driblingu), ali osim kad je bas pod pritiskom (udvajanje/trap) on gubi lopte relativno retko. Kad vidim sta radi Dobric sa loptom i onda kad ima svoje vece, onda...

 

S druge strane, ako ga je Radonjic ubacio u igru i rekao, da samo gleda da doda loptu Loydu i dalje ne smeta u napadu, onda je to to i to sta se od njega ocekuje, bio sablon ili ne. Imao je bas lepu asistenciju za Kuzmica koju cak ni Ognjen K. nije uspeo da uprska. I u prethodnim utakmicama je znao da iz prodora u reket prosledi loptu za asistenciju igracu na liniji za tri poena. A znao je i iz prodora da pogodi. Koliko decko igra, isporucuje, barem meni, za sada sasvim dovoljno.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, drakon1 said:

Jeste. Mada, on me malo manje brine od Boltauzera i jos manje od ugladjenog boy toy Nedovica. A ovaj je ipak bolji od Peteka. Tako da...

Boltauzer je mila majka za Javora tako da smo još i dobro prošli. A za Sretena ne brinem ja puno. Čini mi se da će biti na visini zadatka i da ipak ima neke simpatije prema nama. A Nedović je ono iz Bosne biješe?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, bodo said:

Boltauzer je mila majka za Javora tako da smo još i dobro prošli. A za Sretena ne brinem ja puno. Čini mi se da će biti na visini zadatka i da ipak ima neke simpatije prema nama. A Nedović je ono iz Bosne biješe?

Uvek ima gore... 😁

 

Nedovic je iz Slovenije.

Edited by drakon1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, drakon1 said:

Delimicno se slazem. Ali, pitanje je i zasto kod udvajanja na nasem igracu sa loptom mi iz nekog razloga NIKAD nemamo samog igraca mada i mi igramo sa 5 igraca (barem sam tako cuo). Nasi igraci se sporo ili nikako ne oslobadjaju, a nasi napadi su staticni jer se nasi postavljaju kao da igraju rukomet, a ne kosarku. Uskokovic je meni ipak najsigurniji u kontroli lopte. Ok, on ne pravi tako cesto prodore kao Loyd ili Walden (koji tada neretko gube loptu ili zaborave loptu u driblingu), ali osim kad je bas pod pritiskom (udvajanje/trap) on gubi lopte relativno retko. Kad vidim sta radi Dobric sa loptom i onda kad ima svoje vece, onda...

 

S druge strane, ako ga je Radonjic ubacio u igru i rekao, da samo gleda da doda loptu Loydu i dalje ne smeta u napadu, onda je to to i to sta se od njega ocekuje, bio sablon ili ne. Imao je bas lepu asistenciju za Kuzmica koju cak ni Ognjen K. nije uspeo da uprska. I u prethodnim utakmicama je znao da iz prodora u reket prosledi loptu za asistenciju igracu na liniji za tri poena. A znao je i iz prodora da pogodi. Koliko decko igra, isporucuje, barem meni, za sada sasvim dovoljno.

Negde u 4. cetvrtini su bili i Loyd i Uskokovic zajedno na terenu i Uskokovic je imao ulogu kao i Simonovic/Kuzmic/Reath/Nnnoko (dakle trojke/cetvorke/petice) kada dobiju loptu visoko na liniji za tri poena: Dobio loptu, malo se zagradio i urucio Loydu. To je uradio samo onda ako mu je Radonjic rekao da mu ne pada na pamet da izigrava playa dok je Loyd na terenu.

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, drakon1 said:

Delimicno se slazem. Ali, pitanje je i zasto kod udvajanja na nasem igracu sa loptom mi iz nekog razloga NIKAD nemamo samog igraca mada i mi igramo sa 5 igraca (barem sam tako cuo). Nasi igraci se sporo ili nikako ne oslobadjaju, a nasi napadi su staticni jer se nasi postavljaju kao da igraju rukomet, a ne kosarku. Uskokovic je meni ipak najsigurniji u kontroli lopte. Ok, on ne pravi tako cesto prodore kao Loyd ili Walden (koji tada neretko gube loptu ili zaborave loptu u driblingu), ali osim kad je bas pod pritiskom (udvajanje/trap) on gubi lopte relativno retko. Kad vidim sta radi Dobric sa loptom i onda kad ima svoje vece, onda...

 

S druge strane, ako ga je Radonjic ubacio u igru i rekao, da samo gleda da doda loptu Loydu i dalje ne smeta u napadu, onda je to to i to sta se od njega ocekuje, bio sablon ili ne. Imao je bas lepu asistenciju za Kuzmica koju cak ni Ognjen K. nije uspeo da uprska. I u prethodnim utakmicama je znao da iz prodora u reket prosledi loptu za asistenciju igracu na liniji za tri poena. A znao je i iz prodora da pogodi. Koliko decko igra, isporucuje, barem meni, za sada sasvim dovoljno.

Sjajan potez. Vratio me je na trenutak na onu čuvenu pobedu u ZG nad cibonom 86/87 kad smo na sličan način topili dvocifrenu prednost cibone iz prvog poluvremena ( Bogosavljev u glavnoj ulozi)  da bi na kraju slavili protiv močne ekipe koja nije imala poraza u regularnom delu prvenstva čini mi se.

Edited by bodo
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...