Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Utisci nakon meca:

 

Izasli smo sa 6+6 (6 unutra i 6 spolja), sto dovoljno govori koliko smo prenatrpani unutra. Utisak je da nemamo u jednom igracu vise kvaliteta, pa je Reath tu da rasiri sutem i zbog visine, Terry tu zbog odraza i brzine, Kuzmic zbog cvrstine, O'Bryant zbog ofanzivnog repertoara, MJK sve pomalo radi, Davidovac i Simonovic takodje mogu na 4 kada igramo sa 4 niska. Mislim da tako ne moze da se igra i da bi Obradovic morao nesto da zrtvuje i on je to i uradio danas - zrtvovao je Terrija i Simonovica, a odjednom je ulogu dobio Reath.

 

Onog trenutka kad smo ostali bez Pangosa i cekali da prodje dovoljno vremena da navijaci svare Halla kao vaznog protagonistu postali smo zavisni od ucinka Jordana Loyda, a njega sut u poslednje vreme nesto nece - 4/22 za 3 na poslednja 4 meca. U Tel Avivu je bio odlican, ali je Walden nestao sa terena.

 

Ne znam zasto se ovde prizivaju Simanic, Radanov i Uskokovic, jer za njih nema mesta i nema teorije da oni igraju osim u slucaju otpustanja bar dvojice igraca.

 

Simanic - Na 4 je tu i JOB i MJK, a minute uzima i Reath, uz Davidovca. Jednostavno, nema mesta.

 

Radanov - Vec imamo Davidovca koji je mnogo bolji igrac od njega na poziciji dvometrasa sa dobrim pregledom igre i svestranoscu u napadu. Nista se ne bi dobilo da Aleksa menja Lazica ili Dobrica jer ne bi imali spot up sutera, ni igraca koji moze da pritisne u odbrani.

 

Uskokovic - na pleja i centra od 20, 21, 22 godine zaboravite, to nema nigde, cak ni na nizem nivou takmicenja. Vreme Stefana Markovica i Teodosica je proslo, sad ako neki igrac bude mogao da doprinese u EL sa te pozicije bice to kad bude imao 25 godina. Steta sto nismo doveli Siska kad smo mogli.

 

Po meni bi idealan sastav za nase mogucnosti bio:

 

Pangos/Hermannsson, Sisko

Loyd, Walden, Davidovac

Lazic, Dobric

MJK, Rubit, Reath/Simanic

Raynolds/Nnoko, Kuzmic

 

Uz duzno postovanje, ali igraci poput Halla i Terija nam uopste nisu potrebni i ne vidim razlog da se za svaku ulogu u timu dovede po jedan Amerikanac, ajmo i jednog spot up sutera umesto Dobrica, jedno "drvo" umesto Kuzmica, jednog odbranbenog specijalca umesto Lazica.

 

Kljuc tima je 1 i 5 i na to potrositi i 600k godisnje ako treba, ali da imas asistenciju i skok. Dovodjenje igraca tipa Brown ili O'Bryant samo jer su dostupni pokazuje da smo tu samo da budemo jos neki koji pokazuju da imaju para, a za rezultat koga briga.

 

Radonjic 2016/17: Jovic, Jenkins, Lazic, Simonovic, Kuzmic - plej i centar i samo 2 igraca u petorci koji umeju da sebi iskreiraju poene.

Vujosevic 2009/10: McCalebb, Kecman, Vesely, Roberts, Maric - plej i centar i samo 2 igraca u ekipi koja umeju da sebi iskreiraju poene.

Jasikevicujus 2018/19: Pangos, Micic, Milaknis/Toupane, White, Davies - plej, centar i samo 2 igraca u ekipi koja umeju sebi da iskreiraju poene. 

 

Super je imati u timu D. Browna ili O'Bryanta, ali to je imitiranje Armanija sa manje para i zavrsava se sa "some win, some lose" varijantom na kraju.

Edited by goldberg
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Gilmour said:

Jednostavno nije u mogućnosti da igra na ovom nivou.

 

Jednostavno sa takvim misljenjem bavis se pogresnom temom....za tebe je prava tema - sta ce on u rosteru ako jednostavno nema te mogucnosti?

 

Ne bavim se ja licno njegovom procenom dal ima ili nema mogucnosti jer to ne znam, a i da znam uvek je moguce da pogresim.

Razmisljam da ako je usao u tim onda je procena da on IMA te mogucnosti - sto je i logicno, jer da nema onda nema nijedne potrebe da bude u timu - sto je takodje logicno. Medjutim on je u timu ili zato sto:

1) on jednostavno nema mogucnosti kao sto kazes, nego su u pitanju neke zakulisane nekosarkaske radnje u pozadini, ili zato sto

2) ti nisi u pravu, nego su u pitanju treneri ziherasi koji ne smeju da rizikuju u modelovanju mladjih igraca koje su doveli u tim - a sto vodi u njihovu propast

 

 

1 hour ago, VISOKOLETAC said:

Bas zato sto nije lenj i problematican je i dobio sansu. Verovatno ce dobijati jos vise minuta u ABA ligi. Ne mozes da sa 13 minuta u ABA ligi dodjes i otkines u Euroligi. Mozda je nekada moglo, sada vise ne.

 

Moramo odluciti hocemo li igrati u Euroligi ili stvarati igrace. Nazalost i jedno i drugo ne moze.

 

Ja koliko vidim sada u odnosu na ranije,  imamo mogucnost da biramo da li cemo da gubimo bez mladjih igraca ili da gubimo sa mladjim igracima. Recite mi sta je bolje?

I ovo protiv OLY tesko da se moze nazvati nekom sansom, a ako nije do sada dobio minute u ABA ligi tesko da ce ih dobijati i od sada.

 

Sto se tice poslednje recenice ne prihvatam tu vec uvrezenu mantru ili ili, tj ili oces iskusne igrace i rezultat ili hoces mladje igrace i nerezultat. Tim cini 12 igraca i niko te ne tera da imas 8 mladih....da ako ih imas toliko onda ce stradati rezultat. Ali ako imas 10 iskusnih igraca i 2 ubedljivo najbolja mlada igraca onda imas i jedno i drugo...onih 10 ce da izguraju najteze utakmice, a ona dvojica ce ulaziti onda kada to kretanje rezultata ili okolnosti dozvoljavaju, pa za dve sezone ces njih da presaltas u onih 10 jer ce vec steci dovoljno iskustva, a dodaces nova 2 ubedljivo najbolja mlada i tako stalno u krug. Ali mi ljudi nemamo cak ni tu dvojicu mladjih igraca, o cemu mi pricamo?

 

ps. Davidovca racunam u ovih 10, on odavno nije mlad i dovoljno je iskusan.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Predragdjape said:

Pa nije da se bas ima para a mislim da se igracima preko bare ne dolazi u ovakvoj situaciji u Evropu... Hall i Albisi, sta znam, svakako bolje nego Hall i Rocesti uz duzno postovanje. Ali ta visina od 179 🙄

 Mislim da je Albici igrao za Andoru kad smo igrali EK sa njima, i rasturio nas je sa reglandom i chovkinsom.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Crni Bombarder said:

Nemam obicaj da pisem o sudjenju,ali ovo je bilo dosta tendenciozno..nadam se da da su @drakon1i @ivan9u kancelariji i da spremaju materijal.
(mada mi ostaje taj gorak osecaj da se moglo dobiti i sa ovakvom slepackom arbitrazom)

Uh sto su mi digli pritisak sinoc. Javorovo drvo. Mada ni Paterniko nije bio nista bolji. Stvarno nemam zivaca da opet odgledam utakmicu.

Evo nekih primera sa twitera koji su mi slali drugari. Prvo jeste faul drugo nije faul.

Pa i posle gledanja snimka ovo je lopta za Oly:

Jeste ovde Lazic malo bolje odglumeo ali je definitivno bilo kontakta(svirani su vec i daleko blazi kontakti)

Kad smo vec kod teatralnih padova ovde je upalio(cini mi se minut pre ovog Lazicevog)

Sekirica nad Lojdom(opet) i nije cak ni faul. Ovde ima elemenata i za nesportsku jer nije isao na loptu vec da pokaze ko je gazda u reketu

 

Ne znam da li se utakmice EL uopste pojavljuju na youtube. Mogu da isecem ove delove u boljoj rezoluciji a cini mi se da je bilo jos gresaka.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Klub treba da ulozi zvanicnu zalbu na sudjenje. Naravno, nista nece to da promeni po pitanju rezultata utakmicue, ali kada su Valensiji ponistili trojku protiv nas, oni su se zalili i zvanicno je usvojena zalba.

 

Sta znam, mozda doprinese pravednijem sudjenju na dalje. Uglavnom ne treba da se cuti.

 

Jebem ti mater Javore.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Voleo bi da znam zašto je SO na početku 4. perioda počeo sa Kuzmićem i Lazićem u sastavu? I jedan i drugi potpuno van igre a mi treba koš da damo.I ne priznajem odmaranje za finiš meča kao odgovor jer je utakmica ušla u klackalicu i na terenu su morali biti  5 igrača koji su  u stanju da daju koš. Ne kapiram SO zaista sve radi kako treba i opet i opet i opet po ko zna koji put kad se lomi nešto sviramo urcu. 

Edited by Orthodox89
Link to comment
Share on other sites

inace, iz ugla glavne kamere se ne vidi (ili bar ja ne vidim) tacan intezitet odgurivanja Lazica od strane Spanulisa, ali se dobro vidi da je Lazic tu prenaglasio kontakt i bacio se kao da se neko zakucao u njega

 

za mene je to iskreno najmanje sporna situacija, ne bih mu ni ja svirao faul

Edited by Del Piero
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Del Piero said:

 

za mene je to iskreno najmanje sporna situacija, ne bih mu ni ja svirao faul

 

jeste lazić pregazio sa glumom. plus je spanulis legenda eurolige, nije za očekivati da se tako reši tekma

..mene je sinoć više iznerviralo to što je ovo bila n-ta situacija sa vasilisom u poslednjoj četvrtini. koraci, aut od njegove noge i onda ovo a između 300 govana

 

ma dobro, možemo da kukamo do sutra

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Crni Bombarder said:

@drakon1hvala,ali me cudi da si zaboravio cist faul nad Lojdom u prvom poluvremenu. Klasicna sekirica..umesto dva bacanja - aut. 

 

Morao sam gif da napravim, ovo je spektakl :79:

 

spacer.png

 

I faul Spanulisa isto spektakl:

 

spacer.png

 

E, sad, jesta Laza fino odleteo (a bije ga taj flop glas već duže vreme) ali ovo je faul 1/1

 

Link to comment
Share on other sites

Ja prakticno jos ne mogu da se smirim koliko sam se iznervirao zbog brutalne pljacke, ali tu kao klub ne mozemo da uradimo puno da promenimo stvari. Mozemo malo da placemo i da se zalimo, sirotinja smo i da ce se nesto bitno promeniti - nece.
Ali ima ono sto mozemo da uradimo sa nase strane a da barem nesto krene na bolje. Pre svega da Obradovic pocne da koristi zdravi razum i da prestane da igra odlucujuce minute utakmice 4 na 5, jer ne znam da li je i njemu jasno sta pokusava sa Lazicem kad nam je od presudne vaznosti da postignemo kos. Branko vise nije takav defanzivni faktor, posebno ne sa EL zverima, da ima racunice u kojoj ce ti doneti vise koristi njegova odbrana. Mozes da ga istrpis 10ak minuta podeljenih tokom utakmice, ali bas mi vise nema logike da otvaras i zatvaras meceve sa njim u petorci. Ni on vise sam ne veruje da moze da postigne kos, a verovatno je zaboravio kad je pogodio poslednji zicer, sinoc se opet sramotio jos jednom u takvoj situaciji

  • Like 8
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, mmajstor said:

 

Jednostavno sa takvim misljenjem bavis se pogresnom temom....za tebe je prava tema - sta ce on u rosteru ako jednostavno nema te mogucnosti?

 

Ne bavim se ja licno njegovom procenom dal ima ili nema mogucnosti jer to ne znam, a i da znam uvek je moguce da pogresim.

Razmisljam da ako je usao u tim onda je procena da on IMA te mogucnosti - sto je i logicno, jer da nema onda nema nijedne potrebe da bude u timu - sto je takodje logicno. Medjutim on je u timu ili zato sto:

1) on jednostavno nema mogucnosti kao sto kazes, nego su u pitanju neke zakulisane nekosarkaske radnje u pozadini, ili zato sto

2) ti nisi u pravu, nego su u pitanju treneri ziherasi koji ne smeju da rizikuju u modelovanju mladjih igraca koje su doveli u tim - a sto vodi u njihovu propast

 

 

 

Igrac moze da bude u timu i samo zbog kvalitetnijeg treninga. Pogotovo mlad igrac, jer bi isti po definiciji trebalo na istom da grize. E sad zamisli ako neko dobije mesto u timu pre svega da bi grizao na treningu i tako pomogao treneru da usavrsi igru i akcije, a on ne zeli ili ne moze da grize. Tesko da moze da racuna na minute u utakmicama

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, NMX said:

 

 

E, sad, jesta Laza fino odleteo (a bije ga taj flop glas već duže vreme) ali ovo je faul 1/1

 

 

mislim da ne pomaže ni to što se lazić nije "ukopao", već ide unazad pa se na kontakt samo katapultirao

jeste faul ali imajući u vidu ceo kontekst, zapravo je najmanje problematičan u celom ovom setu primera, kao što je delpiero i napisao

 

nego, kad se nakupi sve prethodno i ova scena izgleda horor

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Lazić je čuveni floper i čak i da jeste bio faul, da je nešto sudjeno - on bi dobio tehničku. Slažem se da se on kida i lomi u odbrani, daje sve od sebe, ali često preteruje sa foliranjem i provociranjem. Ipak je on dobro poznat sudijama. Krali su nas sinoć muški, tako da nije čudo ovakav rezultat. Opet, sa druge strane, polovinu utakmice jurimo rezultat i on drži Lazića u završnici, a kod nas niko ne može da ubode vola. Napravi se višak na strani, doda se lopta Laziću, ali on više nema samopouzdanja ni za otvorene šuteve. Konstantno napadamo 4 na 5.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ima ovoga dosta što Gilmour i Goldberg pričaju, ekipa nema harizmu ili je tek malo harizmatičnija od Šakotinih i Alimpijevih timova pa mi neki porazi u EL nisu teško ni pali, čak ni oni gde smo se držali do kraja. Međutim, sinoć sam baš ispizdeo, uprkos svim taktičkim i tehničkim manjkavostima igrači su se borili maksimalno, čak i dežurni lelemudaš JOB je bio vrlo požrtvovan i onda te ona goveda onako pokradu (Paterniko na prvom mestu, pa Javor, treći sudija se nije isticao nepodopštinama). Kao što rekoh, za sudijske greške uvek imam razumevanja, ali ona situacija sa Davidovcem je bila namera, bilo im krivo što su svirali dva čista faula u napadu Olimpijakosu pa da kompenzuju na najprovidniji način. Onaj nesvirani faul nad Loydom u I poluvremenu je faul i u rukometu, stvarno strašno. Spanulisova noga ispred Javora na koju ukazuje Loyd koji definitivno nije igrač koji se buni kod sudija inače... Namerne nisu bile ni u slučaju faula nad Dobrićem ni na kraju na OBryantu, za situaciju u kojoj SPanulis odguruje Lazića ne mogu da procenim, ima svakako do dijametralno suprotne reputacije jednog i drugog.

 

Prvo poluvreme sinoć odlično. U drugom smo se uglavnom vratili na iso basket, verovatno ima i do gubitka snage. Raduje da smo imali uigranu akciju 8 sekundi pre kraja. JOB još jednom pokazao kakav je šuter zaista, za razliku od onoga kako on sebe zamišlja, ubija drugi obruč sa bacanja večito. Solidna rola Dobrića koga često kudim, pa evo i da ga pohvalim. Uskoković svakako ne bi doprineo pa ne vidim što se on pominje kao neki faktor, odradio korektno 2 minuta, moš misliti, Spanulis ga poslao kod kiropraktičara u par navrata, baš ispadanje kao iz voza. On nek dobija minute u ABA ligi za početak.

 

Slede nam Alba koja je u šuterskom transu u poslednje vreme, Valensija koja je sigurno jača od Olimpijakosa, pa Zenit tamo, pa buđavi PAO ovde. Uložiti maksimalne napore da se tu izvuku barem 3 pobede uz nadu da se neće neki Paterniko i Javor isprečiti.

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Lepo sam ja pricao da treba istrpeti Alimpija... kao sto smo istrpeli Radonje u prve dve sezone brukanja...

 

Ovako smo par godina slupali za neke kombinacije na klupi i opet imamo preskupu ekipu i prejadan skor i vrv i ostajemo bez el sl godine

Edited by vepar
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, vepar said:

Lepo sam ja pricao da treba istrpeti Alimpija... kao sto smo istrpeli Radonje u prve dve sezone brukanja...

 

Ovako smo par godina slupali za neke kombinacije na klupi i opet imamo preskupu ekipu i prejadan skor i vrv i ostajemo bez el sl godine

Valjda ćemo tu ABA ligu uzeti majku mu 😞 

Edited by Orthodox89
Link to comment
Share on other sites

Meni je juce bio problematican SO u poslednjem minutu. Ubacio je Rita zbog odbrane i 4 penala JOB na minut do kraja na +2. Mi primimo kos a on ne zove izmenu da vrati JOB ni Dedu/Dobrica, vec ostajemo sa Lazom i Ritom na parketu. Bas wtf momenat, mogao je da napravi izmenu odbrana/napad, ovako smo imali 2 bezopasna igraca na terenu u tom napadu.

 

 

I da  Javor je govno, pljunuo bih ga u lice da ga sretnem na ulici. 

Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...