Jump to content

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, Radoye said:

Problem je sto njeni stavovi - slagali se mi s njima ili ne - nisu zabranjeni sami po sebi, a ona zastupajuci ih uspeva da ostane unutar granica dozvoljenog. 

Doticna je plan etnickog ciscenja 2 miliona ljudi nazvala konstruktivnim prijedlogom i jos pokusala sve napraviti retardiranim nekom pricom kako ih niko ne prisiljava bez ikakvih sankcija. Da neko to isto napise za Izraelce npr popio bi potpuno opravdan trajni ban u pola sata. 

• Like 5
Posted
13 minutes ago, Radoye said:

Ja prvi se ne slazem sa tupavim narcisom Trampom i njegovom bandom secikesa i manijakalnih psihopata i ne bih imao puno protiv da ga opici mozdani udar ili tri (cak bih verovatno okrenuo par tura celoj kafani ako se to desi - mada onda vlast uzima JD sto nisam siguran da bi bio pozitivan iskorak) no priznaces da od toga pa do zelje za gradjanskim ratom i prosipanjem mozgova svih Trampovig glasaca (dakle - ne njega, njegovih bliskih saradnika, zvanicnika njegove partije pa cak ni obicnih clanova nego ono bas svih glasaca, 77 miliona i kusur) ipak treba dosta da se predje.

Cak i kad uzmemo afekt u obzir - kontrolisite se ljudi, zaboga, razmislite pre nego sto pritisnete Submit.

Ovo sam i ja pomislio kada sam video postove.

Druga je stvar sto su banovi u vecini slucajeva preostri (predugi).

Posted
9 minutes ago, Radoye said:

Problem je sto njeni stavovi - slagali se mi s njima ili ne - nisu zabranjeni sami po sebi, a ona zastupajuci ih uspeva da ostane unutar granica dozvoljenog. 

Sve je to lepo, ali da se ne lažemo - nije ni podrška sns zabranjena sama po sebi, pa su njihove malobrojne pristalice izletele sa foruma brže nego što bi izgovorili živeo preCednik. Poslednji je ovaj Ljubitelj baklave, čiji si ban upravo ti obelodanio, sa sve obrazloženjem ćaci (valjda si na to mislio, ne znam šta je pisao).

Ni putinoljubi i rusofili nisu dobrodošli na forumu, pre ili kasnije su svi izleteli. 

That being said, Angelia je dugo fino plesala na oštrici, odnosno ostajala unutar granica dozvoljenog pisanja. Odavno k tome više nije tako i osim što iznosi neistine na USA temi, flejmuje, provocira, učitava forumašima sve i svašta, a onda se pravi nemušta i(li) vadi na to da joj je zarđao srpski jezik. Ako smo odgovorni za svoje pisanje na forumu, onda neka svi budemo odgovorni.

U skladu sa ovim ću izneti i svoju tvrdnju (ne pretpostavku) da moderacija na politici i društvu nije (uvek) objektivna, odnosno lični stavovi i te kako utiču na to koliko se strpljenja ima za određene grupe forumaša. Tranpoljubi jednostavno ne iritiraju moderaciju jednako kao putinoljubi i snsovci.

• Like 2
Posted
1 minute ago, Dragan said:

Ovo sam i ja pomislio kada sam video postove.

Druga je stvar sto su banovi u vecini slucajeva preostri (predugi).

Za slicne ispade smo obicno davali 30. Sad smo dali 21 tj. 3 nedelje, uzevsi u obzir da je u pitanju generalno korektan forumas bez prior offences. 

3 minutes ago, DameTime said:

Poslednji je ovaj Ljubitelj baklave, čiji si ban upravo ti obelodanio, sa sve obrazloženjem ćaci (valjda si na to mislio, ne znam šta je pisao).

Os' da ga vratimo? 

Posted
2 minutes ago, Radoye said:

Os' da ga vratimo? 

Ako je dozvoljena odbrana Donaldovog rasizma, seksualnog nasilja, lopovluka itd. ne vidim zašto na forumu ne bi bilo mesta i za ćacije. To što je možda malo bolje upakovana u celofan ne menja suštinu. 

Posted

Ima i opcija koju ja praktikujem a to je da ne citam doticnu temu i ne ucestvujem u raspravi, osim kad nesto iskoci na report pa moram. Odavno vise nema sta pametno da se procita na njoj, ukopali ste se u rovove k'o zapadni front krajem 1914 i samo gruvate artiljerijom preko nicije zemlje, svi ste vec 1000 puta o svemu rekli svoje misljenje i niko nece ubediti drugu stranu da nije u pravu.

Obicno gubljenje vremena i zivaca. :sleep_1:

Posted
54 minutes ago, DameTime said:

Ni putinoljubi i rusofili nisu dobrodošli na forumu, pre ili kasnije su svi izleteli. 

Koliko god se većini nas ne dopada to šta radi Tramp i njegova sekta sa (sada već okrnjenim) svetionikom demokratije i slobodnog sveta, porediti stanje u Americi sa onim u Rusiji je još uvek preterano, pristrasno i preuranjeno jer ipak demokratsko nasleđe USA meni bar ostavlja nadu da je ovo samo prolazan fenomen o kojem treba da se diskutuje, pa i sa neistomišljenicima. Zato i nemam ništa protiv da čujem i drugi stranu, iako moram da priznam da mi je obrva ostala duže vreme paralisana u podignutom položaju nakon što sam pročitao Angelijino nemušto opravdavanje Hegsetovih baljezgarija. Meni je recimo zaista žao što bohumilo više ne piše iako ne delimo većinu stavova.

Nisam za to da USA tema postane prćija nas istomišljenika, da se tapšemo po ramenu.

Posted (edited)
1 hour ago, Ludi za Poli said:

Doticna je plan etnickog ciscenja 2 miliona ljudi nazvala konstruktivnim prijedlogom i jos pokusala sve napraviti retardiranim nekom pricom kako ih niko ne prisiljava bez ikakvih sankcija. Da neko to isto napise za Izraelce npr popio bi potpuno opravdan trajni ban u pola sata. 

mustangica @Angelia se uvek pravi naivna. vrlo lako se mogu izvuci njeni rasisticki i homofobicni postovi sa drugog foruma gde je isto ovako jahala dok nije trajno banovana. 

Edited by gggggggg
Posted (edited)
13 minutes ago, Eddard said:

Koliko god se većini nas ne dopada to šta radi Tramp i njegova sekta sa (sada već okrnjenim) svetionikom demokratije i slobodnog sveta, porediti stanje u Americi sa onim u Rusiji je još uvek preterano, pristrasno i preuranjeno jer ipak demokratsko nasleđe USA meni bar ostavlja nadu da je ovo samo prolazan fenomen o kojem treba da se diskutuje, pa i sa neistomišljenicima. Zato i nemam ništa protiv da čujem i drugi stranu, iako moram da priznam da mi je obrva ostala duže vreme paralisana u podignutom položaju nakon što sam pročitao Angelijino nemušto opravdavanje Hegsetovih baljezgarija. Meni je recimo zaista žao što bohumilo više ne piše iako ne delimo većinu stavova.

Nisam za to da USA tema postane prćija nas istomišljenika, da se tapšemo po ramenu.

Naravno da države ne mogu da se porede, pošto je Putin autokrata u Rusiji već dobrih tries godina.

Ali političke ličnosti mogu da se uporede - Trumpa, Putina i recimo Vučića. Lopovluk, nepotizam, eliminacija i demonizovanje političkih protivnika (opozicije), desničarenje, šovinizam, konzervativizam, rasizam, vladavina nasilja, pa i podsticaj seksualnog nasilja... 

Zašto je ok voršipovanje jednog i treba da "čujemo drugu stranu", dok se za voršipovanje ove dvojice dobije trajni ban?

To što će pomenuti forumaši malo lepše da upakuju i intelektualizuju svoje stavove u odnosu na prosečnog putinoljuba ili ćacija ne menja suštinu tih stavova.

Edited by DameTime
dopuna, reč
  • Like 1
Posted
2 minutes ago, gggggggg said:

mustangica @Angelia se uvek pravi naivna. vrlo lako se mogu izvuci njeni rasisticki i homofobicni postovi sa drugog foruma gde je isto ovako jahala dok nije trajno banovana. 

Mustangica nije trajno banovana na drugom forumu, dobrovoljno se povukla, just for the record.

Sto se tice Angelije, we looked at the matter ali nismo uspeli da dokazemo da je Angelija = Mustangica.

No nebitno. Mi moderisemo ovaj forum i dogadjanja sa drugih foruma su u ovom kontekstu irelevantna. Neka o tome brinu moderacije tih drugih foruma.

Posted
3 minutes ago, Radoye said:

Mustangica nije trajno banovana na drugom forumu, dobrovoljno se povukla, just for the record.

Sto se tice Angelije, we looked at the matter ali nismo uspeli da dokazemo da je Angelija = Mustangica.

aha :lol_2: za oba reda ide 1 :classic_rolleyes:

mora da je genijalni @A sad dosao do tog zakljucka

Posted
8 minutes ago, DameTime said:

Ali političke ličnosti mogu da se uporede - Trumpa, Putina i recimo Vučića. Lopovluk, nepotizam, eliminacija i demonizovanje političkih protivnika (opozicije), desničarenje, šovinizam, konzervativizam, rasizam, vladavina nasilja, pa i seksualno nasilje... 

Apsolutno, ne sporim. Ono što mene u čitavoj toj diskusiji interesuje, nisu Tramp i svita oko njega, već fenomen zašto je pobogu 77 Miliona ljudi glasalo za njega? Iako možda tako izgleda, jesu svi magaši glasali za njega, ali nisu svi koji su glasali maga. Zašto je pobogu average Joe odlučio da mu je ok taj idiot, da mu je bolji od alternative? Zašto je Angelia, za koju znam da nije glupa, odlučila da joj je on bolji od alternative? U Srbiji znamo već zašto. U USA ja ne znam. A do tog odgovora nećemo stići vojvodo/serdare principom.

• Like 4
Posted
4 minutes ago, gggggggg said:

aha :lol_2: za oba reda ide 1 :classic_rolleyes:

mora da je genijalni @A sad dosao do tog zakljucka

Izvinjonjo, proverio sam sad stvarno je banovana na PPP. Znam da je bila drama pre nekog vremena, da se demonstrativno povlacila sa foruma. Ocigledno su mi promakli svi detalji.

Posted
10 minutes ago, Eddard said:

Zašto je pobogu average Joe odlučio da mu je ok taj idiot, da mu je bolji od alternative?

Da li ti je Angelijino pisanje pomoglo da dođeš do nekih odgovora ili naznaka?

(Nije retoričko pitanje, stvarno pitam.)

• Like 1
Posted
8 minutes ago, Eddard said:

Apsolutno, ne sporim. Ono što mene u čitavoj toj diskusiji interesuje, nisu Tramp i svita oko njega, već fenomen zašto je pobogu 77 Miliona ljudi glasalo za njega? Iako možda tako izgleda, jesu svi magaši glasali za njega, ali nisu svi koji su glasali maga. Zašto je pobogu average Joe odlučio da mu je ok taj idiot, da mu je bolji od alternative? Zašto je Angelia, za koju znam da nije glupa, odlučila da joj je on bolji od alternative? U Srbiji znamo već zašto. U USA ja ne znam. A do tog odgovora nećemo stići vojvodo/serdare principom.

Zato što 77 miliona average Joe-a nije imuno na političku propagandu, koja se uglavnom zasniva na ličnoj koristi glasača, i po tome se ne razlikuje mnogo od prosečnog Srbende (ili Italijana, you get the point).

Što se nje tiče, rekoh ti i prošli put, ne trigeruje te dovoljno, pa si u stanju da daješ benefit of the doubt na osnovu (više)decenijskog poznanstva sa foruma. Inače iznosi stavove i vrednosti na koje ti ne bi žmurio prosečnom rusofilu ili Srbendi nacionalnisti. Ne mislim ni ja da treba da se tapšemo po ramenu, ali ne može neko na konto svih ostalih da bude oslobođen odgovornosti za stvari koje iznosi. Koji će nam đavo onda pravilnik?

• Like 1
Posted
17 minutes ago, DameTime said:

Zato što 77 miliona average Joe-a nije imuno na političku propagandu, koja se uglavnom zasniva na ličnoj koristi glasača, i po tome se ne razlikuje mnogo od prosečnog Srbende (ili Italijana, you get the point).

E dobro onda, zatvarajmo temu. A ti možeš u štab demsa za sledeće izbore.

Posted
3 minutes ago, Eddard said:

E dobro onda, zatvarajmo temu. A ti možeš u štab demsa za sledeće izbore.

Jel ovako treba da zvuči taj dijalog koji prizivaš? Ili bi ipak da te potapšem po ramenu? ☺️

Posted
Just now, DameTime said:

Jel ovako treba da zvuči taj dijalog koji prizivaš? Ili bi ipak da te potapšem po ramenu? ☺️

Ne nego ti insinuiram da nisi rešila problem. Čak mislim da nisi ni blizu. Kao ni Demsi kad razmišljaju zašto ih je takav krelac oduvao.

Ne, nije sve propaganda, a ti zauzimaš tu startnu poziciju na temi i ne odstupaš od nje ni pedalj. Svi su rednecksi, glupi maga fašisti i to je to. A to je i Anđa pokušavala da vam kaže dok nije videla da su vam antene iskrivljene, pa vas možda sad malo i zajebava (ne kažem da to zaista i radi, nemam pojma, ali mi izgleda tako).

• Like 1
Posted (edited)
17 minutes ago, Eddard said:

Ne nego ti insinuiram da nisi rešila problem. Čak mislim da nisi ni blizu. Kao ni Demsi kad razmišljaju zašto ih je takav krelac oduvao.

"Krelac" je dobio podršku miliona ljudi koji sanjaju da iz svoje zemlje proteruju ljude druge boje kože i etniciteta. Oprosti što me boli kurac da im nalazim opravdanja.

Ne, nije sve propaganda, a ti zauzimaš tu startnu poziciju na temi i ne odstupaš od nje ni pedalj.

MAGA priča jeste klasična politička propaganda. Udara u istu "žicu" kao kad se ovde gusla o veličini Srbije, povratku na Kosovo i najstarijem narodu na svetu...

Svi su rednecksi, glupi maga fašisti i to je to.

... Ali istovremeno targetira i one kojima nacionalizam nije toliko bitan, već ih više zanima koliko imaju i pošto su jaja u supermarketu. Nešto kao sns recimo.

Tako da ne, nisam nigde rekla da su svi glupi maga fašisti.

A to je i Anđa pokušavala da vam kaže dok nije videla da su vam antene iskrivljene, pa vas možda sad malo i zajebava (ne kažem da to zaista i radi, nemam pojma, ali mi izgleda tako).

Oh please, pustiću suzu. Kakva genijalnost!

Edited by DameTime
  • Like 2
Posted

Ouvaaaaaaj, poslednjih par postova mi se ne cini da imaju mnogo veze sa predmetnom temom ovog topika, i dok sama rasprava nije problematicna kao takva zamolio bih da je nastavite na odgovarajucoj temi, namely onoj o politici u SAD.

Blagodarim. :smiley31:

Posted
2 hours ago, Eddard said:

Koliko vremena ce trebati da ti se nada ugasi? 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...