Jump to content

Moderacija

Recommended Posts

48 minutes ago, DameTime said:

Vratimo se za trenutak na prve stranice teme, koja je zapravo splitovana sa košarkaškog PDF-a, kada je par forumaša mene ubeđivalo da je rodno senzitivni jezik nebitan ili manje bitan za feminističku borbu u odnosu na druge stvari. Jedan ga je čak nazvao sviranjem kurcu.

Ovo ces nastaviti da razvlacis i spinujes dokle god si na ovom forumu, ali ti necu dozvoliti iako ovog puta nisi imala muda (pun intended) da me i direktno prozoves. Evo, vec 2 godine skoro, na svakih par meseci to spinujes. I ne samo ti. 

Kao sto sam ti vec nekoliko puta odgovorio i dokazao citatima, ovo kako ti prezentujes moju izjavu (boldovano iznad), je prosto neistina. Svesna ili nesvesna laz, whatever.

Ovo je moja originalna izjava:

On 10/3/2022 at 3:38 PM, Kooineeperk said:

...daleko bitnije od toga kako se profesija neke zene naziva jeste da ta profesija kada je zena popuni bude jednako (novcano, karijerno) bude vrednovana kao i kada je popuni muska osoba. Ovo sa rodnom senzitivnocu jezika je do tada, s oprostenjem, sviranje... 

Dakle nisam ni K od "kurca" pomenuo (to ste mi ubacili pa sam i prihvatio iako nije moj stil izrazavanja osim kad me neko iznervira sto u tom trenutku i nisam bio, vec kasnije), a takodje nisam Rodno Senzitivni Jezik nazvao nebitnim. Jasno sam istakao i vremensku odrednicu "do tada" i rekao sta je "bitnije" sada, a ne da je RSJ "nebitan".

Mozes ti po 100x da spinujes pricu, ali dokazi da opet lazes na ovu temu, svesno ili ne, su na forumu. 

6 minutes ago, Kooineeperk said:

Ovo ces nastaviti da razvlacis i spinujes dokle god si na ovom forumu, ali ti necu dozvoliti iako ovog puta nisi imala muda (pun intended) da me i direktno prozoves. Evo, vec 2 godine skoro, na svakih par meseci to spinujes. I ne samo ti. 

Aha, znači nisam samo ja.

U svakom slučaju, nije da nemam muda da te prozovem direktno, već mi nije bila namera da prozovem isključivo tebe. 

• Love 1

3 hours ago, Kooineeperk said:

Kao sto sam ti vec nekoliko puta odgovorio i dokazao citatima, ovo kako ti prezentujes moju izjavu (boldovano iznad), je prosto neistina. Svesna ili nesvesna laz, whatever.

Ovo je moja originalna izjava:

Dakle nisam ni K od "kurca" pomenuo (to ste mi ubacili pa sam i prihvatio iako nije moj stil izrazavanja osim kad me neko iznervira sto u tom trenutku i nisam bio, vec kasnije), a takodje nisam Rodno Senzitivni Jezik nazvao nebitnim. Jasno sam istakao i vremensku odrednicu "do tada" i rekao sta je "bitnije" sada, a ne da je RSJ "nebitan".

Mozes ti po 100x da spinujes pricu, ali dokazi da opet lazes na ovu temu, svesno ili ne, su na forumu. 

Tacno brate, nisi, svi znamo da je logicno ovde da posle sviranje ide  kontrabasa ili violoncela. tradicionalna serbisen izreka.

• Like 2

@Kooineeperk  dizvineš, mislim da si ovde preozbiljno shvatio sam sebe. Da se nisi javio, bukvalno niko se ne bi setio da si baš ti taj što je pominjao ili nije pominjao sviranje kurcu, niti je ljudima taj podatak bitan, pa nema ni opasnosti da će ti biti narušeni ugled i integritet.

Sad, pošto si reagovao pa si prizvao tu beznačajnu epizodu u umovima, jbg :classic_smile:

• Like 3

Koiineeper:

"...daleko bitnije od toga kako se profesija neke zene naziva jeste da ta profesija kada je zena popuni bude jednako (novcano, karijerno) bude vrednovana kao i kada je popuni muska osoba. Ovo sa rodnom senzitivnocu jezika je do tada, s oprostenjem, sviranje... "

Bitnije od toga da li je napisao/mislio "sviranje kurcu" ili ne, je njegova konstatacija da su nabrojane stvari daleko bitnije od senzitivnog jezika,

sa cime se slazem.

• Thanks 2