Drug Crni Posted August 12, 2022 Share Posted August 12, 2022 Quote Stojnić uzeo etapu u Gvadalupeu Somborski biciklista nastavlja sa zapaženim nastupima na internacionalnim trkama. Član italijanskog kluba Koratek je, posle etapnog trijumfa na trci u Venecueli, zabeležio pobedu u 71. izdanju Tour International de la Guadeloupe koja je počela krajem prošle sedmice. Veljko Stojnić je bio najbrži četvrtog trkačkog dana, na deonici od Lamentina do Gojave u dužini od preko 140 kilometara. Somborac je imao deset sekundi prednosti u odnosu na Britanca Nikolasa Kupera koji nastupa za švedsku ekipu, te Francuza Kendrika Klaviera iz tima Karukera PDL. Već sutradan, Stojnić je ponovo bio među najuspešnijima. Zauzeo je četvrtu poziciju i uspeo da osvoji čak 18 bodova što ga je dovelo do drugo mesto u borbi za zelenu majicu. Ispred njega je bio samo Florian Rapiteu iz francuskog tima Laval. Veljko je i u šestoj etapi osvajao bodove u sprinterskim deonica, međutim izgubio je nekoliko pozicija u poretku za najboljeg biciklistu po broju osvojenih bodova. Trenutno je petoplasirani sa 43 boda. Najbolji biciklista Korateka se u generalnom poretku Tura Gvadalup nalazi oko 40. pozicije sa pola sata zaostatka za vodećim Aleksisom Brunelom iz tima Uni sport. Trka ima ukupno deset etapa. Završava se u nedelju. Izvor: https://www.soinfo.org/vesti/vest/27294/stojnic-uzeo-etapu-u-gvadalupeu/?fbclid=IwAR0dTV3C5D1Qe6JiKFVtbC7WLPBUTD1B1yClBWiJwVAOOXUiqLX74TfXchU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted August 28, 2022 Share Posted August 28, 2022 Samo Spanci mogu ovakvo brdo da nadju sve oko 10-15% mu spada u lakse deonice. Rogla propo… nema nista od Vuelte, Remco ih pregazio sve. Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted August 28, 2022 Share Posted August 28, 2022 btw, nisam ispratio na času... Otkad je Remco vanserijski climber? Ono, jasno mi je da je strašan talenat i da se verovatno radilo na tome. Ali ovakva dominantnost u planinama kao da je došla preko noči Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romantik Posted August 29, 2022 Share Posted August 29, 2022 Vrhunsko brdo juce, ali generalno uzasna Vuelta ove godine, sve etape sa finisem na brdu uzeli ljudi iz bega, sto u mojim ocima diskredituje trku u potpunosti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurgen Posted August 29, 2022 Author Share Posted August 29, 2022 (edited) 1 hour ago, Romantik said: Vrhunsko brdo juce, ali generalno uzasna Vuelta ove godine, sve etape sa finisem na brdu uzeli ljudi iz bega, sto u mojim ocima diskredituje trku u potpunosti. Jay Vine prvu etapu nije pobedio iz bega, nego iz grupe favorita. Ne razumem zasto bi etape u kojima pobedjuje beg diskreditovale trku? 9 hours ago, L' Imperatore said: btw, nisam ispratio na času... Otkad je Remco vanserijski climber? Ono, jasno mi je da je strašan talenat i da se verovatno radilo na tome. Ali ovakva dominantnost u planinama kao da je došla preko noči Remco je vec godinama, odnosno od kada se pojavio "monstrum" na brdima koja traju do pola sata, njegov najveci problem bi trebalo da budu planine sa velikom nadmorskom visinom i usponom koji se vozi preko 45 minuta, kao i trkanje od 3 nedelje posto do sada nikada nije zavrsio neki Grand Tur. Mada meni deluje da je resio problem dugackih brda, a na ovoj Vuelti je treca nedelja lagana, pa ni tu ne bi trebalo da bude nekih problema za njega. Ove godine je pobedio Lijez - Baston - Lijez i Klasiku San Sebastian u velikom stilu, kao i Arkticku trku kroz Norvesku u kojoj je imao slican performans kao do sada na Vuelti. Edited August 29, 2022 by Jurgen 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted August 29, 2022 Share Posted August 29, 2022 Meni je bas dodatno zanimljivo kada ode beg na planinskim etapama pa na poslednjem brdu imamo trku u trci. Ono sto je lose na Vuelti je kako rade prenos u tom slucaju... bar 3 nivoa ispod Toura, bas amaterski izgleda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted September 3, 2022 Share Posted September 3, 2022 op op. Remco pokazao prve znakove slabosti. Roglic pridobio 45 sekundi. Šteta, izgledalo je da može i više, al se Evnepoel koliko toliko oporavio za poslednja dva kilometra (nije bilo ni toliko strmo) i limitirao štetu. Bilo bi znaimljivo videti šta bi bilo da su Mas i Roglič (i Superman) saradjivali, od momenta kad je remco droppovan 3,5 km do kraja. Ono, jasno mi je da nije baš praksa da se saradjuje sa nekim ko je bolje plasiran od tebe + bolji kronometrista. Ali nemožeš ni čitavu karieru voziti na treče mesto u GC-u. Ja da se nešto pitam u movistaru, rekao bi da radi sa Rogličem, sa ciljem da se što više smanji razlika do prvog mesta. Jer u narednim etapama to onda otvara neke nove opcije, u zavisnosti od situacije. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted September 3, 2022 Share Posted September 3, 2022 Premija za Remca, izgubljenih samo 50-ak sekundi na 3.5km. Ali dobro, ako nista dobija se mala neizvesnost pred sutrasnju etapu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted September 6, 2022 Share Posted September 6, 2022 Zna li neko zasto Remco dize ruku? Gume nisu bile busne a nastavio je da pedala? Hmm… deluje malo kurtonski potez rekao bih. Kakva tuga za Roglu… strasan napad a na kraju niti sekunde benefita uz jos jedno razbijanje. 😞 Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted September 6, 2022 Share Posted September 6, 2022 Jest, baš žalostno. Onolika borba i trud, a na kraju minus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted September 18, 2022 Share Posted September 18, 2022 Foss, Kung i Remco podelili medalje u 10 sekundi razlike… Ganna propo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted September 25, 2022 Share Posted September 25, 2022 Remco dominantno… na kraju, malo je falilo da objedini titule. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted October 6, 2022 Share Posted October 6, 2022 Nibs i Valverde se oprastaju na Lombardiji. Pusticu i koju suzu, sigurno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lesa Posted January 30, 2023 Share Posted January 30, 2023 (edited) Srbija do Rijada! 💪 Edited January 30, 2023 by Lesa 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted January 30, 2023 Share Posted January 30, 2023 Gledam gornju sliku i tek posle 5 minuta provaljujem da ono nije Mohorič 😂 Šteta baš što ga je Walscheid onako zatvorio, bez ikakve potrebe. Ne kažem da je mogao da pobedi, ali imao je dobar momentum i moglo je biti zanimljivo do linije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted January 30, 2023 Share Posted January 30, 2023 Vrlo solidna konkurencija. Bravo za Rajovica. Bice zanimljivo videti kakav mu je kalendar Bahrain namenio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted January 31, 2023 Share Posted January 31, 2023 Ništa od od sprinta za Rajovića danas. Vetar razbio grupu, Buitrago u problemu. Rajović odradio veči deo posla da ga vrati nazad, ali ostao bez snage za sprint. Bahrain ipak nekako do pobede preko Jonathana Milana, koji je bio za dlaku brži od Groenewegena Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted February 22, 2023 Share Posted February 22, 2023 Rajovic ce voziti Omloop. Bravo bravo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted February 23, 2023 Share Posted February 23, 2023 20 hours ago, SteveFrancis#3 said: Rajovic ce voziti Omloop. Bravo bravo. I Kuurne-Bruxelles-Kuurne, ako je verovatni njegovom profilu na procyclingstats Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurgen Posted February 23, 2023 Author Share Posted February 23, 2023 On 2/22/2023 at 5:16 PM, SteveFrancis#3 said: Rajovic ce voziti Omloop. Bravo bravo. 10 hours ago, L' Imperatore said: I Kuurne-Bruxelles-Kuurne, ako je verovatni njegovom profilu na procyclingstats Zapravo vozi samo KBK, sto je i logicnije, jer je ta trka vise za sprintere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurgen Posted February 24, 2023 Author Share Posted February 24, 2023 EDIT: Ipak vozi obe trke, danas je ojavljeno. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted February 24, 2023 Share Posted February 24, 2023 15 hours ago, Jurgen said: Zapravo vozi samo KBK, sto je i logicnije, jer je ta trka vise za sprintere. 4 hours ago, Jurgen said: EDIT: Ipak vozi obe trke, danas je ojavljeno. Imalo je logike to što si ti rekao, da njemu kao sprinteru svakako više leži ova druga. Ali ja sam razmišljao da je u Arabiji pokazao ozbiljan kapacitet kao timski igrač, kad je spasio Buitraga posle onih ešalona. Pa če se zbog toga možda za njega pronači mesto i na ponekoj trci, koja nije čisto sprinterska. Btw, po tvom mišljenju, ko bi kod Bahraina dobio priliku u eventualnom sprintu Jonathan Milan ili Rajović? Jer ko god dobije priliku, uz Pasqualona u leadoutu, to je nimalo naivna postava za sprint. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurgen Posted February 24, 2023 Author Share Posted February 24, 2023 2 hours ago, L' Imperatore said: Imalo je logike to što si ti rekao, da njemu kao sprinteru svakako više leži ova druga. Ali ja sam razmišljao da je u Arabiji pokazao ozbiljan kapacitet kao timski igrač, kad je spasio Buitraga posle onih ešalona. Pa če se zbog toga možda za njega pronači mesto i na ponekoj trci, koja nije čisto sprinterska. Btw, po tvom mišljenju, ko bi kod Bahraina dobio priliku u eventualnom sprintu Jonathan Milan ili Rajović? Jer ko god dobije priliku, uz Pasqualona u leadoutu, to je nimalo naivna postava za sprint. Ja bih licno tu pre isao na Rajovica, jer je on pure sprinter, mnogo se bolje pozicionira u masi, ne plasi se kontakta sa drugim vozacima u borbi za mesto, nesto slicno Saganu od pre 10ak godina, plus mislim da ima i bolje ubrzanje od Milana. Sa druge strane Milan je pistas koji ima dug sprint koji moze dosta dugo da drzi, i znacajno je bolji ako je sprint na malom nagibu, po maksimalnoj brzini mislim da su tu negde. Medjutim glavna stvar zbog koje bih pre isao na Rajovica je ta sto mislim da je Milan fantastican kao posljednji covek u vozu, nesto slicno sto Deni van Popel radi u Bori. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted March 4, 2023 Share Posted March 4, 2023 Pidcock najbolji na Strade Bianche. Delimično i zbog nikakve saradnje u grupi koja ga je lovila. Jumbo je imao dva čoveka u toj grupi, ali nisu bili voljni nikoga da žrtvuju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted March 4, 2023 Share Posted March 4, 2023 Bas slab i dosadnjikav Strade. Donekle sam to i ocekivao kad sam video pomalo promesane sastave ekipa, ali svejedno. Ako nista, bar su ovi zuti lemuri izduvali. Pidcocku cestitke, odvezao je vrhunsku trku, u svakom smislu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts