Jump to content

Epidemija koronavirusa (Covid-19 / SARS-Cov2) - dnevne aktuelnosti iz zemlje i sveta

Message added by Eddard

Dragi forumaši, molimo vas da u vreme ove krize ostanemo prisebni i racionalni i da pisanjem na ovoj temi ne dođemo u situaciju da naudimo nekome. Stoga:

- nemojte davati savete za uzimanje lekova i bilo kakvu terapiju, čak i ako ste zdravstveni radnik - jedini ispravni put za sve one koji eventualno osećaju simptome je da se jave svom lekaru ili na neki od telefonskih brojeva koji su za to predviđeni.

- takođe - ne uzimajte lekove napamet! Ni one proverene, ni one potencijalne - obratite se svom lekaru!

- nemojte prenositi neproverene informacije koje bi mogle nekoga da dovedu u zabludu i eventualno mu načine štetu. Znamo da je u moru informacija po pitanju ove situacije jako teško isfiltrirati one koje su lažne, pogrešne ili zlonamerne, ali potrudite se - radi se o zdravlju svih nas. Pokušajte da informacije sa kojekakvih obskurnih sajtova i sumnjivih izvora ne prenosite. Ili ih prvo proverite pre nego što ih prenesete.

- potrudite se da ne dižete paniku svojim postovima - ostanimo mirni i racionalni.

- aktivno propagiranje naučno neutemeljenih (između ostalih i antivaxxerskih) stavova i pozivanje na nevakcinisanje bazirano na njima nećemo tolerisati.

Budimo dostojanstveni u ovoj krizi, ovakve situacije su ogledalo svih nas. 

Hvala na razumevanju.

Vaš tim Vox92

Vakcinacija  

194 members have voted

1. 1. Da li ste vakcinisani protiv Coronavirus-a i kojom vakcinom?

• Pfizer/Biontech
    • Sinopharm
    • Sputnik V
    • Moderna
    • AstraZeneca/Oxford
    • Johnson & Johnson
    • Nisam i ne želim da se vakcinišem
    • Nisam još sigurna/an da li ću se vakcinisati
    • Preležao/la sam Covid-19, pa čekam da vidim da li i kada ću da se vakcinišem

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, ciao said:

Pronasli novi soj korone u Bretanji u Fra. Karakteristika je da ga PCR ne detektuje a s druge strane ima izgleda blage simptome i nije mnogo zarazan - primetili su ga jer je u jednom mestu primeceno desetak ljudi koji su imali iste tipicne simptome korone a negativan test

Zatvarajte to, to ionako nisu Francuzi, nego Kelti. 

• Ha-ha 1
Posted (edited)
18 minutes ago, urosg3 said:

Ja mislim da će mediji da ubiju taj soj ako ga PCR ne detektuje, pa o čemu da pišu majkumu...
Tragedija, pa klikovi snažno zavise od PCR testiranja...

Sivo i na Kosmaju i ladno k`o u decembru. Mart je postao decembar, novonormalno

upravo..selo je najruznije u martu, kao i sve ostalo..jebo mart mesec sugavi..mere, u nacelu, da su uvedene pre 2 nedelje, mozda bi dorinele necemu, ovako.

Edited by Harmonika
Posted (edited)
19 minutes ago, urosg3 said:

Ja mislim da će mediji da ubiju taj soj ako ga PCR ne detektuje, pa o čemu da pišu majkumu...
Tragedija, pa klikovi snažno zavise od PCR testiranja...

Nesto mislim - mozda je dobro i da takav soj postoji, to ostavlja mogucnost za nove procene, frke i panike ako bude trebalo? :smiley33::classic_smile:

Edited by ciao
  • Like 1
Posted (edited)

Tacno cu pokrenuti otcepljenje Srema od ostatka drzave, postacemo neka Andora/San Marino/Monako....

U mom gradu do sad 18000 vakcinisanih (prvom dozom) i mog grada nema na listama gradova s preko 30 zarazenih na dnevnom nivou.

Moja nova titula ce biti SOS - Suncica od Srema!

Edited by Sunshine State
  • Like 5
  • Ha-ha 10
Posted
7 minutes ago, Sunshine State said:

Tacno cu pokrenuti otcepljenje Srema od ostatka drzave, postacemo neka Andora/San Marino/Monako....

U mom gradu do sad 18000 vakcinisanih (prvom dozom) i mog grada nema na listama gradova s preko 30 zarazenih na dnevnom nivou.

Ta dobro - Soso. :classic_biggrin:

• Ha-ha 3
Posted
14 minutes ago, Sunshine State said:

I ja se slazem.
Samo zbog Sremaca i Sremica sam oduvek negodovao kad me ljudi nazivaju Vojvodjaninom. Kad ostanemo samo sa Banatom u uniji, bice ok. Do tada, ne zelim bilo kakav znak jednakosti izmedju mene i Sremaca.

• Ha-ha 1
Posted
15 minutes ago, Sunshine State said:

Nova titula- Sunshines teta, skraceno tedka iz Srema.

Spoiler

Znam, znam da sam ga sad ugasio 

Posted (edited)
1 hour ago, Akiro said:

Otprilike, a počelo još na grčko-bugarskoj granici. "Kontrola bagaž" i ispipa nam neki debeli bugarski carinik svojim masnim papcima bez maske , bez rukavica i bez higijenisanja ruku stvari u gepeku i uredno pričao to vreme o traženju šverca cigareta (a u Grčkoj cigarete duplo skuplje nego u Bugarskoj), tako da je uredno i sve u gepeku napljuvao. Sad moram ozbiljno da ozoniziram kola. Samo grčki carinik je nosio masku, bugarskim i našim carinicima to izgleda ne treba. 

I tako krenulo dalje. Upljuva me bugarski pumpadžija dok se točio benzin nekom pričom, ja bežim od njega a on za mnom. Radnici na pumpama u Srbiji bez maske, o stanju na ulicama u Beogradu da ne pričam. Iza Niša konstantan pljusak do Beograda. Ulazak u Beograd i gori osećaj nego na snimku iz LOTR. Jedini ružniji grad na Balkanu je valjda Sofija. 

A u Grčkoj krenulo proleće, sve zeleno, zasadali onu zimsku pšenicu koja izgleda kao najfiniji englesko/irski travnjaci. Ovde siva kasaba. Ja sam čovek u duši seljak, moramo i ovde da bežimo iz grada na selo.

Da te pita čovek s kojom "namerom si pošao u veliki grad"...

Mogao sam da ti čuvam gajbu u tom mrskom Afitosu dok si ove u Mordoru.

😂😇 😂😂

Edited by shonke
  • Ha-ha 2
Posted
4 minutes ago, RatzenStadt said:

I ja se slazem.
Samo zbog Sremaca i Sremica sam oduvek negodovao kad me ljudi nazivaju Vojvodjaninom. Kad ostanemo samo sa Banatom u uniji, bice ok. Do tada, ne zelim bilo kakav znak jednakosti izmedju mene i Sremaca.

Dok se tunel ne napravi, lakat u Irigu nas zadrzava!

• Ha-ha 1
Posted
1 minute ago, ras kass said:

Treba da kupim poklon za rodjedna za vikend. Znaci da nadjem nesto sa akcije u lidlu, npr kulen ili 50 kila nekog koncentrata. Mogu i sa pumpe g drive tecnost za brisace.

Kupi online, kurirske sluzbe rade.

Posted
1 minute ago, Sunshine State said:

Dok se tunel ne napravi, lakat u Irigu nas zadrzava!

😄

Dok sam odrastao, bio sam ucen da se u zivotu klonim Sremica i automobila sa rumljanskim registracijama.
Cak se ni ne zezam.

• Ha-ha 3
Posted
Just now, Kooineeperk said:

Kupi online, kurirske sluzbe rade.

Ovde kod mene svako malo zvonce na vratima - nekom iz zgrade se nesto donosi, pa zvone svima, neko ce otvoriti.

Tri meseca ljudi ne mogu nista da kupe u prodavnicama, sad su poceli i biciklovima da raznose!

Posted
2 hours ago, ciao said:

Pronasli novi soj korone u Bretanji u Fra. Karakteristika je da ga PCR ne detektuje a s druge strane ima izgleda blage simptome i nije mnogo zarazan - primetili su ga jer je u jednom mestu primeceno desetak ljudi koji su imali iste tipicne simptome korone a negativan test

G-R-I-P - nekako čudno pišu reč korona!?

• Like 2
  • Ha-ha 2
Posted
4 hours ago, Sunshine State said:

Ovde kod mene svako malo zvonce na vratima - nekom iz zgrade se nesto donosi, pa zvone svima, neko ce otvoriti.

Tri meseca ljudi ne mogu nista da kupe u prodavnicama, sad su poceli i biciklovima da raznose!

Steta sto nisam u Tavankutu inace bih isao ljudima u nabavku (kupovinu) 200dinara bih naplacivao ( toliko kosta povratna karta autobusom od Tavankuta do Subotice.

• Ha-ha 2
Posted

Tiodorović je otkrio važnu stvar - da protiv britanskog soja ne pomaže policijski čas. On pomaže samo protiv izvornog Covid19.
Prvo šteta što od početka nismo imali britanski soj, drugo spavaš li mirno Nobelova nagrado?

Posted (edited)
5 hours ago, RatzenStadt said:

I ja se slazem.

Pa valjda se i Banat nesto pita majku mu...?

Srem i Backa se kotrljaju kako tako al mi u Banatu kao da smo u bunar upali....ako ce iko da se otcepljuje onda smo to mi. I da sel lepo vratimo u Rumuniju.....i onako smo bili samo miraz klraljice Marije.

Edited by Pletilja
  • Ha-ha 3
Posted
3 minutes ago, Pletilja said:

Pa valjda se i Banat nesto pita majku mu...?

Srem i Backa se kotrljaju kako tako al mi u Banatu kao da smo u bunar upali....ako ce iko da se otcepljuje onda smo to mi. I da sel lepo vratimo u Rumuniju.....i onako smo bili samo miraz klraljice Marije.

Ma pricam o mentalitetu. Ta grupa "Vojvodjanera" s desne obale Dunava je bas #($#@(#$.
Kao malom su mi ispracali onaj vic "gde Sremice drze pare?" i jos od tada ih se plasim. 😄