Dzoni_m Posted Wednesday at 03:18 PM Posted Wednesday at 03:18 PM (edited) Da ne pricamo o masinama 🙂 Masine koje se koriste po Vijetnamu, Bangladesu itd su stare masine, non-cnc bezmalo rade decenijama, amrtizivane do sada x100 imaju jeftine delove za iste i samo teraj. Ali ti treba armija ljudi da ih opsluzuje. U US prvo sta ce da urade je da pokusaju da smanje br radnika tako sto ce kupiti namoderniji cnc masinu za secenje i sl koju treba platiti, koju treba servisirati (naravno 3rd party kompanija koja mora da plati debelo elektronicara) koja kada stane nema zamene….. Tako da ce taj iz Vijetnama i Banglaseca biti i sa 25% carine jeftiniji. Cak i iz Kine sa 124% carine ce biti jeftiniji. Edited Wednesday at 03:20 PM by Dzoni_m 4
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 03:21 PM Posted Wednesday at 03:21 PM 1 minute ago, Dzoni_m said: Da ne pricamo o masinama 🙂 Masine koje se koriste po Vijetnamu, Bangladesu itd su stare masine, non-cnc bez koje rade decenijama, amrtizivane do sada x100 imaju jeftine delove za iste i samo teraj. Ali ti treba armija ljudi da ih opsluzuje. U US prvo sta ce da urade je da pokusaju da smanje br radnika tako sto ce kupiti namoderniji cnc masinu za secenje i sl koju treba platiti, koju treba servisirati (naravno 3rd party kompanija koja mora da plati debele elektronicara) koja kada stane nema zamene….. Tako da ce taj iz Vijetnama i Banglaseca biti i sa 25% carine jeftiniji. Cak i iz Kine sa 124% carine ce biti jeftiniji. Plus obuka radnika...
DJORDJE Posted Wednesday at 03:56 PM Posted Wednesday at 03:56 PM 40 minutes ago, Angelia said: Tu si u pravu, ali mozda ima smisla za neke stvari za koje $10 satnica ne vazi. Na kraju, jos uvek postoji proizvodnja u USA. Naravno da se proizvodi, skupe stvari kod kojih visoka satnica moze da se opravdava i za koje u Lesotu ne postoji kvalifikovana radna snaga. Boeing nece seliti proizvodnju aviona u Lesoto ili Svazilend, ali nema smisla da sije presvlake za sedista u Sijetlu, gde je minimalna satnica verovatno $20. Zato je nasumicno uvodjenje tarifa budalastina epskih proporcija, koja zadaje glavobolju pre svega americkim kompanijama i onemogucava ih da budu konkurentne na medjunarodnom trzistu. Sta ce Lesoto da uvozi iz SAD, kada su glavni poslodavci u toj zemlji Nike, Reabook i Levis, da bi balansirali trgovinski deficit? Te tarife su cisto populisticko sranje koje proizilazi iz toga sto pajser nikada nije razumeo supply chain i kako on funkcionise. Uzgred, to nije moj zakljucak , vec je rekao Gary Cohn koji nikako nije uspevao da mu objasni da su upravo americke korporacije najvise profitirale od slobodne trgovine. 8
Smrtokapa Posted Wednesday at 04:09 PM Posted Wednesday at 04:09 PM Možemo ići i dalje, ako se vrati robovlasništvo u SAD, postojaće i države u kojima će minimalna satnica biti nula dolara, pa će ti ljudi moći da proizvode pamuk koji će se prerađivati u tekstil koji će se prerađivati u odevne predmete domaće proizvodnje. Samo što to nije efikasna ekonomija gde rad proizvodi veliku vrednost, a ljudi zarobljeni na takvim poslovima neće ni imati priliku da uznapreduju do statusa gde će moći da efikasnije doprinesu društvu. Pa će i čitavo društvo patiti zbog toga. Nije slučajno Jug izgubio građanski rat. 8 2 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 04:16 PM Posted Wednesday at 04:16 PM 17 minutes ago, DJORDJE said: Naravno da se proizvodi, skupe stvari kod kojih visoka satnica moze da se opravdava i za koje u Lesotu ne postoji kvalifikovana radna snaga. Boeing nece seliti proizvodnju aviona u Lesoto ili Svazilend, ali nema smisla da sije presvlake za sedista u Sijetlu, gde je minimalna satnica verovatno $20. Zato je nasumicno uvodjenje tarifa budalastina epskih proporcija, koja zadaje glavobolju pre svega americkim kompanijama i onemogucava ih da budu konkurentne na medjunarodnom trzistu. Sta ce Lesoto da uvozi iz SAD, kada su glavni poslodavci u toj zemlji Nike, Reabook i Levis, da bi balansirali trgovinski deficit? Te tarife su cisto populisticko sranje koje proizilazi iz toga sto pajser nikada nije razumeo supply chain i kako on funkcionise. Uzgred, to nije moj zakljucak , vec je rekao Gary Cohn koji nikako nije uspevao da mu objasni da su upravo americke korporacije najvise profitirale od slobodne trgovine. Boeing je hteo da prebaci deo proizvodnje u Meksiko i sad pizde zbog svega ovog. 5 minutes ago, Smrtokapa said: Možemo ići i dalje, ako se vrati robovlasništvo u SAD, postojaće i države u kojima će minimalna satnica biti nula dolara, pa će ti ljudi moći da proizvode pamuk koji će se prerađivati u tekstil koji će se prerađivati u odevne predmete domaće proizvodnje. Samo što to nije efikasna ekonomija gde rad proizvodi veliku vrednost, a ljudi zarobljeni na takvim poslovima neće ni imati priliku da uznapreduju do statusa gde će moći da efikasnije doprinesu društvu. Pa će i čitavo društvo patiti zbog toga. Nije slučajno Jug izgubio građanski rat. Ili (teslina) robotika u fabrikama, ostali u polja. Kome trebaju avioni i bakraci, ima da beru pamuk... za to im ni skole ne trebaju.
DJORDJE Posted Wednesday at 04:19 PM Posted Wednesday at 04:19 PM 1 hour ago, mrd said: Evo ga Kalifornija tuži zbog tarifa. Očekivao sam oštriji napad, ali i ovo je nešto. Ne bi me iznenadilo da ga tuzi i Florida, ne zbog Baby, nego zbog turizma. Kalifornija trenutno ima reklame po Kanadi, "mi smo 2000 milja daleko od Washingtona". Turizam ce biti sledeca grana koja ce posle farmera i autoindustrije da dobije udarac. Farmerima vec obecava bailout, zbog sranja koje je sam izazvao. 2
mrd Posted Wednesday at 04:23 PM Posted Wednesday at 04:23 PM 1 minute ago, DJORDJE said: Ne bi me iznenadilo da ga tuzi i Florida, ne zbog Baby, nego zbog turizma. Kalifornija trenutno ima reklame po Kanadi, "mi smo 2000 milja daleko od Washingtona". Turizam ce biti sledeca grana koja ce posle farmera i autoindustrije da dobije udarac. Farmerima vec obecava bailout, zbog sranja koje je sam izazvao. Slazem se. Medjutim, mislim da Kaliforniju vise kosta ovaj rat protiv uvoza radnika na poljima, nego turizam. San Diego, Los Angeles su jos uvek prvi turisticki izbor, posle toga slede Hawaii. Cini se da Kalifornija jos nije zrela da se odvaja, ali se krcka i pise se puno o toj ideji. Videcemo. Sto se Floride tice, mislim da je Kuba uvek bolji izbor za letovanje u poredjenju da FL. 🙂
Smrtokapa Posted Wednesday at 04:24 PM Posted Wednesday at 04:24 PM 3 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: za to im ni skole ne trebaju. Što je super jer će moći da se smanje izdaci za obrazovanje. Mislim, šta znam, ja kada bih zbog predviđanja sranja u svetu želeo da skratim lance snabdevanja i osiguram domaću proizvodnju određenih strateških sirovina i proizvoda, uveo bih subvencije za to. Ali to se ne bi uklapalo u želje za smanjenjem federalne potrošnje i poreza 4 minutes ago, DJORDJE said: Farmerima vec obecava bailout, zbog sranja koje je sam izazvao. kao što se ni ovo ne uklapa. 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 04:30 PM Posted Wednesday at 04:30 PM 1 minute ago, Smrtokapa said: Što je super jer će moći da se smanje izdaci za obrazovanje. Mislim, šta znam, ja kada bih zbog predviđanja sranja u svetu želeo da skratim lance snabdevanja i osiguram domaću proizvodnju određenih strateških sirovina i proizvoda, uveo bih subvencije za to. Ali to se ne bi uklapalo u želje za smanjenjem federalne potrošnje i poreza kao što se ni ovo ne uklapa. Mislim da ovo sve sto radi je neki test. Od tarifa, do zatvora u trecoj drzavi, do hvatanja dece na ulici i deportovanje onih koji imaju sudsku odluku o zastiti, pa sve do ignorisanja odluka sudova... da vide dokle mogu da idu i kako cemo da reagujemo. Tim bolje ako se izadje na ulice, pa ubace svoje da prave haos, optuze drugu stranu i uvedu vanredno stanje. Ako se pak cuti, onda im opet nema limita, mogu da rade sta hoce. Jednostavno testiraju nacin da vide u kom pravcu da idu, ni jedan nije dobar za nas. Koji je tacno krajnji cilj... pa verovatno pljacka drzavne kase. 1
Nek grmi jako Posted Wednesday at 04:42 PM Posted Wednesday at 04:42 PM (edited) Još jedna superzanimljiva anketa na CNN, toliko zanimljiva da mi nije jasno što im je prošle godine toliko pao rejting: Uprkos drame oko DOGE, uvođenja tarifa mnogim zemljama, trgovinskog rata s Kinezima i slučaja čoveka uz Salvadora, nema žaljenja kod glasača u odnosu na njihov glas iz predsedničkih izbora. Hari Enten se u klipu pita, ako je situacija loša koliko se priča i piše, kako se Trampovi glasači i dalje drže svoga glasa, pa je broj onih koji bi ga promenio u domenu statističke greške... Zapravo, pravo pitanje glasi: zašto se propaganda pokvarila i više ne radi? I zašto ne daje rezultate kao nekada, kada su glasači bili podložni neistinama propagandista? Edited Wednesday at 05:06 PM by Nek grmi jako
Nicklord Posted Wednesday at 05:40 PM Posted Wednesday at 05:40 PM Možemo da ih pitamo za nekoliko meseci kada ovo ne budu samo imaginarni brojevi sa berze
Malkolm Brogdon Posted Wednesday at 05:47 PM Posted Wednesday at 05:47 PM Vidim nastavlja se jasan i nedvosmislen trend rasta na berzi. Prelep trend rasta, jedan od najjacih trendova rasta u istoriji trendova rasta. 2
Nek grmi jako Posted Wednesday at 05:55 PM Posted Wednesday at 05:55 PM (edited) Na ovom forumu, kao i na starom, mali milion puta je ponovljeno: berza je fluidna. Nekad su brojevi dole, a nekad su gore. Ako neko ne zna, tako berza inače funkcioniše. To najbolje znaju glasači koji, kako nam pokazuje CNN, uprkos propagandi o smaku sveta i berze i dalje ne bi promenili svog glas sa predsedničkih izbora. Edited Wednesday at 06:01 PM by Nek grmi jako
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 06:04 PM Posted Wednesday at 06:04 PM 8 minutes ago, Nek grmi jako said: Na ovom forumu, kao i na starom, mali milion puta je ponovljeno: berza je fluidna. Nekad su brojevi dole, a nekad su gore. Ako neko ne zna, tako berza inače funkcioniše. To najbolje znaju glasači koji, kako nam pokazuje CNN, uprkos propagandi o smaku sveta i berze i dalje ne bi promenili svog glas sa predsedničkih izbora. Jedini ko vrsi propagandu ovde si ti. Pokusavas od govana da napravis pitu. 3
Smrtokapa Posted Wednesday at 06:16 PM Posted Wednesday at 06:16 PM Propaganda je mnogo efikasnija kada naleti na plodno tle, odnosno kada se poklapa sa već postojećim vrednostima ljudi. Zli jezici bi rekli da je baš zato MAGA propaganda efikasna. Što se tiče ovog malog procenta ljudi koji bi promenili svoj glas da imaju priliku, ništa čudno. Jedna od najtežih stvari je priznati da si ispao budala. 12
Nek grmi jako Posted Wednesday at 06:21 PM Posted Wednesday at 06:21 PM (edited) 8 minutes ago, Smrtokapa said: Propaganda je mnogo efikasnija kada naleti na plodno tle, odnosno kada se poklapa sa već postojećim vrednostima ljudi. Zli jezici bi rekli da je baš zato MAGA propaganda efikasna. Što se tiče ovog malog procenta ljudi koji bi promenili svoj glas da imaju priliku, ništa čudno. Jedna od najtežih stvari je priznati da si ispao budala. To bi moglo da bude delom tačno, ali kako objasniti da su u uporednim ispitivanjima glasači u većem procentu 2017. i 2021. godine izražavali da bi promenili glas? Jer, analogno vašoj projekciji o budalama, moglo bi se reći da su nekada ljudi priznavali da su ispadali budale, što znači da to i nije baš toliko teško kao što tvrdite?! I zašto su nekada žalili za svojim glasom, a sad - ne? To je pravo pitanje, ako se izbegnu nekakve logičke vratolomije i imputiranje da su ljudi - budale. Edited Wednesday at 06:25 PM by Nek grmi jako
Smrtokapa Posted Wednesday at 06:24 PM Posted Wednesday at 06:24 PM Just now, Nek grmi jako said: To bi moglo da bude delom tačno, ali kako objasniti da su u uporednim ispitivanjima glasači u većem procentu 2017. i 2021. godine izražavali da bi promenili glas? Jer, analogno projekciji o budalama, moglo bi se reći da su nekada ljudi priznavali da su ispadali budale, što znači da to i nije baš toliko teško kao što tvrdite?! Lako se objašnjava time što su tada zaokreti i promene u politici bili mnogo manje oštri, pa je to bila samo jedna greškica koju je lako priznati. Pogreši čovek, bože moj. Sada je ulog znatno veći i sunk-cost fallacy jače radi, odnosno treba priznati da nisi samo malkice pogrešio nego baš ispao slepac. 4
Nek grmi jako Posted Wednesday at 06:30 PM Posted Wednesday at 06:30 PM (edited) 10 minutes ago, Smrtokapa said: Lako se objašnjava time što su tada zaokreti i promene u politici bili mnogo manje oštri, pa je to bila samo jedna greškica koju je lako priznati. Pogreši čovek, bože moj. Sada je ulog znatno veći i sunk-cost fallacy jače radi, odnosno treba priznati da nisi samo malkice pogrešio nego baš ispao slepac. Okej, ako sam vas dobro razumeo, čovek nekad pogreši, nekad je budala, a nekad je baš slepac... Što i nije čudno u korpusu od 155 miliona glasača, koji su glasali prošlog novembra, u kome ima svega i svačega... Pa kako baš sad, kad je najoštriji zaokret u US politici, što unutrašnjoj što spoljnoj, Tramp ima najmanje onih koji smatraju da su ispali budale? Odnosno, možete li da objasnite kako je više onih koji su mislili da su budale bilo 2017. godine, kada nije bilo ni DOGE, ni carinskog rata sa Kinom, ni pitanja šta raditi sa ilegalnim imigrantima koji imaju kriminalne dosijee, nego danas, kad sve - vri? Baš me zanima vaše viđenje te analogije. Edited Wednesday at 06:35 PM by Nek grmi jako
Smrtokapa Posted Wednesday at 06:36 PM Posted Wednesday at 06:36 PM 1 minute ago, Nek grmi jako said: Okej, ako sam vas dobro razumeo, čovek nekad pogreši, nekad je budala, a nekad je baš slepac... Što i nije čudno u korpusu od 1555 miliona glasača, u kome ima svega i svačega... Pa kako baš sad, kad je najoštriji zaokret u US politici, što unutrašnjoj što spoljnoj, Tramp ima najmanje onih koji smatraju da su ispali budale? Odnosno, možete li da objasnite kao je više onih koji su mislili da su budale bilo 2017. godine, kada nije bilo ni DOGE, ni carinskog rata sa Kinom, ni pitanja šta raditi sa ilegalnim imigrantima koji imaju kriminalne dosijee, nego danas, kad sve - vri? Objasnio sam u svom prethodnom postu. Korpus glasača se ne deli strogo na grešnike, budale i slepce, nego je to fluidno, većina ljudi nekad ispadne jedno, nekad drugo, a nekad treće. A kada su posledice izbora drastičnije, onda ima manje prostora za obične grešnike koji se lako pokaju, onda je pogrešan izbor slepački izbor, a što je taj mentalni mulj veći, teže je izvući se iz njega.
Nek grmi jako Posted Wednesday at 06:49 PM Posted Wednesday at 06:49 PM (edited) 1 hour ago, Smrtokapa said: Objasnio sam u svom prethodnom postu. Korpus glasača se ne deli strogo na grešnike, budale i slepce, nego je to fluidno, većina ljudi nekad ispadne jedno, nekad drugo, a nekad treće. A kada su posledice izbora drastičnije, onda ima manje prostora za obične grešnike koji se lako pokaju, onda je pogrešan izbor slepački izbor, a što je taj mentalni mulj veći, teže je izvući se iz njega. Hvala na odgovoru, jer inače volim da razmenjujem mišljenje sa pojedincima koji imaju snažne opservacije, tipa - nešto manje od 80 miliona ljudi su budale, a samo grupa njih koji se kreću u okviru statističke greške to i priznaju. Uvek sam, zapravo, za komunikaciju sa nekim ko toliki broj ljudi posredno nazove - budalama. Jer za to treba imati neku vrstu trampovskog samopouzdanja... Koju vi, evidentno je, imate, što je za pohvalu. Ali da li takođe mislite da su protivnici Trampa, uključujući analitičare i političke komentatore, ispali budale kad su predviđali da Tramp nema šanse da pobedi na predsedničkim izborima 2016. protiv Hilari Klinton? Slično tome, pred izbore 2024, mnogi su predviđali da će Trampova pravna pitanja i polarizujuće ponašanje oslabiti njegove šanse protiv Kamale Haris, ali je on ipak pobedio i započeo drugi mandat 2025. godine... Ako ne verujete, pogledajte samo stranice na ovom topiku... Pa da li su i oni koji su poverovali u pobedu Hilari i Mamale bili - budale? Jesu? Nisu? Možda? Takođe, i na ovom forumu bili smo svedoci predviđanja haotičnog prvog mandata koji će dovesti do trenutnog pada podrške tokom tog Trampovog prvog mandata, a njegovi protivnici su često tvrdili da će Trampove politike poput izlaska iz Pariskog klimatskog sporazuma ili sukoba sa saveznicima u NATO, dovesti do trenutnog kolapsa njegove administracije ili masovnog gubitka podrške birača. Pa da li su oni koji su poverovali u to ispali - budale, u svetlu činjenice da je Tramp pobedio ne jednom, nego dva puta na predsedničkim izborima, i to sa još većom podrškom sada nego onda? Kritičari su tokom prvog mandata upozoravali da bi Trampova agresivna retorika, posebno prema Severnoj Koreji (npr. vatra i bes komentari iz 2017.) ili Iranu (nakon ubistva Sulejmanija 2020), mogla izazvati veliki rat. Ipak, tokom njegovog prvog mandata nije došlo do novih velikih vojnih sukoba pod američkim vođstvom, a Tramp je čak započeo direktne pregovore sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom, što je bilo istorijski prvi susret te vrste. Pa jel su ispali budale oni koji su verovali da sa Trampom ruku pod ruku ide i Treći svetski rat? Ja nikada to nisam napisao i ne tvrdim da jesu, a vi? Imamo i predviđanje da će Tramp suspendovati demokratske institucije, jer su nevertrampisti i propagandisti upozoravali da bi Tramp, ako se vrati na vlast, mogao pokušati da suspenduje demokratske procese, uvede vanredno stanje ili koristi vojsku protiv političkih protivnika. I, nakon činjenice da smo nedavno imali izbore u dve države, na kojima su pobeđivali kandidati obe stranke što dokazuje da je demokratija snažna i vitalna, da li su budale oni koji su poverovali u priće o kraju demokratije, vanrednom stanju ili čak i izvođenju vojske na ulice? Jer to se - nije desilo. Meni ni na pamet ne bi palo da ljude koji su verovali u te gluposti nazovem budalama jer ne mogu da smestim toliki broj ljudi u jedan takav okvir, a vama? Da ne bismo zaboravili ni uvek aktuelnu ekonomiju, tokom prvog mandata, kritičari su upozoravali da će Trampove ekonomske politike, poput smanjenja poreza 2017. ili trgovinskih carina na Kinu, dovesti do recesije ili značajnog povećanja deficita. Nije se desilo... Pa kako da nazovemo te ljude koji su tada verovali u to, a veruju i - danas. Da ih, kao vi, nazovemo budalama, ili ima neki drugi pojam za to? Ima ona izreka: prevari me jednom, sram na tvoju dušu; prevari me dva puta, sram i na moju i na tvoju dušu; prevari me treći put, sram samo na moju dušu, a na tvoju - ne. Zato se takve prevare i propagandne laži nastavljaju iznova i iznova, jer neki prevareni, koji belodano vide da su godinama lagani, jednostavno nemaju svest o tome da se odupru. Ali takvih je, što su najjasnije pokazali rezultati novembarskih izbora - sve manje i manje. Edited Wednesday at 07:38 PM by Nek grmi jako
nonick Posted Wednesday at 06:50 PM Posted Wednesday at 06:50 PM 8 minutes ago, Smrtokapa said: Lako se objašnjava time što su tada zaokreti i promene u politici bili mnogo manje oštri, pa je to bila samo jedna greškica koju je lako priznati. Pogreši čovek, bože moj. Sada je ulog znatno veći i sunk-cost fallacy jače radi, odnosno treba priznati da nisi samo malkice pogrešio nego baš ispao slepac. Plus, ono najjezivije, monogima od njih i prijaju ove diktartorkske radnje. Neko bi se zabrinuo da je rejting pao samo 2%, naravno to nisu ovi brainwashed republikanci koji kao celina jos zivi u nekoj fazi Stokholmskog sindroma ili je od ogromne neverice jos uvek u denial fazi. Zato kod normalnijeg dela stanovnistva, independents, rejting za ekonomiju je pala 30%, naravno fantom je ovo greskom propustio 🙂 4
Smrtokapa Posted Wednesday at 07:51 PM Posted Wednesday at 07:51 PM (edited) @Nek grmi jako Postoje četiri idealna tipa ličnosti, budala, kreten, glupak i ludak. Naravno, izuzetno je retko sresti čist tip, skoro nemoguće. Primera, radi, ja bih za sebe rekao da sam dosta izbalansirana ličnost kada se ove kategorije razmatraju, s tim što je za četvrtu jako teško vršiti samoprocenu. U svakom slučaju, ne mislim da je nazivanje ogromnog broja ljudi budalama jako teška kvalifikacija, to je prosto činjenica. Moram da se korigujem, prema ovoj podeli, kategorija o kojoj ovde raspravljamo su glupaci. A što se tiče ovih silnih procena koje nabrajate, za dobar broj njih će se tek utvrditi da li su ljudi bili glupaci ili ne. Takođe, postoji veliki broj eksternih faktora na koje se ne može uticati, koji će tu igrati ulogu. Ono što je svakako primetno u poslednjih nekoliko godina jeste da je u velikom porastu procenat ljudi koji su daleko otišli u "ludak" stranu spektra. P.S: što se tiče samog vrha američke administracije, iako je primetan porast u svim kategorijama, ona koja beleži najveći rast je ipak kreten. Edited Wednesday at 07:58 PM by Smrtokapa 1
Nek grmi jako Posted Wednesday at 07:57 PM Posted Wednesday at 07:57 PM (edited) @Smrtokapa Slažem se sa ludak stranom spektra koju ste obznanili. Odlazak u ludak stranu spektra očigledan je kad ljudi, koji su do juče bili za zelenu agendu, sada pale električne automobile i uništavaju vlasništvo ljudi koji su zeleneo osvešćeni. Ili zapale kuću demokratskog guvernera Pensilvanije zato što je jevrej koji bi da uništi Paslestince... O ubistvu mame i tate da bi se došlo do para za dron, koji je trebalo da eksplozivnim punjenjem ubije Trampa, da i ne govorimo... Mada, ne isključujem mogućnost da neko pomisli da je taj lik, koji je ubio svoje najbliže, zapravo borac za slobodu, a ne ludak. Ovi što su dva puta hteli da ga koknu barem nisu ubili svoje roditelje da bi to i ostvarili, što i nije baš neka olakšavajuća okolnost. Naročito za ovog drugog atentatora na Trampa, koga čeka presuda koja mu se svakako neće dopasti. A neće se dopasti presuda ni onom ubici Manđioneu, ili kako se već zove, u to sam sasvim siguran. Zato sam i pomenuo nedavno supkulturu ubistva neistomišljenika, odnosno - kulturu atentata. Ovaj vaš upis dobro me je podsetio na te moje skromne rečenice, i drago mi je što isto ili slično gledamo na predmetni problem. Edited Wednesday at 08:12 PM by Nek grmi jako
mrd Posted Wednesday at 08:33 PM Posted Wednesday at 08:33 PM (edited) Daj i ja malo da stavim linkova. Izlisno je komentarisati. NIje radio Edited Wednesday at 08:35 PM by mrd 1
Recommended Posts