Maharaja Posted yesterday at 07:32 PM Posted yesterday at 07:32 PM Ove prazne fraze su fascinantne... 1
ters Posted yesterday at 07:36 PM Posted yesterday at 07:36 PM (edited) 8 minutes ago, Angelia said: Americki gradjani imaju pravo da kontrolisu svoj novcanik. Nesto nisu zainteresovani da im neko govori kako da trose svoje pare. I uglavnom su protiv ilegalne imigracije. Potrazi gloginje negde drugde. Sjedinjenodrzavljanska lisnica u Sjedinjenodrzavnom dzepu - Sjedinjenodrzavna strojnica o Sjedinjenodzavnom ramenu. I sve to dok protjerujete americke gradjane u Meksiko, Salvador, Venecuelu, Nikaragvu... Edited yesterday at 07:37 PM by ters
Helena Posted yesterday at 07:46 PM Posted yesterday at 07:46 PM "Naše siromašne?" Pa svi mogući programi socijalnih davanja su ukinuti, od zdravstva do školstva. Valjda su se održale one narodne kuhinje da ljudi pojedu nešto ili mask i tranp ni to ne daju. 2
ters Posted yesterday at 08:00 PM Posted yesterday at 08:00 PM (edited) 15 minutes ago, Helena said: "Naše siromašne?" Pa svi mogući programi socijalnih davanja su ukinuti, od zdravstva do školstva. Valjda su se održale one narodne kuhinje da ljudi pojedu nešto ili mask i tranp ni to ne daju. Ukinuli su i finansiranje za "food banks" tako da nece imati sta da pojedu... Ne znas sta je gore - ostaviti ljude da umiru od gladi, ili sportski lov na nedokumentovane imigrante koji je u toku. I jos zovu TV licnosti da im se pridruze u lovu iz razonode, i oni ucestvuju... The Emergency Food Assistance Program (TEFAP): TEFAP, which provides essential commodities like produce, meat, dairy, and eggs to food banks, faced substantial funding cuts. This reduction has resulted in decreased deliveries and increased challenges for food banks striving to meet growing demands. USDA cuts hit food banks, risking hunger for low-income Americans | Reuters Local Food Purchase Assistance (LFPA) Program: The administration terminated the LFPA program, which enabled food banks and schools to purchase food directly from local farmers and ranchers. The cessation of this program has disrupted local food supply chains and adversely impacted both food banks and agricultural producers. USDA cancels $1B in local food purchasing for schools, food banks - POLITICO Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP): While individual SNAP benefits have not been directly reduced or frozen as of March 2025, proposed budget cuts by Republicans threaten SNAP and Medicaid, programs crucial to many low-income communities. Cuts to food stamps and Medicaid could imperil this California Republican | Reuters Edited yesterday at 08:02 PM by ters 4
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 08:06 PM Posted yesterday at 08:06 PM 37 minutes ago, Angelia said: Americki gradjani imaju pravo da kontrolisu svoj novcanik. Nesto nisu zainteresovani da im neko govori kako da trose svoje pare. I uglavnom su protiv ilegalne imigracije. Potrazi gloginje negde drugde. Naravno. Evo ja odlucujem da necu da od mojih para subvencionisu boing, teslu i spacex.. Kad ono, niko me nije pitao. Lupas gluposti. 4
Helena Posted yesterday at 08:10 PM Posted yesterday at 08:10 PM (edited) 10 minutes ago, ters said: Ukinuli su i finansiranje za "food banks" tako da nece imati sta da pojedu... Ne znas sta je gore - ostaviti ljude da umiru od gladi, ili sportski lov na nedokumentovane imigrante koji je u toku. I jos zovu TV licnosti da im se pridruze u lovu iz razonode, i oni ucestvuju... The Emergency Food Assistance Program (TEFAP): TEFAP, which provides essential commodities like produce, meat, dairy, and eggs to food banks, faced substantial funding cuts. This reduction has resulted in decreased deliveries and increased challenges for food banks striving to meet growing demands. USDA cuts hit food banks, risking hunger for low-income Americans | Reuters Local Food Purchase Assistance (LFPA) Program: The administration terminated the LFPA program, which enabled food banks and schools to purchase food directly from local farmers and ranchers. The cessation of this program has disrupted local food supply chains and adversely impacted both food banks and agricultural producers. USDA cancels $1B in local food purchasing for schools, food banks - POLITICO Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP): While individual SNAP benefits have not been directly reduced or frozen as of March 2025, proposed budget cuts by Republicans threaten SNAP and Medicaid, programs crucial to many low-income communities. Cuts to food stamps and Medicaid could imperil this California Republican | Reuters Kako su krenuli, još će malo loviti migrante za novac. Učešće, recimo milijarda po osobi kao čeriti, za maska i ostale siromahe. Glupu šalu na stranu, sve i sve, Amerika Amerikancima, ali onaj dopis i zahtev zemljama da usklade svoju politiku zapošljavanja, da kopiram Beonegra,...pa nema reči za to. Zapravo ima, al nije za pristojne ljude. Edited yesterday at 08:11 PM by Helena
MeanMachine Posted yesterday at 08:13 PM Posted yesterday at 08:13 PM (edited) https://www.digitimes.com/news/a20250317VL200/euv-digitimes-asia-production-intel-huawei.html Ukratko izgleda da Kinezi krecu da testiraju svoju masinu za proizvodnju najmodernijih cipova i ako sve bude kako planiraju od 2026 krece serijska proizvodnja istih, Trump je prvom mandatu uveo Kini sankcije za te masine (americki faksovi imaju patent na jednu varijantu te tehnologije) a masine sa tom tehnologijom prave Holandjani pa su Holandjani bili prinudjeni da prekinu prodaju masina Kini a i odrzvanja istih. Tad je direktor holandskog koncerna koji ih pravi rekao da je to na duze staze samoubistvo za njih jer se Amerikanci grdno varaju da Kinezi nece biti u stanju da razviju slicne masine i to u relativno kratkom periodu. I da ovde nije samo Trump problem, Bajden je te sankcije produzio pa jos pojacao. Tripovanje u americku izuzetnost je ogroman problem a trumpovci je samo stavljaju ispred reflektora. Npr Obama je tako zabranio izvoz intelu u Kinu procesora sa velikim brojem jezgara jer su Kinezi dominirali listom najbrzih superkompova sveta, u fazonu ala smo ih zajebali, da bi Kinezi dali pare svojim faksovima koji su vec razvijali slican procesor i sada prave za svoje trziste superkompe sa domacim procesorima. Edited yesterday at 08:27 PM by MeanMachine
Beonegro Posted yesterday at 08:49 PM Posted yesterday at 08:49 PM 3 hours ago, ters said: Citaj malo postove koje Beonegro postavlja gotovo svaki dan ovdje. I ne morate vise ulagati ni u NATO, sada ste saveznici sa Putinom pa cete ulagati u Ruski Mir a to je jeftinije.... Šta je zdrav razum u odnosu na dugotrajno praćenje i razumijevanje... 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 08:57 PM Posted yesterday at 08:57 PM (edited) 44 minutes ago, MeanMachine said: https://www.digitimes.com/news/a20250317VL200/euv-digitimes-asia-production-intel-huawei.html Ukratko izgleda da Kinezi krecu da testiraju svoju masinu za proizvodnju najmodernijih cipova i ako sve bude kako planiraju od 2026 krece serijska proizvodnja istih, Trump je prvom mandatu uveo Kini sankcije za te masine (americki faksovi imaju patent na jednu varijantu te tehnologije) a masine sa tom tehnologijom prave Holandjani pa su Holandjani bili prinudjeni da prekinu prodaju masina Kini a i odrzvanja istih. Tad je direktor holandskog koncerna koji ih pravi rekao da je to na duze staze samoubistvo za njih jer se Amerikanci grdno varaju da Kinezi nece biti u stanju da razviju slicne masine i to u relativno kratkom periodu. I da ovde nije samo Trump problem, Bajden je te sankcije produzio pa jos pojacao. Tripovanje u americku izuzetnost je ogroman problem a trumpovci je samo stavljaju ispred reflektora. Npr Obama je tako zabranio izvoz intelu u Kinu procesora sa velikim brojem jezgara jer su Kinezi dominirali listom najbrzih superkompova sveta, u fazonu ala smo ih zajebali, da bi Kinezi dali pare svojim faksovima koji su vec razvijali slican procesor i sada prave za svoje trziste superkompe sa domacim procesorima. Japan, Kina i Juzna Korea prave medjusobni deal da nadomeste stetu koju pravi Amerika https://www.japantimes.co.jp/business/2025/03/30/japan-china-south-korea-trade-ministers/ Sa ovim tarifama se potresao ceo svet, ali kad se konsoliduju i uspostave nove neke trgovinske sporazume tu ce Amerika ostati da visi (jos ako se uzme u obzir da naucnici traze izlaz van zemlje)... Pod parolom sve za Ameriku i Amere prave nevidjene stete za mnogo decenija unapred. Mislili su da moze djonom i ucenom. Na kraju ce biti povlaci tarife, ali steta je vec nacinjena. Iskreno, ne vidim kako su zamislili da se odvoje od sveta u ovom veku. Amerika uglavnom servisira (usluzuje), nema puno proizvodnje. Da se ta proizvodnja vrati bice skupo i nusput ce izgubiti vanamericko trziste... Totalno suludo sve. Edited yesterday at 08:58 PM by 𝓑𝓪𝓫𝔂 1
Dragan Posted yesterday at 10:07 PM Posted yesterday at 10:07 PM (edited) Specijalci stabilne budale. Edited yesterday at 10:09 PM by Dragan 6
Angelia Posted yesterday at 10:30 PM Posted yesterday at 10:30 PM 2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Naravno. Evo ja odlucujem da necu da od mojih para subvencionisu boing, teslu i spacex.. Kad ono, niko me nije pitao. Lupas gluposti. Kako nisi, glasas, za senat, kongres, sudije....ako ti se ne svidja, glasas drugacije. Sad sto nisi u vecini, jbga. Neki put jesi nekad nisi. Ovaj put su americki gradjani otvreno glasali za program koji kao jedan od vodecih stvari imao zaustavljanje ilegalne imigracije.
DameTime Posted yesterday at 10:47 PM Posted yesterday at 10:47 PM 6 hours ago, Angelia said: Nase siromasne da gurnemo u jarak, jer eto ilegalni imigranti trebaju pomoc 😀 Koje siromašne? Biće da nisi ispratila, vi od januara nemate siromašni sloj stanovništva, svi su bogati i zlatnom viljuškom boc... Jajca od $0.10 (11 dinara)... 3 hours ago, Angelia said: Potrazi gloginje negde drugde. Fascinantan je ovaj strah da će ti neko oteti tvoju porciju "gloginja". 1 2
Maharaja Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Cory Booker pokazuje celom svetu da u Trampiji još uvek ima onih koji nisu skinuli gaće MAGA šljamu, I koji čuvaju obraz Americi. Svaka čast! 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 4 hours ago, Angelia said: Kako nisi, glasas, za senat, kongres, sudije....ako ti se ne svidja, glasas drugacije. Sad sto nisi u vecini, jbga. Neki put jesi nekad nisi. Ovaj put su americki gradjani otvreno glasali za program koji kao jedan od vodecih stvari imao zaustavljanje ilegalne imigracije. Ma da, bas se glasanjem postize puno, specijalno u Floridi. Ne znam da li su dva zakona doneli za koja ja mislim da su dobri za nas koji zivimo ovde. Zaustavljanje ilegalne imigracije je jedno, zlostavljanje, targetiranje, otimanje, zatvaranje u trecoj zemlju je nesto sasvim drugo. Problem je sto vi sto glasate za tako nesto ne birate metode, sto je najgore, mislim da sadisticki uzivate u tome. Plus, nisu samo ilegalni imigranti u pitanju, nego i legalni i odredjeni gradjani, i crnci i gej i trans, pa cak i indijanci... Znaci, niste glasali za to, ako ti ovo odgovara, nego ste glasali za nesto sasvim drugo...
nonick Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Mask je ispao f'n loser. Ne da do sada nije bio, ali ovo vredi svaki njegov dolar 😀 Pobeda Crawforda u WI je rani pokazatelj kakva je ova klasterfak administracija. 1
Angelia Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 4 hours ago, DameTime said: Koje siromašne? Biće da nisi ispratila, vi od januara nemate siromašni sloj stanovništva, svi su bogati i zlatnom viljuškom boc... Jajca od $0.10 (11 dinara)... Fascinantan je ovaj strah da će ti neko oteti tvoju porciju "gloginja". Hmm nisi razumela referencu na gloginje 😀
Angelia Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 23 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ma da, bas se glasanjem postize puno, specijalno u Floridi. Ne znam da li su dva zakona doneli za koja ja mislim da su dobri za nas koji zivimo ovde. Zaustavljanje ilegalne imigracije je jedno, zlostavljanje, targetiranje, otimanje, zatvaranje u trecoj zemlju je nesto sasvim drugo. Problem je sto vi sto glasate za tako nesto ne birate metode, sto je najgore, mislim da sadisticki uzivate u tome. Plus, nisu samo ilegalni imigranti u pitanju, nego i legalni i odredjeni gradjani, i crnci i gej i trans, pa cak i indijanci... Znaci, niste glasali za to, ako ti ovo odgovara, nego ste glasali za nesto sasvim drugo... Mislim sorry sto u Floridi tvoj glas vazi manje, do pre par godina je vazio. Ne podrzavam da bilo ko legalan pati, bez obzira na etnicitet, ili sexualnu pripadnost. Samo sto ja I ti imamo razlicitu definiciju ilegalaca, samo zato sto ti je tehnicki Biden dao azil, ne mislim da zasluzujes specijalni status. Slazem se da u tom slucaju, ako nisu kriminalci, treba da pogledamo da li su stvarno azilanti. U tom slucaju podrzavam due process. Ali ako si ilegalno u zemlji, postoji mogucnost da budes deportovan.
Angelia Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 10 hours ago, Maharaja said: Shonke je lepo i tačno rekao šta je to, pa dobio ban. Shonke je podmetao, ali evo moderacija moze da potvrdi da ga nisam ja prijavila za to sto je rekao. I nije bilo potrebe za ban. Ja odgovorim I produzim. Ako bas neko ne pretera ili stalkuje, ja nikog ne prijavljujem. Glupo je ljude nazivati imenima, ali stvarno, osim sto sam rekla da me naziva fasistom za nesto sto nisam rekla, I posto je to koristio za poziv za moje banovanje, samo sam rekla da je on uradio nesto za banovanje. Moderacijo, pusti te ga. Nisam bila uvredjena, ja znam da nisam fasista.
djura.net Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Musk potrosio $19M, svojih para, mada ne sumnjam da cemu White House to visestruko nadoknaditi. cnn At a victory rally in Madison Tuesday night, Crawford thanked supporters, saying their votes helped send a message to the country. “Today, Wisconsinites fended off an unprecedented attack on our democracy, our fair elections and our supreme court. And Wisconsinites stood up and said loudly that justice does not have a price – our courts are not for sale,” she said. “As a little girl in Chippewa falls, I never thought I’d be taking on the richest man in the world for justice in Wisconsin, and we won!” she said to loud cheers. 4
Rex Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Dobre su obe vesti, ali i dosta govore o trenutku u kome se nalazi svet. Predstavnik opozicione partije je morao da priča 25 sati da bi skrenuo pažnju na svoju poentu, a to je "ej, bre, pa gledajte šta radite našem narodu i našoj zemlji", a onda i na izborima dobije kandidatkinja koja je branila prava na sindikate i reproduktivna prava. Ništa radikalno ni u jednom slučaju, ali deluje kao svetlo u oluji jer je takav trenutak. Isto kao kod nas, treba da pet meseci budu blokirani fakulteti i svakodnevno da se održavaju protesti i blokiraju putevi samo da bi se podigla optužnica jer je 16 nevinih ljudi ubijeno zbog korupcije i javašluka. Suludo. 8
Beonegro Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago US officials object to European push to buy weapons locally Quote WASHINGTON/PARIS, April 2 (Reuters) - U.S. officials have told European allies they want them to keep buying American-made arms, amid recent moves by the European Union to limit U.S. manufacturers' participation in weapons tenders, five sources familiar with the matter told Reuters. The messages delivered by Washington in recent weeks come as the EU takes steps to boost Europe's weapons industry, while potentially limiting purchases of certain types of U.S. arms. The Trump administration's early foreign policy steps, including briefly cutting military aid for Ukraine and easing pressure on Moscow, have deeply unnerved European allies, prompting many to ask if the United States is a reliable partner. In mid-March, the European Commission, the EU's executive body, proposed boosting military spending and pooling resources on joint defense projects, as Europe girds for decreased U.S. military engagement under President Donald Trump. Some of the proposed measures could mean a smaller role for non-EU companies, including those based in the U.S. and the United Kingdom, experts say. In a March 25 meeting, Secretary of State Marco Rubio told the foreign ministers of Lithuania, Latvia and Estonia that the United States wants to continue participating in EU countries' defense procurements, the sources told Reuters. According to two of the sources, Rubio said any exclusion of U.S. companies from European tenders would be seen negatively by Washington, which those two sources interpreted as a reference to the proposed EU rules. One northern European diplomat, who was not part of the Baltic meeting, said they had also been recently told by U.S. officials that any exclusion from EU weapons procurements would be seen as inappropriate. Rubio plans to discuss expectations that EU countries keep buying U.S. weapons during his visit to Brussels this week, where he will attend the NATO Foreign Ministers Meeting, said a senior State Department official. "It's a point the secretary has raised and will continue to raise," the official said. A State Department spokesperson said Trump welcomes recent efforts from European allies to "strengthen their defense capabilities and take responsibility for their own security," but warned against creating new barriers that exclude U.S. companies from European defense projects. "Transatlantic defense industrial cooperation makes the Alliance stronger," the spokesperson said. The foreign ministries of Latvia and Estonia did not respond to requests for comment. The foreign ministry of Lithuania declined to comment. U.S. POLICY PULLS IN OPPOSITE DIRECTIONS The U.S. concern about limits on arms purchases reflects a tension at the center of the Trump administration's Europe policy. Trump has urged European allies to spend more on defense and take greater responsibility for their own security. As it does so, the EU is looking to bring manufacturing in-house in light of the U.S. president's suggestions that his commitment to NATO is not absolute. That runs counter to another Trump administration goal, which is to open foreign markets to U.S. manufacturers. The mid-March defense proposal by the European Commission, dubbed ReArm Europe, included a plan to borrow 150 billion euros ($162 billion) for loans to EU governments to spend on defense projects. Many EU governments say they are in favor of a more pan-European approach to defense. But how it would work is likely to be the subject of fierce debate - over who should have the power to decide on joint projects, who should run them and how they should be funded. While the Commission insists there are ways for companies outside the EU to compete for defense funds under the proposed plan, arms manufacturers outside the bloc would in practice face a number of practical and administrative hurdles. The Trump administration - like previous administrations - has pushed for European purchases of U.S. weapons before, including at this year's Munich Security Conference. Some of the sources consider the recent messages from Washington as a continuation of U.S. policy. Still, several sources said the U.S. emphasis on the matter has intensified in recent weeks as the EU has moved more decisively to decouple its weapons procurement. "They are upset about ReArm proposal and that the U.S. is excluded," said one senior European source. Da se pusti Kaja Kallas da odgovori, ona je odlično savladala jezik kojim govori stoka 😁 5 2
SuperTraktorko Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago "Oh no, consequences of my own actions"... 1 3
Don Dusko Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 19 hours ago, Dragan said: Zelenski, gledaj i uci se kako se treba obuci za ovalni ured (nije fotomontaza). Odjednom ne vazi dress code ili je to samo za "odabrane"....
Beonegro Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 6 minutes ago, Don Dusko said: Odjednom ne vazi dress code ili je to samo za "odabrane".... Fashion czar mu je bio zauzet, imao je mali porodični event u kojem su prominentne uloge igrali MTG i njen omiljeni strap-on iz Mandingo super size kolekcije, neomašćen.
Recommended Posts