Angelia Posted Sunday at 02:34 AM Posted Sunday at 02:34 AM 1 hour ago, Rex said: 1. Pravo je bilo na strani uhapšenih do sad, ali je developing situation, okej. Sačekajmo da vidimo šta će da se dešava. Nigde i nikad nisam pomenuo korupmiprani vrhovni sud, ne znam odakle to. 2. Da, sa tim zakonima sam se upoznao kad si mi ih ti linkovala ovde da ih proučim da vidim zašto je turska studentkinja Rumejsa ispravno uhapšena. Iz linkova koje si ti meni dala se ispostavilo da Rumejsa nije ispravno uhapšena. Dakle, pogrešila si. Ali, da, slažem se da treba da vidimo šta će sud da presudi. I čisto da se ne zaboravi, da te podsetim da je na ovom topiku dokazano da su svi tvoji primeri bili pogrešni, da si se pozivala na pravila koja ne postoje, da si linkovala zakone koji tvrde suprotno od toga šta misliš i da kad god se ispostavilo da si pogrešila, samo si nastavila dalje sa nečim drugim. Eto, pišem ovo čisto da se vidi da reči nisu besplatne. Ma šta, sve mislim da ne treba da se pominje emotivna strana, ali šta ne, treba da se da lice. Čitam svedočenja, svi kažu da je Rumejsa vrlo blaga, vrlo mirna, tiha i nenametljiva osoba. https://ibb.co/CKKN0DWy Ali:https://ibb.co/Mx5qn17c je nekako okej. Pa stvarno. Edit: Ne znam što se ne vide slike. Kasno je. Laku noć svima. ok, ja nastavljam sa pricom koja je pogresna. Ali ja sam upozoravala da je USA otisla desno i da ce Tramp dobiti izbore, ja sam pricala da ce dobiti pravne stvari. Ali ok - ja gresim, vi ste u pravu. Kad bude zapelo i kad budete napadali neke MAGA sudije, i pravo koje vam ne odgovara, javite se...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 03:02 AM Posted Sunday at 03:02 AM 23 minutes ago, Angelia said: ok, ja nastavljam sa pricom koja je pogresna. Ali ja sam upozoravala da je USA otisla desno i da ce Tramp dobiti izbore, ja sam pricala da ce dobiti pravne stvari. Ali ok - ja gresim, vi ste u pravu. Kad bude zapelo i kad budete napadali neke MAGA sudije, i pravo koje vam ne odgovara, javite se... Znaci, ako si pogodila da ce neko dobiti izbore, to ti daje sva otvorena vrata da tvrdis za sve da si u pravu... 🫠 Jbt zasto ne mozes da budes iskrena i da kazes da tebi ovo stanje odgovara, cak nije ni bitno zasto da obrazlazes. Mislim to je ok, svako na kraju price uvek gleda prvo sebe. Nego ovde mazes sve kako ti sve znas, vidovita zorka sa neverovatnim ubedjivackim sposobnostima... i pokusavas da sve ostale ubedis da su idioti koji nista ne razumeju?! Mani se corava posla. Uzivaj u momentu ako ti je bas tako lepo... 1
Angelia Posted Sunday at 03:22 AM Posted Sunday at 03:22 AM 15 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Znaci, ako si pogodila da ce neko dobiti izbore, to ti daje sva otvorena vrata da tvrdis za sve da si u pravu... 🫠 Jbt zasto ne mozes da budes iskrena i da kazes da tebi ovo stanje odgovara, cak nije ni bitno zasto da obrazlazes. Mislim to je ok, svako na kraju price uvek gleda prvo sebe. Nego ovde mazes sve kako ti sve znas, vidovita zorka sa neverovatnim ubedjivackim sposobnostima... i pokusavas da sve ostale ubedis da su idioti koji nista ne razumeju?! Mani se corava posla. Uzivaj u momentu ako ti je bas tako lepo... Baby, it's fine. Necete moje misljenje. Ja nikad nisam tvrdila da sve znam, nego da uglavnom ti lupas gluposti. Kako ide objasnjenje anti-zionist I pro-palestinian nisu pro-hamas?
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 03:31 AM Posted Sunday at 03:31 AM Citam vesti i setim se: "One way, or another, I'm gonna find ya I'm gonna get ya, get ya, get ya, get ya One way, or another, I'm gonna win ya I'm gonna get ya, get ya, get ya, get ya One way, or another, I'm gonna see ya I'm gonna meet ya, meet ya, meet ya, meet ya One day, maybe next week I'm gonna meet ya, I'm gonna meet ya, I'll meet ya" Znaci, Grenland milom ili silom, zbog vazne odbrambene pozicije. Nego, ko napada Ameriku i zasto im treba Grenland? Da mozda ne planiraju oni nekog da napadnu? Treba da skinem signal, ako nista drugo, dva sata pred napad mogu da saznam iz Hegseth-ovih poruka generisanih na chatgpt... 1 1
Darko Posted Sunday at 03:34 AM Posted Sunday at 03:34 AM (edited) 12 minutes ago, Angelia said: Kako ide objasnjenje anti-zionist I pro-palestinian nisu pro-hamas? Naravno da nisu. Zionizam je Jevrejski nacionalizam koliko znam, i normalno je da ljudi budu protiv Jevrejskog kao i svakog drugog nacionalizma. Takođe, ako neko zastupa pravo Palestinaca na svoju državu, ne znači da podržava Hamas. Valjda je to prosto. Ovo ti je ista logika po kojima su svi glasači Trampa krezubi glupaci i zlobnici. Jebi ga, postoji i neka treća opcija. Edited Sunday at 03:35 AM by Darko 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 03:37 AM Posted Sunday at 03:37 AM 9 minutes ago, Angelia said: Baby, it's fine. Necete moje misljenje. Ja nikad nisam tvrdila da sve znam, nego da uglavnom ti lupas gluposti. Kako ide objasnjenje anti-zionist I pro-palestinian nisu pro-hamas? Ne, ti ne iznosis misljenje, ti tvrdis sa sve propratnim kako niko nije osim tebe u stanju da razume ni pravo a ni Ameriku. I da, tvrdis da sve znas, prelistaj poslednjih par strana... a mozes i poslednjih 1200 strana, svuda je isto... Da, i apsolutno si u pravu, pro palestinci nisu pod obavezno pro hamas, eno okurazili su se i da demonstriraju protiv hamasa... Da li si se ikada zapitala zasto palestinci do sada se nisu bunili protiv hamasa? Nisi, jer te boli dupe, treba sve pobiti i resiti problem terorizma, a njima izgleda ne gine da izgube zivote dal od izraela ili od hamasa... Cuvaju svoje dupe, kao sto ti cuvas ovde svoje. 1
Dragan Posted Sunday at 08:33 AM Posted Sunday at 08:33 AM (edited) 8 hours ago, DameTime said: Čitam šta Angelia piše i kao da slušam svoju kevu, koja tvrdi da studenti blokaderi u Srbiji krše Ustav i kojoj sam dva sata objašnjavala kako Vučićević krši Kodeks novinara Srbije... Apsolutno ista retorika, pozivanje na zakone i propise i potpuno ignorisanje da vlast krši sve moguće zakone. Interesantno je kako @Nek grmi jako shvata to kad su u pitanju Srbija i studentski protesti (barem u jednom postu koji sam procitao), ali ne i kada su u pitanju US (mada sada i nema vise direktnih slavopojki stabilnom). PS Vidim sada da je @Helena isto to primetila. Edited Sunday at 08:38 AM by Dragan
Beonegro Posted Sunday at 09:10 AM Posted Sunday at 09:10 AM 11 hours ago, Angelia said: Ne bih znala ko je doticna 😆 Nema veze, ne znate ni šta znači diskrecija na srpskom, pa svejedno koristite taj izraz.
shonke Posted Sunday at 10:47 AM Posted Sunday at 10:47 AM 10 hours ago, Maharaja said: Osoba koja nogom nije kročila na univerzitet, uze i proserava zašto treba uhapsiti studentkinju zbog iskazanog mišljenja i protesta. Voimjeoca…. A i vi što se ovde i dalje ubeđujete... 1
Angelia Posted Sunday at 02:42 PM Posted Sunday at 02:42 PM 10 hours ago, Darko said: Naravno da nisu. Zionizam je Jevrejski nacionalizam koliko znam, i normalno je da ljudi budu protiv Jevrejskog kao i svakog drugog nacionalizma. Takođe, ako neko zastupa pravo Palestinaca na svoju državu, ne znači da podržava Hamas. Valjda je to prosto. Ovo ti je ista logika po kojima su svi glasači Trampa krezubi glupaci i zlobnici. Jebi ga, postoji i neka treća opcija. Ne nije jevrejski nacionalizam, nego ideologija iz 19tog veka koja propagira pravo na jevrejsku drzavu na teritoriji danasnjeg Izraela, I pravo povratka jevreja iz diaspore. Nastao u vreme kada su nastajale I druge nacionalne drzave. Ako si anti-zionist onda si protiv Izraela, I postojanja Izraela. A pro-palestinian ne znaci pravo na palestinsku drzavu, nego pravo na Palestine na teritoriji Izraela. Ako podrzavas pravo na palestinsku drzavu pored izraela onda si za two-state solution. Znaci anti-zionism I pro-palestine je upravo ono sto Hamas gura. I Baby je skontala sta je rekla, pa je odbila da odgovori. Pa sad muti vodu. 5 hours ago, Beonegro said: Nema veze, ne znate ni šta znači diskrecija na srpskom, pa svejedno koristite taj izraz. Iako je veoma jasno u kom smislu sam koristila izraz, eto dokazuje da mi je srpski zardjao jer koristim engleske izraze.
shonke Posted Sunday at 02:52 PM Posted Sunday at 02:52 PM 7 minutes ago, Angelia said: A pro-palestinian ne znaci pravo na palestinsku drzavu, nego pravo na Palestine na teritoriji Izraela. Ako podrzavas pravo na palestinsku drzavu pored izraela onda si za two-state solution. Znaci anti-zionism I pro-palestine je upravo ono sto Hamas gura. I Baby je skontala sta je rekla, pa je odbila da odgovori. Pa sad muti vodu. Znači, ako smatraš da Palestinci treba da imaju državu (neka je van Izraela jer ne može dve države na istom mestu ali neka je i pored, da se graniči kao što se Srbija graniči sa Hrvatskom), dakle ti si antiIzraelski nastrojen? Pa ti si onda za banovanje jer nekom narodu zabranjuješ da ima svoju državu, isto koliko i razne države u tom okruženju rade na tome da nema ni Izraela. 1
Angelia Posted Sunday at 04:42 PM Posted Sunday at 04:42 PM 1 hour ago, shonke said: Znači, ako smatraš da Palestinci treba da imaju državu (neka je van Izraela jer ne može dve države na istom mestu ali neka je i pored, da se graniči kao što se Srbija graniči sa Hrvatskom), dakle ti si antiIzraelski nastrojen? Pa ti si onda za banovanje jer nekom narodu zabranjuješ da ima svoju državu, isto koliko i razne države u tom okruženju rade na tome da nema ni Izraela. Ne. To nisam rekla, I sad podmeces. Niko nema nista protiv da Palestinci imaju svoju drzavu, I Izraelci su se povukli iz Gaze I dali im pravo na self-government. Ideja je izgubila na realnosti, zato sto smo videli sta se desilo u Gazi, ali jos uvek je, mozda neostvariva ideja, ali ok ideja. Znaci nije ni anti-izrael, ali pro-palestine ne znaci to. Pro-palestine znaci "from the river to the sea". Znaci unistenje Izraela.
Angelia Posted Sunday at 04:52 PM Posted Sunday at 04:52 PM 1 hour ago, shonke said: Znači, ako smatraš da Palestinci treba da imaju državu (neka je van Izraela jer ne može dve države na istom mestu ali neka je i pored, da se graniči kao što se Srbija graniči sa Hrvatskom), dakle ti si antiIzraelski nastrojen? Pa ti si onda za banovanje jer nekom narodu zabranjuješ da ima svoju državu, isto koliko i razne države u tom okruženju rade na tome da nema ni Izraela. I bukvalno sam navela da ako podrzavas pravo na nezavisnu palestinsku drzavu to je "two state solution" a ne pro-palestine. I za ovo podmetanje, ti si za banovanje.
Angelia Posted Sunday at 05:11 PM Posted Sunday at 05:11 PM 15 hours ago, Rex said: 1. Pravo je bilo na strani uhapšenih do sad, ali je developing situation, okej. Sačekajmo da vidimo šta će da se dešava. Nigde i nikad nisam pomenuo korupmiprani vrhovni sud, ne znam odakle to. Videcemo 15 hours ago, Rex said: 2. Da, sa tim zakonima sam se upoznao kad si mi ih ti linkovala ovde da ih proučim da vidim zašto je turska studentkinja Rumejsa ispravno uhapšena. Iz linkova koje si ti meni dala se ispostavilo da Rumejsa nije ispravno uhapšena. Dakle, pogrešila si. Ali, da, slažem se da treba da vidimo šta će sud da presudi. Mozda je kod nje greska, ali taj slucaj ne cini da je sve pogresno. Desava se da neko bude pogresno uhapsen, cak I osudjen, ali to ne cini zakon pogresnim. 15 hours ago, Rex said: I čisto da se ne zaboravi, da te podsetim da je na ovom topiku dokazano da su svi tvoji primeri bili pogrešni, da si se pozivala na pravila koja ne postoje, da si linkovala zakone koji tvrde suprotno od toga šta misliš i da kad god se ispostavilo da si pogrešila, samo si nastavila dalje sa nečim drugim. Eto, pišem ovo čisto da se vidi da reči nisu besplatne. Ma šta, sve mislim da ne treba da se pominje emotivna strana, ali šta ne, treba da se da lice. Čitam svedočenja, svi kažu da je Rumejsa vrlo blaga, vrlo mirna, tiha i nenametljiva osoba. https://ibb.co/CKKN0DWy Ali:https://ibb.co/Mx5qn17c je nekako okej. Pa stvarno. Edit: Ne znam što se ne vide slike. Kasno je. Laku noć svima. Dokazano je na ovom topiku da su moji primeri pogresni? I da su linkovi tvrdili suprotno? Americki pravni sistem daje mogucnost interpretacije, gde stvari nisu bas jasne. Ti mislis da ja nisam u pravu, jer smatras da postoji samo jedna interpretacija. Ja pokusavam da vam pokazem da se pravne stvari mogu citati na razlicite nacine. I samo SC moze, ako to urade, da pojasne znacenje. Ja bi mogla da branim tvoju interpretaciju, lagano, ali necu jer vas ima dovoljno da branite taj stav. Pokusavam da vam objasnim, da nije crno/belo
ters Posted Sunday at 05:18 PM Posted Sunday at 05:18 PM 25 minutes ago, Angelia said: I bukvalno sam navela da ako podrzavas pravo na nezavisnu palestinsku drzavu to je "two state solution" a ne pro-palestine. I za ovo podmetanje, ti si za banovanje. Kako bi se zvala "second state" u two state solution? 7 minutes ago, Angelia said: Videcemo Mozda je kod nje greska, ali taj slucaj ne cini da je sve pogresno. Desava se da neko bude pogresno uhapsen, cak I osudjen, ali to ne cini zakon pogresnim. Dokazano je na ovom topiku da su moji primeri pogresni? I da su linkovi tvrdili suprotno? Americki pravni sistem daje mogucnost interpretacije, gde stvari nisu bas jasne. Ti mislis da ja nisam u pravu, jer smatras da postoji samo jedna interpretacija. Ja pokusavam da vam pokazem da se pravne stvari mogu citati na razlicite nacine. I samo SC moze, ako to urade, da pojasne znacenje. Ja bi mogla da branim tvoju interpretaciju, lagano, ali necu jer vas ima dovoljno da branite taj stav. Pokusavam da vam objasnim, da nije crno/belo Ja se stvarno ne sjecam da je iko osim tebe dovodio u pitanje sudski sistem u Sjedinjenim Drzavama i bunio se protiv odluka koje su sudovi donosili. 2
McLeod Posted Sunday at 05:22 PM Posted Sunday at 05:22 PM 2 hours ago, shonke said: Znači, ako smatraš da Palestinci treba da imaju državu (neka je van Izraela jer ne može dve države na istom mestu ali neka je i pored, da se graniči kao što se Srbija graniči sa Hrvatskom), dakle ti si antiIzraelski nastrojen? Pa ti si onda za banovanje jer nekom narodu zabranjuješ da ima svoju državu, isto koliko i razne države u tom okruženju rade na tome da nema ni Izraela. Jes da nije mesto, ali treba reci da nije potpuno tacno da Palestinci nemaju svoju drzavu. Njihova drzava, etnicki je Jordan. Sto ljudi ili ne znaju ili ne zele da znaju. Sad, to ne znaci da taj argument vazi kao za Kosovo, Albanci imaju svoju drzavu pa im ne treba druga, ali ovo nije opste poznato i sami oni to sakrivaju. Palestinci su sebe etnicki definisali da bi polagali pravo na geografski pojam Palestine i to objektivno niti je legitimno niti ima veze sa zivotom i u sebi podrazumeva brisanje Izraela kao drzave, sto je zlocinacki. I to opet ne znaci da je Trampov predlog manje zlocinacki.
djura.net Posted Sunday at 05:49 PM Posted Sunday at 05:49 PM Kakav press, jel ima neko da trazi taj impeachment, kukala vam majka vama tamo u USA cnn Trump says he's "pissed off" at Putin and threatens additional tariffs on Russian oil. "If they don’t make a deal, there will be bombing," Trump says on Iran. Trump says "there are methods" for seeking a third term, adding that he's not joking. 2
Nek grmi jako Posted Sunday at 06:19 PM Posted Sunday at 06:19 PM Gledam MLB utakmicu, u bloku reklama ide predizborni spot Džoša Gothajmera za midterms 2026. Počelo je.
shonke Posted Sunday at 06:40 PM Posted Sunday at 06:40 PM 1 hour ago, Angelia said: I bukvalno sam navela da ako podrzavas pravo na nezavisnu palestinsku drzavu to je "two state solution" a ne pro-palestine. I za ovo podmetanje, ti si za banovanje. Sama sebe zakopavaš. Svaki narod ima pravo na nezavisnu državu. Time što Palestincima braniš to pravo ti si prosto fašista. Nema druge. Quote A pro-palestinian ne znaci pravo na palestinsku drzavu, nego pravo na Palestine na teritoriji Izraela. Ako podrzavas pravo na palestinsku drzavu pored izraela onda si za two-state solution. Znaci anti-zionism I pro-palestine je upravo ono sto Hamas gura. I Baby je skontala sta je rekla, pa je odbila da odgovori. Pa sad muti vodu. Jel se igraš pravopisa? Propalestinian znači da podržavaš neki palestinski interes. Interes tog naroda je da ima svoju državu. Prosto i jednostavno. Da li će da to bude pored Izraela, ne vidim kakav je problem? Ili ćemo njih da seljakamo po svetu kao da je to normalno u bilo kom veku a ne u 2025. godini). 2state solution je ako palestinci imaju svoju državu? Pa evo, ti "pametna" predloži rešenje za palestinsku državu? Ili prosto da ih pobijemo, lakše je tako? Jel si ti pri čistoj svesti? 2
shonke Posted Sunday at 06:54 PM Posted Sunday at 06:54 PM 1 hour ago, McLeod said: Palestinci su sebe etnicki definisali da bi polagali pravo na geografski pojam Palestine i to objektivno niti je legitimno niti ima veze sa zivotom i u sebi podrazumeva brisanje Izraela kao drzave, sto je zlocinacki. Ja ovde pričam o tome da taj narod tamo ima pravo na sopstvenu državu. Kad pominješ ime naroda i geografiju, kao da si rekao da Makedonci nemaju pravo da se tako zovu jer se Grcima ne sviđa... Jbg, ili je aršin isti za sve ili nije. Ne možemo jednima braniti da se zovu kako hoće a drugima davati svakakva prava. Plus eno, jedan upravo sad pokušava da pokori državu od 40M stanovnika a pri tome im još negira pravo na postojanje kao naroda. Postojanje Palestine kao države nije pretnja za Izrael. Potrebno je da se sve strane unormale, no to je druga tema.
DameTime Posted Sunday at 06:56 PM Posted Sunday at 06:56 PM 1 minute ago, shonke said: Postojanje Palestine kao države nije pretnja za Izrael. Potrebno je da se sve strane unormale, no to je druga tema. Ali jeste za zioniste, koji sanjaju o pokoravanju komšiluka i svom velikom Izraelu... Sa drugom rečenicom se slažem.
djura.net Posted Sunday at 07:03 PM Posted Sunday at 07:03 PM U kom svetu zivi ovaj covek? Ima jedno resenje za svaki problem - tarife. Eventualno drugo resenje kog moze da se seti je bombardovanje. cnn “If Russia and I are unable to make a deal on stopping the bloodshed in Ukraine, and if I think it was Russia’s fault, which it might not be, but if I think it was Russia’s fault, I am going to put secondary tariffs on oil, on all oil coming out of Russia,” he said. 1
shonke Posted Sunday at 08:23 PM Posted Sunday at 08:23 PM 1 hour ago, Helena said: Licemerje isijava. Sa relativizacijama. Na šta misliš?
Recommended Posts