[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja - Page 1207 - Politika - VOX92 Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
5 hours ago, Angelia said:

Ne, zahteva godine pracenja teme I istorije.

I štakaeš, ne postoji izvor za podatak koji si navela, ali te to ne sprečava da nastavljaš da insistiraš na svojoj izmišljotini? :roflmao:

Izvolite nestati iz moje (forumske) egzistencije.

• Like 3
Posted
5 hours ago, Angelia said:

Ali volim sto imas genijalne ideje 😀 kako unistiti USA I izazvati gradjanski rat...

Nikom ovde nije vise stalo od tebe da unisti USA. 

4 hours ago, Angelia said:

Strani placenik 😀

Placaju me po postu da komentarisem gluposti na balkanskom forumu....ja sam ti Trampov sleeper cell od 2008e.

Otkrila si me, impresionirana sam 😀 😀 😀

Nisi ti strani placenik, ti si domaci podanik, ali pises kao da te placaju. 

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted

U međuvremenu, vitez Donald the Shithead nastavlja da jaše u legendu:

LOS ANGELES/WASHINGTON, March 24 (Reuters) - President Donald Trump's plan to revitalize the U.S. shipbuilding industry is likely to backfire because it relies on proposed fees on China-linked vessels that will hurt domestic ship operators, seaports, exporters and jobs, industry executives said at U.S. Trade Representative hearings on Monday.

...

Nate Herman, senior vice president of policy for the import-dependent American Footwear and Apparel Association, said the port fees would result in a loss of jobs for American workers, higher costs for American exports and imports as well as shortages and rising prices for American consumers.

He cited a new study by several trade groups showing that higher costs from the fees would cause U.S. exports to fall by almost 12% and reduce GDP by 0.25%

• Like 2
Posted
11 hours ago, McLeod said:

Onaj Vensov snimljeni razgovor je kao kad se Gangula zali na Vesica. Samo sto je Gangula stvarno magistar za ovog, neverovatno koliko je glup covek, on ne moze dve koherentne misli da vokalizuje ni u privatnom razgovoru.

Nemoj tako, bar je naočit i lep. 

Kad smo kod toga, gde je @Selina

• Like 1
Posted

Čovjek koji je predvidio krizu 2008.: Podcjenjujemo učinak Muskovih rezova

DANNY Moses, investitor koji je poznat po predviđanju financijske krize 2008., sada kaže da bi Muskovi rezovi u državnoj potrošnji SAD-a mogli stvoriti ogromne gospodarske probleme.

Moses, koji je stekao slavu zahvaljujući knjizi Michaela Lewisa The Big Short iz 2010. i njezinoj filmskoj adaptaciji iz 2015., proslavio se kladeći se protiv hipotekarnih vrijednosnica neposredno prije financijskog sloma 2008.

Smatra da tržište Muskovu "racionalizaciju" savezne administracije još uvijek ignorira. 

"Podcjenjujemo učinak Muskovih rezova u saveznoj vladi"

"Mislim da podcjenjujemo učinak koji će rezovi u saveznoj vladi imati na gospodarstvo i kako će se to lančano preliti na druge sektore", izjavio je Moses u intervjuu za CNBC-jevu emisiju The Exchange. "Mislim da štetimo prihodovnoj strani jednadžbe."

Posted

Stunning Signal leak reveals depths of Trump administration’s loathing of Europe

At heart, the disagreement indicated that Vance’s views of foreign policy are not quite aligned with Trump. Trump broadly sees the world as transactional and optimists in Europe have claimed he could force a positive outcome by forcing those nations to spend more on defense budgets. But Vance appears far more confrontational and principled in his antipathy toward the transatlantic alliance, and has attacked European leaders for backing values that he says are not aligned with the US.

• Like 3
Posted
1 hour ago, Beonegro said:

Stunning Signal leak reveals depths of Trump administration’s loathing of Europe

At heart, the disagreement indicated that Vance’s views of foreign policy are not quite aligned with Trump. Trump broadly sees the world as transactional and optimists in Europe have claimed he could force a positive outcome by forcing those nations to spend more on defense budgets. But Vance appears far more confrontational and principled in his antipathy toward the transatlantic alliance, and has attacked European leaders for backing values that he says are not aligned with the US.

Ovo sam bas htela da napisem citajuci onu prepisku. Ne podnose Evropu. 

1 hour ago, DameTime said:

Odbijam da poverujem da su baš ovoliki idioti...

Zbog? Mislim, ne postoji ni jedan razlog zasto bi neko mislio da nisu... 

• Like 1
Posted (edited)
51 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Zbog? Mislim, ne postoji ni jedan razlog zasto bi neko mislio da nisu... 

Jedna od najmoćnijih država u svetu i dogovaraju se preko Signala... To mi je baš Vulin-Brnaba nivo, koliki god da su kreteni.

Edit: ne dovodim u pitanje istinitost ovoga, nego se ja mučim da procesuiram 😆

Edited by DameTime
Posted
1 hour ago, Beonegro said:

Ovi baš rešili da im Evropa dugoročno okrene leđa

• Like 1
Posted
10 minutes ago, DameTime said:

Jedna od najmoćnijih država u svetu i dogovaraju se preko Signala... To mi je baš Vulin-Brnaba nivo, koliki god da su kreteni.

Covek koji vodi glavni ratni manevar je alkos voditelj iz nepopularne tv emisije, ali podobnog tv kanala. 

Otpustili su troje ljudi, dva crnca i zenu koji su 30-40 godina radili posao bez greske, jer je to DEI, i zaposlili ovog jer je beo i partijski poslusan bez ikakvog iskustva. 

Ja zaista ne ocekujem ista pametno i normalno da se desi. Bice dobro da ne izazovu neku vecu katastrofu, a i iznenadjujuce. 

• Like 6
Posted (edited)

Trampu savršeno paše ovakav scenario u kome se ne prekida dotok naoružanja Ukrajini, dok Rusi bauljaju metar dnevno. Zato je i ova novonastala pauza u kretanju ka mirovnom cilju sasvim negde i logična.

I kad ga pitaju, šta ovo bi, ima da kaže kako su pregovori o miru uvek teški... Pa da podseti kako su ti pregovori u slučaju Korejskog rata trajali dve godine, a u slučaju Vijetnamskog rata čak i više od toga, odnosno oko tri godine.

Pa će da sabere koliko su Rusi oteli tokom njegovog mandata, a koliko dok on nije bio u Beloj kući, pa onda stara priča o dževelinima... Šou ne sme da stane dok se svi oko Trampa ne unerede od izmorenosti i iscrpljenosti ratom.

Čak me ne bi začudilo da u jednom trenutku izađe iz pregovora, kao u slučaju Gaze, i da kaže - pokušao sam da svetu donesem mir i nisam uspeo, sad nek pokušaju Makron i Starmer.

Edited by Nek grmi jako
Posted
13 minutes ago, Nek grmi jako said:

pokušao sam da svetu donesem mir i nisam uspeo, sad nek pokušaju Makron i Starmer.

I ja pokusavam da ne odgovaram na ove gluposti. Isto mi dobro ide kao i njemu... 

• Like 2
  • Thanks 2
Posted
29 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Covek koji vodi glavni ratni manevar je alkos voditelj iz nepopularne tv emisije, ali podobnog tv kanala. 

Otpustili su troje ljudi, dva crnca i zenu koji su 30-40 godina radili posao bez greske, jer je to DEI, i zaposlili ovog jer je beo i partijski poslusan bez ikakvog iskustva. 

Ja zaista ne ocekujem ista pametno i normalno da se desi. Bice dobro da ne izazovu neku vecu katastrofu, a i iznenadjujuce. 

Editovah i gornji post, nije da dovodim u pitanje istinitost događaja, nego se mučim da procesuiram ovako nešto. Jbt u jednoj od najmoćnijih država sveta su ovako ozbiljna pitanja svedena na nivo srBska BIA zaustavlja hrvaCke studente i ispraća ih sa flašom radže kao špijune. Uskoro to očekujem i od Tranp administracije, tipa da deportuju Evropljane kao strane plaćenike uz flašu nekog teksaškog viskija (valjda nisam lupila mnogo sad, ne razumem se u alkohol)...

• Like 1
  • Love 1
Posted
9 minutes ago, DameTime said:

Editovah i gornji post, nije da dovodim u pitanje istinitost događaja, nego se mučim da procesuiram ovako nešto. Jbt u jednoj od najmoćnijih država sveta su ovako ozbiljna pitanja svedena na nivo srBska BIA zaustavlja hrvaCke studente i ispraća ih sa flašom radže kao špijune. Uskoro to očekujem i od Tranp administracije, tipa da deportuju Evropljane kao strane plaćenike uz flašu nekog teksaškog viskija (valjda nisam lupila mnogo sad, ne razumem se u alkohol)...

Cek bre DT, pa predsednik je:

Spoiler

I to po drugi put, da ne nabrajam sve ono sto smo vec 200 puta ponovili. Ozbiljna drzava je u nasim glavama, ali tacna kao Andersenova bajka... 

Posted
1 hour ago, DameTime said:

Edit: ne dovodim u pitanje istinitost ovoga, nego se ja mučim da procesuiram 😆

Ovi su veci idioti od Brnabe i Vulina.

Tamo nema prosecno pametnog coveka, blizi su imbecilu nego proseku.

• Like 8