Beonegro Posted Friday at 10:13 PM Posted Friday at 10:13 PM STANSTEAD, Quebec, March 21 (Reuters) - U.S. authorities said on Friday they are closing Canadian access to a library straddling the Canada-U.S. border, drawing criticism from a Quebec town where people have long enjoyed easy entry to the space. The Haskell Free Library and Opera House is located between the towns of Stanstead, Quebec, and Derby Line, Vermont. It has become a symbol of cross-border unity and cooperation as well as an opportunity for separated families to unite. Šupci. 2 1
ters Posted Friday at 10:13 PM Posted Friday at 10:13 PM 31 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: A zbog cega on misli da ce Rusi kupovati Sjedinjenodrzavne avione ? 4 1
JohnnyDragon Posted Friday at 10:15 PM Posted Friday at 10:15 PM Ja ne znam da li iko sa trunkom morala ili etike može da podržava ovu spodobu? Zapravo ne. 2
ters Posted Friday at 10:20 PM Posted Friday at 10:20 PM (edited) 7 minutes ago, Beonegro said: STANSTEAD, Quebec, March 21 (Reuters) - U.S. authorities said on Friday they are closing Canadian access to a library straddling the Canada-U.S. border, drawing criticism from a Quebec town where people have long enjoyed easy entry to the space. The Haskell Free Library and Opera House is located between the towns of Stanstead, Quebec, and Derby Line, Vermont. It has become a symbol of cross-border unity and cooperation as well as an opportunity for separated families to unite. Šupci. Postoji samo jedan detalj na koji nisu racunali - ulaz u biblioteku i operu je iz Sjedinjenih drzava, ali je kolekcija knjiga i operska pozornica - u Kanadi... Ali zasto bi sa MAGA bezuba stoka uopste interesovala za knjige i operu, kada im je dovoljno da maltretiraju ljude... Kanadi je dovoljno da opali pregradni zid duz granice unutar zgrade, i otvori emergency exit kao glavni ulaz... Edited Friday at 10:21 PM by ters 5
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Friday at 10:34 PM Posted Friday at 10:34 PM 13 minutes ago, ters said: A zbog cega on misli da ce Rusi kupovati Sjedinjenodrzavne avione ? Naravno da nece. Bitnija cinjenica koju je najavio ali nije naglas rekao je da ce da sasece sve odnose sa saveznicima. Ne znam da li nece ili ne moze da skapira da ga Putin nece dalje od momenta kada ga iskoristi... Bukvalno svaki put kada mu se obrati mu to i kaze direktno ili indirektno.
nonick Posted Friday at 11:09 PM Posted Friday at 11:09 PM 50 minutes ago, Beonegro said: STANSTEAD, Quebec, March 21 (Reuters) - U.S. authorities said on Friday they are closing Canadian access to a library straddling the Canada-U.S. border, drawing criticism from a Quebec town where people have long enjoyed easy entry to the space. The Haskell Free Library and Opera House is located between the towns of Stanstead, Quebec, and Derby Line, Vermont. It has become a symbol of cross-border unity and cooperation as well as an opportunity for separated families to unite. Šupci. Until now, the library was considered a neutral location, allowing Canadians to visit without having to go through the procedures of a normal border, with patrol officers ensuring that everyone goes back to where they came from. Holding back tears, American resident Penny Thomas said Canada has been a staunch ally and does "not deserve to be treated this way." "What the U.S. is doing is wrong. I'm embarrassed about how the United States of America is treating Canada," said Thomas, who came to the news conference to show her support. "It's irrational. It's unkind," she said of the decision. link Ima li granica ovo ludilo? 7
Rex Posted Friday at 11:47 PM Posted Friday at 11:47 PM 34 minutes ago, nonick said: "It's irrational. It's unkind," she said of the decision. Čisto iživljavanje koje me neodoljivo podseća na ruski (i sovjetski i carskoruski), da ga tako nazovem, institucionalni sadizam. Ono kada nije dovoljno da samo slediš zakone, nego moraš i da maltretiraš, mučiš i ponižavaš one nad kojima vladaš. Doduše, ne vlada Kanađanima, ali se iživljava nad njima i nepotrebno ponižava tamo gde apsolutno ne mora. Kao što Putin vodi Rusiju na isti način, sa istom hijerarhijom na koji se vode ruski zatvori, tako izgleda Tramp vodi Ameriku na način na koji se vodi organizovani kriminal, u ovom slučaju da poseješ strah i da ljudi pate samo zato što su se drznuli da te ne slušaju slepo. Nemam više smisleni komentar, a da nije psovanje... 8
ters Posted Saturday at 12:14 AM Posted Saturday at 12:14 AM 18 minutes ago, Rex said: Čisto iživljavanje koje me neodoljivo podseća na ruski (i sovjetski i carskoruski), da ga tako nazovem, institucionalni sadizam. Ono kada nije dovoljno da samo slediš zakone, nego moraš i da maltretiraš, mučiš i ponižavaš one nad kojima vladaš. Doduše, ne vlada Kanađanima, ali se iživljava nad njima i nepotrebno ponižava tamo gde apsolutno ne mora. Kao što Putin vodi Rusiju na isti način, sa istom hijerarhijom na koji se vode ruski zatvori, tako izgleda Tramp vodi Ameriku na način na koji se vodi organizovani kriminal, u ovom slučaju da poseješ strah i da ljudi pate samo zato što su se drznuli da te ne slušaju slepo. Nemam više smisleni komentar, a da nije psovanje... Upravo takvo ponasanje daje osjecaj superiornosti njegovim poklonicima i ucvrscuje ih u podrsci fastisti - bolji su od ilegalaca jer im je neko udario pecat u vizu (ironija je da su ti koji su im udarili pecat federalni uposlenici za koje tvrde da su nesposobni, korumpirani neradnici), bolji su od Sjedinjenodrzavljana drugih boja (to im je osnovna postavka), bolji su od svih stranaca... A u stvari su obicni Sjadnici. 7
Angelia Posted Saturday at 12:40 AM Posted Saturday at 12:40 AM 23 minutes ago, ters said: Upravo takvo ponasanje daje osjecaj superiornosti njegovim poklonicima i ucvrscuje ih u podrsci fastisti - bolji su od ilegalaca jer im je neko udario pecat u vizu (ironija je da su ti koji su im udarili pecat federalni uposlenici za koje tvrde da su nesposobni, korumpirani neradnici), bolji su od Sjedinjenodrzavljana drugih boja (to im je osnovna postavka), bolji su od svih stranaca... A u stvari su obicni Sjadnici. Google translate kaze 404 language not found 😀
ters Posted Saturday at 12:59 AM Posted Saturday at 12:59 AM 18 minutes ago, Angelia said: Google translate kaze 404 language not found 😀 Dobro se mi razumijemo i bez google translate...
Angelia Posted Saturday at 01:17 AM Posted Saturday at 01:17 AM (edited) 24 minutes ago, ters said: Dobro se mi razumijemo i bez google translate... Ocigledno ne, jer ja imam mnogo pitanja na ovaj post sta si probao da kazes. Hoces da kazes da su legalni imigranti rasisti, bez obzira odakle dosli jer su ilegalci, dosli od ko zna kuda? Onda kazes da su licemeri jer ako kritikuju federalne radnike, oni su im udarili pecat u vizi, ne naravno svih 3 miliona zaposlenih, pa recimo nemam pravo da kritikujem USPS, jer mi je imigraciono dalo pecat? Uz to, zbog procesuiranja raznih ilegalaca, dosta ljudi koji imaju pravo na legalni ulazak ponekad cekaju I godinama na procesuiranje. Sta znaci Sjedinodrzavljani drugih boja? Predpostavljam da Sjedinodrzavljani znaci USA gradjani, ali ko bi ga znao sa tim novogovorom, znaci legalni imigranti koji su raznih boja, smatraju da su bolji od americkih gradjana drugih boja? Bukvno sam I objasnjenjem zbunila samu sebe. sta si uopste hteo da kazes? Edit: legalni imigranti misle da su bolji od drzavljana drugih boja? Koje su boje legalni imigranti? Ja nisam primetila da imaju boju, ili da je boja bitna kod ilegalnih imigranata. Jel ti legalne imigrante iz Indije ili Kine, zoves fasistima? Ne razumem. Edited Saturday at 01:27 AM by Angelia
ters Posted Saturday at 02:27 AM Posted Saturday at 02:27 AM (edited) Znaci da je Trump na vlast dosao sa 67 miliona bijelih glasova (od ukupno 77 miliona koje je dobio). To su Sjedinjenodrzavljani koji misle da su bolji od drugih. Plus 10-tak miliona onih koji trose 1b dolara godisnje na preparate za izbjeljivanje koze i koji misle da nece gos'n Hitler bas njih... Plus Vivek (gdje nestade) plus Kash, plus Kanye.. A Sjedinjenodrzavljani nije novogovor, nego jednostavno odbijanje da se kontinent prepusti manjinskom dijelu americkog naroda. 77 miliona Sjedinjenodrzavljana nasuprot miljarde Amerikanaca. Zele da se izoluju fizicki, neka budu izolovani i na svaki drugi nacin. Kada odluce da ponovo budu Amerikanci kao 34 ostale nacije u juznoj i sjevernoj Americi, onda cemo ih tako i zvati. Edited Saturday at 03:28 AM by ters 3
Angelia Posted Saturday at 03:59 AM Posted Saturday at 03:59 AM 1 hour ago, ters said: Znaci da je Trump na vlast dosao sa 67 miliona bijelih glasova (od ukupno 77 miliona koje je dobio). To su Sjedinjenodrzavljani koji misle da su bolji od drugih. Plus 10-tak miliona onih koji trose 1b dolara godisnje na preparate za izbjeljivanje koze i koji misle da nece gos'n Hitler bas njih... Plus Vivek (gdje nestade) plus Kash, plus Kanye.. A Sjedinjenodrzavljani nije novogovor, nego jednostavno odbijanje da se kontinent prepusti manjinskom dijelu americkog naroda. 77 miliona ko Sjedinjenodrzavljana nasuprot miljarde Amerikanaca. Zele da se izoluju fizicki, neka budu izolovani i na svaki drugi nacin. Kada odluce da ponovo budu Amerikanci kao 34 ostale nacije u juznoj i sjevernoj Americi, onda cemo ih tako i zvati. Pojasni ko su Srednjodrzavljani koji misle da su bolji od drugih. Ja taj jezik ne razumem. Ko su 1 bil ljudi koji izbeljuju kozu. O cemu ti covece pricas? Ja zivim u US skoro 20 godina I nemam pojma o cemu pricas. Gde si se izgubio?
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 04:46 AM Posted Saturday at 04:46 AM Ti mozes da zivis jos 200 godina bilo gde i van tvog Pikaso sveta neces znati nista, jer te ne interesuje. O tim i takvim sjedinjenodrzavljanima (ne srednjodrzavljanima) prica koji misle da su bolji... F Sjedinjene Americke drzave skraceno... nauci da citas.
ters Posted Saturday at 05:12 AM Posted Saturday at 05:12 AM 1 hour ago, Angelia said: Pojasni ko su Srednjodrzavljani koji misle da su bolji od drugih. Ja taj jezik ne razumem. Ko su 1 bil ljudi koji izbeljuju kozu. O cemu ti covece pricas? Ja zivim u US skoro 20 godina I nemam pojma o cemu pricas. Gde si se izgubio? Sjedinjenodrzavljani - oni koji su doveli Trampa na vlast da bi se izolovali i od Amerikanaca (kojih je ukupno jedna milijarda) i od svijeta - ukidanjem viza, protjerivanjem, otpustanjem, interniranjem u logore, sada su poceli da zazivaju i egzekucije... Pravljenjem zidova, elektricnih ograda i slicno... Slucajno ih je 67 miliona bijelih. Ostalih 10 miliona Trampovih biraca je onih iz drugih grupa koji tupavo misle da ih gos'n Tramp i Musk nece dirati ako budu dobri i primjerni gradjani, ali za svaki slucaj trose vise od milijardu dolara godisnje na preparate za izbjeljivanje svoje koze (skin lightening) ili koze svoje djece da bi zadovoljili standarde bijelih Sjedinjenih Drzava i obezbijedili im puki fizicki opstanak. 3
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 05:40 AM Posted Saturday at 05:40 AM 25 minutes ago, ters said: Sjedinjenodrzavljani - oni koji su doveli Trampa na vlast da bi se izolovali i od Amerikanaca (kojih je ukupno jedna milijarda) i od svijeta - ukidanjem viza, protjerivanjem, otpustanjem, interniranjem u logore, sada su poceli da zazivaju i egzekucije... Pravljenjem zidova, elektricnih ograda i slicno... Slucajno ih je 67 miliona bijelih. Ostalih 10 miliona Trampovih biraca je onih iz drugih grupa koji tupavo misle da ih gos'n Tramp i Musk nece dirati ako budu dobri i primjerni gradjani, ali za svaki slucaj trose vise od milijardu dolara godisnje na preparate za izbjeljivanje svoje koze (skin lightening) ili koze svoje djece da bi zadovoljili standarde bijelih Sjedinjenih Drzava i obezbijedili im puki fizicki opstanak. Pa jel ne vidis da ne vredi. Ni ne procita. A i zivi u nekom drugom svetu, bas tom sto objasnjavas i zelis da kaze da si u pravu. Umesto toga ces dobiti da ti nista ne razumes, nisi u Americi. Ja koliko vidim od nas koji jesmo jedino ona pisa uz vetar.
ters Posted Saturday at 06:01 AM Posted Saturday at 06:01 AM (edited) Nepotrebno... U pravu si Edited Saturday at 06:06 AM by ters
zoran59 Posted Saturday at 06:57 AM Posted Saturday at 06:57 AM 1 hour ago, Angelia said: .......... O cemu ti covece pricas? Ja zivim u US skoro 20 godina I nemam pojma o cemu pricas. Gde si se izgubio? Andjo, molim te, nemoj da dozivis ovo kao "licni napad" jer nije - ali jeste kritika/komentar. Nadam se da cu da ti pomognem da se "spustis na Zemlju." Podsetila si me na incident u familiji. U jednoj situaciji, 4. zena mojeg teche kaze "imam 70 godina iskustva, ali nikada nisam videla da neko kao ti..." Odgovorio sam: "nemas ti 70 godina iskustva nego jednogodisnje iskustvo koje ponavljas 70 godina!" Jer se nikada u zivotu nije pomerila vise od 20 milja od mesta rodjenja. nemam pojma o cemu pricas Tako i ti. Kreces se u rarefied circles i business people a nemate pojma o masama (tzv. narodu.") Moj zivot je bio drugaciji. Upoznao sam "low life" jadne ljude ali sam i vecerao u country club elitnom (lokalno) restoranu. Slucajno, kao zdravstveni radnik sam upoznao pacijente uz svih sfera zivota, a kao vrhunski strucnjak upoznao i "elitu." Dakle, iz citata tvojeg posta, "nemam pojma o cemu pricas" - pa, jebote, cuti! "It's better to keep your mouth shut and appear stupid than open it and remove all doubt." - Mark Twain 4
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 07:49 AM Posted Saturday at 07:49 AM German national with U.S. green card detained at ICE facility, family says Quote Astrid Senior, Schmidt’s mother, said she and her son moved to the U.S. from Germany in 2007 and received green cards in 2008. He lives in New Hampshire and renewed his legal permanent resident status last year, she said. ... Senior, who also lives in New Hampshire, said Schmidt called her from the ICE facility on March 11 and provided his account of events leading up to his detention. She said she has not heard from him since. Sad kidnapuju i legalne imigrante. Valjda nemaju dovoljno ilegalnih da se izivljavaju nad njima.
Smrtokapa Posted Saturday at 07:49 AM Posted Saturday at 07:49 AM 16 hours ago, Angelia said: Niste u istoj situaciji. Ne pricate sa medijima, niste politicari. Kako smo došli do toga da se smatra da su anonimni komentatori u zabačenom internet kutku zabačene evropske države dužni da imaju više odgovornosti za izrečeno od predsednika SAD? 7 1
Beonegro Posted Saturday at 10:31 AM Posted Saturday at 10:31 AM NY Times, nažalost članak je iza paywalla: Decades Ago, Columbia Refused to Pay Trump $400 Million A quarter century ago, the university was looking to expand. It considered, and rejected, property owned by Donald Trump. He did not forget it. 2
Rex Posted Saturday at 11:02 AM Posted Saturday at 11:02 AM 30 minutes ago, Beonegro said: NY Times, nažalost članak je iza paywalla: Decades Ago, Columbia Refused to Pay Trump $400 Million A quarter century ago, the university was looking to expand. It considered, and rejected, property owned by Donald Trump. He did not forget it. https://archive.ph/XLh1k Slobodan za čitanje. Arhiva je, osim što je jedan od najboljih sajtova na internetu, sjajan način da se skoro uvek zaobiđe paywall. 1 3
Nek grmi jako Posted Saturday at 11:25 AM Posted Saturday at 11:25 AM (edited) 27 minutes ago, Rex said: https://archive.ph/XLh1k Slobodan za čitanje. Arhiva je, osim što je jedan od najboljih sajtova na internetu, sjajan način da se skoro uvek zaobiđe paywall. Spoiler Ovaj upis je možda najneverovatniji od svih upisa koje sam ikada pročitao na ovom mestu. Osećam se kao neko ko je bacao tri dolara ovamo, sedam onamo, i tako godinama unazad. Imam samo nekoliko pitanja: koliko dugo ovo postoji, u kom otprilike procentnu zaobilazi paywall i da li ste imali problem sa nekim malware, odnosno da li vam je antivirus program detektovao neke promene? Ne znam da li je neverovatnije to što nisam izbegao plaćanje tolikih portala, ili što ovoliko dugo nisam znao za postojanje ovakve platforme... Hvala u svakom slučaju za informaciju. Edited Saturday at 11:30 AM by Nek grmi jako
nonick Posted Saturday at 11:53 AM Posted Saturday at 11:53 AM (edited) Ovo je biti sve gore pre nego što bude bolje, ako bude: These countries have issued advisories about travelling to the U.S. "In another case, U.S. border officials on March 9 prevented a French space scientist from staying in the country to attend a conference and deported him, accusing him of writing “hateful” messages on his phone against U.S. policy, AFP reported." It's official, USA postala third world country, jedna Severna Koreja. Edited Saturday at 12:06 PM by nonick 3
Angelia Posted Saturday at 01:36 PM Posted Saturday at 01:36 PM 7 hours ago, ters said: Sjedinjenodrzavljani - oni koji su doveli Trampa na vlast da bi se izolovali i od Amerikanaca (kojih je ukupno jedna milijarda) i od svijeta - ukidanjem viza, protjerivanjem, otpustanjem, interniranjem u logore, sada su poceli da zazivaju i egzekucije... Pravljenjem zidova, elektricnih ograda i slicno... Slucajno ih je 67 miliona bijelih. Ostalih 10 miliona Trampovih biraca je onih iz drugih grupa koji tupavo misle da ih gos'n Tramp i Musk nece dirati ako budu dobri i primjerni gradjani, ali za svaki slucaj trose vise od milijardu dolara godisnje na preparate za izbjeljivanje svoje koze (skin lightening) ili koze svoje djece da bi zadovoljili standarde bijelih Sjedinjenih Drzava i obezbijedili im puki fizicki opstanak. Ok sad barem razumem sta si mislio, mogao si prosto da kazes Trampovi glasaci. Samo sto se njegovi glasaci uopste ne izoluju od amerikanaca, oni jesu amerikanci. Niti misle da su bolji od drugih, to je generalno misljenje Dems glasaca, uvek neki moral high ground. Ovo sto pricas od POC glasacima mi je malo rasisticki, pogotovo sto trosenje na izbeljivanje koze pripisujes Trampovim glasacima, sto je smesno. Prvo zato sto su POC glasaci za Trampa, uglavnom muskarci 😀 6 hours ago, zoran59 said: Andjo, molim te, nemoj da dozivis ovo kao "licni napad" jer nije - ali jeste kritika/komentar. Nadam se da cu da ti pomognem da se "spustis na Zemlju." Zoki, molim te da ne pricas ovako patronizirajuce. Ja sam ga pitala da objasni sta je napisao, jer pise u zagonetkama. A drugo, pise kao da nikad u zivotu nije upoznao ljude koji su glasali za Trampa. Zivim u kraju koji je vecinski Latino, I ima kuca koje imaju Tramp/Vance znakove. Nisu nikakve budale, niti izolacionisti (cak uglavnom govore spanski). Takodje dosta vrenena provodim u West PA gde su uglavnom Trampovi glasaci, sve fini ljudi, ili mid-west. Da znam da zavisi od licnog iskustva, ali sve fini ljudi, nisu rasisti ni fasisti. uz to, po prirodi posla, se krecem u krugovima koji su visoko-obrazovani poslovni ljudi, I profesionalci, iznenadio bi se koliko ih je u ovih 4 godine, odbijeno od Dems politike. Tramp je uzeo, ono sto zovu 80-20 issues, I usvojio ih kao svoje policies, to su bile iste stvari koje je recimo Klinton zagovarao, ili u pocetku Obama. Meni je zao da demonizujete toliko ljude koje ni ne razumete. Vecina stvari koje je uzeo su pokradene iz nekadasnjih Dems stavova. I to odgovara centristima, moze on da im se ne svidja, ali ono sto radi, im odgovara. Otvorite malo oci, pogledajte pollove. Vecina ne podrzava pricu sa Kanadom, ali podrzavaju deportaciju ilegalaca. To sto ce se neki turisti naci kao zrtve, su izolovani slucajevi.
Recommended Posts