Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted (edited)
1 hour ago, Angelia said:

Vidim da ima mnogih koji prate, pa ako moze ukratko, zar ovo nije bio dogovoren dil I trebala samo ceremonija da bude? Kako se pretvorilo u svadju?

Pre kleša, bilo je nekih četrdesetak minuta u kojima je sve bilo u redu. A onda je Vens odgovorio na pitanje novinara i otvorio Pandorinu kutiju.

Ovo je transkript incidenta:

Džej D. Vens: Četiri godine, u Sjedinjenim Američkim Državama imali smo predsednika koji je ustajao na konferencijama za štampu i oštro govorio o Vladimiru Putinu, a onda je Putin napao Ukrajinu i uništio značajan deo zemlje. Put ka miru i put ka prosperitetu je možda bavljenje diplomatijom. Isprobali smo put Džoa Bajdena, lupanje u grudi i pretvaranje da su reči predsednika Sjedinjenih Država važnije od akcija predsednika Sjedinjenih Država. Ono što Ameriku čini dobrom zemljom je to što se Amerika bavi diplomatijom. To je ono što predsednik Tramp radi.

Zelenski: On [Putin] je okupirao razne delove Ukrajine 2014. Za to vreme je bio predsednik Obama, pa predsednik Tramp, pa predsednik Bajden, a sada je predsednik Tramp i on će ga [Putina] zaustaviti. Ali tokom 2014. niko ga nije zaustavio. Samo je okupirao i uzeo. Ubijao je ljude. Od 2014. do 2022. godine situacija je bila ista – ljudi su ginuli i niko ga nije zaustavio. Imali smo dosta razgovora sa njim, uključujući i bilateralni razgovor. Kao novi predsednik 2019, potpisao sam s njim sporazum o prekidu vatre zajedno sa Makronom i Merkelovom. Svi su mi rekli da nikada neće otići. Sa njim smo potpisali i gasni ugovor. Ali nakon svega toga, prekršio je prekid vatre. Ubijao je naše ljude, a zarobljenike nije menjao. Potpisali smo razmenu zarobljenika, ali on to nije uradio. O kakvoj diplomatiji, Džej Di, govoriš? Kako to misliš?

Vens: Govorim o vrsti diplomatije koja će okončati uništenje vaše zemlje. [Zelenski počinje da mu odgovara ali ne uspeva] Gospodine predsedniče, s poštovanjem, mislim da je nepoštovanje da dođete u Ovalni kabinet i pokušate da osporite ovo pred američkim medijima. Upravo sada, vi idete okolo i terate regrute na prve linije jer imate problema sa ljudstvom. Trebalo bi da zahvalite predsedniku [Trampu] što je pokušao da okonča ovaj sukob.

Zelenski: Da li si ikada bio u Ukrajini da vidiš kakve probleme imamo? Dođi jednom.

Vens: Zapravo sam gledao i video priče, i znam da se dešava da dovedete ljude na propagandnu turneju, gospodine predsedniče. Da li se ne slažete da ste imali problema sa regrutovanjme ljudi u svoju vojsku, i da li mislite da je pristojno doći u Ovalni kabinet Sjedinjenih Američkih Država i napasti administraciju koja pokušava da spreči uništenje vaše zemlje?

Zelenski: Pre svega, tokom rata svi imaju probleme, čak i vi. Ali imate lep okean i ne osećate probleme sada. Ali osetićete to u budućnosti.

Tramp: Ti to ne znaš.

Zelenski: Bog blagoslovio, nećete imati rata.

Tramp: Nemoj da nam govoritš šta ćemo osećati. Pokušavamo da rešimo problem.

Zelenski: Nisam vam govorio. Odgovaram na pitanje da…

Tramp: Nisi u poziciji da diktiraš šta ćemo osećati. Osećaćemo se veoma dobro.

Zelenski: Osećaćete se pod uticajem…

Tramp: Osećaćemo se veoma dobro i veoma snažno. Trenutno nisi u dobroj poziciji. Dozvolio si sebi da budete u veoma lošem položaju. Trenutno nemate karte kod nas. [Zelenski pokušava da govori, ali biva prekinut] Kockate se sa životima miliona ljudi. Kockate se sa Trećim svetskim ratom. A ono što radite je veoma nepoštovanje prema ovoj zemlji koja vas podržava mnogo više nego što mnogi ljudi kažu da bi trebalo.

Vens: Jesi li jednom rekao hvala?

Zelenski: Mnogo puta.

Vens: Ne, na celom ovom sastanku, da li si rekao hvala? Otišao si u Pensilvaniju i vodio kampanju za naše protivnike u oktobru. Ponudi nekoliko reči zahvalnosti za Sjedinjene Američke Države i predsednika koji pokušava da spase tvoju zemlju.

Zelenski: Molim te, misliš da ako budeš govorio veoma glasno...

Tramp: On ne govori glasno. Tvoja zemlja je u velikoj nevolji.

Zelenski: Znam. Mogu li da pitam…

Tramp: Ne, ne možeš, mnogo si pričao. Tvoja zemlja je u velikoj nevolji.

Zelenski: Znam.

Tramp: Ne dobijaš rat. Imaš prokleto dobre šanse da sve izađe na dobro samo zbog nas.

Zelenski: Gospodine predsedniče, mi ostajemo jaki u našoj zemlji. Od samog početka rata bili smo sami i zahvalni smo. Rekao sam hvala u ovom kabinetu.

Tramp: Dali smo vam, preko bivšeg glupog predsednika, 350 milijardi dolara. Dali smo vam vojnu opremu. Vaši ljudi su hrabri, ali su koristili našu vojnu opremu. Da niste imali našu vojnu opremu, ovaj rat bi bio gotov za dve nedelje.

Zelenski: Za tri dana, da. Čuo sam to od Putina.

Tramp: Biće veoma teško voditi ovakav posao.

Vens: Samo reci hvala.

Zelenski: Rekao sam hvala — kažem hvala američkom narodu.

Vens: Prihvati da postoje nesuglasice, i hajde da vodimo spor o tim neslaganjima, umesto da pokušavamo da se borimo protiv njih u američkim medijima, kada nisi u pravu. Znamo da grešiš.

Tramp: Vidi, mislim da je dobro da američki narod zna šta se dešava. Mislim da je to veoma važno. Zato sam ovo sve nastavio tako dugo. Moraš da budeš zahvalan. Nemaš karte. Tamo si sahranjen. Vi ljudi umirete. Ponestaje vam vojnika. Slušaj, ponestaje ti vojnika. Onda nam kažeš: Ne želim da prekinem vatru. Ako bi mogao da prekineš ratna dejstva odmah, kažem ti, uzmi to. Tako da meci prestanu da lete i da tvoji ljudi prestanu da ginu.

Zelenski: Da, naravno da želim da zaustavim rat. Ali, kao što sam rekao, sa garancijama. Pitajte naše ljude o prekidu vatre, šta oni misle.

Tramp: Što se tiče rata, to nisam bio ja. To je bi tip po imenu Bajden, koji nije bio pametna osoba. To je bio i Obama, koji ti je dao prazne listove papira. Dao sam ti dževeline da uništiš sve te tenkove. Obama ti je dao prazne listove. Moraš da budeš više zahvalan, jer, da ti kažem, nemaš karte. Kod nas imaš karte, ali bez nas nemaš nijednu kartu. Biće to težak posao jer se stavovi moraju promeniti.

Zatim je sastanak prekinut, a Rubio je ubrzo isterao Zelenskog iz Bele kuće.

Edited by Nek grmi jako
  • Tuzno 1
Posted
7 minutes ago, freethrow said:

Odgledah Zelenskog i ovu bagru i ne znam šta bih rekao. Imam neku decu i jako sam zabrinut. Sve koji nisu imali dovoljno osnovnog znanja, bazične inteligencije i nekog najmanjeg minimuma osećaja za realnost i koji su doveli ova govna na vlast u Americi, smatram na neki sve konkretniji način za neprijatelje - u smislu da aktivno rade ili su radili na uništavanju sveta, dovođenja miliona ljudi u opasnost i guranje cele planete u jednu desničarsku tehnodžamahiriju. Da se niko ne oseti ovde prozvan, ni ne mislim toliko na forum, mislim na konkretne ljude iz sopstvenog okruženja, neke i vrlo bliske, koje moram da počinjem polako da smatram za opasne. Opasne u smislu da im se ne može verovati i da normalan dijalog nije moguć. Sve više sam sklon da poverujem da je demokratija sa izborima kakve imamo u svetu rešena i da davanje prava glasa svakom građaninu koji ispunjava uslove jednostavno nedovoljno, a plašim se i da više nije najmanje loše rešenje... Postoji ta neka granica za pravo glasa od 18 godina, ali je ona čisto biološki-administrativna, a problem je mnogo dublji. 

Tako to biva, kad se umisli da si neprikosnoven i da ti se moze. Ovde konkretno mislim na demokrate, koji nisu opasnost gledali u tea-grupi, vec u policiji i drugim elementima koji ugrozavaju BLMs. Zbog svoje usiljene jednakosti levog krila demsa, na povrsinu su isplivali fashistoidni paraziti, koje smo izabrali.

Moz'ti se ne svidja, ali to je tako uvek.

Jos jednom bih svima skrenuo paznju na Vinka Hafnera i njegovog prsta, posle koga smo glasali za mir i spokoj.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)
1 hour ago, Nek grmi jako said:

Pre kleša, bilo je nekih četrdesetak minuta u kojima je sve bilo u redu. A onda je Vens odgovorio na pitanje novinara i otvorio Pandorinu kutiju.

Ovo je transkript incidenta:

Džej D. Vens: Četiri godine, u Sjedinjenim Američkim Državama imali smo predsednika koji je ustajao na konferencijama za štampu i oštro govorio o Vladimiru Putinu, a onda je Putin napao Ukrajinu i uništio značajan deo zemlje. Put ka miru i put ka prosperitetu je možda bavljenje diplomatijom. Isprobali smo put Džoa Bajdena, lupanje u grudi i pretvaranje da su reči predsednika Sjedinjenih Država važnije od akcija predsednika Sjedinjenih Država. Ono što Ameriku čini dobrom zemljom je to što se Amerika bavi diplomatijom. To je ono što predsednik Tramp radi.

Zelenski: On [Putin] je okupirao razne delove Ukrajine 2014. Za to vreme je bio predsednik Obama, pa predsednik Tramp, pa predsednik Bajden, a sada je predsednik Tramp i on će ga [Putina] zaustaviti. Ali tokom 2014. niko ga nije zaustavio. Samo je okupirao i uzeo. Ubijao je ljude. Od 2014. do 2022. godine situacija je bila ista – ljudi su ginuli i niko ga nije zaustavio. Imali smo dosta razgovora sa njim, uključujući i bilateralni razgovor. Kao novi predsednik 2019, potpisao sam s njim sporazum o prekidu vatre zajedno sa Makronom i Merkelovom. Svi su mi rekli da nikada neće otići. Sa njim smo potpisali i gasni ugovor. Ali nakon svega toga, prekršio je prekid vatre. Ubijao je naše ljude, a zarobljenike nije menjao. Potpisali smo razmenu zarobljenika, ali on to nije uradio. O kakvoj diplomatiji, Džej Di, govoriš? Kako to misliš?

Vens: Govorim o vrsti diplomatije koja će okončati uništenje vaše zemlje. [Zelenski počinje da mu odgovara ali ne uspeva] Gospodine predsedniče, s poštovanjem, mislim da je nepoštovanje da dođete u Ovalni kabinet i pokušate da osporite ovo pred američkim medijima. Upravo sada, vi idete okolo i terate regrute na prve linije jer imate problema sa ljudstvom. Trebalo bi da zahvalite predsedniku [Trampu] što je pokušao da okonča ovaj sukob.

Zelenski: Da li si ikada bio u Ukrajini da vidiš kakve probleme imamo? Dođi jednom.

Vens: Zapravo sam gledao i video priče, i znam da se dešava da dovedete ljude na propagandnu turneju, gospodine predsedniče. Da li se ne slažete da ste imali problema sa regrutovanjme ljudi u svoju vojsku, i da li mislite da je pristojno doći u Ovalni kabinet Sjedinjenih Američkih Država i napasti administraciju koja pokušava da spreči uništenje vaše zemlje?

Zelenski: Pre svega, tokom rata svi imaju probleme, čak i vi. Ali imate lep okean i ne osećate probleme sada. Ali osetićete to u budućnosti.

Tramp: Ti to ne znaš.

Zelenski: Bog blagoslovio, nećete imati rata.

Tramp: Nemojte nam govoriti šta ćemo osećati. Pokušavamo da rešimo problem.

Zelenski: Nisam vam govorio. Odgovaram na pitanje da…

Tramp: Nisi u poziciji da diktiraš šta ćemo osećati. Osećaćemo se veoma dobro.

Zelenski: Osećaćete se pod uticajem…

Tramp: Osećaćemo se veoma dobro i veoma snažno. Trenutno nisi u dobroj poziciji. Dozvolio si sebi da budete u veoma lošem položaju. Trenutno nemate karte kod nas. [Zelenski pokušava da govori, ali biva prekinut] Kockate se sa životima miliona ljudi. Kockate se sa Trećim svetskim ratom. A ono što radite je veoma nepoštovanje prema ovoj zemlji koja vas podržava mnogo više nego što mnogi ljudi kažu da bi trebalo.

Vens: Jesi li jednom rekao hvala?

Zelenski: Mnogo puta.

Vens: Ne, na celom ovom sastanku, da li si reklao hvala? Otišao si u Pensilvaniju i vodio kampanju za naše protivnike u oktobru. Ponudi nekoliko reči zahvalnosti za Sjedinjene Američke Države i predsednika koji pokušava da spase tovju zemlju.

Zelenski: Molim te, misliš da ako budš govorio veoma glasno...

Tramp: On ne govori glasno. Tvoja zemlja je u velikoj nevolji.

Zelenski: Znam. Mogu li da pitam…

Tramp: Ne, ne možeš, mnogo si pričao. Tvoja zemlja je u velikoj nevolji.

Zelenski: Znam.

Tramp: Ne dobijaš rat. Imaš prokleto dobre šanse da sve izađe na dobro samo zbog nas.

Zelenski: Gospodine predsedniče, mi ostajemo jaki u našoj zemlji. Od samog početka rata bili smo sami i zahvalni smo. Rekao sam hvala u ovom kabinetu.

Tramp: Dali smo vam, preko bivšeg glupog predsednika, 350 milijardi dolara. Dali smo vam vojnu opremu. Vaši ljudi su hrabri, ali su koristili našu vojnu opremu. Da niste imali našu vojnu opremu, ovaj rat bi bio gotov za dve nedelje.

Zelenski: Za tri dana, da. Čuo sam to od Putina.

Tramp: Biće veoma teško voditi ovakav posao.

Vens: Samo reci hvala.

Zelenski: Rekao sam hvala — kažem hvala američkom narodu.

Vens: Prihvati da postoje nesuglasice, i hajde da vodimo spor o tim neslaganjima, umesto da pokušavamo da se borimo protiv njih u američkim medijima, kada nisi u pravu. Znamo da grešiš.

Tramp: Vidi, mislim da je dobro da američki narod zna šta se dešava. Mislim da je to veoma važno. Zato sam ovo sve nastavio tako dugo. Moraš da budeš zahvalan. Nemaš karte. Tamo si sahranjen. Vi ljudi umirete. Ponestaje vam vojnika. Slušaj, ponestaje ti vojnika. Onda nam kažeš: Ne želim da prekinem vatru. Ako bi mogao da prekineš ratna dejstva odmah, kažem ti, uzmi to. Tako da meci prestanu da lete i da tvoji ljudi prestanu da ginu.

Zelenski: Da, naravno da želim da zaustavim rat. Ali, kao što sam rekao, sa garancijama. Pitajte naše ljude o prekidu vatre, šta oni misle.

Tramp: Što se tiče rata, to nisam bio ja. To je bi tip po imenu Bajden, koji nije bio pametna osoba. To je bio i Obama, koji ti je dao prazne listove papira. Dao sam ti dževeline da uništiš sve te tenkove. Obama ti je dao prazne listove. Moraš da budeš više zahvalan, jer, da ti kažem, nemaš karte. Kod nas imaš karte, ali bez nas nemaš nijednu kartu. Biće to težak posao jer se stavovi moraju promeniti.

Zatim je sastanka prekinut, a Rubio je ubrzo isterao Zelenskog iz Bele kuće.

Odvratno.

Kako samo mozete da branite i podrzavate takve gnjide ?

PS

"Predsjedavajući AFD-CO Tino Chrupalla stajao je iza američkog predsjednika u izjavi o X. 

Ukrajinski predsjednik nije spreman za mir. 

"Ipak, mora postojati mir - čak i bez prosjačenja predsjednika Selenskyja", napisao je Chropalla.

EU i Njemačka otpadaju kao posrednik, zbog čega bi se Sjedinjene Države i Rusija morale složiti.

Edited by Dragan
Posted (edited)
15 minutes ago, mrd said:

Tako to biva, kad se umisli da si neprikosnoven i da ti se moze. Ovde konkretno mislim na demokrate, koji nisu opasnost gledali u tea-grupi, vec u policiji i drugim elementima koji ugrozavaju BLMs. Zbog svoje usiljene jednakosti levog krila demsa, na povrsinu su isplivali fashistoidni paraziti, koje smo izabrali.

Jos jednom bih svima skrenuo paznju na Vinka Hafnera i njegovog prsta, posle koga smo glasali za mir i spokoj.

Gde ste se setili Vinka Hafnera 😀 bravo za memoriju.

Edited by Nek grmi jako
Posted
31 minutes ago, Nek grmi jako said:

Gde ste se setili Vinka Hafnera 😀 bravo za memoriju.

Voleo bih da svi pogledaju, šta se sve dešavalo posle toga i kako se raspisala jedna zemlja. Svaka sličnost sa sadašnjom situacijom je slučajna. 🤣

Posted (edited)

Ponovo sam pročitao transkript, četvrti ili peti put, da bih shvatio neke poruke.

Tramp se obraća svojoj javnosti i ukrajinskoj javnosti biranim konstrukcijama, kratkim i oštrim. Tipa: tvoja zemlja je u velikoj nevolji; nemaš karte i bez nas si u problemu; moraš da pokažeš zahvalnost; kockaš se sa životima miliona ljudi; umirete u Ukrajini i ponestaje vam vojnika...

I to sa očiglednom namerom ponavlja, jer svako ko ima nekakve veze sa komunikologijom i političkim marketingom zna zašto on to radi, koristeći kratke konstrukcije koje najjače ostaju u pamćenju. Plus stvara neverovatan TV rijaliti šou, neviđen u istoriji bilo čega što se može nazvati visokom politikom, svestan da ljude najvše intrigira - zanimljiva priča.

Njega baš briga za Evropu, pogotovo kada je u razgovorima sa Makronom i Stremerom objasnio da ga interesuju dogovori samo sa suverenim državama, a da i ne primećuje one koji tvituju podršku Zelenskom umesto da pošalju vojnike u Ukrajinu, kada je reč o mirovnjacima koji bu uspostavljali primenu mirovnog procesa.

Zelenski je žrtva televizijskog proizvoda koji je izrežirao i doveo pred kamere čovek koji je zahvaljujući kamerama i TV formatima i postao predsednik SAD.

Edited by Nek grmi jako
Posted
1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

I sta sad? 

Treba da ne pricamo, ne konstatujemo i ladno prihvatimo da je jedna drzava od glavnog branioca slobode postala agresor koji zvecka da zapocne 3 svetski rat, jer je gazda uvredjen i nikad mu nije dosta para?

edit: mrzim spajanje

Koja budala moze da se seti ovako nesto da pita ili jos bolje pitanje, ko bira bre ove budale?!

Jbt, ovo tek sad video, mislio da se ObiW zajebava.

Koja su ova govna, trojica na jednog. Olos najveci, ni zivoti je nisu.

• Like 3
Posted

Nista novo, samo sad imamo priliku pred kamerama da vidimo kako se velike sile kroz istoriju odnose prema malim.

Do sada se to zvala diplomatija iza zatvorenih vrata sa razlogom, sad Donald to fura u lajvu.

Tuzno.

Posted (edited)

Sad se Tramp prvi put obratio novinarima posle razgovora sa Zelenskim, i to na nekoj livadi (nisam prepoznao koje je to mesto).

I ako neko misli da je prvo pomenuo Zelenskog, vara se. Prvo je pričao o kompaniji Epl, i to najverovatnije kako bi podebljao ono što je rekao Zelenskom - da će budućnost SAD biti dobra. Zatim je govorio o Makronu i Starmeru, naravno zato što je želeo da naglasi da su i evropski lideri za prekid rata.

Zelenski je bio tek treći u tom redosledu, jer je i tako hteo da ga ponizi i postavi na mesto iza kompanije Epl, Makrona i Starmera.

Onda je rekao da Zelenski nije hteo da prihvati ni prekid ratnih dejstava, a kamoli mir, te da ćemo videti šta Ukrajine može da uradi u ratu bez pomoći SAD. To je, otprilike, neki siže za one koji nisu gledali, a ionako je trajalo kratko, svega nekoliko minuta.

edit

Još je promrmljao da bi Zelesnki sad i hteo da se vrati u Belu kući i pristane na prekid vatre, ali da je to sada neizvodljivo, što naravno niko živ ne može niti da potvrdi, niti da porekne.

Edited by Nek grmi jako
Posted (edited)

Za Ukrajinu bi, bez dileme, bilo bolje da je lagao kada je rekao da ćemo gledati kako se Ukrajina drži u ratu bez pomoći SAD. Jer ako do toga dođe, mnogi od nas će prestati da čitaju bilo kakve vesti i okrenućemo se prirodi, tamo gde nema interneta.

edit

Počeo intervju Zelenskog kod Breta Bejera. Štucaju mi sve IPTV liste "iz prodavnice" koje imam... Ljudi gledaju, šta će.

Edited by Nek grmi jako
Posted (edited)

Trebali bi sacekati rezultate.

Center for Quantitative Economic Research

The growth rate of real gross domestic product (GDP) is a key indicator of economic activity, but the official estimate is released with a delay. Our GDPNow forecasting model provides a "nowcast" of the official estimate prior to its release by estimating GDP growth using a methodology similar to the one used by the U.S. Bureau of Economic Analysis.

GDPNow is not an official forecast of the Atlanta Fed. Rather, it is best viewed as a running estimate of real GDP growth based on available economic data for the current measured quarter. There are no subjective adjustments made to GDPNow—the estimate is based solely on the mathematical results of the model.

Latest estimate: -1.5 percent — February 28, 2025

Spoiler

Edited by Dragan
  • Like 1
Posted
1 minute ago, Drug Crni said:

Tako to biva kad se sretnu Hero i Zero.
Serem vam se u ovakvu Ameriku

🤣

Obično ne pišem ovako:"Serem ti se na planetu!"

Posted
2 hours ago, zoran59 said:

Da se nadovezem na svoj raniji post...

U nekoliko medija se pojavilo vise rasprava o tome kako je Trump pobedio na izborima.

Onda su neki, pa i ovde na forumu, konstatovali da su za njega glasali "krezubi nacisti" i slicno, a drugi forumasi se usprotivili i kazali da je tu puno pametnih ali desno orijentisanih ljudi.

Medjutim, u nekoliko medija koje pratim je opisana drugacija kategorija: "low-information voters."

To je meni najprihvatljivije objasnjenje. Tu bih se usudio da svrstam cak i nasu forumsku koleginicu @Angelia koju inace cenim.

To su ljudi, bez obzira na nivo inteligencije ili obrazovanja, koji imaju toliko posla (ili, u kontrastu, manjak interesa) da vide par vesti iz medija koji im pasuju, uhvate par fraza i glasaju - bez stvarnog razumevanja za sta i koga glasaju.

edit: slovca

Zorane, ne treba više od 5 minuta slušanja šta baljezga tramp da se shvati za koga (ne) treba glasati kad je taj ološ u trci. I to 5 minuta kumulativno. Dakle, dovoljno jednom 2 minuta, drugi put 2 minuta i eventualno još jednom minut slušanja i shvatio si ko je i šta je taj gad.

Sigurno je i među glasačima nsdap 1933. godine bilo "slaboinformisanih glasača"...

• Like 3
  • Thanks 1
Posted

Ako ništa drugo, mislim da je Putler našao odličnog naslednika. Sledeći predsednik ruSSije bi komotno mogao da bude Дональд Путинович Трамповский. Dovoljno je samo da mu daju državljanstvo i ne proteraju kao imigranta.

Pa jbt, Дональд Путинович Трамповский je uradio više u korist kremaljskih hordi nego Putler lično.

• Like 2
Posted (edited)

Ovo je za nepoverovati. Napisao sam na temi o Ukrajini ali ponoviću ovde - Trump i Vance su ispali svinjetinje. Pogotovo Trump. Em nije dozvolio Zelenskom da priča, em ga je ućutkivao kada je odgovarao, pa se još i dernjao preko njega. Ovaj dan će ući u buduće knjige istorije, siguran sam. Pa jebo te.

1 hour ago, mrd said:

Slažem se. Problem je ko će biti izabran posle ovoga? Sada postoji lepa mogućnost da se ode u još veće ekstreme, i sa leve i sa desne strane.

Edited by Darko
  • Like 3
Posted
2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Koliko su oni odvaljeni od realnosti

Putin drhti od straha da će ga propali biznismen pitati kakve gaće nosi.

• Like 2
Posted

Pa dobice odgovor u nekom novom Bernieu. Toliko su kmecali i lagali o nekakvim radikalnim ljevicarima da ce na kraju fakat dobiti pravog pravcatog ljevicara jer ovo sta ovi bolesnici rade ne moze izaci na dobro. Najveci i najgori ekstremisti koji su dosli u WH u historiji Amerike. 

• Like 2
Posted
5 hours ago, Dragan said:

Ali ova smradina Vance prekida Zelenskog, kom ne može da očisti crno ispod nokta... Kakva govna, neznalice i fašistoidna stvorenja sede tamo.

• Like 2
Posted

Jebote, šta je ovo... 

Od tamo negde svoje 12-13. godine je USA bila predmet mojih snova, zemlja u kojoj bih sve te snove i ostvario, a pre nekih 10ak godina kada je bilo jasno da ipak od toga nema ništa, prihvatio sam to kao najteži lični životni poraz i neostvaren san. 

Danas je to prestala biti. 

• Like 3
  • Thanks 1
  • Tuzno 2