Nek grmi jako Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Evo i ovde da napomenem ono što je poenta mog skromnog pominjanja Trampa na temi o Ukrajini: ne postoji niko ko zagovara pravo i pravdu, osim Rusa i njihovih saveznika ili istomišljenika (pa čak ne ni svih Rusa i svih saveznika), koji se neće osećati kao da je pojeo kamen posle današnjeg rukovanja Trampa i Zelenskog, nakon što potpišu sporazum. Isto važi i ako se potpiše mir pod uslovima koje diktira Tramp, a podršku mu daju i Makron i Starmer nakon posete Vašingtonu. Ali to sve neće imati uticaj na američku unutrašnju politiku, jer su glasači umorni od svega u meri u kojoj će im lako biti prodata cigla, uvijena u mirotvorski celofan. Edited 5 hours ago by Nek grmi jako
Dzoni_m Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 hours ago, Angelia said: Tramp reaguje kao businessman Ahahahahahahahahhaha 2
Mina D. Harker Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Malo o Tejtu, intervju sa istraživačkim novinarima koji su godinama pratili šta braća Tejt rade, boravili kod njih i razgovarali sa Tejtom, jedan čak učestvovao u Fight Club style tabanju koje braća organizuju kao neku inicijaciju u muževnost i na kraju napisali knjigu o tome. Možda ne najbolji, najpravničkiji ili najopširniji video ikad snimljen o AT ali svakako zgodan dajdžest za neupućene. 3
Beonegro Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Palo je i jedno odlučno vajduga mali čovječe, dao si nam glas, sad dođi da meni i mojim drugarima milijarderima motorboatuješ anuse: Feb 27 (Reuters) - The U.S. Consumer Financial Protection Bureau on Thursday dropped five enforcement actions against financial services companies accused of wrongdoing under the prior administration, including a major case against Capital One (COF.N). The unprecedented mass dismissals eviscerated much of the watchdog agency's remaining stable of legal actions against financial services companies investigated for abusive and predatory practices.
DJORDJE Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Hoce li da bidne neki skandal nakon sto su objavljeni tajni Epstein files? Nije valjda da je Trampo opet debelo slagao? 2 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 hours ago, ras kass said: Oh boy Maga mozak... znam da ce da otpusta i bas me briga, nece mene...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 1 hour ago, DJORDJE said: Hoce li da bidne neki skandal nakon sto su objavljeni tajni Epstein files? Nije valjda da je Trampo opet debelo slagao? Ma ne... demantovano Spoiler https://www.documentcloud.org/documents/21165424-epstein-flight-logs-released-in-usa-vs-maxwell/ Zivimo i interesantnim vremenima gde je izjava verodostojnija nego bilo koji dokaz... Edited 2 hours ago by 𝓑𝓪𝓫𝔂 1
nonick Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, DJORDJE said: Hoce li da bidne neki skandal nakon sto su objavljeni tajni Epstein files? Nije valjda da je Trampo opet debelo slagao? covek laze kad zine, Pam Bondi sad now, Kash Patel thinks he got the wrong job.
Angelia Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, DJORDJE said: Hoce li da bidne neki skandal nakon sto su objavljeni tajni Epstein files? Nije valjda da je Trampo opet debelo slagao? Tramp je pitao Bondi da objavi. Ona je predala novinarima ono sto kaze ona ima. Ceka se objasnjenje zasto FBI nije predao ostalo. Sta novinari sad rade sa materijalom....sacekati. Jedino sto je Bondi rekla je da su prosli kroz materijal I uklonili privatne detalje zrtava (standardna procedura) I da joj FBI nije predao sve.
Angelia Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 hours ago, Dzoni_m said: Ahahahahahahahahhaha Sta je tu smesno?
ras kass Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ozbiljan drzavnik....sledeca uredba je ga se gradovi pisu velikim slovom 5
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, ras kass said: Ozbiljan drzavnik....sledeca uredba je ga se gradovi pisu velikim slovom Mozda bi trebao za pocetak, a i za primer, da pocne da prica engleski... kao odrasla osoba a ne sestogodisnjak 1
Mina D. Harker Posted 52 minutes ago Posted 52 minutes ago A mogla bi i Melanija progovorit' na engleskom #justsaying
Bul-Kathos Posted 51 minutes ago Posted 51 minutes ago 42 minutes ago, Angelia said: Sta je tu smesno? Ti si u velikoj meri u pravu u ranije napisanom postu. Kao predstavnik krupnog biznisa, Tramp u politici primenjuje osnovna biznis pravila u smislu transakcionih odnosa. S obzirom da je politika (u smislu partijske politike) drugi najstariji zanat u istoriji, transakcioni odnosi se nalaze u samoj srži i političkih odnosa (skoro sam pročitao zanimljivu knjigu koja za osnovnu hipotezu tvrdi da se i u partnersko - emotivnim vezama sve svodi na transakcione odnose, čekamo psihologe da razrade ovu temu). Pa tako, prema Džozefu Naju, koji je poznat po tome što je tvorac kovanice ''meka moć'' država, postoji podela na više tipova liderskih ličnosti i Tramp se uklapa u profil transakcionog lidera. Za više o temi pogledati Joseph S. Nye Jr., Powers to Lead, (Oxford, New York: Oxford University Press, 2008).
DameTime Posted 42 minutes ago Posted 42 minutes ago 5 hours ago, Angelia said: Pazi ovo, Tramp ih zaposlio, ali kad ih otpusti onda je reckless, I mora da ponudi "opravdanje". Za one iz EU koji ne razumeju kako funkcionise zaposljavanje u USA, samo zato sto si dobio posao, ne znaci da imas "pravo" na taj posao. Tramp reaguje kao businessman. Ako mi odgovara zaposlim te, ako mi odgovara otpustim te. Da li Kongres ima pravo oversight ne ulazim u to, moguce, ali mislim da je vise "ne". I zasto se bune da otpusta ljude koje je originalno zaposlio? I ako, Kongres ima pravo, jel ozbiljno misle da ce Kongres glasati drugacije? Znaci samo pokusavaju da ga uspore. Valjda ga oni silni bankroti preporučuju za taj tip reakcije. 3
Beonegro Posted 28 minutes ago Posted 28 minutes ago 40 minutes ago, ras kass said: Ozbiljan drzavnik....sledeca uredba je ga se gradovi pisu velikim slovom Kakav engleski, valjda američki?! 1 1
DJ_Vasa Posted 26 minutes ago Posted 26 minutes ago 42 minutes ago, ras kass said: Ozbiljan drzavnik....sledeca uredba je ga se gradovi pisu velikim slovom 'Oće li da ozvaniči i upotrebu latinice, šta kažu?
Smrtokapa Posted 18 minutes ago Posted 18 minutes ago 7 minutes ago, DJ_Vasa said: 'Oće li da ozvaniči i upotrebu latinice, šta kažu? Drumpf se samo trudi da dokaže da nije Nemac.
Angelia Posted 17 minutes ago Posted 17 minutes ago 16 minutes ago, Bul-Kathos said: Ti si u velikoj meri u pravu u ranije napisanom postu. Kao predstavnik krupnog biznisa, Tramp u politici primenjuje osnovna biznis pravila u smislu transakcionih odnosa. S obzirom da je politika (u smislu partijske politike) drugi najstariji zanat u istoriji, transakcioni odnosi se nalaze u samoj srži i političkih odnosa (skoro sam pročitao zanimljivu knjigu koja za osnovnu hipotezu tvrdi da se i u partnersko - emotivnim vezama sve svodi na transakcione odnose, čekamo psihologe da razrade ovu temu). Pa tako, prema Džozefu Naju, koji je poznat po tome što je tvorac kovanice ''meka moć'' država, postoji podela na više tipova liderskih ličnosti i Tramp se uklapa u profil transakcionog lidera. Za više o temi pogledati Joseph S. Nye Jr., Powers to Lead, (Oxford, New York: Oxford University Press, 2008). Tako je. Zato sam ranije rekla da on nema D od diplomatije. Kod njega je sve biznis. Tako pregovara isto tipa Rusija/Ukrajina. Posto ljudi nisu naviknuti da u politici primenjuje iste principe, onda se zgrazavaju. U srzi politike jeste transakcija, samo se obicno uvije u diplomatiju. 8 minutes ago, DameTime said: Valjda ga oni silni bankroti preporučuju za taj tip reakcije. Preporucuje ga da je postao bilioner. Imao je I ima dovoljno uspesnih biznisa. To sto je koristio chapter 11 kao orudje, ga ne cini neuspesnim. To jeste zakonska mogucnost.
Angelia Posted 7 minutes ago Posted 7 minutes ago 10 minutes ago, DJ_Vasa said: 'Oće li da ozvaniči i upotrebu latinice, šta kažu? Stvarno zabavno, sto ce da ustedi ogromne pare ako mu to prodje 😀 ajde ti barem nisi povrsan. Znas koliko kosta federalnu vladu sto sve mora da radi na vise jezika? Nisam sigurna da ce proci, mozda mu treba Kongres za to.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 1 minute ago Posted 1 minute ago Veoma je cudno da neko ko se poziva konstantno na zakon opravdava steceno pretnjama, iznudama, prevarama...
Recommended Posts