Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

4 minutes ago, ters said:

Pa o tome i govorim. Podjela ilegalaca  protiv kojih se pokrecu akcije se nekako "podudara" sa bojom koze.

Kad malo bolje razmislis, cini im uslugu. Cela prica je ocito po projektu 2025 zamisljena kao eugenika. Zabrana abortusa, ponistavanje interracial brakova, protiv razvoda, protiv skolovanja... i koliko god se cinilo belom coveku da se radi u njegovu korist, radi se o njegovom ropstvu na kraju price. On da rinta i ide u vojsku, ona da radja nove male robove... ko nije u stanju, nema lekova i lecenja, crknite. 

8 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Kad malo bolje razmislis, cini im uslugu. Cela prica je ocito po projektu 2025 zamisljena kao eugenika. Zabrana abortusa, ponistavanje interracial brakova, protiv razvoda, protiv skolovanja... i koliko god se cinilo belom coveku da se radi u njegovu korist, radi se o njegovom ropstvu na kraju price. On da rinta i ide u vojsku, ona da radja nove male robove... ko nije u stanju, nema lekova i lecenja, crknite. 

Uvijek postoje pijavice... This isn't the dark ages...

55 minutes ago, ters said:

Pa o tome i govorim. Podjela ilegalaca  protiv kojih se pokrecu akcije se nekako "podudara" sa bojom koze. Iz tima u Texasu sa kojim radim troje ljudi nemaju papire za boravak u USA - ostali nakon postdiplomskog studija... Filipinac i Tajvanka su otisli kuci i nece se vracati dok se situacija ne razbistri jer ne zele da ih neko maltretira (na stranu sto su u "open carry" drzavi)... A Englez sjedi i ne pomjera se jer zna da ga niko nece dirati... 

I to nema veze sa time da li smo ti  i ja losi ljudi...  

Hoćeš da kažeš da toga ranije nije bilo. Problem je u tome što se za vrata rasizma njegovala i koristila od strane raznih političara. Koji su kukali kako su imali teško detinjstvo, Au stvari su ceo život bile korumpirane. Imaš u posljednje vreme AOC i ovu Kamilu. Misliš li da su ljudi glupi i da to ne vide. 

Ona diskusija je besmislena, jer pišemo o posljedicama, a ne uzrocima.

Trump je posledica,a ne uzrok.

Par puta sam pomenuo $50 miliona koje je Kalifornija odvojila da zaštiti ilegalne,a u suštini je dobar izgovor za pljačku.

1 hour ago, ters said:

Zato sto je - sta? Zato sto je beo... Tuneli, plivanje, kamioni nisu za Melaniju i Elona...

Ne, zato sto je imao papire. Ja nisam imala papire zato sto sam bela, nego zato sam ispunjavala uslove, niko me nije pitao za sliku da vidi koje sam boje.

1 hour ago, zoran59 said:

Andjo, prema postovima izgleda da podrzavas Trumpa, pa mozda i Muska. Jer ,kao, oni ce smanjiti trosenje para vlade, tj. nas poreznih obveznika.

Zanimljivo, narocito kad se uporedi sa ovim tvojim postom koji sam kvotovao.

Obama je (naravno, ne licno) vracao ilegalce u Kolumbiju charter letom (letovima) koji je kostao, po letu, oko $ 200 000.

Trump je pre nekoliko dana vratio ilegalne Kolumbijce specijalnim vojnim transporterom, avionom koji se inace koristi za prevoz tenkova i slicnog - a let je nas (porezne obveznike) kostao $800 000.

Trump je nevidjeno zlo. Sam po sebi je samo matora budala i nebitno krme. No oni oko njega koji ga koriste su jos vece zlo.

I? Kostalo jeftinije pre 10 godina.

Objasni mi, zasto je Tramp nevidjeno zlo? Moguce da jeste, ali kladim se da nema nijedan argument osim "to ja osecam". Nema racionalnog objasnjenja, mozda budete u pravu na kraju, ali realno sad je 50-50 bet. I ja cu, ako se to desi, reci "bili ste u pravu", ali ako se ne desi, kao sto se nije desilo prvih 4 godine, da li ste spremni da kazete nije se desilo, bez ali...

2 hours ago, ters said:

Kada Elon Musk sam napusti USA u koju je usao navodeci lazne podatke.

Pusti Muska, reci mi da li je ok da ti neko udje u kucu, zauzme jednu sobu, I ti treba da saisecas jer ce mu biti tesko u zatvoru ako pozoves policiju? Da li si spreman da posvetis tvoj prostor, tvoje pare, tvoju zaradu, za to saosacanje...

Edited by Angelia
  • Ha-ha 1

9 minutes ago, Angelia said:

Pusti Muska, reci mi da li je ok da ti neko udje u kucu, zauzme jednu sobu, I ti treba da saisecas jer ce mu biti tesko u zatvoru ako pozoves policiju? Da li si spreman da posvetis tvoj prostor, tvoje pare, tvoju zaradu, za to saosacanje...

I pod predpostavkom, da si ok da ti se uselim u kucu, a da me ne prijavis policiji, ja cu ti dovesti imigrante, I ti me neces kriminalno prijaviti, jer ne zelis da patim. Bukvalno cu sutra da napravim airbnb u tvojoj kuci.

Edit:

Ps naravno uz predpostavku da mi potpises, da ja to radim legalno, uz tvoju dozvolu. Posalji mi adresu na PM 

Edited by Angelia

58 minutes ago, Angelia said:

I pod predpostavkom, da si ok da ti se uselim u kucu, a da me ne prijavis policiji, ja cu ti dovesti imigrante, I ti me neces kriminalno prijaviti, jer ne zelis da patim. Bukvalno cu sutra da napravim airbnb u tvojoj kuci.

Edit:

Ps naravno uz predpostavku da mi potpises, da ja to radim legalno, uz tvoju dozvolu. Posalji mi adresu na PM 

Bez problema primam sve ilegalne imigrante koji su uselili u tvoju kucu. Za one koji su pak samo usli u USA i koji bivaju protjerani, nemam problema da predju u Kanadu (kao sto su Haicani vec prelazili u proslom Trampovom mandatu), niti imam problem da platim nesto vise poreza da bi im se pomoglo u snalazenju. Ja sam i sam bio ilegalac u Hrvatskoj 95, i u Kanadu sam dosao kao izbjeglica...

1 hour ago, Angelia said:

Ne, zato sto je imao papire. Ja nisam imala papire zato sto sam bela, nego zato sam ispunjavala uslove, niko me nije pitao za sliku da vidi koje sam boje.

Bukvalno su te pitali da deklarises rasu i etnicku pripadnost na aplikaciji za vizu + su ti trazili sliku ( u novije vrijeme mora biti u boji)