Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Pa da, zato sto znamo da se milioneri jedan dan izlegu iz jaja, da nikad nisu radili. Jednostavno jedan dan pametno investiraju kapital, koji nisu zaradili I onda sede okolo, ili spavaju dok novac radi, sam od sebe. Par godina samo rade? Dobili na lutriji, zar ne, sto da ne, ali kupi tiket....

I pamet nesto vredi. 

1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ideja je uvek bila najskuplja stvar, i savet uspelih ljudi je nikada ne ulazi svoj novac osim koliko je minimalno potrebno. Ideju i za kredit u banci moras prodati isto kao i zasto je posao dobar da bi neko investirao u njega. 

Ali sve to znas nego se grbavis. 

Ah moras prodati, znaci moras da radis za to... Vidi cuda, znas da se za to radi. Recnik Baby, proveri sta znaci rad.

Prodavac polovnih kola, ne radi, on samo prodaje ideju 😀

Spoiler

Nekada smo, upoređujući medijske standarde u Srbiji i u razvijenom svetu, sa setom konstatovali da nikada nećemo stići taj razvijeni svet, obespravljeni i bespomoćni u nameri da nešto promenimo.

Tada, međutim, ni sanjali nismo da će se taj svet neočekivano približiti nama kada je reč o tim standardima, a njegov najistaknutiji deo se maltene izjednačio u jednom od najbitnijih aspekata medijske propagande, pokazuju najnovija istraživanja u Americi.

Pa su tako, primera radi, voditelji noćnog tok šoua na korporativnim medijima nemilosrdno gazili Trampa stavljajući ga u fokus skoro svih svojih negativnih opservacija tokom kampanje za predsedničke izbore. I čak 98 odsto opservacija koje su izneli Džimi Kimel, Stiven Kolbert, Džimi Falon, Set Majers i Saturday Night Live tokom kampanje učinilo je Trampa glavnim negativcem.

Čak 1.428 od 1.463 političke opservacije u ovim emisijama - od 3. septembra do 25. oktobra - bilo je usmereno protiv Trampa. To je ogroman odnos 40:1 ili skoro 98 procenata prema 2 procenta, što je maltene ekvivalent procentualnom odnosu laganja o srpskoj opoziciji i studentima na Pinku, Hepiju ili Informeru.

To u stvari, pokazuje da sve propagandne mašinerije zaista liče jedna na drugu, a razlike su u nijansama.

Pokazuje, međutim, još ponešto: kao kod svih konzumenata takvih propagandnih pilula, i u Srbiji i u Americi poklonoci vlasti, u predmetnom slučaju Vučićeve i Bajdenove, koji se gasiraju na ovakvim medijima koji su bili predmet pomenutog istraživanja, gube fokus i postaju lenji pri donošenju racionalnih zaključaka, čak i ne zapitajući se kako je moguće da u demokratiji 98 odsto nekog sadržaja bude usmereno protiv jednog političkog subjekta u favorizovanju drugog političkog subjekta.

Naravno, tako idejno atrofirani, konzumenti u najvećem broju pojedinačnih slučajeva ne mogu ni da se upuste u bilo kakvu političku diskusiju koja ima supstancu, pa se umesto polemike oslanjaju na uvrede i besmislene jednolajnere u kojima je sagovornik po pravilu rasista, homofob, fašista ili izdajnik, koristeći takve kvalifikacije kao ultimativni argument u skoro svakom iznošenju nekakve poente.

Jer, na tim TV stanicama se u jednoumlju gubi potreba za bilo kakvom koherentnom argumentacijom, a oni koji su zadojeni takvim odnosom prema drugoj strani političkog spektra, i sami vremenom gube moć da prenesu vlastite ideje jer to za njih čine oni koji propagandom, vidljivom u pomenutom izveštaju, emotivno manipulišu sa vlastitom ideološkom pastvom.

I tako u predmetnom slučaju nismo dočekali da se Srbija približi nekadašnjim svetskim standardima, ali smo dočekali da se sadašnji svetski standardi toliko približe ovdašnjoj svakodnevici da postanu maltene identični kada je reč o političkim čuvarima vatre i tamo i ovde.

Paradoksalno, izjednačavamo se tako što naši mediji tapkaju u mestu u toj baruštini punoj propagande i laži, dok se u ovom slučaju američki mediji nezadrživom silinom kreću unatraške. 

Srećna Nova godina.

Edited by Nek grmi jako

@Dragan Dosli smo I do koriscenja statistike America First. Ali, da zanemarimo to, koristi se Median Pay gde ulaze I ljudi koji rade po 20 godina, pa su dostigli odredjene plate vs H1B pay koji su novi zaposleni u firmama I logicno startuju sa nizim platama. Ono sto ova tabela otkriva, je ko su u stvari trazeni ljudi, jer oni se placaju I vise nego US radna snaga. Malo je cudno da arhitekte I racunovodje ulaze u to, toga barem ima u US za manje plate, tako da su to verovatno intra-corporate transferi. 

Definitivno vidimo da to nisu robovi, 100k godisnje u US nisu peanuts.

BTW samo da napomenem, da imigraciono postavlja donji limit za H1B platu. Nisam odavno pogledala da li se nesto menjalo, ali bilo je da firma na osnovu nekog proseka koje imigraciono pravi, mora da garantuje minimalnu platu. Uz to, ono sto ne vidis u tabeli, je koliko H1B kosta firmu.

Zadnji put kad sam pre godinu dana uputila nekog na imigracionog advokata, za H1B, cena je bila 10-20k direktnih troskova, samo za advokata I fees.

• Like 1

51 minutes ago, Nek grmi jako said:
  Hide contents

Nekada smo, upoređujući medijske standarde u Srbiji i u razvijenom svetu, sa setom konstatovali da nikada nećemo stići taj razvijeni svet, obespravljeni i bespomoćni u nameri da nešto promenimo.

Tada, međutim, ni sanjali nismo da će se taj svet neočekivano približiti nama kada je reč o tim standardima, a njegov najistaknutiji deo se maltene izjednačio u jednom od najbitnijih aspekata medijske propagande, pokazuju najnovija istraživanja u Americi.

Pa su tako, primera radi, voditelji noćnog tok šoua na korporativnim medijima nemilosrdno gazili Trampa stavljajući ga u fokus skoro svih svojih negativnih opservacija tokom kampanje za predsedničke izbore. I čak 98 odsto opservacija koje su izneli Džimi Kimel, Stiven Kolbert, Džimi Falon, Set Majers i Saturday Night Live tokom kampanje učinilo je Trampa glavnim negativcem.

Čak 1.428 od 1.463 političke opservacije u ovim emisijama - od 3. septembra do 25. oktobra - bilo je usmereno protiv Trampa. To je ogroman odnos 40:1 ili skoro 98 procenata prema 2 procenta, što je maltene ekvivalent procentualnom odnosu laganja o srpskoj opoziciji i studentima na Pinku, Hepiju ili Informeru.

To u stvari, pokazuje da sve propagandne mašinerije zaista liče jedna na drugu, a razlike su u nijansama.

Pokazuje, međutim, još ponešto: kao kod svih konzumenata takvih propagandnih pilula, i u Srbiji i u Americi poklonoci vlasti, u predmetnom slučaju Vučićeve i Bajdenove, koji se gasiraju na ovakvim medijima koji su bili predmet pomenutog istraživanja, gube fokus i postaju lenji pri donošenju racionalnih zaključaka, čak i ne zapitajući se kako je moguće da u demokratiji 98 odsto nekog sadržaja bude usmereno protiv jednog političkog subjekta u favorizovanju drugog političkog subjekta.

Naravno, tako idejno atrofirani, konzumenti u najvećem broju pojedinačnih slučajeva ne mogu ni da se upuste u bilo kakvu političku diskusiju koja ima supstancu, pa se umesto polemike oslanjaju na uvrede i besmislene jednolajnere u kojima je sagovornik po pravilu rasista, homofob, fašista ili izdajnik, koristeći takve kvalifikacije kao ultimativni argument u skoro svakom iznošenju nekakve poente.

Jer, na tim TV stanicama se u jednoumlju gubi potreba za bilo kakvom koherentnom argumentacijom, a oni koji su zadojeni takvim odnosom prema drugoj strani političkog spektra, i sami vremenom gube moć da prenesu vlastite ideje jer to za njih čine oni koji propagandom, vidljivom u pomenutom izveštaju, emotivno manipulišu sa vlastitom ideološkom pastvom.

I tako u predmetnom slučaju nismo dočekali da se Srbija približi nekadašnjim svetskim standardima, ali smo dočekali da se sadašnji svetski standardi toliko približe ovdašnjoj svakodnevici da postanu maltene identični kada je reč o političkim čuvarima vatre i tamo i ovde.

Paradoksalno, izjednačavamo se tako što naši mediji tapkaju u mestu u toj baruštini punoj propagande i laži, dok se u ovom slučaju američki mediji nezadrživom silinom kreću unatraške. 

Srećna Nova godina.

Great, opet si cinizam posuo gomnom i pojeo za dorucak. Kako nikad ne promasis?

Meni je interesatno promena strana ovde kad pricamo o H1B, 75% ljudi dolaze iz Indije, gde je gdp mnogo nizi, znaci ljudi dobijaju sansu da zive mnogo bolji zivot. Ali se ovde navode kao "robovi". Da nije to malo licemerno?

Da li ima zloupotrebe? Naravno, uvek I u svemu ima. Koga interesuje moze da pogleda ko su poslodavci sa najvise H1B viza. Spoiler alert, to nije Mask, nije cak ni u top 10.

Jednostavno, US ne proizvodi dovoljno STEM kandidata, izmedju ostalog I zbog loseg obrazovnog sistema koji se vise bavi nekim DEI glupostima, umesto da izbacuje najbolje I najsposobnije. Ne vidim razlog zasto US ne bi uvozila najbolje, vec skolovane kandidate.

Nije licemerno zato sto Elon i Vivek iskljucivo govore o vizi za tech (tj gledaju svoje dupe, a ne drzavno), a nezaposlenost u toj industriji u Americi je oko 3%. Plus je bukvalno rekao da su Ameri glupi, treba da uvozi pametne. Sto naravno nije razlog, nego je cena rada koju placaju razlog. U sustini ja jesam za vize, pa nek Ameri nadju nacin da budu bolji u poslu da bi dobili zaposlenje, a ne da moze da ih presiba bilo ko. H1b vize nisu vize za izuzetne, nego po zaposlenju, 20K dolara je ogromna usteda na osnovu onog sto ce platiti americkog studenta, koji je vec platio skolu. 

Sto vise ljudi dodje da radi, vise ce se novac obrtati, ovako svakako placaju ispod cene, pogotovo u IT industriji one koji rade u svojim maticnim drzavama i tamo trose. 

Detalj koji kriticari “stranaca koji se zaposljavaju” i “deportacije (za one VKV)” zaboravljaju je da nece zaposliti lokalca vec ce taj posao samo otici zajedno sa tom osobom. Gledam po firmi u kojoj radim. Oni dobri koji su otisli nazad u maticne zemlje (nije firma i posao bio problem, vec drzava) su u roku od mesec dana zaposljeni nazad kao externi konsultanti koji su nastavili da rade odlicno svoj posao i onda su zaposili jos ljudi u svojim zemljama i sada kao firma postali podizvodjac. Tacno 0 domacih je doslo na njihove pozicije. A desetine zaposljenih po drugim drzavma. Pogadjate, novac ide u te drzave i tu ljudi trose novac tamo. Pogotovu je IT industrija podlozna tome. Kog briga gde se nalazis. Moji datacentri su od 10 do 10 000km daleko od mene. Znas koliko me briga gde mi zaposleni sedi.

Pored $ (koje placa US vojsku), glavno oruzije u svetskoj dominaciji USA je upravo ta H1B viza. I to sto mozes da postanes Bezos, Musk, Gejts itd itd. Ma sta mislili od njima. Taj americki san je jos moguc ma koliko tesko to izgledalo. Po interese u USA je prilicno lose pokusati to iskoreniti, kao i pravac izolacije u koju se ide.  

• Like 2

On 12/30/2024 at 7:03 AM, Angelia said:

Samo nastavite da se borite za 40 sati, ismevajte one koji rade 80 sati, see you Felicia...Mislim lepo za vas. Meni 80 sati radna nedelja prija. I nemoj da me pitas o penziji 😀

Radiš 11 sati dnevno 7 dana u nedelji, 365 dana godišnje? Od 09h do 20h bez pauze? Izuzetno ti je lep život, porodica te se nagledala...

1 hour ago, shonke said:

Radiš 11 sati dnevno 7 dana u nedelji, 365 dana godišnje? Od 09h do 20h bez pauze? Izuzetno ti je lep život, porodica te se nagledala...

U proseku, ne regularno. Ne radim subotom ujutru, Dan pocinje oko 7, ne u 9. Nekad kad treba I 16 sati, u januaru cu imati takvih 10 dana, zivot mi je super, I porodica me se nagledala. Volim svoj posao I u njemu nalazim dosta zadovoljstva. Uobicajeno mi je pre covida bilo da 3-4 puta godisnje svratim u SR da posetim roditelje na produzen vikend.  Hej, kad sam bila mladja moglo je I sa 4 sata spavanja, sad moram 6 sati da spavam. Danas sam samo radila ujutru, a poslepodne je posveceno pripremi za proslavu. 

Srecna Nova!

On 12/29/2024 at 8:03 PM, Angelia said:

Samo nastavite da se borite za 40 sati, ismevajte one koji rade 80 sati, see you Felicia...Mislim lepo za vas. Meni 80 sati radna nedelja prija. I nemoj da me pitas o penziji 😀

Ček bre dođe vreme i za penziju. I onda računar da li ti se isplati sada ili za par godina. Na pitanje da li nećeš da radiš kad odeš u penziju? Odgovor je ne više od 80 sati.

1 hour ago, mrd said:

Ček bre dođe vreme i za penziju. I onda računar da li ti se isplati sada ili za par godina. Na pitanje da li nećeš da radiš kad odeš u penziju? Odgovor je ne više od 80 sati.

Ne, necu raditi kad treba da odem u penziju 80 sati. Ali ne planiram penziju uskoro, planiram da manjim kapacitetom radim dokle mogu. Evo, spava mi se a nije ponoc, ali kuvala sam par sati, I pijuckala vino 😀 Racunam za 5 godina, da spustim na 60 sati, I onda narednih 5, na 40 sati. Sto bi rekli boze zdravlja. Videcemo.

• Like 1

5 hours ago, mrd said:

Ti znas da delovi mog posla nisu bas uobicajeni, ima dosta stajanja, hodanja, sastanaka. Ova povreda me drzala sad vec skoro 3 meseca vezanom za kompjuter. Vracam se na putovanja I sve fizicke delove za 10tak dana, pa kako prodje. Ako ne ide dobro, mozda moram da se stacioniram privremeno, I razresim taj problem.

To bi verovatno znacilo da spustam efektivni rad, na ispod 80 sati. 

• Like 1

Spoiler

Kraj prethodne godine i početak nove vreme je za rekapitulaciju određenih događaja i podsećanje na ono što smo zajednički preživljavali u protekloj kalendarskoj godini.

I budući da je moja malenkost na ovom mestu tokom prethodnih 365 dana neretko skretala pažnju na učinak propagandista zaodenutih u kostime i scenografiju korporativnih medija, nekako red nalaže da se prisetimo barem nekoliko njihovih najvećih i potpuno sumanutih laži u 2024, koje su potpuno neobjašnjivo zauzimale medijski prostor i trovale um konzumenata tih sadržaja.

Najveća od svih tih laži verovatno je i među najvećim prevarama glasača i građana Amerike svih vremena, koju je Bela kuća izdejstvovala u saradnji sa propagandistima u korporativnim medijima, a tiče se zdravstvenog stanja predsednika. 

I ne samo da su varali ljude bezdušno pravivši od Bajdena nešto što to on očigledno nije, već su snimke na internet platformama koji dokazuju kakvo je zaista Bajdenovo stanje proglašavali - čip fejkom.

Ali im to očigledno nije bilo dovoljno, budući da su imali uvid u ispitivanja javnog mnjenja koja su, kada je reč o nezavisnim izvorima, sva odreda upućivala na Trampovu pobedu, o čemu je na ovom mestu moja malenkost redovno obaveštavala sve koji su čitali te analize i kad je reč o radničkoj klasi, i afroameričkim glasačima, i latinoamerikancima, jevrejima i muslimanima, pa i Azijatima, u kojima je Tramp rušio rekorde kada je reč o popularnosti.

Znajući za te brojeve, odigrali su na poslednju kartu... Kartu straha. Odnosno, poput poludelih uličnih proroka i propovednika apokalipse, plašili su Amerikance i čitav svet da će ih Sudnji dan stići ako Tramp pobedi.

Propagandisti su takođe pokušali da prevare javnost oslanjajući se na pseudomoralnu uzvišenost lidera Demokratske stranke, ubeđujući nas da Bajden neće osloboditi optužbi svog sina, što iz ove perspektive izgleda i više nego tragikomično. 

Ali šta tek reći za laž o tome da će Bijonse pevati na mitingu Kamale Haris? verovatno to ne bih ni pominjao na ovom mestu jer je baš prejadno, ali me zapravo podsetilo na ono kad je Informer imao tekst o koncertu Bilija Ajdola u Beogradu, sa sve pojedinostima sa tog nastupa, a koji se zapravo nije ni desio jer je otkazan zbog vremenske nepogode...

Što dokazuje koliko su sve propagandne mašinerije zapravo iste, a razlika je tek u nijansama.

I ako se sa ovakvom spoznajom zapitamo zašto se ovi isti ljudi, koji su lagali i varali na najbestidnije načine milione drugih ljudi putem televizijskih ekrana, zalažu za cenzuru na internet platformama, odgovor se nameće sam po sebi - da ne bismo zauvek imali dokaze o njihovim nečasnim aktivnostima, koji će nas zauvek podsećati šta su sve spremni da urade kako bi progurali vlastiti narativ.

Zamislite da nam ovakvi popuju o dezinformacijama na društvenim mrežama, a izdeformisali su se i fizički i moralno upravo zbog količine dezinformacija koje su sami ispaljivali u etar?!

Ali budući da je Tramp pobedio, taj film o ukidanju ili preoblikovanju 1. amandmana neće gledati barem u sledeće četiri godine...

Sloboda izražavanja na internet platformama neće biti ugrožena, a tako ni ovakvi crno na belo podsetnici na beščašće u korporativnim medijima, zbog kojeg iz dana u dan trpe kaznu u vidu sve manje i manje gledalaca koji su ih, kako pokazuju sve relevantne analize i brojevi, previše puta uhvatili u lažima da bi im i dalje verovali.

Edited by Nek grmi jako

14 hours ago, Angelia said:

U proseku, ne regularno. Ne radim subotom ujutru, Dan pocinje oko 7, ne u 9. Nekad kad treba I 16 sati, u januaru cu imati takvih 10 dana, zivot mi je super, I porodica me se nagledala. Volim svoj posao I u njemu nalazim dosta zadovoljstva. Uobicajeno mi je pre covida bilo da 3-4 puta godisnje svratim u SR da posetim roditelje na produzen vikend.  Hej, kad sam bila mladja moglo je I sa 4 sata spavanja, sad moram 6 sati da spavam. Danas sam samo radila ujutru, a poslepodne je posveceno pripremi za proslavu. 

Srecna Nova!

Ako nije indiskretno pitanje, čime se baviš? 

Spoiler

Juče je čovek gurnuo drugog čoveka na šine ispred nadolazećeg voza u njujorškom metrou, što je nastavak suludog pira manijaka, poput onog Sebastijana Zapete, 33-godišnjeg državljanina Gvatemale koji je namerno zapalio na stanici metroa ženu i gledao kako umire u najgorim mukama.

Snimak u kome čovek čoveka baca pod voz nije za svakoga, pa neka ne gleda neko ko ne može da se suoči sa tim ludilom...

Možemo sada, logično, da se zapitamo zašto su ovakvi slučajevi i monstruozne pojave u velikim američkim gradovima postali saasvim normalna svakodnevica tokom Bajden-Haris administracije? Da li je to simptom pokušaja da se normalizuju haos i zauzimanja čudne i potpuno nerazumljive ideološke pozicije u kojoj se brane kriminalci u isto vreme kada se pokušava oduzimanje finansijskih sredstava od policije?

Ta ideologija je otišla suviše daleko i sada se čini da sve dolazi do tačke ključanja, što primeri bacanja ljudskog bića pod voz i paljenja žive žene objašnjavaju na najteži, ali i najučinkovitiji način. Demokrate su proizvele haos na ulicama, pokušali su da normalizuju ovaj haos i čini se kao da žele da ga svi prihvatimo kao nusproizvod slobodnog društva, iako niko nikada ne bi trebalo da bude prisiljen da prihvati ovakav horor. 

Jer ako deo društva nalazi nekakva opravdanja za situaciju u kojoj se dva puta pokušava atentat na predsedničkog kandidata, zašto obični ljudi ne bi bili legitimne mete onih koji bi da ih bace pod voz ili da ih žive zapale?!

Ovakvo ponašanje jednostavno nikada ne bi trebalo da se normalizuje... Jer normalizacija ovakve svakodnevice je ništa manje od zelenog svetla za neke nove užase...

Primera za to je mali milion u poslednjih četiri godine, poput ovog neverovatnog snimka iz metroa u Njujorku koji moram da postavim ovde jer želim da ga koristim kao vizuelni stimulans i da pokrenem razgovor o tome koliko je destruktivan takav levičarski pogled na svet.

Gledajući ovakve primere, stalno sebi postavljam pitanje kako smo uopšte došli dovde? Kako smo, pobogu, stigli do civilizacijske tačke u kojoj je pretnja nasiljem i direktan napad na ljude na javnim mestima sasvim podrazumevana stvar? Zašto deo društva samo sleže ramenima gurajući ovu apsurdnu ideju da je ovakvo ponašanje neizbežno i da je to nekakva cena koju plaćaš za život u velikom gradu? 

Zašto je Bela kuća odustala od održavanja čak i najosnovnijih standarda pristojnosti i reda, pretvarajući se istodobno da je reč o nekakvom napretku? 

To ne da nije napredak, već je distopijski prikaz stvarnosti u kojoj sistem podržava i stimuliše događaje koji podsećaju na postapokaliptični zombi film. Jednostavno, koncept napuštanja sistema odgovornosti dovodi do prestanka sprovođenja pravila i prihvatanja opravdanja za haos i kriminal u ime saosećanja ili pravednosti prema zlikovcima...

A cenu ideologije po kojoj oni koji čine zločine treba da budu tretirani sa saosećanjem, plaćaju obične porodice i ljudi koji samo žele da bezbedno idu do radnog mesta i škola. 

Kada sam prvi put video čoveka koji potpuno go stoji u po bela dana u centru San Franciska, sve mi je bilo kristalno jasno. Oni koji žive u velikom gradu navikli su na ovakve kulturne kreature i mentalne nakaze... Navikli su da vide muškarce, žene i decu kako puše krek na uglu, navikli su da viđaju poremećene ljude kako viču na ulicama, kako im prilaze i prete, pa tako potpuno anestezirani više i ne haju kada ludak siluje mladu ženu u sistemu metroa.

Da li je moguće da je civilizacija spala na ovakve grane?

Edited by Nek grmi jako

48 minutes ago, Nek grmi jako said:
  Hide contents

Juče je čovek gurnuo drugog čoveka na šine ispred nadolazećeg voza u njujorškom metrou, što je nastavak suludog pira manijaka, poput onog Sebastijana Zapete, 33-godišnjeg državljanina Gvatemale koji je namerno zapalio na stanici metroa ženu i gledao kako umire u najgorim mukama.

Snimak u kome čovek čoveka baca pod voz nije za svakoga, pa neka ne gleda neko ko ne može da se suoči sa tim ludilom...

Možemo sada, logično, da se zapitamo zašto su ovakvi slučajevi i monstruozne pojave u velikim američkim gradovima postali saasvim normalna svakodnevica tokom Bajden-Haris administracije? Da li je to simptom pokušaja da se normalizuju haos i zauzimanja čudne i potpuno nerazumljive ideološke pozicije u kojoj se brane kriminalci u isto vreme kada se pokušava oduzimanje finansijskih sredstava od policije?

Ta ideologija je otišla suviše daleko i sada se čini da sve dolazi do tačke ključanja, što primeri bacanja ljudskog bića pod voz i paljenja žive žene objašnjavaju na najteži, ali i najučinkovitiji način. Demokrate su proizvele haos na ulicama, pokušali su da normalizuju ovaj haos i čini se kao da žele da ga svi prihvatimo kao nusproizvod slobodnog društva, iako niko nikada ne bi trebalo da bude prisiljen da prihvati ovakav horor. 

Jer ako deo društva nalazi nekakva opravdanja za situaciju u kojoj se dva puta pokušava atentat na predsedničkog kandidata, zašto obični ljudi ne bi bili legitimne mete onih koji bi da ih bace pod voz ili da ih žive zapale?!

Ovakvo ponašanje jednostavno nikada ne bi trebalo da se normalizuje... Jer normalizacija ovakve svakodnevice je ništa manje od zelenog svetla za neke nove užase...

Primera za to je mali milion u poslednjih četiri godine, poput ovog neverovatnog snimka iz metroa u Njujorku koji moram da postavim ovde jer želim da ga koristim kao vizuelni stimulans i da pokrenem razgovor o tome koliko je destruktivan takav levičarski pogled na svet.

Gledajući ovakve primere, stalno sebi postavljam pitanje kako smo uopšte došli dovde? Kako smo, pobogu, stigli do civilizacijske tačke u kojoj je pretnja nasiljem i direktan napad na ljude na javnim mestima sasvim podrazumevana stvar? Zašto deo društva samo sleže ramenima gurajući ovu apsurdnu ideju da je ovakvo ponašanje neizbežno i da je to nekakva cena koju plaćaš za život u velikom gradu? 

Zašto je Bela kuća odustala od održavanja čak i najosnovnijih standarda pristojnosti i reda, pretvarajući se istodobno da je reč o nekakvom napretku? 

To ne da nije napredak, već je distopijski prikaz stvarnosti u kojoj sistem podržava i stimuliše događaje koji podsećaju na postapokaliptični zombi film. Jednostavno, koncept napuštanja sistema odgovornosti dovodi do prestanka sprovođenja pravila i prihvatanja opravdanja za haos i kriminal u ime saosećanja ili pravednosti prema zlikovcima...

A cenu ideologije po kojoj oni koji čine zločine treba da budu tretirani sa saosećanjem, plaćaju obične porodice i ljudi koji samo žele da bezbedno idu do radnog mesta i škola. 

Kada sam prvi put video čoveka koji potpuno go stoji u po bela dana u centru San Franciska, sve mi je bilo kristalno jasno. Oni koji žive u velikom gradu navikli su na ovakve kulturne kreature i mentalne nakaze... Navikli su da vide muškarce, žene i decu kako puše krek na uglu, navikli su da viđaju poremećene ljude kako viču na ulicama, kako im prilaze i prete, pa tako potpuno anestezirani više i ne haju kada ludak siluje mladu ženu u sistemu metroa.

Ma da, leftizam je problem.... A to što desetine, da ne kažem stotine učenika, nevinih ljudi strada jer desničarske budale ne daju svoje (pravo) na oružje, pa svaka šuša malo malo pa zapuca po nekoj školi ili bioskopu, trznom centru... To nije bitno, skrenimo temu na ilegalne imigrante koji idu po ulicama Njujorka i spaljuju ljude... 

Odvratan si! 

• Like 4
  • Thanks 2

54 minutes ago, Nek grmi jako said:
  Reveal hidden contents

Zemlja od preko 300 M stanovnika, bez blama par ekstremnih slučajeva predstavljaš kao neku posledicu rada Biden-Harris administracije, pogotovo kako bi targetirao celu socijalnu grupu (imigrante).

Još se kao pitaš kako je moguća takva agresija, a ovamo je tvoj ljubimac hteo da izazove građanski rat jer je izgubio izbore, i maltene poziva(o) na nasilje. Sram te bilo, mada kapiram da neko ko svakodnevno ispaljuje ovakve budalaštine ne zna za sramotu. 

Edited by DameTime
dopuna
  • Like 7