Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

6 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Nije on problem, problem je srpsko gledanje na Trampa...

Mislim da bukvalno ne postoji nebitnija stvar od srpskog gledanja na Trampa. :classic_smile:

Članak koji je Selina podelila je interesantan i rekao bih kvalitetan, a to što ljudi pročitaju dobar tekst i iz njega izvuku neke božemesačuvaj zaključke je samo stari dobri confirmation bias na delu.

• Thanks 1

Just now, Smrtokapa said:

Mislim da bukvalno ne postoji nebitnija stvar od srpskog gledanja na Trampa. :classic_smile:

Članak koji je Selina podelila je interesantan i rekao bih kvalitetan, a to što ljudi pročitaju dobar tekst i iz njega izvuku neke božemesačuvaj zaključke je samo stari dobri confirmation bias na delu.

Pa zato sam i rekla, kliknula link i vidim ko je pisao. Prosto je gotovo jedinstven stav za Trampa u srkpkom drustvu sa nekim malim anomalijama. I sve to se nista ne promeni ni kada napuste zemlju pa dodju preko bare. Isti glasaju i za Trampa i za Vucica. 

I sto je najbolje, imaju prevelika ocikivanja za Srbiju, a Tramp im pod nosom instalira direktora CIA usko povezanim sa Albancima. 

• Like 1

20 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Pa zato sam i rekla, kliknula link i vidim ko je pisao. Prosto je gotovo jedinstven stav za Trampa u srkpkom drustvu sa nekim malim anomalijama. I sve to se nista ne promeni ni kada napuste zemlju pa dodju preko bare. Isti glasaju i za Trampa i za Vucica.

Bukv tekst nema veze ni sa Srbijom ni sa Srbima ni sa srpskim društvom, osim što je igrom slučaja autor etnički Srbin.

Što se sadržaja tiče, možda je previše olako odbacio vezu između trampizma i recimo veličanja vođe, kao i odrednicu populiste, mada to razumem u smislu želje da se istaknu neki drugi bitni aspekti.

Edited by Smrtokapa
progut'o slovo

22 minutes ago, Smrtokapa said:

Bukv tekst nema veze ni sa Srbijom ni sa Srbima ni sa srpskim društvom, osim što je igrom slučaja autor etnički Srbin.

Što se sadržaja tiče, možda je previše olako odbacio vezu između trampizma i recimo veličanja vođe, kao i odrednicu populiste, mada to razumem u smislu želje da se istaknu neki drugi bitni aspekti.

Njegovi se clanci, intervjui , knjige, prevode uvek sa engleskog pa je tako i Pescanik bio ljubazan da ga prevede,

a svakako da nije specijalno za Srbe pisao nego (valjda) za americku javnost.

Milanovic je jako ugledna licnost i u Evropi, svuda je prisutan, citira se, sve su njegove knjige prevedene

na nemacki, a izdavaci ga ne izdaju zato sto je Srbin ili voli, mrzi Trampa.

7 hours ago, Angelia said:

kad bi samo mogli da se resimo tih iritatnih belih muskaraca bez koledz diplome... demokratija bi bila savrsena 😀 

Bolje rat nego pakt obrazovanje, civilizovano ponašanje uključujući i poštovanje prava žena i manjina i životne sredine i sve ostalo što 'oj d'ugrozi nji'ovo pravo da obezbijede egzistenciju svog naroda i budućnost za bijelu djecu.

• Like 1

3 hours ago, A sad said:

Neko je opsednut vokom, neko popovima. Ako mogu da biram, ja ipak biram popove. 

Naravno da biraš popove, popovi su muškarci koji su mrcvarili žene, u hrišćanstvu 2000 godina.

Sinoć je bila emisija gde se Kubanka udaje za srpskog muslimana a kako ja o islamu nemam pojma, gledala sam.

Na venčanju je Jusufpahić, titulu ne znam, objašnjava zašto je muškarac iznad žene, a kume mladoj su dve jer "dve žene vrede kao jedan muškarac".

Pa srećno ti biranje.

I cetvrti dan za redom berze u padu, najgori period od januara ove godine. Najvise padaju tehnoloske kompanije i sektor zdravstva kao posledica Trumpovih personalnih resenja na kljucnim pozicijama. 

Sto je sitna stvar u odnosu na pad poverenja u celom svetu prema USA kao pouzdanom savezniku. Tu nema preciznih merenja kao na berzi, ali da ih ima, poverenje bi bilo na verovatno istorijskom minimumu, svakako najnizem od kraja WW1.