DameTime Posted Sunday at 10:04 AM Share Posted Sunday at 10:04 AM 33 minutes ago, tomas.hokenberi said: A kako se po DEI ostvaruje taj jednaki tretman? Ja ga zamišljam ovako: prijavi se X kandidata za Y pozicija i bude odabrano Y najbolje kvalifikovanih bez obzira na boju kože, pol i seksualnu orijentaciju. Nekako mi se čini da DEI smatra da je "fer" da se tih Y kandidata izabere ne primarno po kvalifikacijama već da se prvo moraju da zadovolje rasne, polne i druge kvote. Ne odnosi se na selekciju kandidata, bar ne na način na koji ti "zamišljaš". Svakako su u većini velikih kompanija DEI jedna šarena laža. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Sunday at 10:09 AM Share Posted Sunday at 10:09 AM 4 minutes ago, Selina said: Ali je zaista sada tako da covek sa bradom i penisom do kolena udje u recimo neku saunu za zene ili zenske fitnis centre, zenske kabine jer ima i ausvajz da je sada Gerda Kako ako važi ovo? Quote The law allows for those operating spaces - such as women's gyms and changing rooms - to still decide who has access to them. Izvor: https://www.bbc.com/news/world-europe-68801392 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted Sunday at 10:16 AM Share Posted Sunday at 10:16 AM Sto rece jedan drug, zvali ga da dodje u skolu po dete, nesto se nije osecalo dobro; on dosao, kaze:"Ja sam Petrov otac", a ovi iz skole:"Ne kaze se otac (father) vec roditelj (parent), mi tako kazemo u skoli" Kaze drug:"Petar ima mamu i tatu, mi smo roditelji", ali ovi ne odustaju od "prevaspitanja", dok covek nije poludeo i rekao da je dosao po bolesno dete, ne po lekciju. Ako vec insistiramo na toleranciji, zasto je problem prihvatiti da neko sebe zove i oseca se kao otac/majka? Upravo to i jeste poenta prihvatanja razlicitosti - prihvatiti da postoje parents (kao parent #1 i parent #2), ali da postoje i otac i majka 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Sunday at 10:22 AM Share Posted Sunday at 10:22 AM 9 minutes ago, Smrtokapa said: Kako ako važi ovo? Izvor: https://www.bbc.com/news/world-europe-68801392 Pa vazi to, ali recimo da ta osoba insistira da udje, a u dokumentima je zensko, onda vlasnik objekta mora da se raspravlja i da joj zabrani ulaz, a to moze svaki vlasnik privatnog objekta. Ima nekoliko tuzbi aktuelnih, zakon je kako rekoh nov, postojace jod 60 dana do novih izbora. U zakonu stoji da to menjanje roda vazi za sve i svasta, ali ne i za vojsku, za zatvore se jos ne zna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted Sunday at 10:46 AM Share Posted Sunday at 10:46 AM (edited) 42 minutes ago, Selina said: Jezicki je tako prepusteno medijima, za skole jos nije jasno. Ali je zaista sada tako da covek sa bradom i penisom do kolena udje u recimo neku saunu za zene ili zenske fitnis centre, zenske kabine jer ima i ausvajz da je sada Gerda, do juce je bio Gerd. Jednim godisnje imas pravo da menjas licna dokumenta i da jedne godine budes Gerd, a sledece Gerda. Zeleni imaju poslanicu u Bundestagu koja je malo ovako, malo onako, njegova zena sa kojom ima dvoje dece kaze da nije znala da je on zensko😁 I onda se cude sto se bira Tramp ili neke desnicarske partije po Evropi. Inace je taj jezicki "genderizam" recimo u Francuskoj zabranjen, moze da se govori, ali u skolama, administraciji,medijima, njet. ...ili se takmiči na Olimpijadi u borilačkim veštinama....a s ovog bradonju -"dokolenka" da me maneš Edited Sunday at 10:46 AM by Constantin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Sunday at 10:59 AM Share Posted Sunday at 10:59 AM 1 hour ago, Selina said: To je samo jezicka zackoljica, nema veze sa ovih 8 rodova i polova i zakonima ( konkretno Nemacka, zakon star dve nedelje) da mozes da budes malo zena, malo muskarac i da menjas svoj rod ( pol ti je uvek isti) kako ti nadodje i da ja moram da te oslovljavam onako kako se ti danas osecas.Cak mozes i da me tuzis ako si zena, a ja tge oslovljavam onako kako sam te do juce oslovljavala. Ja ne znam da li ti imas problem sa nemackim jezikom ili ti ja SW/AfD toliko isprala/i mozak, ali ovo nije tacno. Bar ne tako kako ga ti predstavljas. Selbstbestimmungsgesetz (zakon o nemam pojma kako da ga prevedem) jeste nedavno stupio na snagu i time je zamenio Zakon o transseksualcima iz 1981 po kojem je bilo potrebno psihijatrijsko vestacenje da bi promenio ime i pol. Sada je to dozvoljeno svakome ko to zeli, jednom godisnje. Ali, niko te nece kazniti ako novopreimenovanu zenu oslovis prethodnim imenom ili kao muskarca: "There should not be a general ban on addressing those affected by their previous names or pronouns. However, if the behavior is repeated on purpose and particularly intense, it could be bullying, which could legally be classified as insult, for example. According to Section 185 of the Criminal Code, this can also be punished with a fine. In fact, according to the Self-Determination Act, a fine of up to 10,000 euros could be imposed - but not if you simply address those affected by the wrong name. Rather, the punishment is planned for a violation of the so-called disclosure ban. According to this, people are not allowed to reveal or find out previous gender entries without the consent of the person affected. Section 5 of the Transsexual Act has regulated this since 1981." Tako da, izadji iz dupeta Sahre Wageknecht i citaj. 46 minutes ago, Selina said: Inace je taj jezicki "genderizam" recimo u Francuskoj zabranjen, moze da se govori, ali u skolama, administraciji,medijima, njet. Zabranjen je i u Bayernu, Sachsen-Anhaltu, Sachsenu i Schleswig-Holsteinu. U Niedersachsenu (tu zivim pa znam) recimo nije zabranjen, ali jeste zabranjeno da nastavnici na tome insistiraju, sto ce reci, ko "genderuje" moze to da radi, ko to ne radi, moze to da radi. Sve moze. I niko ne moze da te tera da "genderujes" (boze kakav odvratan izraz) ako to neces. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted Sunday at 11:06 AM Share Posted Sunday at 11:06 AM 11 hours ago, Angelia said: to moze da se cita kao pravo koje gradjani treba da finansiraju. Propadoste svi vi zbog tuđih abortusa. Da vam uplatimo na račun, da vam se nađe neki dolar? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted Sunday at 11:12 AM Share Posted Sunday at 11:12 AM 10 hours ago, mrd said: Što se demokratije tiče, stvarno ne može da postoji ako se ne poštuje svačije mišljenje, bilo ono tebi i meni po volji, ili ne. Ne može da se poštuje baš svako i svačije mišljenje, to ne postoji. Mišljenje naci/maga idiota je irelevantno i nije vredno poštovanja kada se radi o rasnoj/polnoj/verskoj diskriminaciji. Demokratija je da ti misliš da njihovo mišljenje treba da se poštuje, ja ne ali ok, različita stanovišta između nas, OK. ALi ako ti misliš da usa (ili neka druga država) treba da bude država white supremacy likova, da treba ženama uskratiti razna prava stečena pre 100 i više godina, onda, fuck off mate, tvoje mišljenje ne vredi ni da se pročita jer je kontra univerzalnih ljudskih prava za koje su se ljudi borili vekovima. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzoni_m Posted Sunday at 11:56 AM Share Posted Sunday at 11:56 AM Ja prosto ne mogu da se otmem utisku da Trump nije KGB/FSB/Ruski covek. Uvek se setim Jack Barsky price i sta je bio njegov cilj koji je fejlovao. Prosto mi ne ide u glavu da neko toliko tvrdoglavo vesla u kontrasmeru praveci takve talase koje ce unistiti sve. Uopste ne mislim na spoljnu politiku, gostrateske ciljeve nista od toga, zaboravite sve to ove sekunde. Pricam o prostoj podeli unutar americkog drustva. Umesto, ok dobio sam izbore, bilo je malo ostrih reci, aj sada da se ne svetim vec cu gurati svoju pricu, ali kroz poluge koje su meni na raspolaganju, opozicija moze da se ljuti ali mi realno nista ne mogu pa mogu diskretno lagano neke svoje ciljeve.....Jok. Hebemo mamu svima, svima prst u oko....pusticu moju VP kuckicu da laje unaokolo.......i sta on misli da zaista jedna Kalifornija nece da mu pokaze srednjaka i proglasi samostalnost ukoliko bude radio neke stvari na silu? I jos par drzava? Uopste nije bitno sta one kao samostalne mogu, sta je snaga jednih ili drugih, poenta je da USA slabi ekonomski, na medjunarodnoj pozornici i svakom drugom pogledu u toj sutaciji. Ostaje bez saveznika, a onda trenutka kada magare zaglavi u blatu, znate sta se desi........ Jasno je meni da neko nece DEI i woke da mu vise kao pretnja svaki put kada napise ili prica nesto, ali brate to ne moze da bude razlog zasto ces izglasati coveka da te povede u ekonomsko samoubistvo.....ili rastruri ti drzavu, institucije........ Naravno da kera ne laje radi sela vec radi sebe i da je moja najveca briga sta ce se desiti u EU, ali posledice toga su uzasne i za US. Oni moraju da imaju razvijenu ekonomiju van US, ako nema EU kao spoljnotrgovinskog partnera, sa kime oni misle da saradjuju kada ostali em nisu podobni em nemaju novca? Pokusaju li sa Kinom, nadrljali su, Rusija, smesna kao drzava opet malo trziste, ostatak Azije ih ne podnosi, bliski Istok takodje, J Amerika......LOL.......Osim ako ti nije cilj na razjebes sve. Da on samo radi na tome da spoljnopoliticki nesto promeni a interno je prilicno pasivan, poverovao bih (mozda) u pricu o America first, ali ovo je potpuno samoubistvo jedne drzave. Ako bilo sta sto je najavio uradi naravno. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Sunday at 12:16 PM Share Posted Sunday at 12:16 PM 1 hour ago, Eddard said: Ja ne znam da li ti imas problem sa nemackim jezikom ili ti ja SW/AfD toliko isprala/i mozak, ali ovo nije tacno. Bar ne tako kako ga ti predstavljas. Selbstbestimmungsgesetz (zakon o nemam pojma kako da ga prevedem) jeste nedavno stupio na snagu i time je zamenio Zakon o transseksualcima iz 1981 po kojem je bilo potrebno psihijatrijsko vestacenje da bi promenio ime i pol. Sada je to dozvoljeno svakome ko to zeli, jednom godisnje. Ali, niko te nece kazniti ako novopreimenovanu zenu oslovis prethodnim imenom ili kao muskarca: Zabranjen je i u Bayernu, Sachsen-Anhaltu, Sachsenu i Schleswig-Holsteinu. U Niedersachsenu (tu zivim pa znam) recimo nije zabranjen, ali jeste zabranjeno da nastavnici na tome insistiraju, sto ce reci, ko "genderuje" moze to da radi, ko to ne radi, moze to da radi. Sve moze. I niko ne moze da te tera da "genderujes" (boze kakav odvratan izraz) ako to neces. Ti sustinu ne razumes. Taj zakon po kome svaka budala ima pravo da jednom godisnje menja svoj identitet ide na stetu stvarnim transeksualcima jer su oni to samo jednom trazili i samo im jednom u zivotu bilo poterbno da se procedura pojednostavi i da ne moraju da idu u psihijatrije po vestacenje. Uostalom i raznorazna udruzenja, ukljucujuci i najcuveniju feministkinju Allisu Schwarzer i njen medij Emma nadugacko i nasiroko su objasnjavale i kritikovale taj zakon. Prevod bi b io samoopredeljenje, samoodredjivanje. Inace pravopis mora da bude svuda isti, a ne da li koji nastavnik na necemu insistira. Zabranjen je jedino u Bavarskoj stvarno, ali ne i za univerzitete i medije, u Hesenu samo za matusrke radove, a inace i ne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted Sunday at 12:27 PM Share Posted Sunday at 12:27 PM Poznati madjionicarski trik - odvuci paznju gledalaca od mesta na kome se desava stvarna prevara. It's the economy, stupid - pri tome ne mislim na bajna obecanja koja je stabilna budala napravila i u koja je naivna masa poverovala. Ljudima treba svetonazorska identifikacija vise nego leba da jedu. So let it be. 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 12:36 PM Share Posted Sunday at 12:36 PM (edited) 8 hours ago, Angelia said: Procitaj amandman, razmisli o tumacenju.... lekari koji su odlucili da ne pomognu u slucaju pobacaja, nisu znali zakon. Znaci treba da se edukuju da u slucaju opasnosti po zivot zene, abortus ili histeroktomija, jesu dozvoljene procedure. Znaci, lekari u Teksasu nisu znali zakon i ladno su dopustili da umre preko 400 zena ove godine? Interesantno. Edited Sunday at 12:45 PM by 𝓑𝓪𝓫𝔂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 01:40 PM Share Posted Sunday at 01:40 PM 1 hour ago, Dzoni_m said: Ja prosto ne mogu da se otmem utisku da Trump nije KGB/FSB/Ruski covek. Tramp od kada radi samostalno (otac mu nije ziv) Rusi ga spasavaju propasti. Naseljavaju njegove nekretnine putem kojih peru pare. U njegovim kazinima su prali pare kada su prestali on je proglasio bankrot. Kada su banke prestale da mu daju kredite Rusi su uskakali... Rusi su dobili sa Trampom hladni rat, cekali su strpljivo i docekali: https://www.yahoo.com/news/donald-trump-jr-mocks-zelensky-122746303.html Quote Ovo je slika sa Don jr instagrama, postavljena u stori, uskoro ce isteci 24 sata 1 hour ago, Dzoni_m said: Prosto mi ne ide u glavu da neko toliko tvrdoglavo vesla u kontrasmeru praveci takve talase koje ce unistiti sve. Uopste ne mislim na spoljnu politiku, gostrateske ciljeve nista od toga, zaboravite sve to ove sekunde. Pricam o prostoj podeli unutar americkog drustva. Umesto, ok dobio sam izbore, bilo je malo ostrih reci, aj sada da se ne svetim vec cu gurati svoju pricu, ali kroz poluge koje su meni na raspolaganju, opozicija moze da se ljuti ali mi realno nista ne mogu pa mogu diskretno lagano neke svoje ciljeve.....Jok. Hebemo mamu svima, svima prst u oko....pusticu moju VP kuckicu da laje unaokolo.......i sta on misli da zaista jedna Kalifornija nece da mu pokaze srednjaka i proglasi samostalnost ukoliko bude radio neke stvari na silu? I jos par drzava? Uopste nije bitno sta one kao samostalne mogu, sta je snaga jednih ili drugih, poenta je da USA slabi ekonomski, na medjunarodnoj pozornici i svakom drugom pogledu u toj sutaciji. Ocito je cilj da se napravi cistka. Uniste svi nepozeljni koje ne moze da proteraju i lepo se valjaju u blatu. Oni finansijski dobijaju svakako, tu mislim na taj kruzok oko njega i na zalost, to je jedini cilj. Quote Obracuni sa svakim ko je zucnuo protiv njih. Ah ta sloboda govora... 1 hour ago, Dzoni_m said: Ostaje bez saveznika, a onda trenutka kada magare zaglavi u blatu, znate sta se desi........ Ne ostaje bez saveznika. Unutar Amerike su mu saveznici bilioneri koji ce pokupiti mast i podeliti sa njim. Na spoljno politickoj sceni samo dolazi do pregrupisavanja gde Amerika menja stranu i ide ka Rusiji, Kini, Saudijskoj Arabiji, i ostalim drzavama koje plivaju na nafti. Nije njemu Mask interesantan zbog Maska, nego zbog programa koji im obecava. Kada demoliraju sta ima da se demolira oni traze izlaz, a oni im ga nudi. Mi svi finasiramo (koliko god ovi pistali da se finansira skolovanje, zdravstveno... nejasno im je sta se ustvari finansira) njegove programe, za... jedan milion ODABRANIH ljudi koji ce spasiti civilizaciju. 1 hour ago, Dzoni_m said: Naravno da kera ne laje radi sela vec radi sebe i da je moja najveca briga sta ce se desiti u EU, ali posledice toga su uzasne i za US. Oni moraju da imaju razvijenu ekonomiju van US, ako nema EU kao spoljnotrgovinskog partnera, sa kime oni misle da saradjuju kada ostali em nisu podobni em nemaju novca? Pokusaju li sa Kinom, nadrljali su, Rusija, smesna kao drzava opet malo trziste, ostatak Azije ih ne podnosi, bliski Istok takodje, J Amerika......LOL.......Osim ako ti nije cilj na razjebes sve. Da on samo radi na tome da spoljnopoliticki nesto promeni a interno je prilicno pasivan, poverovao bih (mozda) u pricu o America first, ali ovo je potpuno samoubistvo jedne drzave. Ako bilo sta sto je najavio uradi naravno. EU... eh. Poljska ce prva pojuriti da promeni stranu. Nije Tramp omiljeni lik Bezosa, pravio je Tramp njemu problem i u prvom mandatu, ali tacno zna kakve su posledice po njega ako se ne pokloni i zaigra kolo sa njima. Ovi sitniji sto ce da cupkaju oko Trampa i misle da su nesto bitni i da ce biti postedjeni, hoce dok ih ne iscedi i baci na djubriste. Trampa oni ne interesuju. Takodje ovi sto se uzadaju u jaki ustav zaboravljaju da je on kao predsednik legalno scotusom izuzet od odgovornosti za bilo koje akcije koje donosi formalno. Naravno da ce to iskoristiti, zato je i trazio da mu se odobre. Ko jos ne vidi da Amerika funkcionise na principu 'brate' taj bi trebalo da dobro razmagli cvike. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 02:29 PM Share Posted Sunday at 02:29 PM Tramp jos nije zaseo, ali njegovi ohrabreni vredno rade: US judge tosses Illinois’ ban on semiautomatic weapons, governor pledges swift appeal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted Sunday at 02:51 PM Share Posted Sunday at 02:51 PM Kad stupa Donald J Trump na duznost? I da li ce se ona karikatura Demokrata opet kandidovati i na sledecim izborima? Pitam za drugara Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Sunday at 02:59 PM Share Posted Sunday at 02:59 PM Na dan Sabora Sv. Jovana Krstitelja i nemamo kristalnu kuglu ali najverovatnije ne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Sunday at 03:11 PM Share Posted Sunday at 03:11 PM Baronov X nalog privremeno suspendovan. Šta li, da li to nešto znači u odnosima tupan i glupan? Čitala sam dosta raznoraznih komentara da je on bio vrlo zaslužan za mreže u kampanji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted Sunday at 03:17 PM Share Posted Sunday at 03:17 PM Nema to veze sa tacnim datumom kada Trump bude zvanicno `stupio na duznost` on se vec ponasa kao predsednik i time samo dodatno staje na muku svima koji jos uvek ne veruju u vaskrsenje.....Ono kao Taylor Swift koja i dalje ceka da se prebroje glasovi - i razumem je - ne moze da veruje da horde njenih fanova nisu uspele da podju Kamalinim putem....Ali Kamala nije tim hordama delila milione vec ih je dobila samo pevacica. Kao da joj je malo....ali takav je sou biznis. Placa se. Evo sta predlazem, bar na kratko dok se ljudi ne osveste da je 47. predsednik poznat, trebalo bi ih pustiti da se nadaju da to nije slucaj. Kao Taylor. To kazem jer je smesno gledati borbu protiv vetrenjaca a jos je smesnije ljutiti se na nesto sto ne mozes da promenis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Sunday at 03:18 PM Share Posted Sunday at 03:18 PM 2 hours ago, Selina said: Ti sustinu ne razumes. Taj zakon po kome svaka budala ima pravo da jednom godisnje menja svoj identitet ide na stetu stvarnim transeksualcima jer su oni to samo jednom trazili i samo im jednom u zivotu bilo poterbno da se procedura pojednostavi i da ne moraju da idu u psihijatrije po vestacenje. Uostalom i raznorazna udruzenja, ukljucujuci i najcuveniju feministkinju Allisu Schwarzer i njen medij Emma nadugacko i nasiroko su objasnjavale i kritikovale taj zakon. Prevod bi b io samoopredeljenje, samoodredjivanje. Aha, znaci sad odjednom nije sustina da ce te neko kazniti ako trans zenu nazoves Er i trans muskarca Sie? Posto ti je to bila dramaticna zamerka u proslom postu? Kad sam ti pokazao da to nije tacno, sad vrtis drugu pricu, kako eto nije jednom u zivotu, vec jednom godisnje. Da, to je i meni nejasno zasto se dozvoljava da se menja kao farmerke, ali ko ih jebe, i treba neko da ih zajebava i da svake godine menja pol i ime, pa ce mozda da to izbace. Znaci ipak nije nikakav bauk zakon, vec samo pojednostavljena (po meni i previse) procedura necega sto je vec postojalo jos od 1981. 2 hours ago, Selina said: Zabranjen je jedino u Bavarskoj stvarno, ali ne i za univerzitete i medije, u Hesenu samo za matusrke radove, a inace i ne. Sta znaci stvarno? Nije tacno, zabranjen je u zemljama koje sam naveo. I sta znaci "inace ne"? Pa ocenjivanje se vrsi na ispitima, tamo je zabranjeno. U spostvenoj svesci ce ucenik da pise sta hoce, na ispitu ne moze. I opet pises netacne informacije, recimo za Hessen: Ob Sternchen, Unterstrich oder Doppelpunkt: Im Schriftverkehr hessischer Ministerien dürfen künftig keine Genderzeichen mehr genutzt werden. Das hat Ministerpräsident Rhein angewiesen. Znaci i u Ministarstvima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Sunday at 03:19 PM Share Posted Sunday at 03:19 PM (edited) 4 hours ago, shonke said: Propadoste svi vi zbog tuđih abortusa. Da vam uplatimo na račun, da vam se nađe neki dolar? Mogli su to malo bolje da urade, u nekim drugim drzavama jesu prosli. 2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Znaci, lekari u Teksasu nisu znali zakon i ladno su dopustili da umre preko 400 zena ove godine? Interesantno. I njihov zakon omigucava izuzetke za kad je zivot zene ugrozen, iako ne znam detalje zakona u Texasu. Znam da na Floridi dozvoljava. A evo kako se situacija razvija za one drzave koje su uvele banove. Texas ce morati da poradi na tome https://apnews.com/article/abortion-ballot-measures-harris-trump-florida-missouri-49c9073cbb6056b66a8a7d0d099795d1 Znaci polako ce ljudi menjati zakone na drzavnom nivou. Edit: autocorrect Edited Sunday at 03:21 PM by Angelia Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted Sunday at 03:27 PM Share Posted Sunday at 03:27 PM 35 minutes ago, Miki28 Teoljub said: Kad stupa Donald J Trump na duznost? I da li ce se ona karikatura Demokrata opet kandidovati i na sledecim izborima? Pitam za drugara U januaru. Hoće, samo da iseku sve piše po školama pre tog januara. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 03:30 PM Share Posted Sunday at 03:30 PM 1 minute ago, Angelia said: I njihov zakon omigucava izuzetke za kad je zivot zene ugrozen, iako ne znam detalje zakona u Texasu. Znam da na Floridi dozvoljava. A evo kako se situacija razvija za one drzave koje su uvele banove. Texas ce morati da paradise na tome https://apnews.com/article/abortion-ballot-measures-harris-trump-florida-missouri-49c9073cbb6056b66a8a7d0d099795d1 Znaci polako ce ljudi menjati zakone na drzavnom nivou. Znaci, umrle su bezveze, lekari su prvo trebali da se pozabave zakonima... Ma samo udri, tebe to i ovako nece dotaci... sta te briga. Napravili su cirkus za mnoge zivote samo da bi udovoljili trecem velikom budjenju... jer nisu samo te zene zrtve, nego i njihovi muzevi, sestre, braca, majke, ocevi, deca... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Sunday at 03:32 PM Share Posted Sunday at 03:32 PM 30 minutes ago, Miki28 Teoljub said: Kad stupa Donald J Trump na duznost? I da li ce se ona karikatura Demokrata opet kandidovati i na sledecim izborima? Pitam za drugara 20og januara koliko se secam je inauguracija, ili je mozda 10tog. Mozda masim. 6og januara je potvrda elektora. Za sada pravi kabinet, I izgleda da za sada nasuprot 2016te ima mnogo vise podrske Reps, tako da ce dobiti bolje ljude. Za sada je imenovao Susie Wiles, koja je vodila njegovu kampanju za Chief of stuff, cime je ona postala prva zena na toj poziciji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Sunday at 03:33 PM Share Posted Sunday at 03:33 PM 6 minutes ago, Mama_mia said: Nema to veze sa tacnim datumom kada Trump bude zvanicno `stupio na duznost` on se vec ponasa kao predsednik i time samo dodatno staje na muku svima koji jos uvek ne veruju u vaskrsenje.....Ono kao Taylor Swift koja i dalje ceka da se prebroje glasovi - i razumem je - ne moze da veruje da horde njenih fanova nisu uspele da podju Kamalinim putem....Ali Kamala nije tim hordama delila milione vec ih je dobila samo pevacica. Kao da joj je malo....ali takav je sou biznis. Placa se. Evo sta predlazem, bar na kratko dok se ljudi ne osveste da je 47. predsednik poznat, trebalo bi ih pustiti da se nadaju da to nije slucaj. Kao Taylor. To kazem jer je smesno gledati borbu protiv vetrenjaca a jos je smesnije ljutiti se na nesto sto ne mozes da promenis. Ceo svet pokusava da mu se dodvori, ako ne njemu licno barem njegovim dvorjanima. Iznenadjenje je da Nikki i Pompeo nece biti u vladi, meni je licno i zao zbog Nikki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Sunday at 03:33 PM Share Posted Sunday at 03:33 PM 15 hours ago, DameTime said: Non-binary tj. they-them je "problem" prvenstveno jer mi se čini da je unelo konfuziju ljudima. Odjednom su svi they-them, kao neka tinejdž faza kroz koju prođu, pa ipak shvate da su she-her ili he-him. Pa da, zato i ne treba da menjamo jezik. 15 hours ago, DameTime said: Kao što je problem i forsiranje transfobije tamo gde je nema (npr. ako se buniš da se trans žene i žene takmiče u istoj sportskoj kategoriji). Naravno da ovo nije transfobija, vec bioloska cinjenica. Trans zene koje su kroz pubertet prosle kao bioloski muskarci su fizicki dominantnije. Nije fer da se one takmice sa bioloskim zenama. NIkad nece biti. Pitaj Serenu Wiliams. 15 hours ago, DameTime said: Ali sve to je nikakav argument onima koji glasaju za Trampa, već samo izgovor da unleash-uju svoje desničarske stavove. Jao vidi šta nam rade woke levičari libtardi. Slazem se. Ono sto pokusavam da kazem je - takve glasace nikad neces preobratiti tako sto ces im tu temu ubadati u oko. AKo znas da ih to iritira, ne insistiraj na tome, vec pokusaj da im se priblizis temama koje njih interesuju, ekonomija i sta ti ja vec znam, dodji na vlast, pa onda sprovodi svoju agendu ako hoces. Nerazumevanje protivnickog (a velikim delom is vog) glasackog tela je glavni uzrok poraza Demsa. 13 hours ago, Helena said: Ne znam šta je DEI, ali treba da vam dojadi, tvoja braća po polu nisu hteli da budu ni medicinska braća, a kamoli sestre. Nisu hteli je kljucna rec. A sto bi ih neko terao? Jel tera neko zene da idu u rudnike i kopaju ili da budu smecari? Ne vidim mnogo povika za ravnipravnost u tim profesijama. DEI se uvek nekako pominje na udobnim i rukovodecim pozicijama. I pazi, pre samo 40 godina su ca. 80% lekara u Nemackoj bilo muskarci. Danas su 70% zene. I tu se nije stiglo mlacenjem prazne slame kroz silovanje jezika (Nemci su oduvek imali zenski naziv za Dr.) vec edukacijom, poboljsanjem polozaja zena u drustvu, pa im je omoguceno da imaju pristup studijama i radnim mestima, kao sto i treba. Hirurgija je recimo jedna od grana koja je i dalje "muska", cini mi se 80%, ali i to se menja, na mom odeljenju je trenutno 11-10 za muskarce, ali se to menja i sledece godine ce zene biti u vecini. I svim tim zenama bih pre dao svoju ruku/nogu u ruke/pod noz, nego muskoj strani. Za 10-15 godina, kad matore drtine odu u penziju, i hirurgija ce biti zenska. I dobro je sto je tako. Treba da radi onaj ko je najbolji, a ne zato sto je zensko/crn/trans/plavook... 13 hours ago, Helena said: Brže bolje se sklepalo medicinski tehničar, šta, kao alternativa mašinskom? I sto tebi to smeta? I ti si mediciniski tehnicar, ne samo tvoje muske kolege. 13 hours ago, Helena said: I sad govorimo jezikom koji pola zanimanja želi u ženskom rodu, a pola samo u muškom....pazi, boga ti. Ovde bas nisam razumeo sta hoces da kazes... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts