Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

On 11/6/2024 at 11:17 PM, shonke said:

Nije bitno da li vi verujete u to ili ne, kandidat za koga ste (ne persiram nego pricam za sve vas tramp glasače) smatrali da treba da bude predsednik priča to što priča, osudjeni je sex offender, lažov i još se protiv njega vodi više desetina sudskih procesa.

Ili vi živite u Belorusiji gde je sve to namešteno i nije tačno ili ste glasali jer verujete u njegove priče/mislite da tako treba. 

U šta vi svi verujete, to nije ni bitno niti bilo koga interesuje. Bitno je za šta ste glasali.

Nije li demokratija da svako glesa za ono što ga čini zadovoljnim?

Spremite se da vidite diplomatsku demokrata na selu. Kalifornija jer već krenula da usklađuje svijet zakone lošim federalnim.🤣😂

4 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Mozda bude jasno ako mi prevedes ovo 😄 Ne govorim mrdovski

Pročitaj ponovo post.

Znam ja da si ti potkovana. Razumećeš, ako obratiš pažnju. Međutim, možda nisi bila svjesna događaja u Jugoslaviji 90-ih.

Number of Americans looking to live abroad jumps by 1,500% after Trump wins election

Americans most frequently searched to relocate to Canada, Australia, New Zealand and the UK, data shows

Donald Trump may have a different immigration talking point since becoming the president-elect: Americans wanting to move abroad.

As emotions ran high after Trump won the presidential election on Wednesday morning, the number of Google searches to leave the country increased by 1514 per cent, according to VisaGuide.World.

From Election Day through November 6, search traffic for “immigration” related pages on its site grew by 338 per cent, as disgruntled Americans looked up where they had the best shot of moving to, the website said.

Pages with information about relocating to specific countries also gained traction. Norway was the most popular of those pages, followed by the UK, Ireland and Costa Rica.

Germany-Visa.org also saw a 336 per cent uptick in traffic for pages related to immigration, with particular interest in the country’s Opportunity Card — a residence permit that allows anyone from a country outside of the European Union to live in Germany for up to one year to find a job.

Google searches in the US for migration topics are roughly 15 times higher this week compared to the week before the presidential election.

“Moving to New Zealand from the US” was the most-searched term, with searches for the phrase up 76 times from before Trump’s victory. Similarly, “moving to Germany from the US” was 42 times more searched this last week, and searches for “Moving to the Netherlands” was searched 32 times more, the site found.

Americans most frequently searched for information about relocating to Canada, Australia, New Zealand and the UK.

izvor: https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/americans-living-abroad-trump-election-b2644122.html

• Thanks 1
  • Ha-ha 1

3 hours ago, mrd said:

Nije li demokratija da svako glesa za ono što ga čini zadovoljnim?

Spremite se da vidite diplomatsku demokrata na selu. Kalifornija jer već krenula da usklađuje svijet zakone lošim federalnim.🤣😂

Prvo, nešto nisam razumeo u tekstu, kao da je autocorrect radio. 😅

Drugo, a tiče se prve recenice,  ljudice da budu zadovoljni da žene budu u podređenom položaju, da krimos nude predsednik, da se vređaju drugačiji ljudi itd. 

Da ga je... . To nije demokratija. 

3 hours ago, mrd said:

Pročitaj ponovo post.

Znam ja da si ti potkovana. Razumećeš, ako obratiš pažnju. Međutim, možda nisi bila svjesna događaja u Jugoslaviji 90-ih.

Si se Hefner 

Spoiler

square-1435085930-esq0413137a-hugh-hefne

Patkovan ti tata, ovako se odgovori:

2 hours ago, Stiletto said:

Izguglaj "Vinko Hafner".

Ili se napise Vinko bez sisa

56 minutes ago, tomas.hokenberi said:

Jel su tu svi oni "selbritiji" koji su obećali da će da napuste US prvo 2016, pa sad opet "ako  Tramp pobedi"?

Mozda tebi izgleda glupo, nerazumno ili sta god, ali danas sam bila sa prijateljicom koja je psiholog ili psihijatar i kaze mi da su joj tri pacijenta otkazala jer se sele, jedan u plavu drzavu, drugi van drzave. 

Verujem da ne vidis razliku sada i 2016. 

59 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Mozda tebi izgleda glupo, nerazumno ili sta god, ali danas sam bila sa prijateljicom koja je psiholog ili psihijatar i kaze mi da su joj tri pacijenta otkazala jer se sele, jedan u plavu drzavu, drugi van drzave. 

Verujem da ne vidis razliku sada i 2016. 

Ovi iz Kaliornije sele se u crvenu drzavu, ovi sa Floride iz crvene u plavu a razlika jeste velika izmedju 2016 i danas jer

danas ne zna covek kuda da se seli. I unutar i van USA.

3 hours ago, zoran59 said:

Number of Americans looking to live abroad jumps by 1,500% after Trump wins election

izvor: https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/americans-living-abroad-trump-election-b2644122.html

Ja sam u nekim living abroad FB grupama - majko mila, sta tu sve moze da se procita!

Pa to ne ume ni u South Dakoti da zivi, a selilo bi se nekud! I koliko pojma nemaju, to je strasno - to je zamislilo da, samo zato sto ima US pasos, prica engleski i ljuto je sto je Tramp pobedio, da ce dobiti vizu wherever i "ziveti srecno i zadovoljno do kraja zivota".

Jedna nakrljala dugova, ne zna kako da se iskobelja, ali ona bi da dodje da lepo zivi u Evropi. 

Holandjani, direktni kako vec umeju da budu, redom odgovaraju:"Samo nemojte u NL, ovde je ionako kriza sa housing i poslovima".

Neka Nemica ih pita:"Pa preziveli ste Trumpa od 2016-2020, zasto ne bi i sad?"

• Ha-ha 2

19 hours ago, Angelia said:

Izaberes dva najgora zenska kandidata, ili ih nametnes birackom telu (u oba slucaja) I onda mislis da je razlog sto gube, zato sto su zene? Hilari su svi ionako mrzeli, a kamala je bila omrazena I medju demokratama, Dan pre kandidature, I smatrana je za najgoreg VP pick u istoriji, nesposobna. U svojoj predsednickoj kampanji 2019 je ispala pre nego je dobila I jedan glas u primaries.

Ovde ima istine. Mislim da mizoginija kod određenog dela američkih gladača postoji i da ne bi želeli da imaju ženu za predsednika, ali Demsi stvarno nisu pomogli situaciji izborom svojih kandidata. 

Čak bih otišao toliko daleko da uopšte nije potrebna da bude karijerna političarka. 

Uveren sam da bi neka Tejlor Swift ili Opra Vinfri kao kandidati Demsa pobedili Trampa. 

• Like 1

И док год су Трампови гласачи криви што су глупи, необразовани, крезуби...

Често ће Трамполики добијати на изборима, и све више, свуда.

Љевица одбија да прихвати реалност, а то је да је обичном човјеку пун кофера беспотребних тема и говоркања глибавих, неморалних холивудских гњида за кога требају они да гласају или још горе, шта је боље за њих. Али ако, ја сам задовољан 

• Like 1
  • Thanks 2

11 hours ago, RatzenStadt said:

Ne znam za Dioklecijanovu pricu 😄 Podeli slobodno xD

Pa manje više sam već sažeo celu priču, dakle Dioklecijan je abdicirao, ostavio carstvo naslednicima i otišao u Split da tamo u svojoj palati proživi mirnu starost, bavi se baštovanstvom i prati Hajduk. I dolazi nakon izvesnog vremena senatska delegacija iz Rima da ga moli da se vrati na presto, pošto je stanje užasno, Tetrarhija se raspada, građanski rat se sprema, a woke hrišćani hoće da kenseluju Jupitera. I kaže im Dioklecijan kad bi oni tamo u Rimu znali kakav sam ja kupus uzgajio ovde, ne bi me zvali da se vraćam za te gluposti.

Tako se možda i matori Džo raduje penziji jer mu je već pun kufer svega, i približavanje tog trenutka dovodi do neočekivane bistrine u glavi.

4 hours ago, zoran59 said:

Ruski i saudisjki vlasnik novina objasnjavaju Englezima sta zele Amerikanci😀

In 1998, INM took complete control of The Independent. O’Reilly bought out the company for £30m, and in 2010 and then Russian billionaire Alexander Lebedev and his son Evgeny Lebedev acquired The Independent. In 2016, the paper moved to a digital-only format. Simon Kelner is currently the editor-in-chief of the Independent titles. Andreas Whittam Smith, the Independent’s founder, has also joined the board of Independent Print Limited. In 2017, Saudi Businessman Sultan Muhammad Abuljadayel bought a 30% stake in the Independent online newspaper.

1 hour ago, Horium said:

Uveren sam da bi neka Tejlor Swift ili Opra Vinfri kao kandidati Demsa pobedili Trampa.

Nešto sumnjam, možda je samo moj utisak ali mislim da se javlja izvesno zasićenje celom tom selebriti kulturom. A i bilo bi lepo da je tako prosto, dovedeš rendom osobu sa ulice (tm Meklaud) i ona treba da pobedi na izborima jer Tramp. U vezi sa tim:

16 hours ago, RatzenStadt said:

Pa ko bi drugi dao bolju kritiku? XD

Pro-trampovci su ti koji su je nasli nepodobnom, dovoljno da zazmure na Trampov puter ba hlavi

Postoji izreka da ne treba ni razmatrati kritiku od ljudi od kojih ne bi prihvatao savet. Ja se ne slazem. Neprijatelji su ti koji ti najpre vide mane i slabosti xD

mislim da ovde ima nečeg. Doduše to ne znači da se moraju izvesti isti zaključci koje su izveli trampovci.

Mislim da je tačno da su demokrate zapostavile "običnog čoveka / radničku klasu", ne nužno u poslednje četiri godine već je to proces koji traje još od zenita i saksofoniste. Uz to, ako pogledamo kritike Trampovaca na račun Kamale (izuzimajući način na koji se smeje i slične gluposti), imamo znake koji ukazuju na neautentičnost: deo vlasti a priča o promenama, ne govori ništa konkretno, "šta je zapravo njen program?", neodređene floskule, kampanja se svodi na kritikovanje Trampa itd.

I onda republikanci izvedu zaključak da demokrate treba da se vrate centru. Što bi rekli dole na Košarci "evo ih javljaju se dobronamerne komšije" :classic_biggrin:

I tada pogledamo broj glasova za obe strane u odnosu na prošle izbore i vidimo da su crveni manje više isti, a plavi su osetno pali, odnosno desila se apstinencija. Odatle može da se izvuče i drugi zaključak, Kamala je otišla previše u centar. Pokušala da zadobije neke od republikanaca (Čejni manevar npr.) što naravno nije uspelo, a izgubila svoje glasače. Dakle, umesto što su demsi išli udesno i bili neautentični, smušeni i floskulasti, pokušali da zadovolje svakoga, mogli su da se hrabrije zalažu za ono u šta veruju. Neka "levičarenje" razjari i antagonizuje izvestan broj glasača repsa, pa šta? Trampu ništa nije smetalo što je antagonizovao dosta veliki broj demokrata koji bi pre glasali za Kneza Srkija Babovića nego za njega. Svejedno je pobedio.

A ako baš insistirate da gađate centar, onda dajte pravog centrističkog kandidata koji veruje u ono što govori (ili makar bolje glumi). Lično ne verujem da klintonovska triangulacija do besvesti donosi dobre stvari, ali šta ja znam.

Edited by Smrtokapa
typo
  • Like 1

Pelosi je optuzila Bajdena zbog poraza, jer je dugo otezao da se povuce pa nisu imali vremena da biraju kandidata (kinta tu nije bila toliko bitna) a predpostavlja se da bi ona gurala Gavina. Gavin bi bio daleko bolji kandidat od Kamale jer itekako zna da prica, npr Gavinu ne bi bio problem da ode od Rogana i pricaju tri sata.

• Like 1