Angelia Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 hours ago, Dzoni_m said: Dokaze imas, ali ih ignorises. Jasno je da je ceo slucaj sa pedofilskim ringom zatastakavan i zataskava se. I za razliku od tebe i MAGA ekipe, vecinu ljudi ne zanima da li je tamo Klinton, Gejts, Elon, Trump, bilo koji clan kraljevskih porodica i sl. SVI REDOM su krivi, jer su znali. Nema sanse da nisu, to sto nisu direktno organizovali ne znaci nista, jer je Epstein bio registrovani seksulani predator. Znaci samim odlaskom i druzenjem po zurkama i ostrvima, su dovodili zene i devojcice u opasnost. Prema tome svi do jednog su moralno odgovorni (u najmanju ruku) i samim tim nepodobni za bilo koju javnu fuknciju. Stara prica: kada za stolom sedi 10 ljudi, jedan je fasista, a ostalih 9 cute, onda za stolom sedi 10 fasista. To sto tebi to ne smeta ne znaci da tako treba da bude. Ajde da probam da ti objasnim, nema dokaza, ima prica. Zasto se drzim zakona I Ustava? Zato sto stiti I mene. Ako prihvatis da se zakoni primenjuju prema tvojim moralnim standardima, sta sprecava Peru da sutra primeni njegove moralne standarde na meni? Kao drustvo smo se dogovorili oko standarda, a to ponekad znaci da ce se neko provuci kriv kao nevin. Moral koji stoji iza toga, je cesto onaj "reasonable doubt", a koji kaze da je bolje da neki krivi promaknu, da ne osudis nekog nevinog. I zato cesto ovde pogresno interpretirate moju odbranu zakona. To nije skretanje teme, nije opravdavanje svega, nego objasnjenje kako US sistem funkcionise. To sto se nekom to ne svidja, ima dosta stvari u zakonima koje se meni ne svidjaju, ali ne unosim emocije u to. Znaci jasno je da se slucaj zataskava, I nebitno je ko je u njemu, svi ga zataskavaju jer izgleda lose za bilo kog umesanog. I to se ponekad desi. To sto ja stitim zakon, ne znaci da uvek donosi pravdu. Drago mi je da objavljuju celu istragu, jer zrtve to zasluzuju. Barem ce neki umesani imati javnu osudu. Ali ne prihvatam, da samo zato sto su imali kontakt sa covekom, ili poslovno bili povezani, ili cak privatno mislili da je ok, da su krivi. To je trebalo da se promeni sa osudom 2008e ili 2009te ne secam se tacno kad je osudjen prvi put. Ali mozda su neki mislili da je to "namesten" slucaj. Ne ulazim u tudje glave. Ako neko koga znam, pocini neki zlocin, ja nisam moralno odgovorna za njihove postupke. Mogu samo da budem moralno odgovorna za moje postupke. To sto ovde, na ovoj temi, pokusavate da primenite opravdane frustracije iz Srbije, nije ok. US nije Srbija, vecina ljudi u US nema te traume, ne vide fasizam iza svakog coska. I ne zele "moralne individualne zakone". Znaci da, imam Epstain fatigue. Jer bukvalno nista nece izaci iz toga. Da je bilo volje, a jasno mi je zasto nema, ceo slucaj bi bio gotov pre 10 godina. Da sedim sada i zvacem ko je pomenut, je potpuno gubljenje vremena. Cela prica se koristi u politicke svrhe, najverovatnije niko nece biti osudjen.
rodriguez Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) US nije Srbija, lepo rečeno. Ovo za sada nema u Srbiji. edit - u međuvremenu je stiglo i ovo, ženu koju je uhapsio ICE je oslobodio lokalni šerif Edited 3 hours ago by rodriguez 1
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Zaštita prava građana... debil ladno izbombarduje objekte u drugoj, suverenoj državi, otme predsednika suverene države, odvede ga da mu sudi u svojoj zemlji iako ga niko to nije pitao niti ima bilo kakvo pravo na to. Taj isti izađe i ladno izjavi da mu "treba" Grenland. Jebo ja takvu demokratiju, društvo i državu. Nikad je ne želim. Ubijati civile po ulici? Zaustavljati obojene na ulici dok se vraćaju s posla? Demokratija? Prava građana? Obavezno. Najveća tiranija je to. 1 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Kako ces da vratis poverenje u sistem ako ubijas gradjane posto imaju oruzje koje ne koriste i uradili su sve po zakonu i vrh koji se decenijama bori sa pravo drugog amandmana i smanjenje kontrole, koji kaze 'imao je pistolj, ko mu je kriv' i sledbenike koji na osnovu ideologije slede amandmane? Kako ces da vratis poverenje kada tapses na cenzuru komicara koji kritikuju i kada kucaju drzavni organi ljudima na vrata zbog twitta, ali se bunis ako privatna firma otpusti radnika za kojeg smatra da je prekrsio pravilo firme stavljajuci rasisticki twitt? Kako ces da vratis poverenje u sistem ako branis kidnapovanje ljudi po ulici kojima nije dozvoljen kontakt sa advokatima niti idu na sud, niti je pokazan nalog za upad u kucu? Ustav kaze 'we the people' ne 'we the citizens' Kako ces da vratis poverenje u sistem kada ustavni sud nasuprot amandmana kaze da je moguce profilisati ljude na osnovu boje koze? Ah da, mislis ako se ucute svi sa druge strane ideologije onda lepo amandmani mogu ideoloski da se primenjuju i sve super, niko se ne buni... 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 11 minutes ago, rodriguez said: US nije Srbija, lepo rečeno. Ovo za sada nema u Srbiji. Na osnovu cega ona treba da zna da su oni drzavni organi, a ne neki rendom tipovi koji hoce da je izvuku iz automobila? Pa samo debil se ne bi opirao i pustio da ga ovako zlostavljaju. Privatno vozilo, privatne uniforme, maske, pistolji... Pa ni oni maskirani po srbiji nisu ovo radili, bar ja ne znam da jesu. Da, ovo nije srbija, ovo je par koraka dalje fasizma. 1 1
rodriguez Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ovo i jeste ogroman problem za Srbiju. Vučić je egzemplar najgoreg uticaja tranpovske politike na beskrupulozne političare širom planete. Samo je pitanje vremena kada će stvari koje on gleda na X i tictocu biti primenjene u praksi ovde, sigurno se kao ni ove US baje neće truditi ni da na krov stavi onu rotaciju što se drži na magnetu, čemu to kada se EU raspada a jedino što se važi je gola sila vlasti bez uporišta u zakonu (da proste oni koji misle da je ovo legalno, nije).
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Inace, ono petogodisnje dete i otac sto su kidnapovani vracajuci se iz skole su vraceni kuci po nalogu sudije. Znaci, da su advokati i sudije umesani u svaki ovaj slucaj, ne bi imali 5% uspesnosti deportovanja i zatvaranja, ali nekako moraju da pokazu da nesto rade za njihove pristalice kojima su najveci problem radni imigranti (legalni, nelegalni, nebitno jer oni ne biraju) da nesto kao rade. Joe Biden, Obama, blablabla... 4
Helena Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Na dodeli Gremi nagrada, muzičari su bili prilično glasni i jasni - ICE out i još par rečenica protiv tranpa. Bili Ajliš je rekla ICE fuck of a tranp preti tužbom voditelju. 1 1
Angelia Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, rodriguez said: US nije Srbija, lepo rečeno. Ovo za sada nema u Srbiji. Mislis da su jurili random zenu? Ili je ipak necim izazvala njihovu paznju? Mislim bez da vidim kontext, nema sanse da jure random ljude. 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Kako ces da vratis poverenje u sistem ako branis kidnapovanje ljudi po ulici kojima nije dozvoljen kontakt sa advokatima niti idu na sud, niti je pokazan nalog za upad u kucu? Ustav kaze 'we the people' ne 'we the citizens' Ah znaci mislis da ilegalni imigranti imaju ista prava kao americki gradjani? Iako Ustav kaze da ce zakone donositi Kongres i Senat, a da ce pravni okvir biti kontrolisan od SC. Article IV, direktno imenuje "gradjane". Znaci, protivno Ustavu, ti tvrdis da su zakoni koje je Kongres/Senate doneli ne-ustavni? Znaci primena tih zakona kao sto je INA nije legalno, nego je "kidnapovanje".
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Andjo, ako trampara moze da dobije od fife nagradu za mir i misli da je legitimna, ja cu po toj osnovi tebi da dodelim zlatnu medalju za mentalnu gimnastiku 1
Helena Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Još jedna stvar - nagrađeni za, pa sve i svašta uglavnom, govor je držao na španskom i rekao je (Bed Bani, btw) još prošle godine da će mu nastup u polufinalu SB biti većinom na španskom i u haljini MAGA pjeni I već najavljuju i bojkot nastupa i bojkot proizvoda koji se budu reklamirali. 1
rodriguez Posted 10 minutes ago Posted 10 minutes ago 1 hour ago, Angelia said: Mislis da su jurili random zenu? Ili je ipak necim izazvala njihovu paznju? Mislim bez da vidim kontext, nema sanse da jure random ljude. Ne znam šta je tvoja definicija random žene ali o tome koliko je hapšenje (ili tačnije falangistička otmica) bilo utemeljeno u zakonu i ustavu dovoljno govori da je oslobodio upravno sam ICE bukvalno nekoliko minuta nakon privođenja a ne lokalni šerif kao što sam prvo naveo, on je samo odvezao kući građanku svog okruga. Ona se spasila tako što je imala uključenu dash kameru sa koje je nekome (advokat?) slala live feed svega što joj se dešava čime je opovrgla sve ove budalaste optužbe kojima se ICE brani od satiranja na mrežama. Tako da je zabeleženo za javnu i sudsku upotrebu sve što bi mogao biti dokazni materijal protiv ICE ili protiv njeg. ICE će nastaviti ovo što je već doktrina (da lažno optužuju uvek kada mogu bilo koga ko nije sa njima) ne radi svoje odbrane ili pravdanja masovnog fijaska u koji su se pretvorili u javnosti, nego radi daljeg zastrašivanja dela javnosti kome je najlakše da pogne glavu, što je možda nekakva tiha većina. Drugim rečima očajničko uterivanje ne samo sile nego i kredibiliteta tamo gde je on zauvek uništen sem kod onog dela američkog društva koji stoji iza MAGA bez obzira na stanje stvari na ulici i za čije će ludilo uvek biti dovoljno hrane na tom delu političkog spektra. Ponovo vrlo uporedivo sa Srbijom gde vlast radi samo u korist dela društva koji je prema istraživanja od preko godinu dana u velikoj manjini. Ali da ne zagađujemo dodatno temu kada je već i sama takva kakva jeste. Pouka iz svega: iskreno sam fasciniran determinacijom Amerike da se bori za svoju slobodu od falangi i više nemam nikakve sumnje da će pobediti, bez obzira na lakoću pražnjenja ICE šaržera u glavu.
Recommended Posts