Angelia Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Za sve, ja razumem da je US bitna sila za svet (i Tramp to zna), I razumem da svakog interesuje gde je US. Ali molim vas da ne pricate o zakonima u US koji su doneseni sa vecinskom podrskom decenijama, zvuci extra glupo. Nekoliko nas su iz US, mozemo da se raspravljamo sta nam se svidja a sta ne. Imam ja sta mi se ne svidja. Ali ako hocete da krivite Trampa, drzite se njegovih EO ili izazova zakona. Vidim lepu raspravu o spoljnoj politici US, nekoliko forumasa. Ali generalno, nikog nije briga sta vi mislite o 2A, ili sta mislite o ICE, bukvalno kao sto moje misljenje o Nigeriji nije bitno. Podrzavam da ga izrazite, ali je potpuno nebitno, gubite vreme. Mislim ne razumem, cak I da se slozim da je zakon los, niko nista ne dobija, potapsacemo se po ramenu. Ako imate problem sa imigracionim zakonima, ili 2A, i nisi americki gradjanin koji glasa, nikog ne interesuje
Pletilja Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago On 1/18/2026 at 7:13 PM, Helena said: Suviše se često pominje bela rasa da bi se prelazilo preko izraza nacizam. I ne samo pominje. Yes, imam srece sto mi je cerka povukla na ocevu stranu, beo ten, plave oci, svetlosmedja kosa.... kao da je 14 generacija rodjenih u USA. Da mi je sin otisao u USA, onako kosmat, maslinastog tena i okat, ne bih mirno spavala. I ovako brinem, zavadice mi decu, jedno je u USA, drugo u EU....Sto se mene tice, bauk fasizma kruzi svetom...a liberalna javnost sveta kupila kokice i iz prvog reda gleda sumrak civilizacije.
Diogen Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Znači već su na red stigle i wet dream “call me Daddy” fantazije - verovatno omiljeni dirt talk svakog random pedofila. Od podsvesti i alter ega se zaista ne možemo sakriti. Nego, biće da je pajac ipak savio rep, ovo blebetanje o “zlatnim kupolama” iznad Arktika su gomila lupetanja za MAGA raju kući, jer sve i da jeste plan instalacija tog obima, na tolikoj površini i pod lokalnim klimatskim uslovima je tolika logistička noćna mora da bi trajala godinama ako ne decenijama. Ali, šta mu teško da laže, kao da bilo ko normalan od njega uopšte očekuje nešto bolje… Thank you for your attention to this matter! 🤣 🤣 2
Ludi za Poli Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago I znaci kreten je kmeketao o Grenlandu sve ovo vrijeme i pravio haos samo da bi na kraju dobio ono sto je vec svakako imao. Novi masterclass genija kog ce svakako predstavit kao kolosalan uspjeh svojim idiotima. 1
Dobar Los Milos Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago On 1/14/2026 at 6:59 PM, Nek grmi jako said: Angelia je odrasla žena koja zna da u SAD ne bi mogla nikoga da tuži zbog izjave da je ona nacista, a i odranije smo svedoci da se već suočavala sa ovakvim situacijama i da je to nije sputalo da nastavi sa delovanjem na forumu, pa me sada više zanima vaš ugao ove priče. Šta tačno mislite pod tim da je Angelia "nacista"? Možete li mi opisati šta to uopšte znači za vas i na kog nacistu tačno pomislite kad Angeliu uporedite sa njim? Zatim, koje specifične informacije ili njena ponašanja vas navode da tako mislite, budući da je ne poznajete lično? I uzimajući u obzir, te poštujući činjenicu da vas je nešto zaista ozbiljno trigerovalo do mere da uđete u prepisku na predmetnom topiku i izjavite nešto tako decidno, moju malenkost zanima kakve emocije osećate kada razmišljate o Angeliji ili kada je etiketirate na taj način? Šta vas brine ili plaši u vezi sa Angeliom, budući da nacisti obično plaše ljude, i kako ta etiketa utiče na vaša osećanja? Da li, dakle, ta etiketa pomaže da se osećate sigurnije, da li vam kanališe ljutnju, da li vam je sada lakše na duši kad ste je nazvali nacistom, ili je reč nečemu drugom? I šta bi se, prema vašem mišljenju, desilo loše da joj niste rekli šta vam je na duši? Znate, Angelia ima dosta prostora da se etablira na ovom topiku, ali vas nisam viđao ovde, pa koristim retku priliku da vas pitam i da li postoji neki događaj iz vašeg života ili prošlosti koji vas čini osetljivim na naciste, te zašto vas upravo Angelia, posredno ili neposredno, podseća na takve događaje? I, na kraju, zaista me zanima da li je Angelia jedini nacista kojeg ste detektovali u vašem okruženju, što realnom što ovom digitalnom, ili ste i ranije etiketirali druge ljude na sličan način? i šta se dešavalo u tim situacijama? Da li se ispostavilo da ste u pravu, da su ti ljudi zaista nacisti, i kako vam je to etiketiranje i spoznaja da ste nacisti rekli da je nacista, pomoglo u percepciji sveta oko vas, odnosno da li je i na koji način svet bio bolji pošto ste Angeliu nazvali nacistom. Mislim da vam umesto nekakve osude, svakako treba dati prostora da se razmahnete u obrazloženju komparacije nekoga sa nacistom, te da odgovorite na neka od ovih pitanja. Jer, i vi imate pravo da budete u pravu kao i bilo koji član foruma. I pošto vas znam sa drugih topika kao cenjenog forumaša, a i meni ste pre izvesnog vremena na pp vrhunski objasnili nešto što me je zanimalo, na način na koji mi je retko ko bilo kada na forumu približio nekakvu tematiku i ne samo pukom pričom, nego i praktično, najmanje što mogu da učinim jeste da vam postavim ova pitanja, umesto da vam a priori kažem da li ste po mom skromnom sudu u pravu ili niste. Prijatelju, ne blamiraj se, iako ti tesko pada. Ovde u Austriji postoji poslovica: "ako devet ljudi sedi, i ne kazu nista kad im se pridruzi jedan nacista, onda tu sede 10 nacista". Tramp i ceo GOP je danas bukvalno leglo nacizma, kako u racima tako i u akcijama. "Zena" godinama ovde prosipa najbljutavije lazi i propagandu, i to sigurno ne radi kao hobi. Imala je ovde i partnera Bohumila, koji je dokazano lagao ljude, samo je pitanje ko ga je za to placao. Mozes slobodno da se pravis blesav, slep i lud, ali nemoj da trazis da ti se drugi u tome pridruze.
SteveFrancis#3 Posted 56 minutes ago Posted 56 minutes ago @robespierre Iz kog razloga mislis da je McLeod uopste osporavao americki imperijalizam? U fokusu su bile neke druge stvari, koliko sam video. Rasprava je o paralelama ili odsustvu istih kod sadasnjeg lidera USA i prethodnika. Nemoguce je, ali bukvalno nemoguce sa vise od dve zdrave sive celije, poistovetiti pojavne oblike tog imperijalizma nekoc i sad. Uz to, mislim da je sasvim legitimno i to pitanje gde je granica izmedju teznji jedne supersile za samoodrzanjem i cuvanjem ranije stecenog polozaja capo di tutti cappi i kompleksa te potencijalnih (ili dokazanih) dijagnoza jednog coveka. I da povuces znak jednakosti izmedju odredjenih Trumpovih poteza i onih koje su povlacili prethodnici u proteklih 80 godina, opet ostaje citava paleta onih koji su apsolutno bez presedana. Kako na unutrasnjem, tako i na medjunarodnom planu. 1
MarkoKep Posted 21 minutes ago Posted 21 minutes ago 11 hours ago, McLeod said: Venecuela ima tesku naftu koja ima najmanju vrednost na trzistu. Njihova proizvodnja je manja od 1/15 americke proizvodnje. Njihov izvoz je oko 4 milijarde dolara godisnje. Trampova operacija oko Madura je kostala stotine miliona, ako ne i celu milijardu, da ne pricamo sto ce imati troskove ako zeli da vrsi uticaj u izgovoru od drzave poput Venecuele i troskovi toga ce biti mnogo visi od dobitka koji predstavlja venecuelanska nafta. SAD imaju rafinerije specijalizovane za tešku naftu. Venecuelanska nafta im pomaže da bolje iskoriste te kapacitete.
McLeod Posted 6 minutes ago Posted 6 minutes ago (edited) 15 minutes ago, MarkoKep said: SAD imaju rafinerije specijalizovane za tešku naftu. Venecuelanska nafta im pomaže da bolje iskoriste te kapacitete. Poznato mi je to, ali je nebitno in the grand scheme of things. Ljudi su generalno podlozni nekim naucenim "velikim istinama" koje to najcesce nisu, ali ajde da ne razvodnjavam ovu diskusiju, jer cak i da jesu, gledaju se kao nepromenjive, a jedino u sta treba da budemo sigurni je da se svet menja vrtoglavom brzinom, brze nego ikada pre. Pa i ako je pomenuti Ajzenhauer vukao poteze kakve je vukao u svom vremenu i svom konceptu koji je tacno okarakterisan u prethodnoj diskusiji, to je bilo pre 70 i kusur godina. Da ne pricamo sto mnogi i dan danas objasnjavaju svet nekakvim masonima i iluminatima. Ljudi koji su danas najbogatiji na svetu su izgradili imperije u industrijama koje nisu postojale pre 70 godina. Znacaj nafte danas u poredjenju sa znacajem pre 70 godina je slican kao generalni znacaj stvari od pre 70 godina i njihov znacaj danas. Dao sam konkretne brojke koje su tacne, Trampova fiksacija nema ekonomske logike i posledica je toga sto kad omatoris i posenilis se vracas u proslost kada si bio mlad i jak i jos zesce insistiras na nekim vrednostima i tvojim istinama iz tog perioda. Venecuelanska nafta je potpuno, ali potpuno nebitna za americku industriju danas i ovo ih kosta vise nego sto im donosi. Edited 5 minutes ago by McLeod
robespierre Posted 5 minutes ago Posted 5 minutes ago 42 minutes ago, SteveFrancis#3 said: @robespierre Iz kog razloga mislis da je McLeod uopste osporavao americki imperijalizam? U fokusu su bile neke druge stvari, koliko sam video. Rasprava je o paralelama ili odsustvu istih kod sadasnjeg lidera USA i prethodnika. Nemoguce je, ali bukvalno nemoguce sa vise od dve zdrave sive celije, poistovetiti pojavne oblike tog imperijalizma nekoc i sad. Uz to, mislim da je sasvim legitimno i to pitanje gde je granica izmedju teznji jedne supersile za samoodrzanjem i cuvanjem ranije stecenog polozaja capo di tutti cappi i kompleksa te potencijalnih (ili dokazanih) dijagnoza jednog coveka. I da povuces znak jednakosti izmedju odredjenih Trumpovih poteza i onih koje su povlacili prethodnici u proteklih 80 godina, opet ostaje citava paleta onih koji su apsolutno bez presedana. Kako na unutrasnjem, tako i na medjunarodnom planu. Pa ne piše niko ovde od juče, dobro su poznata stanovišta ljudi na određene teme. Tako našeg kolegu McLeoda po pravilu trigeruje kad neko piše o američkom imperijalizmu, uostalom to ga je trigerovalo i juče da od celokupnog mog pisanija iseče i kvoutuje taj deo. Ali, svako može da odabere kome će da veruje. Možda je upravu McLeod, a možda su u pravu neki od najvećih umetnika zapadne hemisfere poput Oliver Stouna, Tomasa Pinčona, Frensisa Forda Kopole i Stenlija Kjubrika koji su svoje karijere napravili na kritici američkog imperijalizma. 13 minutes ago, MarkoKep said: SAD imaju rafinerije specijalizovane za tešku naftu. Venecuelanska nafta im pomaže da bolje iskoriste te kapacitete. Ne samo to, već je to svojevrstan gol u gostima. Ne samo da su obezbedili resurse za svoju industriju, već su kontrolu nad istim resursima uskratili Kini i Rusiji i faktički rešili kubansko pitanje, jer Kuba ne može da funkcioniše bez venecuelanske nafte.
Recommended Posts