𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 05:47 PM Posted Saturday at 05:47 PM "And we don't have anyone in the White House who understands that!!" 😂
freethrow Posted Saturday at 07:49 PM Posted Saturday at 07:49 PM I kod nas isto, ali umeju da tuku. 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 08:17 PM Posted Saturday at 08:17 PM On 8/7/2025 at 4:28 PM, ciao said: Nikako da shvatim da je normalno da kada indijci kupuju nesto od rusa (naprimer) ameri moraju da profitiraju i to poprilicno - na osnovu cega je to postalo normalno i obavezno i od kada? priznacu odmah da sam politicki debil poprilicno neinformisan. Valjda to sada treba BRIKS da "uzme u svoje ruke" ? Koja je cena? kakve su sanse da briks tu nesto uradi? Niko da odgovori... Svaka transakcija koja se obavi i ukljucuje naftu, gas, sirovine... se obracunava u dolarima, tako da Amerika uvek profitira cak i iz transakcija u kojima nije direktno ukljucena Posle 2SR Amerika kao najveca ekonomija i najveca vojna sila je nametnula dolar kao rezervnu valutu a od sedamdesetih potpisala ugovor sa Saudijskom Arabijom da se nafta uvek obracunava u dolarima. Saudijci su najveci izvoznici nafte, a nestabilnost drugih valuta (i dolara kao najlikvidnije i najstabilnije valute, pricamo o sedamsedestim) je dovela do prihvatanja dolara kao petrodolar valute. Briks vec duze vreme pokusava da nadje neki nacin da zaobidju dolar kao sredstvo placanja, pa su probali od domacih valuta, pa i do zlata kao razmenu vrednosti, medjutim, sve se to jos uvek obracunava u odnosu na dolar. Ta promena ce sigurno da se desi jednog dana, ali ce u pocetku biti ogranicena i skupa, jer dolarska mreza je veoma razgranata i opsteprihvacena. Ujedno, to je jos malte ne jedina karika koja drzi Ameriku da ne ispadne iz ekonomske trke u svetu. 2 1
Beonegro Posted yesterday at 10:35 AM Posted yesterday at 10:35 AM Kae ministar odbrane HogShit da žene ne treba da glasaju. Arli dobro, ovdašnji magaraši će nam već lako objasniti da su žene fringe grupacija 🙄 Kako napisati šta ovakvi rezoni zaslužuju kao reakciju, a da ne najedim premudru moderaciju? 😁 2 2 2
Mina D. Harker Posted yesterday at 10:53 AM Posted yesterday at 10:53 AM 17 minutes ago, Beonegro said: Kae ministar odbrane HogShit da žene ne treba da glasaju I onda kažu feministkinje ekstremne 😒 1
Maharaja Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Hegseth je inače član jedne ekstremne crkve ološa i nitkova, a uostalom i dobar deo core MAGA nakota ima svoje bolesne denominacije. Evo malo više o šljamu o kojem Beonegro priča:https://www.theguardian.com/us-news/2025/aug/09/pete-hegseth-video-pastors-women-voting 3
Beonegro Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Veprina je naložio beskućnicima da odmah napuste Washington DC
Eddard Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago https://www.google.com/amp/s/www.pbs.org/newshour/amp/nation/cdc-shooter-believed-covid-vaccine-was-harmful-union-says-misinformation-put-staff-at-risk Hvala, RFK Jr. 1 1 1
DameTime Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 18 hours ago, Beonegro said: Kae ministar odbrane HogShit da žene ne treba da glasaju. Mene zanima šta @Angelia kao žena i osoba koja je nedavno p(r)ozvala lokalne feministkinje na reakciju ima da kaže na ovo? I kako to sebi opravdava. 18 hours ago, Mina D. Harker said: I onda kažu feministkinje ekstremne 😒 Ekstremno je sve što uzurpira trenutni, patrijarhalni poredak.
Klotzen Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Kad se samo setim kakve smo benigne kritike imali na račun Bajdenova administracije a danas nije problem ni da se ukine demokratija ni da žene ostanu bez prava glasa 🙂 3
Angelia Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 2 hours ago, DameTime said: Mene zanima šta @Angelia kao žena i osoba koja je nedavno p(r)ozvala lokalne feministkinje na reakciju ima da kaže na ovo? I kako to sebi opravdava. Ja to sebi ne opravdavam, debilna ideja. Ali koliko sam videla Hegseth to u stvari nije rekao, nego je postovao intervju nekog svestenika neke fringe crkve koji ima te stavove, a Hegseth je clan te crkve. To ne mora da znaci da se bas slaze sa svakim misljenjem svestenika. Sto se tice slobode religije, ja to podrzavam, moze da veruje u sta god hoce, dok to meni ne namece I druge ugrozava. Zato imamo podelu crkve I drzave, da se takve debilne religiozne ideje ne uvuku u zakone. 2
DameTime Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 minutes ago, Angelia said: Ali koliko sam videla Hegseth to u stvari nije rekao, nego je postovao intervju nekog svestenika neke fringe crkve koji ima te stavove, a Hegseth je clan te crkve. To ne mora da znaci da se bas slaze sa svakim misljenjem svestenika. Da, pošto inače repostujemo izjave sa kojima se ne slažemo, i to sve sa propratnim tekstom u stilu u slavu Hrista. DakleM, opravdavaš, i to kao i obično poricanjem u stilu "nije to rekao, a ako je rekao nije to mislio". Za one koji nisu videli: 2 1
Nicklord Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago A i da je mislio nije toliko strašno... a nije čak ni strašno nego je dobro jer se zna da su žene neznamsadkakve 😄
freethrow Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 17 minutes ago, Angelia said: Ja to sebi ne opravdavam, debilna ideja. Ali koliko sam videla Hegseth to u stvari nije rekao, nego je postovao intervju nekog svestenika neke fringe crkve koji ima te stavove, a Hegseth je clan te crkve. To ne mora da znaci da se bas slaze sa svakim misljenjem svestenika. Sto se tice slobode religije, ja to podrzavam, moze da veruje u sta god hoce, dok to meni ne namece I druge ugrozava. Zato imamo podelu crkve I drzave, da se takve debilne religiozne ideje ne uvuku u zakone. Vidi tebrex, nije se ni Vučić slagao baš sa svakom izjavom Šešelja, a ako je i pominjao onomad muslimane u parlamentu u nekom numerički definisanom konteksu, nije to mislio... 2 2
Angelia Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 16 minutes ago, freethrow said: Vidi tebrex, nije se ni Vučić slagao baš sa svakom izjavom Šešelja, a ako je i pominjao onomad muslimane u parlamentu u nekom numerički definisanom konteksu, nije to mislio... Sorry, ne mogu da uzmem pojedinacni slucaj kad je neko rekao svoje misljenje I primenim ga globalno, na one koji prenose tudje misljenje. Kad bude rekao da je za zabranu glasanja za zene, osudicu ga kao debila. Za sada samo mogu da mislim da je zalosno da pripada nekoj fringe crkvi sa ovakvim idejama. Znam mnoge ljude koji se smatraju za pravoslavce a da ne podrzavaju onog Pahomija ili kako se zvao. 2
Ludi za Poli Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Jebeni ministar odbrane Amerike otvoreno promovise manijake sa takvim idejama i tebi to nije big deal kao naravno nijedno drugo sranje koje su manijaci iz ove administracije dosad uradili i koje ce tek da urade. 4
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 17 minutes ago, Angelia said: Za sada samo mogu da mislim da je zalosno da pripada nekoj fringe crkvi sa ovakvim idejama. I po tvom mišljenju nije problem da član fringe crkve sa ovakvim idejama bude ministar odbrane jedne države? Niti ti je palo na pamet da neko ko podržava takve ideje nikad nije "samo član", već da će iskoristiti priliku da nametne svoje stavove kad je bude imao. Moćna pozicija na vlasti to svakako pruža. Hajde što zavaravaš sebe, to je borba sa kognitivnom disonancom što podržavaš zločince, mizogine rasiste, silovatelje i lopove, a želiš da zadržiš neki moral upper hand. Nego što bi nas ovde da napraviš budalama i misliš da će neko da veruje u ovo. Edited 4 hours ago by DameTime reč 1
Beonegro Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 23 minutes ago, DameTime said: I po tvom mišljenju nije problem da član fringe crkve sa ovakvim idejama bude ministar odbrane jedne države? Žena se digla u 4 ujutro da ti odgovori, a ti tako prema njoj...
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 5 minutes ago, Beonegro said: Žena se digla u 4 ujutro da ti odgovori, a ti tako prema njoj... Not very feminist of me, priznajem. Edited 3 hours ago by DameTime
Darko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ovah Angelijin trud da ne prihvati najverovatnije značenje ovog čina Hegsetha me podseti na govor pokojnog Milton Friedmana, parafraziram: "Ljudi su racionalna bića. Koriste razum da bi racionalizovali svoje odluke i uverenja." 1
Beonegro Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago U ostalim vijestima, dnevna doza gluposti traži od Kine da učetvorostruči uvoz američke soje. Problem je samo to što je u međuvremenu napizdio daleko najvećeg proizvođača soje na svijetu, koji je igrom slučaja istovremeno i formalni partner Kine
Mina D. Harker Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Da je bar taktika odbrane: dobar je Tramp, nego su loši ovi oko njega, nekako bih i razumjela, ali opravdavanje svakog pojedinačnog smrada sa umobolnim stavovima je baš teška priča. 2
freethrow Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Nepotrebno sramoćenje. Bre, zvao me rođak koji beše oduševljen Trapom pred izbore, posvađa smo se tada, kaže jebote čovek je potpuno lud i zao... 2
Recommended Posts