ters Posted Wednesday at 09:07 PM Posted Wednesday at 09:07 PM (edited) 4 hours ago, DJORDJE said: Ne bi me iznenadilo da ga tuzi i Florida, ne zbog Baby, nego zbog turizma. Kalifornija trenutno ima reklame po Kanadi, "mi smo 2000 milja daleko od Washingtona". Turizam ce biti sledeca grana koja ce posle farmera i autoindustrije da dobije udarac. Farmerima vec obecava bailout, zbog sranja koje je sam izazvao. Vankuver su preplavili i ovi oglasi na reklamnim panoima - placa ih pojedinac, nikakva organizacija. Edited Wednesday at 09:08 PM by ters 4 2
Nek grmi jako Posted Wednesday at 10:27 PM Posted Wednesday at 10:27 PM (edited) 2 hours ago, mrd said: Daj i ja malo da stavim linkova. Izlisno je komentarisati. NIje radio Ova tužba će, kao i svaki proces koji je na kraju stigao ili će stići pred SCOTUS, zapravo podučiti sve one koji ne znaju koja ustavna ovlašćenja ima POTUS. Pa dok se to ne desi, svakako je mnogo zanimljivije kako Kina reaguje na carine. A kako možete da vidite na Tviter nalogu njihove ambasade u SAD, koja po starom komunističkom receptu ne sme ni da pisne bez odobrenja centrale u Pekingu, postovi koje objavljuju pokazuju visok nivo anksioznosti. I sad, naravno, možemo da polemišemo - zašto su Kinezi nervozni? Moje skromno mišljenje o okidaču njihove nervoze, koje ću vam ponuditi ne sa namerom da ga prihvatite ili ne prihvatite, već u duhu polemika o tarifama, bazira se na jednostavnim činjenicama. SAD imaju 350 miliona ljudi koji kontrolišu trećinu svetskog potrošačkog tržišta. Jel znate šta to znači, budući da mnogi ne znaju? Od svaka 3 dolara potrošena u svetu, jedan dolazi direktno iz - američkog novčanika. EU ima 450 miliona ljudi, ali njihova kupovna moć nije ni blizu američke, pa tako i ne može da kompenzuje gubitke koje Kina trpi tokom trgovinskog rata sa SAD u vidu izvoza, od koga životno zavisi kao zemlja viškova. Takođe, Kina ima 1,4 milijarde ljudi koji rade do iznemoglosti proizvodeći stvari (neki su ovde nekada govorili da je tu reč o robovlasničkim odnosima), ali njihova kupovna moć je samo - petina američke. Brojke su tu, one su jasne koliko je jasno i da iznad usana imamo nos. Pa jel može psovanje Amerikanaca, pod izgovor da su nasilnici, staviti hranu na bilo čiji sto? jer, dolari kojima oni mašu naokolo u svetskoj trgovini, zapravo su zlatna ulaznica u svetsko poslovanje. Pa to Kina najbolje zna, jer da nije bilo Amerike, ne bi bilo ni ovakve Kine... A kineski komunisti sad urlaju - ne treba nam američko tržište. Ma nemoj... A bolje bi im bilo da se probude iz te deluzije u kojoj sada žive, jer će u protivnom prodavati robu u jugoistočnoj Aziji, i za tu robu dobijati indonežanske rupije ako baš toliko vole dedolarizaciju. Ili nek odu u Južnu Ameriku, pošto ih tamo čekaju - pezosi... I kurs koji će oboriti vrednost proizvoda pre i nego što omirišu isplate za svoje proizvode... Ali kada prodaješ Americi, plaćaju te u američkim dolarima, koji se mogu trošiti bilo gde u svetu. Samo Amerika, sa svojih 350 miliona stanovnika i svojom srednjom klasom potrošača, stoji tamo sa svojim otvorenim novčanicima – bez prevara, bez odlaganja plaćanja. I ako se neko pita, zašto su SAD poslovni raj i pored toliko problema tokom Bajdenove administracije, evo u čemu je stvar: kapital je mnogo pametniji od svakog od nas na ovom forumu. Pa tako i od moje malenkosti i vas, i od bajdena i od Trampa. A šta nam poručuje taj kapital - da Norveški državni fond, naftni novac sa Bliskog istoka, nacionalni penzioni fondovi iz celog sveta – svi su ulili svoj novac u američko berzansko tržište. Zar ne mislite da i te zemlje žele da se ponašaju tvrdo prema Trampu? Naravno da žele, ali realnost je sledeća: bez SAD, najvećeg svetskog motora potrošnje, mnogi proizvodi, kineski ili bilo koji drugi, neće ni dobiti šansu da pokriju troškove, a kamoli da donesu profit. Zato Kinezi sad repetiraju obrve... Što, da neće da odbace SAD i oslone se na trgovinu sa Severnom Korejom, Rusijom i Iranom? Pa jel neko pri zdravoj svesti zaista veruje u to? Na kraju dana, globalni lanac snabdevanja svodi se na jednu prostu istinu: ko drži kupovnu moć, drži i mač i pogaču u svojim rukama. Veoma jednostavno. SAD imaju 5% svetske populacije, ali kontrolišu trećinu svetske potrošnje. Kuc-kuc, jel ima nekog kod kuće komunističkog činovnika u Pekingu?? Pa to je apsolutna dominacija tržištem. Mogu Trampa da mrze koliko hoće, ali kada 70% njihove proizvodnje zavisi od izvoza i čak 80% deviznih rezervi zavisi od trgovine, gubitak američkog tržišta je pucanje u sopstvenu slepoočnicu. To ovi navijači za Kinu naravno ne znaju, a i ne moraju da znaju, ali je suludo da to ne zna Si Điping, koji poručuje - radije nećemo zarađivati od Amerike. Iako zna da obični ljudi moraju da jedu, kompanije moraju da isplaćuju plate, a vlada mora da ima devizne rezerve. Ako je za Kineze prvi put došlo vreme da spuste glavu, jer se po prvi put u zapadnom svetu našao neko ko im je rekao: nema više bulinga, onda pregovaraš i spustiš glavu. Ako je vreme da smanjiš profit, onda smanji profit. U poslovnom svetu ponos retko kada znači nešto, ali su zato ponuda i potražnja - uvek sve i svja. A, dragi moj Mrd, nemate pojma koliko je američko tržište slatko za Kineze dok ne pogledate prave brojke. Pa umesto što ispaljuju komunističke parole kao u doba Maoa, ovima iz Pekinga bi bilo bolje da smisle kako da ne ostanu bez tog dolara koga napadaju. Edited Wednesday at 10:58 PM by Nek grmi jako
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 10:51 PM Posted Wednesday at 10:51 PM Niko ne navija za Kinu na ustrb Amerike, nego treba biti malo realan. Da, Amerika je ogromno trziste za Kinu, ali postoji drugi problem a to je, sto Kina moze bez Amerike, a Amerika tesko bez uvoza. 1
Angelia Posted Wednesday at 11:24 PM Posted Wednesday at 11:24 PM 7 hours ago, DJORDJE said: Naravno da se proizvodi, skupe stvari kod kojih visoka satnica moze da se opravdava i za koje u Lesotu ne postoji kvalifikovana radna snaga. Boeing nece seliti proizvodnju aviona u Lesoto ili Svazilend, ali nema smisla da sije presvlake za sedista u Sijetlu, gde je minimalna satnica verovatno $20. Zato je nasumicno uvodjenje tarifa budalastina epskih proporcija, koja zadaje glavobolju pre svega americkim kompanijama i onemogucava ih da budu konkurentne na medjunarodnom trzistu. Sta ce Lesoto da uvozi iz SAD, kada su glavni poslodavci u toj zemlji Nike, Reabook i Levis, da bi balansirali trgovinski deficit? Te tarife su cisto populisticko sranje koje proizilazi iz toga sto pajser nikada nije razumeo supply chain i kako on funkcionise. Uzgred, to nije moj zakljucak , vec je rekao Gary Cohn koji nikako nije uspevao da mu objasni da su upravo americke korporacije najvise profitirale od slobodne trgovine. Opet polazak od predpostavke kao prvo da je Tramp glup. Nasumicno uvodjenje tarifa je problem, ali samo ako si uveren da je ovo nasumicno uvodjenje tarifa, a ne strategija. Postoji proizvodnja koju on cilja, a to nisu gace I majce. Ako pazljivo slusas izmedju gomile hiperbola I predstave, mozes da cujes o brodogradnji, energiji I tehnologiji (dosta povezano sa vojskom), a I pharma se provlaci. Koje nisu zbog poslova samo, nego su bitni za nacionalnu sigurnost. Zato I one carine na celik, aluminijum I lumber. Svi mi znamo da su americke korporacije profitirale od free trade, to je jasno, ali su napravili ekonomiju zavisnu od problematicnih supply chain. Uz to je ostetilo srednju klasu. Koja je neophodna za zdravu ekonomiju. Da li to radi na pravi nacin je druga prica, ali motivacija uopste nije glupa. Zar nije Kina danas rekla da su spremni da pregovaraju? 3
Angelia Posted Wednesday at 11:51 PM Posted Wednesday at 11:51 PM Karma is a bitch izgleda: https://thehill.com/homenews/5252544-fhfa-criminal-referral-justice-department/ Trazi se istraga protiv tuzioca Letitie James, koja je prethodno tuzila Trampa u izmisljenom slucaju kako je naduvao vrednost nekretnina, za vise slucajeva mortgage fraud. Sto bi rekli "oni sto zive u staklenoj kuci ne treba da bacaju kamenje". Samo u njenom slucaju, ako se dokaze tacno, ona jeste pocinila krivicno delo. Zato sto nisu bili komercijalni zajmovi. 1
Nek grmi jako Posted Wednesday at 11:53 PM Posted Wednesday at 11:53 PM (edited) 48 minutes ago, Angelia said: Zar nije Kina danas rekla da su spremni da pregovaraju? Nisam video šta je rekla Kina, ali sam video šta je rekao FED, a povezano je sa Kinom. Mislim, svi mi ovde znamo da je berza fluidna. Malo ide dole, pa malo gore, ali su često ti odlasci nagore ili nadole podstaknuti nekakvim reakcijama. Pa je tako, recimo, poslednji skok DOW indeksa bio povezan sa promenom Trampovih tarifa za sve osim za Kinu, dok je jučerašnji pad delom izazvan izjavom Džeroma Pauela, koji je ispred FED-a rekao da će tarife izazvati inflaciju. I sasvim je normalno da berza reaguje u oba slučaja, iako nije baš sasvim jasno zašto FED ne igra za tim Amerika, nego plaši ljude projekcijama koje mogu biti netačne u istoj meri u kojoj su bile netačne njihove nebrojene projekcije. Ali kako i zašto ultimativno verovati u FED projekcije kad sam FED priznaje nesigurnost svojih prognoza. U svom Sažetku ekonomskih projekcija (SEP), FED navodi da su ekonomski i statistički modeli, pazite sad, "nužno nesavršeni" i da na ekonomiju utiču "nepredvidivi razvoji događaja". Stvarno? Pa šta će nam onda takve projekcije ako su netačne i nužno nesavršene zbog "nepredvidivih razvoja događaja"?! Jer ako FED inflaciju iz 2021-22. nazove "prolaznom", a ona dostigne 7% sredinom 2022, što je zahtevalo agresivno podizanje kamatnih stopa, to znači da je FED promašio čitav fudbal i potcenio poremećaje u lancima snabdevanja, energetske šokove i potražnju podstaknutu stimulansima. Čekajte, kako neko ko sebe naziva stručnjakom uopšte može toliko da promaši?! Jel treba ovde da podsetimio da FED nije predvideo ozbiljnost krize na tržištu stanova i njen globalni domino efekat, pa smo imali svetsku ekonomsku krizu. U 2006. i ranoj 2007, projekcije FED-a predviđale su umeren ekonomski rast (BDP oko 2,5–3%) i stabilnu inflaciju, ignoririšući rastuće rizike od hipotekarnih kredita visokog rizika (sabprajm). Do kraja 2007, ekonomija je već klizila u recesiju, a stvarni BDP 2008. pao je daleko ispod prognoza. Čak i kada su videli gde sve ide i da su upropastili čitav svet, FED je sporo smanjivao kamatne stope, držeći federalnu stopu na 5,25% sredinom 2007, dok su se problemi u finansijskom sektoru pogoršavali. Tek 2008. stope su pale na blizu nula, ali kriza je već eskalirala i tada je bilo kasno. I onda je, nakon velike recesije, FED predviđao brži oporavak, sa projekcijama rasta BDP-a od 3–4% godišnje u 2010–2012. Stvarni rast bio je bliži 2% (npr. 2,5% u 2010, 1,6% u 2011). Što je kristalno jasan dokaz da FED nije shvatio dubinu strukturnih oštećenja u ekonomiji, poput slabosti na tržištu rada i smanjenog poverenja potrošača. Samo su podcenili efekte deleveridžinga domaćinstava i firmi, kao i globalne efekte evropske dužničke krize... Mislim, halo... A možemo sa se podsetimo i dot-com balona i recesije 2001. godine... Posle svega, nije ni čudo što po Galupovim istraživanjim skoro dvotrećinska Amerika nema poverenja u FED. Uz toliko očajnih grešaka koje su koštale ozbiljnog novca i budućnosti stotine miliona ljudi, kako da verujemo u bilo šta što FED kaže ili proceni? Edited Thursday at 12:13 AM by Nek grmi jako
Angelia Posted Thursday at 12:14 AM Posted Thursday at 12:14 AM 3 minutes ago, Nek grmi jako said: Nisam video šta je rekla Kina, ali sam video šta je rekao FED. Sad videla u vestima da su imenovali pregovaraca, I da traze od Trampa da imenuje svog, uz uslov da ogranici svoj kabinet da ne vredjaju Kineze 😀 Ne znam koliko je pouzdano. https://timesofindia.indiatimes.com/world/us/china-willing-to-begin-trade-talks-with-us-but-sets-several-riders/articleshow/120348594.cms 3 minutes ago, Nek grmi jako said: Mislim, kako ultimativno verovati u FED projekcije kad sam FED priznaje nesigurnost svojih prognoza. U svom Sažetku ekonomskih projekcija (SEP), FED navodi da su ekonomski i statistički modeli, pazite sad, "nužno nesavršeni" i da na ekonomiju utiču "nepredvidivi razvoji događaja". Stvarno? Pa šta će nam onda njihove projekcije ako su netačne zbog "nepredvidivih razvija događaja". Meni su FED predvidjanja povremeno crna kutija. Mislim predpostavljam da imaju profesionalne razloge. 1
Angelia Posted Thursday at 01:33 AM Posted Thursday at 01:33 AM Japanska delegacija je u pregovorima, nisam videla da je Vietnam bio. Izrael je vec podneo ponudu. Ako dobije Australiju, UK I Kanadu, India je takodje moguca, onda ce i EU pregovarati. Videcemo, moraju da krenu da izbacuju dilove. 3
nonick Posted Thursday at 02:50 AM Posted Thursday at 02:50 AM 1 hour ago, Angelia said: Japanska delegacija je u pregovorima, nisam videla da je Vietnam bio. Izrael je vec podneo ponudu. Ako dobije Australiju, UK I Kanadu, India je takodje moguca, onda ce i EU pregovarati. Videcemo, moraju da krenu da izbacuju dilove. Mazohista sam, kakvu je Izrael ponudu podneo? Jel ima nekog odgovora?
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Thursday at 03:15 AM Posted Thursday at 03:15 AM Japan hoce da eliminise sve takse. Sta mislite kakav ce dil biti? Vijetnam nema obveznice, oni imaju americke fabrike, nije na njima da prave dil, ako Amerika hoce da uvozi i naplacuje carinu, naplacivace je iz svojih fabrika svojim konzumentima... Na kraju ce biti sto Dragan rece, vratice sve na staro i proglasiti pobedu 😴
Angelia Posted Thursday at 03:20 AM Posted Thursday at 03:20 AM (edited) 30 minutes ago, nonick said: Mazohista sam, kakvu je Izrael ponudu podneo? Jel ima nekog odgovora? Nema odgovora, Izrael je rekao 0% tarife, I da ce da smanje deficit. Imas press conference sa Bibijem. edit: slovo 7 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Japan hoce da eliminise sve takse. Sta mislite kakav ce dil biti? Nadamo se isti... Edited Thursday at 03:22 AM by Angelia
Beonegro Posted Thursday at 06:48 AM Posted Thursday at 06:48 AM 3 hours ago, nonick said: Mazohista sam, kakvu je Izrael ponudu podneo? Jel ima nekog odgovora? Izrael i SAD imaju ugovor o slobodnoj trgovini još od 1985. godine i to je prvi ugovor o slobodnoj trgovini u istoriji SAD. Po tom ugovoru, postoje neke kategorije poljoprivrednih proizvoda koje su izuzete i na koje strane imaju pravo da naplaćuju carine. Izraelska ponuda (i ne samo ponuda, oni su to već jednostrano uradili) je da prestanu da naplaćuju te carine, koje su baj d vej 2023. iznosile 11,3 miliona dolara za cijelu godinu: Israel and the U.S. signed a free trade agreement 40 years ago and around 98% of goods from the U.S. are now tax-free. The finance ministry noted that tariff collection from U.S. imports - mainly in the agricultural sector - stands at about 42 million shekels ($11.3 million) a year. Time Izrael smatra da je ispunio svoj dio, ali ne pominju to da sa SAD imaju suficit od blizu 10 milijardi dolara godišnje, i to i u robi, i (zbog izraelskog tech sektora koji je per capita daleko najjači na svijetu) u uslugama U prevodu, čak i izraelski šešelj Smotrič jebe krasnova en passant. 8
ters Posted Thursday at 06:53 AM Posted Thursday at 06:53 AM 3 hours ago, Angelia said: Nema odgovora, Izrael je rekao 0% tarife, I da ce da smanje deficit. Imas press conference sa Bibijem. edit: slovo Izraelske 0% tarife su totalni bullshit jer ni ranije nisu postojale za 98% roba koje su uvozili. 2% proizvoda na koje se placala carina na uvoz u Izrael is Sjedinjenih Drzava su stvari kao persimone i humus... Jos samo treba pronaci bolida koji ce uvoziti humus i persimone u Izrael od Sjedinjanaca... Totalni posturing da se glupko ne bi naljutio i poceo otezati sa isporukom oruzja kao sto je to uradio Ukrajini. 6
djura.net Posted Thursday at 07:02 AM Posted Thursday at 07:02 AM CBS istrazivanje o ekonomiji i poverenja Trumpu, ide u ocekivanom pravcu 1
Beonegro Posted Thursday at 07:09 AM Posted Thursday at 07:09 AM 7 minutes ago, djura.net said: CBS istrazivanje o ekonomiji i poverenja Trumpu, ide u ocekivanom pravcu 2
Rex Posted Thursday at 10:19 AM Posted Thursday at 10:19 AM (edited) Ja ću da preskočim ono moje standardno iščuđavanje i emotivisanje, ali američka demokratija definitivno pada u krizu i to na mestu gde je najosetljivija - tamo gde zavisi od volje ljudi. Konkretno govorim o institucijama - Trampov režim svesno ignoriše nalog suda da ispravi nezakonitu deportaciju čoveka u Salvador, a Vrhovni sud SAD je formalno potvrdio da sudovi imaju ovlašćenja u takvim slučajevima, ali je odbio da naloži konkretnu akciju, čime faktički omogućava administraciji da izbegne odgovornost. Ako to nije institucionalna kriza, ja onda ne znam šta je kriza. Evo članak Njujorkera malo detaljnije o tome. https://archive.ph/he8y7 Edited Thursday at 10:20 AM by Rex 7
Dzoni_m Posted Thursday at 11:40 AM Posted Thursday at 11:40 AM Sreca pa imaju oruzije da brane poredak 🤣 1 1
Dragan Posted Thursday at 11:46 AM Posted Thursday at 11:46 AM (edited) "SAD zajedno sa novim saveznicima Rusijom i Sjevernom Korejom opet glasao protiv sada već bivših saveznika u UN-u, jer se je u rezoluciji suradnje UN-a i vijeća Europe nalazila i osuda agresije Rusije na Ukrajinu. Čak niti Kina i Srbija nisu stale na stranu Rusije, ali agent Krasnov aka Agent Orange drži leđa Rusiji" Protiv - russija, belorusija, severna koreja, eritreja, mali, nikaragva, niger, sudan i - usa. Edited Thursday at 11:48 AM by Dragan 7 1
Helena Posted Thursday at 12:16 PM Posted Thursday at 12:16 PM 1 hour ago, Rex said: Ja ću da preskočim ono moje standardno iščuđavanje i emotivisanje, ali američka demokratija definitivno pada u krizu i to na mestu gde je najosetljivija - tamo gde zavisi od volje ljudi. Konkretno govorim o institucijama - Trampov režim svesno ignoriše nalog suda da ispravi nezakonitu deportaciju čoveka u Salvador, a Vrhovni sud SAD je formalno potvrdio da sudovi imaju ovlašćenja u takvim slučajevima, ali je odbio da naloži konkretnu akciju, čime faktički omogućava administraciji da izbegne odgovornost. Ako to nije institucionalna kriza, ja onda ne znam šta je kriza. Evo članak Njujorkera malo detaljnije o tome. https://archive.ph/he8y7 Ona ne pada, ona je pala 8. januara. A nekako mi je i u glavi ostala rečenica koju su Kinezi rekli, da su Amerikanci živeli preko svojih mogućnosti. Ja to naravno ne mogu da znam tačno, ali tako deluje, jer se kroz svaku priču privlači zdravstvo i školstvo sa cenama. Ovde su ljudi vrlo čvrsto na svojim tačkama, većina protiv tranpa, i dvoje za. Objašnjavati je uzaludno, pa i možemo samo da se iščuđavamo. A svakako na kraju dobiješ, pa Amerikanci su ga birali. Istina. 4
Angelia Posted Thursday at 01:09 PM Posted Thursday at 01:09 PM 6 hours ago, ters said: Izraelske 0% tarife su totalni bullshit jer ni ranije nisu postojale za 98% roba koje su uvozili. 2% proizvoda na koje se placala carina na uvoz u Izrael is Sjedinjenih Drzava su stvari kao persimone i humus... Jos samo treba pronaci bolida koji ce uvoziti humus i persimone u Izrael od Sjedinjanaca... Totalni posturing da se glupko ne bi naljutio i poceo otezati sa isporukom oruzja kao sto je to uradio Ukrajini. Nemam nista protiv dodatnih 2%. 70 zemalja, neko 2% neko 3% .... 1
Angelia Posted Thursday at 01:17 PM Posted Thursday at 01:17 PM 55 minutes ago, Helena said: Ona ne pada, ona je pala 8. januara. A nekako mi je i u glavi ostala rečenica koju su Kinezi rekli, da su Amerikanci živeli preko svojih mogućnosti. Ja to naravno ne mogu da znam tačno, ali tako deluje, jer se kroz svaku priču privlači zdravstvo i školstvo sa cenama. Ovde su ljudi vrlo čvrsto na svojim tačkama, većina protiv tranpa, i dvoje za. Objašnjavati je uzaludno, pa i možemo samo da se iščuđavamo. A svakako na kraju dobiješ, pa Amerikanci su ga birali. Istina. I Kinezi su u pravu, samo sto nisu uzeli u obzir USAID, vojsku I NATO. Moracemo da zategnemo kais, samo mi nije jasno da kad mi moramo da zategnemo kais, sto svi ostali kukaju. Pitam se da li su svi uzivali americku potrosnju
fancy Posted Thursday at 02:02 PM Posted Thursday at 02:02 PM I.R.S. Is Said to Be Considering Whether to Revoke Harvard’s Tax-Exempt Status Na koga će braća AV i DT dudare zajednički ovog proleća? Nuniverzitete 😊 6 1
Nek grmi jako Posted Thursday at 02:29 PM Posted Thursday at 02:29 PM (edited) Dobar podsetnik, jer kad smo već kod US univerziteta, niko da pusti ove kadrove: Ili ove: Ako se bolje zagledamo, videćemo da ovde nema maskiranih ljudi. Zašto? Pa zato što, za razliku od Vučićevih ćacija i hamasovaca sa maskama koji šenluče po US kampusima, ovo su pravi studenti. Zato nije ni čudo što u poslednjem Rasmunsenovom izveštaju Tramp ima plus 5 apruvment u generaciji 18-29. To je svakako manji procenat nego što su u Srbiji mladi protiv Vučića, ali mladost i Srbije i Amerike je rekla ono što je imala da kaže. I tek će da ispisuju neke nove stranice istorije. Edited Thursday at 02:47 PM by Nek grmi jako 3
nonick Posted Thursday at 02:41 PM Posted Thursday at 02:41 PM 11 hours ago, Angelia said: Nema odgovora, Izrael je rekao 0% tarife, I da ce da smanje deficit. Imas press conference sa Bibijem. ok, nista za sada.
Recommended Posts