Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Moze da oduzme po zakonu. Da li ima sanse ili ne, ne znam... po zakonu moze.

https://www.usa.gov/renounce-lose-citizenship#:~:text=You may lose your U.S. citizenship in,the intention of giving up U.S. citizenship.

Prekini da mi ucitavas zakone koje ti krimos predsednik za kog botujes ne j 2 posto... Cak i kad radi protiv zakona i ustava ti ovde pokusavas svima da kazes da su ludi, samo ste ti i on normalni... Jbt kao sendvicar u Srbiji, nikakve razlike... 

I da Andjo, mozes ti da objasnjavas sta hoces, znas koliko me interesuje tvoje objasnjenje... Jedini razlog sto ti odgovaram ovde je da drugi ljudi imaju u uvid dve strane. 

Ok, BS lupas gluposti. Nije ti jasno objasnjenje pa izmislishljash

Edited by Angelia

1 hour ago, Helena said:

Pa spominje fentanil i krivi Kanadu - ja sam mislila da lupa, a to jeste pominjao još u decembru prošle godine.

Droga, ilegalni imigranti i ilegalno oruzje koji dolazi is US u Kanadu je 100 puta veće nego u suprotnom pravcu. O cemu mi ovde pricamo?

Ilegalni fentalin iz Kanade u USA je 0.01% od fentalina iz Meksika.

Narandzasto gomno 'ere kao uvek.

• Like 2
  • Thanks 1

46 minutes ago, Angelia said:

I Tramp je super on PR. Ne znaci da potencijalno nije evel genius, ali trenutno vas dovodi do ludila. Ne znaci da necu priznati da vas super trolluje

Nas? Koga boli dupe sto nas dovodi do ludila. Dovodi do ludila 99% zemaljske kugle, onih 1% su u Americi i nesto malo u Rusiji. Pravi tektonske poremecaje iz hira, da bi drustvo koje vec ima toliko para koje ne mogu da potrose za 400 zivota uzelo jos, a i on sa njima. 

Verujem da ti je primarno jer mislis da ce nesto dobro uraditi za Izrael... a i to ce sjebati kad mu naidje. 

54 minutes ago, nonick said:

Droga, ilegalni imigranti i ilegalno oruzje koji dolazi is US u Kanadu je 100 puta veće nego u suprotnom pravcu. O cemu mi ovde pricamo?

I to sve radi samo da bi pravili haos da ostanemo toliko sokirani dok oni klepaju. Mask da uzme Treasury department :frusty: i naciofasisti iz heritage da naprave od drzave the handmade's tale, ostali u roblje. 

1 hour ago, Angelia said:

Ok, BS lupas gluposti. Nije ti jasno objasnjenje pa izmislishljash

Andjo, jel ti ne rece da si dosla na h1b? Vec imaju osnova da ti oduzmu drzavljanstvo ako im se prohte. 

6 hours ago, Angelia said:

Sibicarski trik, I videces da jeste, samo je morao da dokaze da misli ozbiljno, jer su vec ljudi pohvatali trik. I ako ga izazovu, on ce da nastavi. Jer u pregovorima, jedino sta radi je da ti druga strana poveruje da si spreman da ides do kraja.

Legitimna strategija. Uverljiva pretnja da će, ako ne bude po tvome, posledice biti katastrofa po obe strane.

Pokušao ju je pregovarački genije Saša Radulović u pregovorima sa kolegama iz opozicije, kada je pre nekoliko godina trebalo izabrati zajedničkog kandidata za predsedničke izbore.

Pokušao sam je i ja u jednoj partiji Diplomatije sa ekipom iz kraja, pre desetak godina. Završilo se tako što sam u očima svojih saveznika izgledao neuračunjiv, pa niko nije verovao u moje ultimativno dobre namere, što je na kraju dovelo do raspada. Što se protivničke koalicije tiče, poverovali su mojim pretnjama, ali ih je bilo baš briga pošto nisu hteli da trpe da ih ucenjuje bahata budala. Ja sam svoje pretnje ostvario, tako da se niko nije usrećio, ali je na kraju zbog pravila igre jedan igrač morao da dobije partiju, a to nisam bio ja.

Jedina korist koju sam iz partije izvukao je što smo sledeću igrali u istom sastavu, a jedan lik koji me je samo površno poznavao je zaključio da sam ja odistinski retardiran i da me tako treba i tretirati, pa je ispao već u četvrtom potezu.

Za krajnji uspeh u ovoj igri, i ne samo u igri, nije dovoljno da ti drugi igrači veruju, potrebno je i da misle da si pouzdan i razborit.

• Like 6

1 minute ago, Eddard said:

@Angelia i tebi je ok da se predsednik najmoćnije države na svetu, svetionika demokratije i prava, ponaša na takav način - da troluje, šibicari, flejmuje..? Postoji li reč kredibilitet u maga rečniku? 

Jebeš mi sve, to ni Vučić ne radi. 

Nisu ga izabrali zato sto je akademik vec upravo zbog tih osobina.

Populizam je boljka od koje niko nije imun.

:classic_biggrin:

• Like 3

10 minutes ago, Eddard said:

@Angelia i tebi je ok da se predsednik najmoćnije države na svetu, svetionika demokratije i prava, ponaša na takav način - da troluje, šibicari, flejmuje..? Postoji li reč kredibilitet u maga rečniku? 

Jebeš mi sve, to ni Vučić ne radi. 

Ko ti je kriv što polaziš od hipoteze da je USA svetionik demokratije i prava :classic_tongue:

• Like 1
  • Ha-ha 1

14 minutes ago, Eddard said:

Čekaj, ovo je stvarno izjavila WH Press Secretary 🤣🤣🤣

Da, stvarno. 

Trampa su pitali zasto nije otisao na mesto nesrece pada aviona s obzirom da je na 3 milje odatle, on je odgovorio: 'sta ocekujete, da plivam?'

13 minutes ago, Dzoni_m said:

Samo neka nastavi. Sto jace. Samo neka uvede carine svima. Ali svima. E onda moze da preti praznom puskom. 

Ova mudrica od PR je rekla da je Tramp commander in chief i on u svakom momentu moze da podigne avione i napadne bilo koju zemlju i da je to njegovo pravo. Ne znam bas o praznoj pusci, Bajden ih je valjano napunio, nazalost. 

2 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Moguce, nisam videla video, samo procitala po nekim novinama... Ali u tom stilu su joj svi odgovori bar ono sto sam cula. 

Nema video ima samo transkpirt gde toga bisera nema. MSN je prenela vest od irish stara koji kazu da je tabloid a IS za izvor ima tviter.

• Like 1

18 minutes ago, MeanMachine said:

Nema video ima samo transkpirt gde toga bisera nema. MSN je prenela vest od irish stara koji kazu da je tabloid a IS za izvor ima tviter.

Nemam zivaca da ih slusam duze od dve minute, tako da gledam samo kratke videe pa sta zakacim. Ali ovo se vrti svuda, danas sam to nasla u nekim od novina, valjda su i oni izbezumljeni od kolicine gluposti, treba to sve pratiti. Iz sata u sat nesto novo, ludje od onog prethodnog... 

5 hours ago, nonick said:

Kanada je mirnije, obrazovanije, tolerantnije, uspješnije i srećnije društvo od Amerike. Što je Ukrajina putinu, to je trumpistima Kanada, as simple as that. Iz njihove perspektive oni su samim time krivi. Trgovinski deficit je samo izgovor. I to retardiran trumpistički izgovor, taman na nivou ruske propagande o neonacistima u Ukrajini.

Isto čeka i Evropu, obviously. Posebno Francusku, koja se u njihovoj uobrazilji drznula da se kroz ceremoniju otvaranja OI sprda njihovom bogu. 

• Like 4

Ja ove Trampove poteze uopšte ne razumijem, i mislim da nije problem u IQ razlici između mene i "stabilnog genija", nego ne vidim racio u tome što radi. 

A navođenje trolovanja i šibicarenja u pozitivnom smislu kao nekih izgovora za, efektivno, trgovinske ratove sa miroljubivim komšijama, to je tek neozbiljno i nedostojno predsjednika SAD. Ko veli, optužuju me da nisam započinjao ratove, e saće vidite. Dakle, iracionalno ponašanje.

• Like 5
  • Thanks 1

Trump je svoje kazao i pokazao, nista me vise od njega ne iznenadjuje. Ono sto ne mogu da shvatim je da vecina USA gradjana stoji iza ove politike. Ja sam imao potpuno drugu sliku o 'prosecnom amerikancu', i verovao da kad se pojavi ovakav primerak, da postoje institucije koje ce ga poslati tamo gde mu je i mesto. Na kraju vidim da su americke institucije na nivou ovih srpskih, gde jedan covek moze da se sprda sa njima i radi im, bukvalno, sta mu padne na pamet, bez obzira koliko neuracunljiv bio.

Na kraju, sve ovo ce najvise da pogodi Ameriku i Amerikance, suluda autisticna politika ce ih samoizolovati, a onda ce im Kinezi (i ne samo oni) naplatiti sve sto misle da im duguju. Sami pali, sami se ubili.

• Like 4