𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 10:40 AM Share Posted Sunday at 10:40 AM @Selina, imas jako veliko ocekivanje od Trampa po pitanju Izraela. Kako gledas na to da su ovo Trampovi biraci i kako on rece, fini momci na obe strane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Sunday at 10:40 AM Share Posted Sunday at 10:40 AM 6 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nije on problem, problem je srpsko gledanje na Trampa... Mislim da bukvalno ne postoji nebitnija stvar od srpskog gledanja na Trampa. Članak koji je Selina podelila je interesantan i rekao bih kvalitetan, a to što ljudi pročitaju dobar tekst i iz njega izvuku neke božemesačuvaj zaključke je samo stari dobri confirmation bias na delu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 10:47 AM Share Posted Sunday at 10:47 AM Just now, Smrtokapa said: Mislim da bukvalno ne postoji nebitnija stvar od srpskog gledanja na Trampa. Članak koji je Selina podelila je interesantan i rekao bih kvalitetan, a to što ljudi pročitaju dobar tekst i iz njega izvuku neke božemesačuvaj zaključke je samo stari dobri confirmation bias na delu. Pa zato sam i rekla, kliknula link i vidim ko je pisao. Prosto je gotovo jedinstven stav za Trampa u srkpkom drustvu sa nekim malim anomalijama. I sve to se nista ne promeni ni kada napuste zemlju pa dodju preko bare. Isti glasaju i za Trampa i za Vucica. I sto je najbolje, imaju prevelika ocikivanja za Srbiju, a Tramp im pod nosom instalira direktora CIA usko povezanim sa Albancima. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Sunday at 11:05 AM Share Posted Sunday at 11:05 AM (edited) 20 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Pa zato sam i rekla, kliknula link i vidim ko je pisao. Prosto je gotovo jedinstven stav za Trampa u srkpkom drustvu sa nekim malim anomalijama. I sve to se nista ne promeni ni kada napuste zemlju pa dodju preko bare. Isti glasaju i za Trampa i za Vucica. Bukv tekst nema veze ni sa Srbijom ni sa Srbima ni sa srpskim društvom, osim što je igrom slučaja autor etnički Srbin. Što se sadržaja tiče, možda je previše olako odbacio vezu između trampizma i recimo veličanja vođe, kao i odrednicu populiste, mada to razumem u smislu želje da se istaknu neki drugi bitni aspekti. Edited Sunday at 11:08 AM by Smrtokapa progut'o slovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Sunday at 11:30 AM Share Posted Sunday at 11:30 AM 22 minutes ago, Smrtokapa said: Bukv tekst nema veze ni sa Srbijom ni sa Srbima ni sa srpskim društvom, osim što je igrom slučaja autor etnički Srbin. Što se sadržaja tiče, možda je previše olako odbacio vezu između trampizma i recimo veličanja vođe, kao i odrednicu populiste, mada to razumem u smislu želje da se istaknu neki drugi bitni aspekti. Njegovi se clanci, intervjui , knjige, prevode uvek sa engleskog pa je tako i Pescanik bio ljubazan da ga prevede, a svakako da nije specijalno za Srbe pisao nego (valjda) za americku javnost. Milanovic je jako ugledna licnost i u Evropi, svuda je prisutan, citira se, sve su njegove knjige prevedene na nemacki, a izdavaci ga ne izdaju zato sto je Srbin ili voli, mrzi Trampa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted Sunday at 12:48 PM Share Posted Sunday at 12:48 PM Kroje nam kapu svecki moćnici. Ukoliko već čitate Peščanik, preporučujem svog poznanika Dejana Ilića, divno piše i pametan je čovek. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Sunday at 01:15 PM Share Posted Sunday at 01:15 PM 7 hours ago, Angelia said: kad bi samo mogli da se resimo tih iritatnih belih muskaraca bez koledz diplome... demokratija bi bila savrsena 😀 Bolje rat nego pakt obrazovanje, civilizovano ponašanje uključujući i poštovanje prava žena i manjina i životne sredine i sve ostalo što 'oj d'ugrozi nji'ovo pravo da obezbijede egzistenciju svog naroda i budućnost za bijelu djecu. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Sunday at 01:21 PM Share Posted Sunday at 01:21 PM 3 hours ago, A sad said: Neko je opsednut vokom, neko popovima. Ako mogu da biram, ja ipak biram popove. Naravno da biraš popove, popovi su muškarci koji su mrcvarili žene, u hrišćanstvu 2000 godina. Sinoć je bila emisija gde se Kubanka udaje za srpskog muslimana a kako ja o islamu nemam pojma, gledala sam. Na venčanju je Jusufpahić, titulu ne znam, objašnjava zašto je muškarac iznad žene, a kume mladoj su dve jer "dve žene vrede kao jedan muškarac". Pa srećno ti biranje. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted Sunday at 01:26 PM Share Posted Sunday at 01:26 PM I cetvrti dan za redom berze u padu, najgori period od januara ove godine. Najvise padaju tehnoloske kompanije i sektor zdravstva kao posledica Trumpovih personalnih resenja na kljucnim pozicijama. Sto je sitna stvar u odnosu na pad poverenja u celom svetu prema USA kao pouzdanom savezniku. Tu nema preciznih merenja kao na berzi, ali da ih ima, poverenje bi bilo na verovatno istorijskom minimumu, svakako najnizem od kraja WW1. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
A sad Posted Sunday at 01:33 PM Share Posted Sunday at 01:33 PM 11 minutes ago, Helena said: Naravno da biraš popove, popovi su muškarci koji su mrcvarili žene, u hrišćanstvu 2000 godina. Sinoć je bila emisija gde se Kubanka udaje za srpskog muslimana a kako ja o islamu nemam pojma, gledala sam. Na venčanju je Jusufpahić, titulu ne znam, objašnjava zašto je muškarac iznad žene, a kume mladoj su dve jer "dve žene vrede kao jedan muškarac". Pa srećno ti biranje. Uh ti muskarci, jos ako su belci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Sunday at 01:36 PM Share Posted Sunday at 01:36 PM Just now, A sad said: Uh ti muskarci, jos ako su belci... Vidim već nekoliko atentata se na tebe sprema na ovom forumu, ali ti se tih miševa ne plašiš jer znaš da si u pravu. Živela Srbija! Živjeli bijeli muškarci bez univerzitetske diplome! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
A sad Posted Sunday at 01:43 PM Share Posted Sunday at 01:43 PM (edited) 8 minutes ago, Beonegro said: Vidim već nekoliko atentata se na tebe sprema na ovom forumu, ali ti se tih miševa ne plašiš jer znaš da si u pravu. Živela Srbija! Živjeli bijeli muškarci bez univerzitetske diplome! Naravno, ukinuti pravo glasa belim muskarcima bez fakultetske diplome i resice se svi problemi. Aj smislite nesto bar malo normalnije, a ne da se vec mesec dana blamirate dok pisete o krezubim belim muskarcima bez fakultetske diplome koji su krivi za sve. Za vecinu nisam siguran da moze da dobaci dalje od toga, ali ti si vise puta pokazao da mozes pa me cudi da neces ovde bar da probas da dobaces dalje od tih par otrcanih fraza. Edit A zivela sloboda izbora, da svi mogu da biraju i iskazu svoje misljenje, pa makar bili i beli muskarci bez fakultetske diplome. Edited Sunday at 01:46 PM by A sad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Sunday at 01:48 PM Share Posted Sunday at 01:48 PM 4 minutes ago, A sad said: Aj smislite nesto bar malo normalnije Aj prestani da vučićuješ ovuda. Priča o ugroženom bijelom muškarcu je bukvalno verzija priče o tome kako su Srbi ugroženi u Srbiji za globalno tržište. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Sunday at 01:50 PM Share Posted Sunday at 01:50 PM U ovom izbornom ciklusu Tramp je povecao podrsku medju raznim "grupama", veca podrska Azijata, crnaca, latinosa, zena ispod 30...I citava analiza se ovde od nekih svodi na "beli muskarci bez diplome". A to znaci da niko ne analizira stvarno zasto je doslo do tog pomaka. Zato sto je najlakse reci "pa beli krezubi rednekovi". Meni je uvek smesno da oni kojima su usta puna demokratije, kad pobedjuju, a cim gube, demokratija ne valja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Sunday at 01:53 PM Share Posted Sunday at 01:53 PM 17 minutes ago, A sad said: Uh ti muskarci, jos ako su belci... ...i pomereni kad im nešto kažeš... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Sunday at 01:55 PM Share Posted Sunday at 01:55 PM (edited) 13 minutes ago, A sad said: A zivela sloboda izbora, da svi mogu da biraju i iskazu svoje misljenje, pa makar bili i beli muskarci bez fakultetske diplome. Prvo, ovo je podmetanje, niko ne predlaže ukidanje prava glasa bijelim muškarcima bez univerzitetske diplome, samo se skreće pažnja na to da će njihov izbor biti izuzetno loš po Sjedinjene Države, a indirektno i za nas ostale u zapadnom svijetu. Ono što ja pišem je da je potrebno da se ti ljudi obrazuju i time i emancipuju. Ovakvi komentari su čista samoviktimizacija, to jest vučićevanje, pripadnika najpovlašćenije društvene grupe u istoriji čovječanstva. Edited Sunday at 01:57 PM by Beonegro 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Sunday at 01:57 PM Share Posted Sunday at 01:57 PM I ovo je jedan od argumenata: tranp je pobedio oba puta žene(!). @Angelia, pišeš o tranpu 2020? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Sunday at 01:59 PM Share Posted Sunday at 01:59 PM 8 minutes ago, Angelia said: Meni je uvek smesno da oni kojima su usta puna demokratije, kad pobedjuju, a cim gube, demokratija ne valja. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted Sunday at 02:06 PM Share Posted Sunday at 02:06 PM 4 hours ago, Darko said: Uh, ovo je dosta problematično i smrdi na elitizam. Nisu problem beli muškarci bez koledž diplome (što je neka vrsta razisma btw, mada verujem da karikiraŝ), nego nesvesnost. Demokratija ume da bude žrtva nesvesnih ljudi ali kao što reče Churchill: democracy is the worst form of government. Except for all the other forms of government. Koja je druga opcija? "... Postizborne ankete su pokazale da su druge stvari bile odlučujuće za birače Donalda Trumpa: migracije i ekonomija. Stanje demokratije, sadašnje i buduće, nije igralo nikakvu ulogu u Trumpovom izboru. Zašto bi? Za Trumpa i njegove pristalice, liberalna demokratija je slomljen sistem. Okupljanje korumpiranih elita, probuđena močvarna zavera. Njihov kontra-model je snažan čovek, "diktator na jedan dan", koji lovi sve neprijatelje, strane i unutrašnje, sa svom doslednošću. Spasitelj. Činjenica da demokratija ima sve manju vrednost za mnoge ljude poznata je iz istraživanja već neko vreme. Mnogi ljudi veruju "jakim ljudima" da rešavaju probleme, a ne liberalne demokratije. Ova teorijska pretpostavka je sprovedena u praksi u SAD prošle nedelje. To je ono što je zaista zastrašujuće u vezi sa izborom Donalda Trampa: Amerikanci su znali za koga glasaju. I oni su to ipak uradili. Covek može da očajava zbog toga: da, naravno. To je isto tako razumljivo kao i impuls da se povuče iz aktuelnosti. Ovi ljudi svesno više ne konzumiraju medije, ne žele više da čuju ili čitaju o tome. Oni žele da se zaštite. To je ljudski. Ali to je i dalje pogrešno. Autoritarni vladari se oslanjaju na brisanje ljudi i njihovu ostavku, oni grade svoju moć na defetizmu koji se neminovno javlja u takvim sistemima." ... Philipp Loser Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Sunday at 02:09 PM Share Posted Sunday at 02:09 PM 10 minutes ago, Angelia said: Meni je uvek smesno da oni kojima su usta puna demokratije, kad pobedjuju, a cim gube, demokratija ne valja. Pa ne baš, demokrate su sportski podnele poraz, da ne kažem doći će do mirne i civilizovane primopredaje vlasti. To je nešto što Donald nije bio spreman da obezbedi 2020. godine. Mada ti ovde verovatno misliš na ljude na 4umu ili generalno na internetu koji su naginjali ka Kamali. Isti je tu slučaj, prihvata se da je rezultat takav kakav je, što to ne znači da nema mesta za kritiku. Nije da se treba odreći demokratije jer je Trump pobedio na izborima. Na drugoj strani, čak i da nemam jasno definisan negativan stav o Trampu, bilo bi mi dovoljno da vidim ko ga podržava širom Evrope i ostatka sveta. Desničari, autokrate i (pokušaji) apsolutista. U Srbiji je to pak najgori radikalski šljam kog nikako ne možemo da se rešimo, koji mu klica Trampe, Srbine!, pravi bilborde u glavnom gradu i navijački obojene televizijske priloge... To nikako ne može biti dobro. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Sunday at 02:20 PM Share Posted Sunday at 02:20 PM 36 minutes ago, A sad said: Naravno, ukinuti pravo glasa belim muskarcima bez fakultetske diplome i resice se svi problemi. Naravno da ne treba ukinuti al demokratija ti je zajebana stvar jer glas jednog belog rednecka vredi isto kao neko ko je zavrsio doktorat(naravno u svakoj grupi ima izuzetaka). Link to comment Share on other sites More sharing options...
A sad Posted Sunday at 02:26 PM Share Posted Sunday at 02:26 PM 30 minutes ago, Beonegro said: Aj prestani da vučićuješ ovuda. Priča o ugroženom bijelom muškarcu je bukvalno verzija priče o tome kako su Srbi ugroženi u Srbiji za globalno tržište. Jedini koji ovde vucicuju ste ti i tvoji istomisljenici. Kao da slusam njegove monologe. Uvek je kriv neko drugi, pa red samo sazaljevanja, pa opet malo o krivcima... Tako i vi, nasli ste krivca za sve svoje probleme, bele muskarce be fakultetske diplome, i naravno vi ste zrtve njihove gluposti, neki vec i razmisljaju o selidbi iz USA. Sve vec vidjeno, ali smara i retardirano je. Ma cak ste i Vucica prevazisli u plakanju, a to je do ovog novembra izgledalo nemoguce. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Sunday at 02:27 PM Share Posted Sunday at 02:27 PM 3 minutes ago, DameTime said: Pa ne baš, demokrate su sportski podnele poraz, da ne kažem doći će do mirne i civilizovane primopredaje vlasti. To je nešto što Donald nije bio spreman da obezbedi 2020. godine. Mada ti ovde verovatno misliš na ljude na 4umu ili generalno na internetu koji su naginjali ka Kamali. Isti je tu slučaj, prihvata se da je rezultat takav kakav je, što to ne znači da nema mesta za kritiku. Nije da se treba odreći demokratije jer je Trump pobedio na izborima. Na drugoj strani, čak i da nemam jasno definisan negativan stav o Trampu, bilo bi mi dovoljno da vidim ko ga podržava širom Evrope i ostatka sveta. Desničari, autokrate i (pokušaji) apsolutista. U Srbiji je to pak najgori radikalski šljam kog nikako ne možemo da se rešimo, koji mu klica Trampe, Srbine!, pravi bilborde u glavnom gradu i navijački obojene televizijske priloge... To nikako ne može biti dobro. Ja sam I pricala o ljudima ovde na forumu. Dems sami treba da se pogledaju u ogledalu, da vide sta rade pogresno. Izlazni polovi su poprilicno jasni, ljudi su odluku doneli primarno na ekonomskim pitanjima I pitanju imigracije (ilegalne). Kamala po tim pitanjima nije imala jasnu platformu, nije ubedila glasace da je drugacija od Bidena, I nije uspela da izvede okret od svojih levih stavova 4 godine ranije. Ubedjivanje glasaca da su glupi, jer ih brine njihova existencija, se nije bas primila, kao ni "on je Hitler". Promena je bila ocigledna zadnje dve godine. Dems su terali istu strategiju "mi cemo da vam kazemo sta cete da mislite", a Reps su dosli sa "cujemo sta mislite". I to je to. Ti tragovi elitizma se vide I ovde na forumu u raspravi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted Sunday at 02:33 PM Share Posted Sunday at 02:33 PM Kako nazvati one koji likuju sto je protivnik nauke nominovan za ministra zdravstva nego glupim kao tri kurca? 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Sunday at 02:40 PM Share Posted Sunday at 02:40 PM 4 minutes ago, A sad said: nasli ste krivca za sve svoje probleme Ne znam kome se obraćaš, pošto ja nemam problema u životu 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts